Şimdi Ara

Hemen her araçta bulunana MAF(Hava akış denetleyici Sensör) Temizliği hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir çok araçta hava filtresinin çıkışında maf sensörü bulunuyor. servisler bunu genelde söküp temizlemiyor çünkü hassas bir parça, ama nete bakıldığı zaman her insanın yapabileceği basit bir temizlik olarak görülüyor yanlız maf sensör temizleyici ürünü bulup kullanmanız gerekiyor.
    Netice olarak maf sensörü temizliğinin aracı rahatlattığı biliniyor.

Maf sensörü ne işe yarar.

Akışmetre (Debimetre-Maf sensörü ) bu parça motor içerisine giren temiz havanın hacmini ölçer...karışım için gerekli bilgiyi üniteye gönderir...ilgili parçanın ömrünü yitirmesine delilimiz 0 ölçüm yapmış olmasıdır...0 ölçüm yaptığı durumda üniteye tabir yerindeyse ben motora giren temiz havanın hacmini ölçemiyorum.ölçümediğim gibi ünitenin benden istediği bilgiyide veremiyorum,diyor...hava akışmetre bu şikayetlerin akabinde aracın gösterge panelinde ömrünü yitirdiğine son delil olarak arıza lambası yakıyor...
    Yani özetle akışmetre motora giden hava miktarını ölçüp aracın beynine haber iletir. Beyin de bu havaya orantılı olarak motora yakıt gönderir.
    peugeotteam. den alınmıştır...

Maf sensörünü balata spreyi vs ile temizlemek zarar verebilir,aracın en hassas parçasıdır hatta temizlerken iç tarafına el ile değmemniz gerekiyor.

Maf sensörü temizlenmzse:
    *Motor hava karışımını ayarlayamaz ve gereğinden fazla yakabilir.
    *Gaza daha geç tepki verebilir.
    *Rölanti dalgalanmaları görülebilir.

Videolarda cnc nin maf temizleyici spreyiyi görülüyor.Bu üründen tedarik edip temizlemek daha iyi sonuçlar verecektir...

Kendi temizleyen ya da tenmzletip sonucu aktaracak arkadaşlar olursa bizler için daha iyi olacaktır

• Çok önemli bir konu, bilgilendirme için teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.