|
Bildirim
|
Bende N11 üzerinden tost makinesi aldım, satıcı cihazın kendi kutusu hariç başka yeni koliye koyup yollamış. Bende salak gibi '' ulan adama bak be orjinal kutusunun yanında birde dış kutu yapmış kargıda birşey olmasın '' diye iyi niyetli yaklaştım, kargoyu teslim aldım. Bir açtım içinde cihazın kendi kutusu param parçaydı, hadi dedim cihazı bakıp deneyeyim vs. alt üst plaka kaymış, yerine oturmuyor prize takıyorsun sigortayı attırıyor. Kargo bana yurtiçi ile geldiydi, sistemden ertesi gün iade talebi oluşturdum, bunlarında hepsinin tek tek resmini çektim.
Sistem iade için sürat kargoyu söyledi, kod verdi gittim ta allahın bilmemneresindeki sürat kargoya teslim ettim ettikten sonra kargo etiketi ile de komple resmini çektim. Satıcı malı teslim aldı, ama sıkıntı şu satıcı iadeyi kabul etmiyor red ediyor. Diyor ki bunun faturası nerede ? e fatura çıkmadı. Velev ki diyorum faturası yok teslim niye aldın ? bu red ettikçe ben iade talebimin yeniledim hep aynı kargo kodunu sisteme girdim. O süreçte de N11 bana satıcıyı koruyor, işte faturası yokmuşmuş vs vs e diyorum zaten çıkmadı ne yapabilirim ? faturasız mal satıyorlar. Zaten benim çekincem daha başından oldu bilmemne ev satıcısı bana kargoya hasan hüseyin diye uyduruk bir isim yolluyor niye firma ismi ile yollanmıyor ? Ha bu süreçte satıcının ürün sayfasına soru cevap kısmı var biliyorsunuz oradan diyorum niye geri aldın o zaman ? bana faturasını ver gideyim firmasını yollayayım sıfır aldım böyle böyle geldi sıfırını değiştirip alayım vs o da yok. Adam bana o soru cevap kısmından '' git avukata ver cimer'e de şikayet etmeyi unutma '' vs diyor N11 ne yapıyor ? HİÇ BİR ŞEY böyle bu kanı bozuk satıcı beni 15 gün oyaladı, 8 kere reddettirdi sistemden iademi, malımı da gasp etti. 15 günde dolunca yasal iade süresi ya sonrası da sistem kabul etmedi 15 günü geçti deyip o da işin içinden sıyrılamsın mı ? Ne yaptım ? satıcının kargo firmasından vs. kimdir nedir ne değildir araştırdım. isim soyisim var sonuçta google'dan birkaç tanıdık vs elimde ankarada bir adres buldum. Bu çalışanmış o firmanın gerçek adını öğrendim N11 vermiyordu. Ticaret sicil numarası vergi numarası şu bu vs adreslerine sonunda ulaştık, bende işte senin gibi izmirden atlayıp ankaraya gidip o tost makinesi ile bunlara tost yapıp çok güzelce yedirecektim. Neyse, adres elde firma adı herşeyi belli ankarada tanıdıklara sordurttum ya bu adres var neresi öyle bir firma var mı ? yakın olan birini bulduk rica ettim ya bir gidip bak ne iş ? çünkü google maps'den bakınca apartman çıkıyor birşey yok. Adam gitti baktı etti harbiden apartman var adreste YALAN. NE oldu tabi atlayıp gitme işi suya düştü. Son çare Tüketici Hakem Heyeti, sonuçta ben malı N11 üzerinden satın almışım aracı N11 öyle değil mi ? Hah işte bir yerden yakaladım. Gittim sipariş numarası ürünün resimleri kargoyu teslim aldıklarının çıktısı vs. vs. vs. THH'e online başvurdum. Böyle böyle satıcı malımı 15 gün içinde yasal iade hakkımdan iade alıp sistemden reddediyor ve aracı firma N11 hiçbir şey yapmıyor, para iademi istiyorum. Çıktıları ekte vs. vs. 1 ayda sonuçlandı, karar para iadesi çıktı bu kararın bana ulaşması 10 15 günü buldu ulaşınca da bir 15 gün daha bekledim ki N11 itiraz etmesin karara vs. yasal süresi 15 günmüş onlarında bekledim. 