Şimdi Ara

Her şeye geç kalmış hissediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Muhtemelen hayata sıfırdan başlasaydım yine de değiştiremeyeceğim bir şey bu. İnsanların kolayca güzel hayatlara sahip olabilmesi beni çok yıpratıyor. Tabi emek vermeden hiçbir şey olmuyor ama ben ne kadar çabalarsam çabalayayım o rahatlığa ulaşamayacağımı biliyorum bu da gittikçe bütün azmimi azaltıyor. Hayat gerçekten hiç adil değil çok yanlış zamanda yaşıyorum

• İnstagramı sil ya da fazla vakit geçirme orada. sahte hayatlar hep. Bir de bence elimde yok diye üzülme kendini geliştirerek barışık olmaya çalış kendine karşı. Ben kendime elimden geldiğince dürüst davranırım. Benle ilgili bir durum değilse üzerinde çok durup üzmem kendimi. Zengin doğmadıysam çok kafa yormam çünkü benim seçimim değil. Daha iyisini gerçekleştirmeye çalışmak bu yolda çabalamak ve kısmi başarılar elde ettikten sonra gelen keyfi hiçbir parayla satın alamazsınız
  • Hocam bir de İnternet çağı geçerken fırsat çağı. Pek çok şekilde parayı bulabilirsiniz. Biraz umutlu ve donanımınızın olduğu alanda bir şeyler denemeniz gerekiyor bence.
  • Geceüçteisimbulmakzor kullanıcısına yanıt

Pek çok yönden sorguluyorum bu İnternet çağı sayesinde elde edilen zenginlikleri. Acaba tükendiği bir nokta olacak mı diye. Olsa bile bize denk gelmez umarım.

• milaba M kullanıcısına yanıt
    Hocam tükenmesi mümkün değil neden derseniz bugün dünyanın öbür ucundaki çindeki tibetteki veya kanada Norveçteki bir köylü bile müşteriniz olabilir. Kesinlikle globalde aramanız lazım müşterinizi. Alibabanın kurucusu 35 yaşında 100 dolar alıyordum gibi bir konuşması var sanırım. Geç kalmış hissiyatı genelgeçer kalıplar yüzümden bence şu yaşta okul bitirilir şu yaşta çocuk yapılır vs vs
  • Yaş kaç hocam bu arada

23 yaşındayım, şansı bir noktada yaver gidip hayatı değişen o kadar çok insan var ki, ben de bunlardan biri neden olamıyorum olamayacak mıyım düşüncesi sürekli geri çekiyor. Hayattan her zaman mucize beklenmez tabi ki ama yeterince çabaladığında bile olmayabiliyor bazen. Ya o kadar şanslı olamazsam ve emeklerim de boşuna giderse

• Hocam hepimiz öyleyiz rahat ol.

deneyip emek sarf etmeden bunların hiçbirini anlayamayız hiçbirimiz.yaşın genç hocam.çalış azmet umudunu kaybetme.küçük şeylerle mutlu olmayı öğren ve başkasının hayatına bakarak moralini bozma.işte geldik ve gidiyoruz sonuçta

• Yaşıt sayılırız bende öyle hissediyorum hayata hep geç kalmış, hep arkadaşlarımın gerisinden geliyormuşum gibi hissediyorum emin ol anlayabiliyorum seni çok kötü bir durum, kendi halinde kimsenin bir şeyinde gözü olan biri değilimdir, bir yerden hayatı yakalamaya çalışıyorum bence sende öyle yap , çalış çabala emeğin karşını çoğu zaman alamıyorsun,ama yapacağımız bir şey yok .

• Big Booble kullanıcısına yanıt

Ben de öyleydim kimse gram umrumda olmazdı kendi yoluma bakardım hep, sanırım yaş ilerledikçe adaletsizler daha çok gözüne çarpıyor insanın. Çabalamaktan başka çaremiz yok çünkü bu sefer de keşke çabalasaydım belki olurdu pişmanlığı olacak sonradan

-keşke çabalasaydım belki olurdu pişmanlığı olacak sonradan- bu sözünde kesinlikle haklısın, iyi ol yardımsever ol bizimde yüzümüzün güleceği günler gelir inşallah . Hayatı yakalarız kim bilir belki bir gün :)

