Sorunu maddeler şeklinde yazıyorum yardımcı olursanız çok makbule geçer
* Sorunumuz LCD Televizyon'a ekran kartından görüntü alamıyoruz.
* Ekran Kartı :His (Ati) HD4850 Iceq * Monitör Markası :Casper 2006AW 22" * TV Markası :Panasonic TX-L42U3E (LCD) * Bağlantı Kabloları :Monitör (VGA Kablo) Tv (HDMI - HDMI 5m) ve His Orjinal DVI > HDMI Çevirici * Kart Çıkışları :DVI*2 ve Svideo * Monitör Bağlantı :D-Sub (VGA) > DVI Çevirici ve Ekran Kartı Sağ DVI * TV Bağlantı :Ekran kartı Soldaki DVI'dan DVI-HDMI Çevirici ile Tv'deki HDMI 1 Girişine bağlı.
* Ekran Kartı Monitör Bağlantısında sorun yok. (1440 x 900) * Ekran Kartı TV Bağlantısında Ekran algılanmıyor. (Tv algılamayı zorla seçeneğinde (Monitör, TV ve LCD ikonları beliriyor fakat aktarmıyor.) * LCD ekran ikonunun üzerine mouse ile geldiğimizde CV Analog TV olaraka görüyor. (Yaptığımız bağlantı digital bir bağlantı olmasına rağmen.)
Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Ekran kartının driverlarını güncelleyip ATI CCC kur. TV - bilgisayar arası HDMI bağlantı kur DVI çeviricisi ile. Bu şekilde masaüstünü göremiyor musun? Bir şekilde görebiliyorsan CCC ye girip çözünürlüğü 1920x1080 Full HD yap, TV ile ilgili başka özellikler görürsen bunları ayarlamaya çalış. Normalde tak diye görmeli çünkü.
Aynı sorunu nvidia 9800 gt ile yaşıyorum. Control Panel'inde Tv algılamayı zorla seçeneğinde TV çıkıyor sadece onu seçtiğimde de görüntü alamıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: techraven
Ekran kartının driverlarını güncelleyip ATI CCC kur. TV - bilgisayar arası HDMI bağlantı kur DVI çeviricisi ile. Bu şekilde masaüstünü göremiyor musun? Bir şekilde görebiliyorsan CCC ye girip çözünürlüğü 1920x1080 Full HD yap, TV ile ilgili başka özellikler görürsen bunları ayarlamaya çalış. Normalde tak diye görmeli çünkü.
Öncelikle tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Ben de normalde direk görüntü gelmesi gerekir diye biliyorum. Hatta monitör'ü hiç takmadan sadece tv'yi takıp bilgisayarı açtığımızda onu default monitör olarak algılayıp açması lazım ancak açmadı. Bu gün kullandığım HDMI kabloyu ve dvi çeviriciyi başka bir sistemde deneyeceğim. Geriye söylediğiniz gibi televizyon ayarları kalacak. Onları biraz kurcalayacağız. Çok teşekkürler.