Şimdi Ara

HDMI-DVI Adaptörle Kablo Bağlantısında Ses Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, DVI kabloma çevirici ile monitörün HDMI girişine, kasanın da DVI girişine bağladım.. Görüntüde sorun olmamasına rağmen, ses yok.. tahminim dvi kablo olduğu için sesi taşımıyor hdmi girişinden bağlansa bile.. yalnız ses kablosu ile dahi ses alamıyorum.. ne yapsam işe yaramadı..monitörün hoparlöründen ses alamıyorum bir türlü..

Acaba nasıl ses alabilirim bu bağlantı yönteminde?

Bir de HDMI kablo ile uygun adaptörüm var ama o şekilde görüntü de alamadım.. Acaba sorun ne olabilir?

Teşekkürler..

• http://forum.donanimhaber.com/m_40441558/tm.htm

ınceleyın belkı bır fıkır olusur ..
  • Çok sağolasın.. anladığım kadarıyla anakart işi de ben de hiç anlamam anakarttan.. :((

Bir de kullandıgım kablo DVI, o ses iletmez ama hdmi çıkışından oldugundan monitör, hdmi bağlantı olarak görüyor.. bu kabloyla zaten hiç ses alamam, en azından ayrıca ses alabilsem çok iyi olurdu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raskolnikov77 -- 8 Mart 2012; 13:19:20 >
  • DVI kaynakta ses çıkışıda mevcuttur, dönüştürücüde olsa bağlanının sesi iletmesi gerekir. Kaynaktan ve TV den ayar yapmanızda gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

DVI kaynakta ses çıkışıda mevcuttur, dönüştürücüde olsa bağlanının sesi iletmesi gerekir. Kaynaktan ve TV den ayar yapmanızda gerekiyor.

Valla mevcut tüm ayarları yaptım.. ses var görüyor, yeşil band oynuyor ses ayarlarındaki ama hoparlör sesi dışa vermiyor.. monitör de hdmi olarak görüyor baglantıyı dvi olarak değil..
  • PC den DVI to HDMI dönüştürücü + HDMI kablo ile bağlantı yapsanız sonuç alınabilir. DVI kabloda ses bağlantısı yapılmamış olabilir.
  • Merhaba,

HDMI kablo ile ses aktarabilmen için, S/PDIF arabirim kablosunu kullanman gerekiyor.

S/PDIF Kablosu;

Bir ucu ekran kartı üzerinde bulunan sokete, diğer ucuda anakart üzrerinde bulunan S/PDIF soketine takman gerekiyor. Umarım soruyu doğru anlamışımdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DVI kablo ses iletirmi?
    7 yıl önce açıldı
    Displayport kablo sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

HDMI kablo ile ses aktarabilmen için, S/PDIF arabirim kablosunu kullanman gerekiyor.

S/PDIF Kablosu;

Bir ucu ekran kartı üzerinde bulunan sokete, diğer ucuda anakart üzrerinde bulunan S/PDIF soketine takman gerekiyor. Umarım soruyu doğru anlamışımdır.

Muhtemelen doğru anladınız da ben o kabloyu bulup takabilene kadar .. :) kasayı açmaktan korkar oldum, son açtıgımda anakart elimde kaldı

• Bu kablo takılı olmadan, HDMI kablosu ile ses taşıyamazsınız. Ya siz takacaksınız, yada bir bilir kişi bulup ona taktıracaksınız.
  • Ya ben o kabloyu takacam, ya da.. sesi alamıcam :))

Peki, o kabloyu takmadan ses kablosu ile de mi ses alamayız acaba??
  • HDMI kabloyu adaptörle DVI olarak bağlıyorum, hiç görüntü gelmiyor.. neden olabilir acaba??
  • Diğer kablo ile görüntü alıyorum diye yazmıştınız, yeni taktığınız Dönüştürücü veya kabloda problem vardır.
  • DVI kablo artı dönüştürücü ile görüntü alıyorum ama HDMI kablo artı dönüştürücü ile görüntü alamıyorum.. hdmi kablı bulup denemek lazım yine o zaman..
  • Valla aşamadım bu sorunu.. cesaret edemedim anakarta dokunmaya 2 ay önce yaktığım için.. yoksa spdif kabloyu da buldum.. vgaya döndüm mecburen :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.