Hocam valla geç kalmış hissiyatı bende de vardı hala da biraz var yalan yok 21 yaşındayım martta 22 olucam geçen sene lisansta bölüm dersinden kaldım bu sene tekrar 1.sınıfı okuyorum. Mezuna kaldım geç yazıldım derken 3 sene kaybettim. Ama demek ki psikolojim yerinde değilmiş o zamanlar çalışsam belki başarılı ama mutsuz olucaktım diye düşünüyorum. Tembellik ettiysem bile ders çıkarıp canım sağolsun diyorum geçmiş şeyler için stres yapmaya gerek yok. Bugün bu hafta ne yapabilirim diye bakıyorum ben hayata. Ayrıca hiç geç kaldığını düşünme birşeyler yapmaya çalış. İnsan kendi şansını kendi yaratıyor ben mesela özel okul sınavlarına girerdim lisede. Bazısında başta çok kötüydüm max %50 indirim alabiliyodum babamın durumu da özele gönderecek kadar iyi değildi. Sonra yarım dönem dersaneye gidip ders saatlerinden önce ve sonra çalışma salonunda çalıştım ve il genelinde büyük okulların sınavlarında 4. 2. Ve sonunda bi okulda 1. Oldum hiç beklemediğim halde sınav zordu çünkü. Demem o ki sakin bir şekilde sabırlı ve gittiğiniz yoldan eminseniz şans bi şekilde size de uğruyor. Önemli olan şans kapıya geldiğinde donanımlı olabilmek. Akademik link kanalında Behçet hocam 25-30 kere başvurmuş öğretim görevlisi olabilmek için onun sözü bu.

• Bende acele ediyorum gibi geliyor

Merhaba bende sizle şuanda aynı durumu paylaşıyorum. Okuyunca bu benim ya dedim 1 sene mezuna kaldım 1 sene tekrar sınıf tekrarı yaptım ve şuanda tekrardan 1. Sınıfı okuyorum ve 22 yaşına gireceğim. Dediğiniz gibi her şeyin bir nedeni var bu hayatta sadece sabırlı olup nötr bir şekilde çalışmak gerekiyor. Her zaman işler yolunda gitmiyor. Bence kimseyi kendimize rakip olarak almamalıyız. Sadece kendimizle yarışmalıyiz. Kimsenin şartları ve durumları eşit değil.
  • Ben de aynı şeyi düşünüyorum.

• batukmrc kullanıcısına yanıt

Rakip olarak görmek değil de bazılarının haketmediği yerlerde olduğunu düşünüyorum. Tabi kişiden kişiye değişir ama aynı imkanlara ben sahip olsaydım daha güzel işler yapardım şuan bu olduğum durumda olmazdım. Ama pişman olmamak için durmadan çabalamamız gerek, adaletsizliği gördüğümüzde ne kadar zor olsa da olduğumuz yerde duramayız

Evet haklısınız hiçbirimiz eşit şartlarda doğmadık ve yaşamıyoruz da dediğiniz gibi elimizden geleni yapmaya devam etmeliyiz ve tâbi genciz ve umudumuzu kaybetmemeliyiz ne zaman ne olacağını bilemeyiz
  • hepimiz pek çok şeye geç kaldık kanka takma çok
  • batukmrc kullanıcısına yanıt
    Hocam kesinlikle sabırlı ve nötr olarak çalışmak anahtar kelimesi olmalı bu konunun. Neden derseniz 2019 yksde tyt 2k say 25 k yapmış birisi olarak nötr kalmasaydım fizikte ayt hiç bilmiyorum diye triplere girip tytde 2 bininci olamazdım bu sayede mezun senesinde tyt sıralamam 150 kişilik farkla aynı kalmış oldu. Ve başkasını geçme fikri beni hiçbir zaman gaza getirmemiştir zaten o şekilde kesinlikle gaza gelemiyorum aksine başkasıyla rekabet etmek bana çocukca geliyor. Ama bi konuda kendimi aciz hissedersem o konu üzerine aşırı bir kararlılıkla gidebiliyorum İngilizcem kötü mesela okulda dersler hep ing. Kafama koydum ilk dönem bitmeden (ocak sonu şubat başı oluyor heralde) B2 seviyesinde konuşabiliyor olacağım. 4 ay falan var. Bunun için gerekli kitapların yanında Steam ve epic gamesten ucuz oyunlara baktım steamde fallout New vegas aldım 5,5 tlye role playing game. Ayrıca epicten witcher 3 almayı düşünüyorum sadece 15 tlye. Bu ikisi baya listening + telaffuz anlamında geliştirir diye düşünüyorum bir yandan da günlük defterime vocab anlamlarını ve kullanımlarını kasmaya devam edicem. Tüm bunları yaparken speak-peak club uygulaması ve sitesi üzerinden ücretsiz speaking yapıcam. Muhtmelen 4 ay sonra meeliiiih gibi benim de uçağım kalkıcak :)) yani demem o ki üzerimize düşeni yaparsak şansımız bir yerde illaki dönecektir. Bu kadar şeyi hakkıyla yaptıktan sonra öğrenirim diye düşünüyorum. Şubatta hatırlatın bana gelip neler yaşadığımı anlatayım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.