Önce ikinci kemalist devrim + faşist diktatorya. |
Her şeyi yurtdışı üzerine planlayın (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Herkes yurtdışında herkes patron işçi yok herkes geziyor eğleniyor kimse üzülmüyor mutsuzluk ne o ne demek ben biraz uzağımda dostum ben sadece mutluluğu bilirim herkese tavsiye ederim hatta butun gencler gidelim ulkede genc kalmasın ne güzel
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nedengerekli -- 6 Haziran 2022; 19:1:32 >
vallahi kardeşim bir sorun göremedim bu söylediğinde, zaten onlara kaldı. kalsın diye de uğraşıyorlar %40 veren mal bir kitle var yapacak bir şey yok dostum ingilizce öğren napıcan doktor olup kurtaracak mısın ülkeyi mültecilerden.
-
olumlu bakmak değil de bakmak zorunda olmak diyelim. gitmek istesem nasıl gideceğimi düşününce bir cevap bulamıyorum. bir birikimin olmalı hatta dolar kuru üzerinden düşününce bayaaa bi birikimin olmalı
-
Second kemalist revolution
-
Benim de sıkılıyor hocam geceleri uyuyamıyorum
Kaptan gemiyi hiç terk eder mi?
Ülkeyi bırakıp gitmek mezarda yatanlara küfür olur.
Elimizden geldiğince devamkeee
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Zamanında senin gibi düşünmeyen insanlar sayesinde şimdi gevşek gevşek "bana mı kaldı yeeaa" diyebiliyorsun. Ama anlamıyorum hiç mi düşünmüyorsun "Kim bozduysa o düzeltsin" derken belki benden öncekiler yani şu an eleştirdiğim insanlar da böyle düşünmüştür diye. İnsanın içinde bir gram aidiyet duygusu olmaz mı ya?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bu düşünceyi ben de anlamıyorum. Tamam gündemden, haberlerden vs. bıkmış olabilirsin ama ''bana mı kaldı yaa'' ''ben mi bozdum ki ben düzelteyim'' tarzı düşünceler bana çok saçma geliyor. Kimseyi eleştirmiyorum herkes kendince haklı kimse yanlış anlamasın ama örneğin 1. Dünya Savaşındaki şehitlerimiz de aynı şekilde düşünebilirdi. Ben mi bu ülkeyi bu duruma düşürdüm ben niye savaşıyorum diyebilirlerdi ama demediler. Bilmiyorum belki fazla milliyetçi bakıyorum olaylara. Neyse
-
Yurt dışına gençken gitmek lazım. Üniversite okuduktan sonra gidip orada adapte olamazsınız. Liseyi, en kötü üniversiteyi orada okuyup, diplomanızın oradan olması lazım.
-
Hocam bizim insanlarımız yurt dışına giderken ciddi bir süreçten geçiyor vizesidir kalma yeridir her şeyini yasal olarak yapıyoruz elin suriyelisi gibi sınır kapılarından atlayıp ülkelere bodaslama girmiyoruz
ana muhalefetin ülkeyi kurtarabileceğini düşünmüyorum. doğuya bedava elektrik, kamulaştırma sevdası, serbest piyasa düşmanlığı, birçok olay karşı sessiz kalmaları, pozitif ayrımcılık adı altında cinsiyetçilik, özel sektöre cinsiyet kotası, ev hanımlarına maaş vs vs... en önemlisi ise sosyalist görüşleri. sosyalist ülkeleri incelersek karşımıza afganistan, çin, kuzey kore, iran, küba gibi ülkeler çıkacak sadece. avrupa standartlarına ulaşmak için daha liberal bir yönetime ihtiyaç duyduğumuzu düşünüyorum. bizim millet hâlâ "devlet fabrika açsın, ucuz ekmek dağıtsın, memur atasın" kafasında. üç senede düzelmesi çok ütopik bir düşünce olmuş. şahsi görüşlerimdir.
Hocam şimdi normal eğitim alıp( mühendislik olur yada sağlık alanlarında olur) Türkiyeye başka milletlerden gelen insanlara tabiki saygımız olmalı zaten bu insalara ikinci sınıf muamelesi yaparsak ülke adına iyi bir izlenim bırakmamış oluruz. Benim burada izah etmeye çalıştığım bu ülkeye mülteci yada sığınmacı adı altında gelen insanların kendi halkımızdan daha fazla maddi ve manevi değer verilmesi.
sığınmacı olarak gelen niteliksiz orta doğulu teröristler çok ayrı bir konu hocam. okuyup çalışmak için vize alıp gittiyseniz pek sıkıntı olmuyor. fransa gibi milliyetçi ülkeler haricinde çok uluslu zaten hepsi. bu güne kadar sömürgecilik faaliyetleri vs yüzünden onlarca millet ile iç içe yaşamayı öğrenmişler. yurtdışından bir sürü arkadaşım oldu şimdiye kadar. öyle iddia ettiğiniz gibi baktıklarını düşünmüyorum. telefonunu çıkar diyen bir amca olmadığınız sürece kötü gözle bakılacağınızı da sanmıyorum. turkey denildiğinde akıllarına araplar geliyor ve bu yüzden bir nefret besliyorlar ancak günlük hayatta türk olduğunuzu söylediğinizde genelde inanamıyorlar. hatta bazı insanların ilgisini bile çekebiliyorsunuz türk olduğunuz için. türkiye ile alakalı bir sürü soru soruyorlar. babam şimdiye kadar on ülkede falan çalışmıştır. bizi de götürmek istiyor ilk fırsatta. kötü gözle bakılsa götürmek istemezdi çocuklarını. bu kadar fazla kaçak göçmene her ülkede kötü gözle bakılır. dediğim gibi, o çok ayrı bir konu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Vay a*k her yere doluşmuşlar derim hocam ben. Normal mi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X