İşte forumun güzelliği :) hocam çok teşekkür ederim verdiğiniz detaylı bilgiler için. Çok faydalı oldu. Dün tamda bu modele bakmıştık bayide. |
Her bütçeye uygun - Buzdolabı Önerileri (40. sayfa)
-
-
arçelik için yazdığım modelin yorumlarında çoğu kişi aşırı sesten şikayet etmiş. oysa ki profilo dolabın seviyesi daha fazla. arçelik 40 profilo 43 db. şikayetvar daki yorumların çoğu ses ve yanlarının ısınması ile alakalı arçelik için. Sizin dolapta da ses çok mu ?
https://www.sikayetvar.com/arcelik/arcelik-570504mb-kompresor-ses-arizasi
https://www.sikayetvar.com/arcelik/arcelik-sogutma-bolumu-derecesi-ayarlanamiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotografya -- 3 Ekim 2020; 17:59:3 >
-
Tekrardan merhaba foruma yeni girebildim, profilo defrost yapıp buzları erittikten sonra ilk önce belli bir süre tek başına kompresör devreye giriyor bu esnada ses 36 db, bunun ardından sanırım gaz yeterli soğukluğa ulaşınca fan motoru devreye girip belli bir süre yüksek devirde gürültülü çalışıyor ardından istenen soğukluğa yaklaşınca fanın da sesi kademeli olarak azalıyor en sonunda istenen derece yakalanınca fanda kompresör de susup dolap dinlenmeye geçiyor, bu esnada kapaklardan birini açıp birşey alır veya eklerseniz kapağı geri kapatınca tahmini 30-40 saniye kadar sadece fan motoru devreye girip içerideki havayı tekrar dağıtıyor, eğer ısı kaybı fazla ise fan motoruna ilaveten kompresör de tekrardan devreye giriyor. Profilo 2156 nın çalışma şekli bu şekilde. Gövdenin yanları aşırı bir ısınma yapmıyor hafif ılık sıcak arası kapı kenarlarına yakın ufak alanlar ısınma yapmakta. Soğutucu ve dondurucu bölme kapakları sağlam vakum yapıyor. Açık kapıyı kapatınca tekrar açmak için 30 saniye kadar beklemelisiniz, beklemeden açarsanız kapı lastiklerinin ömrünü azaltırsınız. Ön kapak bölgesi ses 43-44 db, arka dış bölgede fan motoru devreyse ölçülen ses 59 db civarı. Defrost esnasında ve bitiminde buz kırma sesi yapmaktadır. Buz kırma sesini eski low forst dolabımda yapmaktaydı, özellikle geceleri evde birisi geziyormuş gibi ses çıkartmaktaydı. Buz kırma sesini bazen çok bazen az yapmaktadır bu birazda soğutma yaparken soğutma ünitesinin çalışmaya bağlı olarak ne kadar çok buz kapladığıyla alakalıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyDrama -- 4 Ekim 2020; 16:57:9 >
-
regalin şu ürünü nasıl?
480 litre no frost a++ ürün, kombi tipi olmasını seviyorum.
2900tl fiyatı 250'de çek var 2650tl'ye gelecek fiyatına göre güzel gibi duruyor, sanırım çamaşır makinesinde vestel grubu kötüleniyor sadece buzdolabında vestelin bariz kötü tarafı var mı arçeliklere göre?
-
Arkadaşlar konu başlığındaki rakam tarih oldu maalesef artık güncellemek lazım. -
Konunun başlangıcı buzdolabı almak içindi. Ama bir anda herkesin fikir aldığı Uzman arkadaşların yardımcı olduğu bir ana konu başlığına dönüştü.
Fikir almak istediğiniz buzdolabı markalarını konuya cevap yazarak uzman forumdaş arkadaşlar yardımcı olacağına eminim. Herkese uzun ömürlü beyaz eşyalar olsun.
-
bizim buzdolabı 30 senelik, hala çalışıyor ama çok yakıyor zaten en geç 2 sene içinde cortlayacağını zannediyorum
3-4 bin civarında güzel fazla yakmayan dolap var mı ? bayiden almamız daha mı uygun olur sizce ? eski dolabı da verip indirim anlamından
-
arcelik grubu kompresorler nasildir? prosmart diyor ne farki vardir devamlimi calisiyor hic ara vermeden? 505lt dolabin arkasina baktim tee markaydi ama kucuk gibi geldi bana 10sene anca idare eder gibi -
merhaba
6-7k ya kadar hangi modeli önerirsiniz renk sorun değil .
-
Aynı fiyat aralığında bende aramaktayım. Bilgili arkadaşlardan önerilere açığız. Biraz araştırma yaptım Bosch kullananların çeşitli sıkıntılarla karşılaştıklarını gördüm ( şuan bosch kullanıyorum ). Siemens ve profilo nun biraz daha öne çıktığını düşünüyorum. Geniş hacimli modellere bakıyorum. Birde fiyat aralığı biraz daha yüksek ( 9k ) ama sharp da ilgimi çekti melzeme kalitesi çok iyi ama servis ve özellikleri nasıldır bilmiyorum alan kullanan varsa bize de bilgi verirse çok güzel olur
-
5bin bandında fp ne alınabilir
-
Merhabalar, alttaki ürün hacim ve enerji sınıfı özelliklerine göre diğer markalara nazaran fiyat olarak uygun gözüküyor? Tavsiye eder misiniz?
-
5000 bandın da genelde az kullanılacak yayla evi için bir buzdolabı arayışındayım. Sorunsuzluk ilgili bölgeye servis gelme zorluğu vs olabileceği için, sorunsuzluk gürültü seviyesine göre benim için daha önemli. Alttan soğutmalı/donduruculu solo bir model arıyorum. Önerileriniz olursa, ben de duymak isterim.
-
Arkadaşlar yeni evlencek bir çift için en fazla 7.000-TL civarına F/P tavsiyeniz var mı. Gri renk / inox olursa çok iyi olur
-
uzun uzun yazmaya gerek yok..profilo xl yada xxl buzdolabı alacaklar almasın..aynı şekilde siemens bosch xl ve xxl içinde geçerli bu durum..buzdolaplarının meyve sebze bölümü çok kötü bir sistemi var hangi sıcaklıkla denerseniz deneyin olmuyor.. su içinde kalan sebzeler 2-3 günde çürüyor..şikayet var bu şikayetlerle dolu..kısaca alacak olan varsa bilsinki meyve sebzeler 3 günden fazla durmuyor..
-
BOSCH KGB86AIF0N nasıl kullanan arkadaşlar varsa tavsiye ederler mi -
Merhaba. Aynı rakama A+++ olan modelini alabilirsiniz şuanki kampanyalarla.
Alt buzluk kısmı çekmece gibi onun dışında bir farkındalığı yok aslında.
Saygılar.
Serdar Çetin
05533976676 -
Teşekkür ederim alakan için hocam elektrik tüketim fazla sanırım biraz daha araştırayım -
siemens buzdolabında böyle bir sıkıntı duymamıştım. duyan varmı?
@shopsiemens size böyle bir şikayet geldimi hiç?
-
Şikayetvar a bak bence
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X