Şimdi Ara

HDMI İLE DTS-HD MSTR VEYA DOLBY TRUEHD ÇÖZMEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
2
Favori
1.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, amfime Mi Box S 4k ve Bluray'i görüntü ve ses için Hdmı ile bağlıyorum optik girişten DTS-HD Mstr veya Dolby TRUEHD gibi codecleri çözmeyeceğini biliyorum ne kadar hdmı ile bağlasamda bütün ayarları denesemde DTS-HD MSTR'ı

DTS çözüyor TRUEHD'yi hiç çözmüyor Amfim Harman/kardon 255

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alonedoom -- 19 Nisan 2022; 21:41:14 >

• alonedoom A kullanıcısına yanıt

Amfiniz dts hd ve dolby true hd destekli.

Bu durumda ya kullandığınız kablo çok eski ve hd sesleri aktarmıyor yada mi Box AVR’ye doğrudan Hdmi ile bağlı ise o zaman mi Box üzerinde bir ayarı yanlış yapıyorsunuz ve hd sesleri AVR’ye yollamıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Amfi ile alakalı değil. Mi box s firmware ile hd codec çözmesi engellendi. Medya playerı değiştirmelisiniz

• su anda bunu yapabilen tek player nvidia shield diye biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: sqOn

su anda bunu yapabilen tek player nvidia shield diye biliyorum

Yok hocam eski nesil mibox da yapabiliyor s olmayan versiyon. Beelink ultimate, ugoos vs çoğu yapabiliyor zaten.

• sqOn S kullanıcısına yanıt

Ne kadar da yanlış biliyormuşsunuz... :)

Bir zamanlar kullandığım PopCorn Hour C-200 bile DTS HD MA ve Dolby True HD destekliyordu. Ki bu cihaz bu gün için bir tarihi eser...

Halen kullandığım Zidoo Z9X de deslekliyor. Ondan önce kullandığım eski model X9S de destekliyordu.

Esasında bugüne kadar DTS HD MA veya Dolby True HD desteklemeyen media player duymamıştım.

Bir cihaz HDMI üzerinden DTS ve Dolby destekliyorsa bunların HD türevlerini de desteklemesi lazım.

Acaba cihazın ses çıkışı setup'ından "Raw" olarak ayarlı değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 20 Nisan 2022; 14:19:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

Ne kadar da yanlış biliyormuşsunuz... :)

Bir zamanlar kullandığım PopCorn Hour C-200 bile DTS HD MA ve Dolby True HD destekliyordu. Ki bu cihaz bu gün için bir tarihi eser...

Halen kullandığım Zidoo Z9X de deslekliyor. Ondan önce kullandığım eski model X9S de destekliyordu.

Esasında bugüne kadar DTS HD MA veya Dolby True HD desteklemeyen media player duymamıştım.

Bir cihaz HDMI üzerinden DTS ve Dolby destekliyorsa bunların HD türevlerini de desteklemesi lazım.

Acaba cihazın ses çıkışı setup'ından "Raw" olarak ayarlı değil mi?

Malesef eskiden destekliyorken firmware ile kapattılar. Eski model miboxlar sorunsuz pass-through ile avr ye hd codec iletebiliyor ama mibox s ile bu mümkün değil. Hardwarede değil yani problem.

Bir çok forumda insanlar bundan muzdarip. Bende iki versiyonu da var eski versiyon oynatırken S versiyonu görmüyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Açıklamanız için teşekkür ederim. Ben de öğrenmiş oldum.

Bu Xiaomi nasıl bir firmaymış böyle?

Geçen sene Türk medyasındaki olumlu incelemelere güvenerek geçen yaz eşime Xiaomi Mi 10T telefon almıştım. Daha önceki telefonu Huawei idi…

Çeşitli sorunlarla karşılaştık. Telefon kurşun gibi ağır ve kalın… Başka telefondan geçişte yazılım sıkıntısı var. En önemlisi de eşim telefonu kulağına götürüp konuşurken telefon kapanıveriyor. Aynı kapanma sorunu yine Xiaomi kullanan yeğenimin eşi de yaşıyormuş. Huawei bir başka idi. Neyse ki onu şimdi ben kullanıyorum. :)

Demek bu Xiaomi beceriksiz, bedava verilse alınmayacak bir marka! :)

• Kursun_ kullanıcısına yanıt

Değişik bir firma hakkaten. Telefonları ile ilgili sar değerlerinin yüksek olduğunu okumuştum dikkatli olun derim.

• Media player kodi fakat bunu yani blurayda bilr yapmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alonedoom

Media player kodi fakat bunu yani blurayda bilr yapmiyor

Yani mibox s i değiştirmen lazım…

• Hocam ama eskiden çözüyordu buna bişe oldu BLURAY DTS HD çözüyor amfide dts çıkıyor mi boxdada çözüyordu bişe oldu anlamıyorum

• Hocam ama eskiden çözüyordu buna bişe oldu BLURAY DTS HD çözüyor amfide dts çıkıyor mi boxdada çözüyordu bişe oldu anlamıyorum neyse yapıcak bişi yokmuş napalım

mibox s çözmüyor. Sistem güncellemesi ile kapatıldı. ancak hd olmayan DTS gönderebiliyor. Zaten DTS HD çift katman olduğu için ancak DTS verebiliyor.

Yeni tv box almanız dışında DTS HD, DOLBY TRUE HD vs alamazsınız.

reddit forumlarına yazınca ne demek istediğimi anlarsınız

• Peki blurayi nasıl yapıcaz sony bluray

• Peki hangi tv box ı önerirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alonedoom

Peki blurayi nasıl yapıcaz sony bluray

Ben blurayi kodiden oynatıyorsunuz sandım. Muhtemelen kabloda desteklemiyor başka kablo varsa onunla deneyin ben paugge 4k kablo kullanıyorum. Tv box olarak forumda araştırın beelink ugoos mecool vs gibi markaları tercih edin zira biraz uzak kaldım tavsiye veremiyorum

• sağolun mi box s i satıp başka bi tv box bide yeni bi kablo denerim

• Merhaba;

Amfi kullanan kişiler genelde sesin medya oynatıcı tarafından çözülmesini istemezler. Bu işi amfi yapsın isterler.

Sonuç olarak yeni nesil mi box s'lerde pass-through ile sesi ham hali ile (raw formatında) amfiye gönderme seçeneği yok mu? Bu ayar yeni yayımlanan bir firmware ile kapatıldı mı?

Teşekkürler,

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.