Şimdi Ara

Her şeyi anladım da yahudilik inancı neden tartışmaya açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sabah akşam siyonist lobileri şu bu ama biri de demiyor ki arkadaş bu lobiler sonuçta rastgele doğmuyor bunlara bu gücü veren inançları ve inançlarını tartışmaya açalım.

• dini olarak bakarsak demek ki israiloğulları tekrar affedilmiş ve şuan israiloğulları kendi dinleri yahudilik olarak güçlü durumda Allah yardım mı ediyor israiloğullarına belkide takva sahipleri olmuştur :) araplar neden bu halde o zaman yahudiler cezalı ise ben açıkçası tam tersini görüyorum şuan cezalandırılan araplar takva sahibi yahudiler gibi geliyor şuan ki görüntüye göre

• yumuksuzsucurta58 Y kullanıcısına yanıt
    İyide yanıltıyorsun ve Kur'an dan bir habersin sanırım, ayetin devaminda israil oğullarını yaptıklarından dolayı cezalandırdıgini ve ayetin genelinde israil ogullarini o donemde peygamberler göndererek üstün olmasini sağladığını söylüyor.

Konuyla alakali ayette suda söylenir

"Ey insanlar! Şüphesiz biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi milletlere ve kabilelere ayırdık. Şüphesiz Allah katında en üstün olanınız, takvada en ileri olanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, her şeyden haberdardır." (Hucurât 49:13)

Yani Kur'an da israil oğullarını üstün tutmasını birak cezalandirdigini ve üstün olanin yalnizca takva sahibi olan herkes için geçerli olduğu söyleniyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yumuksuzsucurta58

Bu mesaj silindi.
    Bu arada ben tamamen bu durumu azınlık olmalarına bağlıyorum
    İyi eğitim, birbirlerini desteklemek, azınlık olmaları sayesinde daha kolay kontrol edilme

2 milyar müslüman mi
    Yoksa 15 milyon yahudinin mi ortalama payı daha gerçekçidir

• peki, "taklitler aslını yüceltir" diyebilir miyiz?

tevrattan sonra 2 kitap gelmiş ve gittikçe de batırmışlar

• neytullah1 kullanıcısına yanıt

dini olarak bakarsak demek ki israiloğulları tekrar affedilmiş ve şuan israiloğulları kendi dinleri yahudilik olarak güçlü durumda Allah yardım mı ediyor israiloğullarına belkide takva sahipleri olmuştur :) araplar neden bu halde o zaman yahudiler cezalı ise ben açıkçası tam tersini görüyorum şuan cezalandırılan araplar takva sahibi yahudiler gibi geliyor şuan ki görüntüye göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 4 Ağustos 2024; 16:57:16 >
  • Koks34 kullanıcısına yanıt
    Son derece insancıl bir bakış açısıyla değerlendirdiğini söylerdim..
    Eğer müslüman, yahudi ya da hristiyan olduğunu ilan eden herkes inanılmaz ezici güce sahip olsaydı güzel bir yaşam hilesi ve tanrıyı açığa çıkaran bir şey olurdu..

Tanrı, İslamiyet'e göre "Allah" kitapta üstünlüğün Allah katında sağlandığını ve bir anda var edildiğimiz bu yaşam yolculuğunda Kur'an'ı Kerimin zorlukları kolaylaştırıcı rehber olduğunu söylemekte.

Yani dogmatik olarak sahip olduğumuz ahlaki dengeyi korumak ve problemlerle baş etmek için ihtiyacımız olan kaynaktır. İster uzak dur ve tanrı varmı yok mücadelesi içinde içsel karanlık mücadelesi ver ister yakın dur tıpkı tekrar var edildiğimiz gibi ölümden sonra var edildiğimiz de hesap ver

Ya da yahudi isen ben üstünüm diyerek yaşam sürdür karar senin..

