|
Her bütçeye uygun - Buzdolabı Önerileri (39. sayfa)
-
-
Fiyatlar ve modeller konusunda hiç fikrim yok , yarın gidip tekno marketlerden bakacağım ama öncesinde buradan fikir edineyim dedim.Sizun aldığınız model hangisiydi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bosch kgn56vı30n benim aldığım güzel ve geniş bir dolap 2 kişiyiz uzun vadede düşününce yeterince işimi görür gibi geldi.
tekno marketlerde ve kendi şubesinde 6200tl civarındaydı. ben internetten 5500 e aldım. asla ordan almanızı da tavsiye etmem fiyatlar çok şişkin. ama bi bütçe belirlemeniz gerek ki. ona göre model markalara yönelin. yoksa çok vakit kaybedersiniz. -
Bosch kdn 55 nwfon nasıldır fiyat olarak 3400 3600 arası nasıl kullanan varsa bilgi verirse sevinirim veya şu marka olur veya alt veya üst model olur tavsiyelerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler
Çok teşekkürler ,6800 e Sharp buzdolabı aldım
Vestel almayın aldırmayın uzak durun.
Yıl olmuş 2021 hala Vestel tavsiye edenler var allah akıl fikir versin diyorum. -
Başlıktaki bütçeyle alabileceğim en iyi buzdolabı hangisidir arkadaşlar? Evim bekâr evi gibi olacak, beni idare edebilecek bir cihaz arayışındayım. -
Vestele niye bu kadar karşısınız diğer yerli ürünlerden daha mı kötü ben biraz dolaştım çeşitli markalara baktım sankı türkiyede üretilen türk markaları buzdolapları arasında dişardan bakınca iyi gibi ama cok ayrıntılı bilgim yok -
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Beko ile Arçelik
Siemens ile profilo aynı fabrika nerdeyse. Hangisi uygunsa olun demek istiyorum ama bir de, neden buzluğu üstte olan versiyonlara bakıyorsunuz. Özellikle mi yoksa denk mi geldi ?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Şu videoyu izleyince buzluk yukarda olması mantıklı geldi.
https://www.youtube.com/watch?v=u0rOvyTwD_Y&feature=youtu.be
Sessiz bir buzdolabı önerisi olan var mı? Aklımda Siemens KD56NNW2N vardı, katalogda 43 db yazmış, ucuz alternatiflere baktığım zaman da AL 375 NX modeli karşıma çıktı ve katalogda ses değeri 40 db olarak belirtilmiş.
4000 tl fiyat bandına kadar da ayrıca alternatiflere açığım, vestel ürün veya ürün grubu olmamak şartı ile -
Grundig GRNE 5050 A++ iyi midir almayı düşünüyorum. -
Bugün çok mutsuzum evdeki buzdolabını değiştirecektim. Ablama Altus 471 Nx almıştık. Çok memmundu hacmi vs 560l iyiydi alayım dedim evi ölçtüm yükseklik kurtarmıyor.(Altus 192cm)
190,5 Yükseklik , 82 Genişlik , 76-77 Derinlik ölçülerim.
Eski dolap : Aeg marka Soğutucu brüt 367l (Net362l) , dondurucu brüt 117l (Net 107l) => Total brüt 484l (net 469l)
Aklımdaki dolap : Samsung RB50RS334WW/TR Soğutucu brüt 403l (Net 388l) , Dondurucu brüt 144l => Total brüt 543l Ürün 4850Tl
Pek çok ürün bakıyorum kombi tip olması işime geliyor. Daha kullanışlı bence , bu boyuta göre samsung iyi gibi bazı ürünlerin verileri tutarsız vestel dolap bakıyorum. 640 litre dolap diyor brüt hacimleri topluyorum 600litre net hacimler 560litre Vestel VF CF 6401 ürün gene iyiydi ama genişlikten kaybediyor. 84cm gene dolap alanından sığmıyor.
Aklıma bir plan geliyor üst dolabı kesip veya yükseltip Altusu alsam iyi mi olur. 471Nx 3250Tl ye alabiliyorum. Tadilat 200tl tutar. 1300tl cebimde kalır.
Bide 471 Nx net soğutucu hacmi 356l imiş çok şaşırdım bendeki halihazır aeg çok daha küçük eminim ama net hacimde 5lt nasıl fazlası çıkıyor anlamadım.
Soğutucu hacmi yüksek dolap bulması çok zor fiyatlarda çok uçuyor. Bakalım ne yapacağız...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
A++ 2500 tl ye kadar buzdolabı tavsiyesi istiyorum.Vestel yan ürünü olmasın diğer arçelik beko olabilir.
