Şimdi Ara

her bölümden her bölüme yatay geçiş oluyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler yks puanı ve okul ortalaması tuttuğu sürece her bölüme yatay geçişi yapılabilir mi(ders programı alakasız olsa bile 1. sınıftan başlama olmaz mı)? bir de o karara okul mu karar veriyor(adam kayırma)? yoksa sistem rakamsal olarak yüksek olan adayı mı yerleştiriyor?

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UP
  • up
  • Dersler en az %80 oranında uymassa 1. Sınıftan başlanıyor diye duymuştum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlerde bölümden memnun kalmazsanız diye mi düşünüyorsunuz hocam?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunu ben de merak ediyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aidenholmes19 A kullanıcısına yanıt
    bunalırsam hocalarsa sıkıntı çıkarsa sevmezsem vs bir çok şey aklıma geliyor.
  • http://yok.gov.tr/documents/7701936/7719456/yataygeci%C5%9Fpdf.pdf/
    şöyle bilgi buldum hocam da daha ayrıntılı bir dosya bulamadım
  • Up

• yukarı
  • Myp ile oluyor ama kurumiçi yatay geçişler her bölümden her bölüme olmuyor. Belli şartları var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nereden ayrıntılı biilgi bulabilirim bilen var mı
  • merkezi yatay geçişte yks puanının tuttuğu her bölüme geçiş yapabilirsin. ders müfredatı %70 uyuşuyorsa verdiğin dersler geçerli sayılır eğer uyuşmuyorsa veya tamamen farklı bir bölümse 1. sınıftan başlarsın. kurum içi yatay geçişe gelirsek(not ortalaması ile) 1. sınıfın sonunda üniversite içinde her bölüme geçebilirsin, 2. sınıf sonunda sadece fakülte içindeki bölümlere yatay geçiş yapabilirsin. kurumlar arası yatay geçiş ise biraz karışık. her üniversitenin belli şartları oluyor yine not ortalamasıyla geçiş yapabiliyosun müfredat uyuşması yine geçerli.

edit: kontenjanada değineyim. merkezi yatay geçişte her bölüm öğrenci sayısının %30 u kadar kontenjan açmak zorunda. kurum içi ve kurumlar arası yatay geçişte kontenjan üniversite tarafından belirleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsewiir -- 9 Ağustos 2018; 15:47:57 >
  • Elsewiir E kullanıcısına yanıt
    anladım hocam merkezi yatay geçiş yaparım zaten yaparsam. verdiğin bilgiler için sağol çoğu kişinin kafasındaki soru işaretlerini giderdin. bir de hocam merkezi yatayda sadece yks puanına bakılıyor onu anladım da sonrasında başvurulardan seçerken istediklerini mi alıyorlar yoksa yüksek puan alanı mı?
  • cmfalper kullanıcısına yanıt
    puana göre alınıyor. puanınız yetiyosa %99 giriyosunuz çünkü %30 kontenjanı dolduracak kadar talep olmuyor genelde
    anladım hocam yökün sitesinden baktım. listede 2.,3.,4.,5. sınıf var 1. sınıf yazmıyor.https://yoksis.yok.gov.tr/websitesiuygulamalari/ogrenci/index.zul şurada ders programı tutmayan adaylar 1. sınıftan başlayacaksa nasıl olacak bu?
  • cmfalper kullanıcısına yanıt
    1. sınıfın sonunda yatay geçiş yapabildiğinden otomatik olarak 2. sınıf oluyo çünkü.
    ha ben onu o sınıfa başlama olarak düşünmüştüm hocam sağol.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.