• Tartışacak birşey yok 3 kitapda da aynı spesifik mitler anlatılıyor belli ki sonradan çıkanlar ilk çıkandan çalmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

ben gördüğümü söylüyorum kudüste hristiyanlardan şuan ki israil yahudileri kan işkence gördü tarihe bakarsak hitler soykırım yaptı yahudilere belkide Dini olarak diyetlerini ödediler ve Allah'da affetmiş olamaz mı

eski israil dış işleri bakanı Abba Eban şeriat devleti olan osmanlıyı övgü ile bahsetmiştir İranlılardan, Romalılardan ve her istilacıdan sadece zulüm, kan ve işkenceye lâyık görülen Kudüs ve Yahudi halkı, Ancak Yavuz Sultan Selim'in Kudüs'ü fethetmesinden ve bu fethin Kanuni tarafından takviye edilmesinden sonradır ki, insanca yaşamanın, eşitliğin ne demek olduğunu ve huzur tadının ne anlama geldiğini öğrendi. diye yazmıştır israil yahudilerinden osmanlıya tek bir hakaret göremezsin mesela çünkü onlara sahip çıkan yine bizlerdik osmanlı islam devleti araplar ise kaç kere ihanet etti Türk müslümanlarına karşı 300.000 Türk müslüman evladı hicaz-yemende katledildi arap müslümanlar tarafından

Belkide israiloğulları Allah katında o kadar eziyet görmesine rağmen affedilmiş araplar ise ihanetlerinin bedelini ödüyordur cezalandırılıyordur şuan Allahın ne yapacağını hiç kimse bilemez ama şuan ki görüntü bunu gösteriyor gücü yahudilerden gücü alan da hitler döneminde olsun doğu roma imparatorluğu hristiyanlık döneminde olsun yine yahudilere gücü verende Allahtır derler ^^ dini olarak bakarsak tabiki olaylara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 4 Ağustos 2024; 17:21:48 >

• en beğendiğim yönleri dinsel gelenekleri olan çok çalışmaktan geliyor bazıları yahudilere havadan gökten tansrısal para güç yağdığını filan sanıyor o öyle değil ,bizlerin poposunda pireler uçuşurken adamlar tavuklarlarla beraber uyanıp güne başlayıp tek dertleri üretmek ve çalışmak güçlü olmak .

araplar ve türkler dünyanın en tembel hazırcı aylak milletlerinden, daha çok beklerler havadan para ve güç yağsın diye 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Ağustos 2024; 17:23:5 >
    Ben daha genel konuşmayı doğru buluyorum , İslâmiyet Tanrısı " Allah " Araplari cezalandırıyor, Yahudileri güçlendiriyor gibi yaklaşım

İzmir de içkiciler çoğaldı o yüzden deprem oldu anlayışıyla eş değer..

Şahsen mutlak varlık ve güç sahibi insanın ötesinde bir gücün hiçbir topluluğu ızdırap içinde bırakacağını düşünmüyorum

Yani bir topluluk güçleniyorsa ya da acılara maruz kalıyorsa kendi eliyle yapıyor, kimi çok güçlü olur ama sen tanrının o topluluğu ödüllendirdigini düşünürsün ama bir bakarsın o güç gözlerini öylesine boyuyor ve kibre sahip oluyor ki kötülüğün 1000 mislisini yapar hale geliyor

Dini anlayışta ölümden sonra değerlendirme söz konusu ise bu dünyada cezalandirildigini düşündüğümüz 10 yaşındaki çocuğun sınırsız bir refaha sahip bir yaşam da tekrar var ediliyor ise
    Kısacık bir ömür için güç hirsina kapılıp 1000 misli kötülük yapanı ödüllendirdigini söylemek mantıksız olurdu

ebabil kuşu olayları yalan mı diyorsunuz o zaman İslam inancına göre hz. Muhammed'in doğumundan 52 gün önce Kabe'yi yıkmak amacıyla Mekke üzerine filleriyle birlikte yürüyen Ebrehe ve ordusunun Allah tarafından gönderilen ebabil kuşları vasıtasıyla bozguna uğratılmıştır ve kabeyi yıkamamıştır e demek ki Allah isterse dünyada da varlığını gösterebiliyor o zaman sen bunlarıda red etmiş olursun yada hadislerde bedir savaşında görülmez bir güçlerin bedir savaşında müşriklere karşı müslüman ehline yardımı gibi olaylar da var bunların hepsi yalan mı yani demek ki ahirete bırakılmıyor şuan ki dünyada da de Yardım edebiliyor Allah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 4 Ağustos 2024; 17:28:36 >
    Son peygamberin gelmesi ile birlikte mucizelerin son bulduğu söylenir.
    Yani gökten zembil maalesef inmeyecek dostum

kendinle çelişiyorsun Allah hem ahirete bırakır diyorsunuz hemde tarihe baktığımız da ne kadar doğru bilmiyorum ama müslümanlar ebu cehile nerdeyse kaybetmek üzereyken meleklerin bedir savaşında savaşması ebabil kuş olayları gibi bunlar mucize değil Allahın müslümanlara yardım etmesi olmuş olmuyor mu :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 4 Ağustos 2024; 17:35:20 >
  • Yahudilik gerçekten çok değişik ve garip bir din aslında.