Şu var nasıldır sizce Beko 954271 MB A++ Çift Kapılı No Frost Buzdolabı -
Altus AL-375 NSX A++ 505 lt No-Frost Buzdolabı Aldım 3 gün önce çok memnunum migrostan 3.290 a aldım internette 3.850 ses 39 db harika buzdolabı -
size sadece şunu söyleyeyim, arçelik grubu almayın aldırmayın
google'a girin "arçelik buzdolabı desibel" yazın, listede çıkan şikayetvar sitesine girin şikayetleri okuyun.
hatta şunu da belirteyim; google'a "vestel buzdolabı desibel" yazıp şikayetvar sitesine girin, karşınıza yine arçelik grubu şikayetleri çıkacak
Bende profilo no frost var geçen yıl aldım 43db fan motoru sesli mesli ama iyi soğutuyor, sessiz dolap için 40 db altına bakmak lazım, zamanında büyük umutlarla avrupa malıdır kalitelidir uzun ömürlü olur diye statik aeg low frostu almıştım sessizdi (38db) ama yan gövdede terleme sonucu korozyon kışın 2 ayda bir çözdürme yazın ayda bir buz çözdürme sonra yırtılan kapı lastiği soğutucu bölümde raflarda küflenme rafların kenarındaki plastiklerin habire çıkması en son 11 derece altına düşmeyip soğutma arızası verince aeg servisini aradım lastik için 280 lira istediler soğutma arızası için görmeden birşey diyemeyiz dediler, zaten temizlemekten illallah ettiydim gittim profilo bd2156 nofrost aldım şimdilik memnunum.
no frosttan daha sessiz
no frosttan daha az elektrik tüketiyor
no frosttan daha sağlıklı gıdaları kurutmuyor diye
no frostta göre elektrik kesintisinde buzluktakiler 12 saate değilde 48 saat çözülmeden duruyor diye
çözdürme derdi olan,
rafları daha fazla buğulanıp ıslak ıslak olup sonra sık sık küf yapan,
buzluk kısmından çıkarttığınız dondurmayı algida dolabından aldığınız gibi açıp hemen yiyememek kaskatı olması bu sebeple beklemek zorunda olmanız
içine yerleştirdiğiniz ürünleri yanlışlıkla arka tarafa değdirip iç arka soğutma kısmındaki suları zemine sebzeliğe rafa oraya buraya akan dolap alınıp uğraşmak dikkat etmek adamı hasta eder böyle dolap alınmaz.
-
hocam mesajınız çok karışık geldi :) şimdi hangi üründen memnunsunuz hangisinden şikayetçisiniz ?
edit: şimdi farkettim ki bugün ben de profilo buzdolabı baktım sanırım sizin aldığınız ile aynı model. bize de 4000 tl dedi satıcı.
şu değil mi ?
nasıl üründen memnun musunuz ? no frost özelliği soğutması iyi mi ? dolap içerisindeki yiyeceklerin kokusu birbirine karışıyor mu ? tavsiye eder misiniz ? Arçelikte de https://www.arcelik.com.tr/no-frost-buzdolabi/570504-mb-buzdolabi şu modele baktım. benzer özellikte ama arçelik 24 litre daha ufak, arçelik ++ profilo tek + gibi farklılıkları var. tabi birde fiyat farkı. arçelik 3500 tl profilo 4000 tl.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotografya -- 2 Ekim 2020; 21:49:7 >
-
Merhaba , attığınız linkteki benim kullandığım profilo , fan motoru gürültülü 43 db kompresörü oldukça sessiz soğutması low frost eski usul statik dolaba göre kat kat iyi ,klasik dolaplar gibi iki ayda bir buzluk çözdürme derdi yok, profiloda yemeklerin kokusu karışıyormu o hususta bir izlenimim olmadı birbirlerine karışsaydı farkederdim sanırım.
Bir önceki mesajımda yeni aldığım profilodan bahsedip sonrasında eski bozulan low frost statik aeg buzdolabına (aeg santo s53600css0) isyan tarzında eleştiride bulunmuştum.
Profilo ile ilgili net görüşüm şudur arçelik beko grubuna göre daha sesli çalışmakta bir başkası olsa bu dolap arızalı gürültülü diye servisi arayıp kayıt açtırır ses şiddeti insandan insana göreceli bir kavram olduğu için bu hususta yanıltmak istemem, profilo 43db arçelik 39 db ve çevremden gördüğüm arçelikler bu sebeple biraz daha sessizler
2 sene öncede bir komşu arçelik aldı yanları çok ısınıyor ateş gibi oluyor diye şikayet ediyor servisi çağırmış bu modeller böyle deyip işin içinden çıkmışlar bunu duyunca arçelikten vazgeçtim.
Profilo bana göre malzeme kalitesi arçeliğe göre daha sağlam geldiği için ve derinlik olarakta beğendiğim için tercih ettim. Sizin attığınız linkteki arçeliğin derinliği 70,5 profilo 74 cm.
Babamın evindeki 2005 yılında alınma sessiz arçelik orbital iki sene önce elektronik kart yaktı , halamın kullandığı 2000 lerin başında alınmış o vakitler forumda pek önerilmeyen gürültü problemli danfoss kompresörlü siemens bir kere bile arıza yapmadı bunu da göz önüne alarak gürültüyü umursamayıp bsh grubunun ürünü olan profilo da karar kıldım.
İyi geceler dilerim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X