Şimdi Ara

her gün 100km, 125lik scooter?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

işim evime 50km mesafede. her gun git gel toplam 100km mesafeyi otobusle gidip geliyorum. gecen ay a2 ehliyeti aldim.

ama kafama takilan bu mesafede 125lik scooter isimi gorur mu?

aklimda honda fizy var. ikinci el tabi. e5 te 80-90 maks hiz yeterli olacaktir. butceyi ekipmana harcayacagim icin nmax ya da pcx alamiyorum. fizy icin kullanicilarindan yorum alabilir miyim? sirt agrisi, bel agrisi yasatir mi? kucuk jant başa bela oluyor mu? scooter tercih sebebim bagaj. topcase estetik ve guvenli gelmiyor. o yuzden commuter ikinci planda. ama scooter cok sorun cikarriyorsa onu da dusunebilirim.

okudugunuz icin ve cevaplariniz icin tesekur ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sym fiddle
  • Gidilir ama yol bazen eziyet haline dönüşebilir. Piaggio x8 veya x9 a da uygun fiyatlilari mevcut onlarida araştırmanın öneririm. Sele altı bagajları geniştir kaski rahatça koyabilirsin

• Xmax 250

• Arkadasin yazısını dikkatlice okudugunuzdan emin misiniz? Parayi ekipmana harcayacagimdan pcx alamıyorum demiş siz xmax yazıp gecmissiniz. Lütfen post kasmak için yazmayalim.

• Sana tavsiyem ikinci el temiz bir Pcx Alman. Yazı kışı her türlü şartı düşünmen lazım.
    Su soğutmalı ve az yakar. 125 lik eski kasaları 5 bin civarı bulursun.
    Yolda bırakmaz.

• bencede eskı kasa pcx bakın,yada agılıty cıty 125 lık saglamdır ısnızıde gorur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilk motorum olacagi icin ucuzundan bulsam bile pcx parca parasi yonunden uzak tercih gibi.

sym fiddle
    piaggio x8-9
    bunlari inceleyecegim.

birde belki sacma gelebilir ama bir aleti anlayabilmek icin bir kac kere sizi yolda birakmasi gerektigine inaniyorum. sizi yolda birakma sebebini ve o sorunun cozumunu hic unutmuyorsunuz. param olsaydi tabiki cok daha iyisini alirdim. ama parasi az olanlar parayla degil zamanla ogrenirlermiş.

cevaplar icin cok tesekurler. kullanici yorumlari icin beklemeye devam edicem :)

• Tvs apache rtr kesinlikle hem az yakar hem de iyi gider..

• En mantıklı tercih Honda Pcx yeterli bi motor yakıt depo 20-25 tl ye doluyor ve 250-300 km yakın götürüyor start stop olayı gayet güzel

• Mesafe çok uzak 125cc ile her gün o yol çekilmez. Bel ve toto ağrısı yapar.

• en cekindigim konu bu aslinda. en az bir sene kullanacagim ilk motorumu. bagaj ihtiyaci ve tecrube olusmasi icin scooter tercih ediyorum ama durum boyle olacaksa ybr sececegim sanirim.

ilgi ve gorusleriniz icin cok tesekur ederim.

• Motor alacağın son limit nedir ? Gideceğin yer Otoban mı yoksa bol virajlı bir yol mu ? Kullanacağın il neresi bunları söyle ki bizde yardımcı olalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: luckydluffy

en cekindigim konu bu aslinda. en az bir sene kullanacagim ilk motorumu. bagaj ihtiyaci ve tecrube olusmasi icin scooter tercih ediyorum ama durum boyle olacaksa ybr sececegim sanirim.

ilgi ve gorusleriniz icin cok tesekur ederim.

istanbul e5/tem ağırlıklı bir yolsa 250cc maxiscooter lazım. Bagaj derdi de olmaz konforu da tüm motorlardan iyidir. ybr de çok rahat olmaz bence. honda fizy falan hiç olmaz zaten geç onu, üstelik çirkin de bişey. ilk motorun olacaksa 125cc scooter idealdir, ancak hergün gideceğiniz yol 50km ise çok fazla bence, acemilikte çok sıkıntı çekersin, hele İstanbuldaysan ben olsam yolun bir kısmını metro ile tamamlarım, metro istasyonlarında motosiklet bağlayacak yerler de var. tabi güzergahını bilemiyorum.
  • güzergahim bahcelievler silivri arasi. istanbuldayim ve yolun tamami e5te.

rahatlik beklentim televizyon koltugu kadar degil bu arada bu konudan sonra ybr daha yakin ve iyi bir cozum gibi. canta gibi tasinan topcaseler cozum olur heralde bana.

bu arada butcem en fazla 3500tl. bu yuzden ikinci el bakacagim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luckydluffy -- 7 Ocak 2016; 0:03:00 >
  • Tereddüte gerek yok . 2.el cbf al ama dikkat et cılkı çıkmış olmasın
  • Crauls kullanıcısına yanıt
    agilty 125 kadar takoz bir motor daha yok. pcx daha iyi seçim olacaktır
  • kuryeler günde 8 saat biniyor. adam 1 saat gidiş 1 saat dönüş binecek.
  • bende gunlerdır arastırıoum kafam allak bullak oldu,fakat benım kararım daha cok n max ıstıkametınde param yeterse,konu sahıbı arkadasada yararı olacaktır sanırım.

pcx ten daha hafıfı,beygır gucu daha yuksek,107 km son hızı goruyor duzlukte,nylon lastıkle gelmıyor dunlop lastıklerler gelıor,cok daha onemlısı hem on hem arka fren dısk,oda yetmemeıs abs standart ve kombıne fren sıstemı var,bagajada fullface kask alıyor.

ıs ıcın kullanacıgınızı soylemıssınz,asagı yukarı sabah 7-8 aksamda 5-6 cıvarı yolda oalcagınızı varsayıyorum,e-5 tın o saatlerdekı durumunua cok ıyı bılıyorum,otomobıller dahı 100 km yapacak bosluk bulmaıyorlar o acıdanda nmax yeter,ve tork olrak pcxten bır nebze daha ıvmelı bır motor.
  • ah evet. butcem yeterli olsa kesinlikle nmax alirdim ama simdi ikinci el ybr alacagim. artik canta gibi tasinan bir topcasele cozecegim bagaj isini.

commuterler tasarim olarak guzel ama topcase hos durmuyor. hicbir makinede topcase guzel durmuyor. daha guzel topcase tasarlayan bir babayigit yok mu yav

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luckydluffy -- 9 Ocak 2016; 22:00:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.