Hz Musa M.Ö 1500-1300 arası ne zaman yaşadığı tam bilinmiyor düşünün o kadar eski bir din ve Yahudiler tarih boyunca neredeyse doğru dürüst bir devlet kuramamışlar toplu kalamamışlar sürekli saha sola sürgün edilmişler ve dünyaya yayılmışlar.

Ama genede dinlerini unutmuyorlar. Nerden baksan 3500 Yıl geçmiş ve sürekli Vaadedilmiş topraklarıan dönme hayali ile nesiller geçiyor... Adamlar ölüyorlar öldürülüyorlar asılıyor kesiliyorlar genede dinlerini bırakmıyorlar. Ve adamlar yazı dilerinide dinlerinide unutmuyor nasıl işse. Üstüne gittikleri her yerde horlanıyorlar her yerde dışlanıyorlar hatta öldürülüyorlar genede yılmıyorlar veya asimile olmuyorlar.

Ve gittikleri her yerde ticaret ile uğraşıyorlar gerçekten bazı hareketleri alkışı hak ediyor. ( Bizim Osmanlı bile Türkler ticaret yapmıyor diye İspanyada zulüm gören yahudileri alıp İzmir'e getiriyor sırf ticaret yapsınlar diye. Bizim Türklerde ki vizyon ise biz iç kesimlere gidelim hayvancılık ile tarım yapalım denizden uzak olalım :D )

Ayrıca Yahudilikte şöyle bir şey var sonradan yahudi olamıyorsun sadece kan yolu ile soy ile geçiyor ona rahmen dünyada 15 milyonun üstünde Yahudi olduğu söyleniyor. Ve her yerde elleri var her devlete her firmaya müdahale edebiliyorlar... Bir bakıyorsun ABD'de bir bakıyorsun İngilterede bir bakıyorsun Fransada ortaya çıkıyorlar ve kendi çıkarlarına kararlar aldırabiliyorlar.

Diğer bir taktir edilesi şey adamları 1. Dünya savaşında o kadar zülüm görüyorlar. Genede yılmıyorlar. 2. Dünya savaşı sonrası şuan ki İsrail Toprakları veriliyor adamlara devlet kursunlar diye. Ve hiç ömründe o topraklara gelmemiş çok güzel ülkelerde yaşayan hatta zengin olan yahudiler tası tarağı toplayıp çöl olan verimsiz olan iklimi kötü olan orta doğuya geliyorlar ne için sırf dini inançları için. Orada savaş var kan var göz yaşı var genede geliyorlar gerçekten değişik insanlar...

Hayır,
    Kur'an'ı Kerimin indirilmesi, peygamberlik vazifesi, yetenekleri ve peygamberlerin gönderilmesi insan üstü bir mucize, kitapta bu mucizelerin gösteriş için değil, var edilen insanlığa ışık olduğu bilinsin diye söylenir.

Bugün gök yarilsa emin ol tüm insanlığın inanmaktan başka çaresi kalmaz.

Biraz akılcı düşünmeye davet ediyorum sizi anliyorum biraz strese girdiniz baska birşey hayal ediyordunuz niyetinizi anladım ama lüzum yok dostum 🙏🙏

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt
    Asıl soru şu olmalı bence,
    Yahudilik herkese açık bir inanç şekli olsaydı bu kadar güç sahibi olabilirler miydi?

Kısıtlı bir topluluk inançları ve sayıları gereği birbirlerini güçlendirip akraba bağı ile hükmetmeleri bence çokta anormal olmamalı..

Tanrı bu soya güç vaadetti diyerek kendilerini buna inandırmaları ve ırkçı anlayış ne kadar takdir edilesi olur?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.