2 ay oldu böylece öncesi de 20 25 gün kadar satıcının dansözlüğü izledik seyrettik vs. 3 ay'a geldi. N11'e kararı ilettim bana bir mail adresi verdiler THH kararını taratıp attım. Aradan 10 gün geçiyor cevap yok, 15 gün oluyor gene cevap yok. Dedim bu böyle olmayacak avukata vereyim elde karar var zorla uygulatırız avukatlık masrafı vs vs N11 ödeyiversin artık ne yapalım ? bunlara telefonda bakın yarın avukata veriyorum artık avukatımla görüşürsünüz aynı gün 20 dk içinde bir bayan arıyor N11'in bilmemnesinden yetkiliymiş bana kendi mail adresini iletti dedim atıyorum kararı bekleyin telefonda 3-5 dk sürdü attım dedim geldi mi ? geldi dedi ben kararı iletiyorum kusurabakmayın vs. dedim ne kadar sürecek ? yarın avukata vericem çünkü ona göre, 340 küsür lira için 3 aydır uğraşıyorum haklı olduğum halde hala bekliyorum. Aynı gün para kartınıza iade edilmiştir diye mail geldi sistemden de iade gözüküyordu. Peki ne oldu ? kanı bozuk satıcı yüzünden dandirikten tost makinesi için 3 ay uğraştım. Bundan sonra böyle ne olursa olsun direkt THH çözülmüyorsa anında avukat, boşa dememişler işte dinsizin hakkından imansız gelir diye öyle değil mi ? |
Bizim komşumuz internetten sipariş vermişti, aldığı herifler dolandırıcıydı. O sitede ki ayakkabı yerine bildiğiniz bot göndermişlerdi. Bizim ki tam bir manyak. Sen misin paramı vermeyen demiş. Para iadesi alamayınca adreslerine iki tane mermi göndermişti. Altına da "oraya gelmem iki saat, jarjörü boşaltmam on saniye" diye yazı yazmıştı. Altına iban numarasını yazdı, adamlar 200 lira yerine 300 lira göndermişlerdi. Biliyorum yazdığım hoş olay değil ama adamlarla böyle muhattap olmak gerekiyor. Çünkü bunlar anca şiddetten anlarlar.
|
Hocam savcılıktan bir şey çıkmaz KYOK verilir ancak THH kapsamında takip ettiğiniz tahkikata bir beyanda daha bulunun, ne demek hem mallar bizde kalacak hem para iade etmiyoruz, hakem heyetinden sonuç gelene kadar mağduriyet yaşayacaksınız. Bu yönde beyanda bulunun hocam dosyanıza. Bu arada tebrik ederim gerçekten hakkınızın her türlü takipçisisiniz, herkes sizin gibi olsa bu satıcılar böyle kafalarına göre hareket edemez
|
Gün geçmiyor ki ülkem beni şaşırtmasın. Ne biçim insan bunlar.
|
Dolandırıcılara hesap sormak ne zamandan beri kötü birşey oldu?
|
Anlaşılan o ki satıcı hiç kargoların araçlara nasıl indirilip bindirildiğini hiç izlememiş bu yüzden de düzgün paketleme yapmıyor. Ya da umrunda değil nasıl olsa kargoda hasar oluşursa alıcı tutanak tutturur, tazmin ederim diye düşünüyor. Ama pratikte o iş öyle değil işte, dillerine dolamışlar bi tutanak lafını yahu kargocu paketi bırakıp resmen arkasına bakmadan kaçıyor ne tutanağından bahsediyorsun sen? Adamlar benden imza bile almıyorlar, kendileri atıyorlar yerime. UPS, DHL ve lojistikler dışında hepsi böyle.
|
Arkadaş Orta 2 terk galiba
Konu sahibine geçmiş olsun. Cahil insanlarla anlaşmazlık yaşamak çok zor. |
Bu nasıl yazı eyyy eyyyy eyyy .. saçma sapan yazicagina iki foto bişey ekleseydin aradaki farkı falan gosterseydin eyyyyy eyyy .
Allahım ya ne tipler var. Doğru düzgün ifade et kendini önce. |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|