Şimdi Ara

Her şeyi yurtdışı üzerine planlayın (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
4
Favori
10.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam ironi mi değil mi anlamadım ama yine de ciddi cevap vereyım euro 17 lıra olmuş unutmazlar tabi buraya gelip euroları harcayıp millete hava atıp tatil yapıp keyif çatmak dışında başka bir sebepten dolayı gelen birini göremedim ben hiç

ayrıca halihazırda yurt dışında olanlardan değil yeni nesilden bahsediyorum, abi ben amerikaya avrupaya yerleşicem bidaha da dönmem ya diye takılan insanlar

• doldurirfoiçek kullanıcısına yanıt

yok ironi değil hocam. yazamadım bi türlü forum nedense kasıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam gidene bi şey demem de kokoreç olmadan yapamam ben şöyle gece 1-2 gibi çıkıp bi yarım gömmek lazım o yüzden gitmem, gidemem  

• Yapı Ustası kullanıcısına yanıt

Bu adam ben valla ya

• Sanki bizim ülkede maaşlar çok yüksek, kiralar çok düşük gibi konuşmuşsun.

Asgari ücret 4250. İstanbul'da en dandik ev kirası 4000 lira.

• DemirdenLeblebi kullanıcısına yanıt

Kardeşim biz kendi ülkemizde mülteci olmuşuz zaten. Yabancı ülkede yabancılık çekmem ben. Bu ülkede Türk olmak en büyük zulüm olmuş. Elin suriyelisi burada herşeyi beleş kullanır.

Dükkan açar, vergi vermez.

Özel hastanede doğum yapar, para vermez. Masrafını devlet karşılar.

Okul okur, ücretsiz okur.

Mezun olur, Türklerden önce onlara iş verirler.

Bizim ülkede yaşar, Avrupa'dan maaş bağlanır.

Senden benden vergi toplanır, toplanan vergiler Afganistan'a, Suriye'ye yardım olarak gider.

Sen kavgaya karışsan, mahkemesiydi, hapis hayatıydı uğraşırsın. Onlar adam öldürür, il göç müdürlüğüne teslim edilir, sonra ya salınır ya da sınırdışı edilip, tekrar elini kolunu sallayarak ülkeye geri girer.

Onlar ülkesinden kaçar burada askeri kiyafetlerle dolaşır. Senin benim gibi garibanlari da Suriye'ye savaşa yollarlar.

Sonra sen ben şehit oluruz, bir de üzerine ülkemizde yaşayan elin suriyelisi sehit olmasaymış, gitmeseymiş diye atar gider yapar.

Ülke tamamen bizim psikolojimizi ve bizi yok etmek için tekrardan dizayn edilmiş sanki. Ülkeyi zaten ele geçirmişler.

Kendi ülkemizde biz mülteci olmuşuz, haberimiz yok.

• Bu işin çözümü bırakıp gitmek midir hocam ? Evinize bir yabancı gelse size bela olsa evinizi yabancıya bırakıp başka yere mi gidersiniz ? Dedikleriniz tamamen doğru maalesef ama mücadele etmek gerek diye düşünüyorum

• Kiraları o ulkenin asgari ucretiyle kiyaslayip cok diyorsunuz

Vasifli bir insan örneğin bir maden mühendisi almanyada 7 ila 10 bin euro aliyorken 2 bin euro her sey dahil kira vermek koymaz. Çünkü gida enflasyonu yok. Zamani gelince 30 bin avro verir arabasinida alir.

7 bin TL verilen türk mühendisi (bu gene iyi 4250 de teklif ederler yeni mezun coguda kabul eder) sadece kiraya sirf ev yokluğunda zindan gibi eve 2 bin verirse diger kalemlerdeki enflasyon onun mental halini tabi ki bozar. Arabada alamaz istediğini yiyip içemez giyemez.gezemez.

Görüntü de 2 side 7 den 2 veriyor ama burada elde kalan diğer işlere yetmiyor buradaki zavalli araba icin 500 bin biriktirecek 500 ay neree 30 ay nere

Küçücük bir ilcede kot 3 (toprak altında) 1+1 zindana 1500 kira isteniyor. Çünkü ev yok.

Ben Kendi mesleğim üzerinden ornekledim ki büyük şehirlerden daha uzak bölgelerde icra edilen bir meslektir bunu birde İstanbul'da Ankara'da İzmir'de isini yapana sorun

2023 secimi son şans ondan sonra imkani olanlar Özellikle tipta bazi branşlarda maaşlar iyi gitmeli.

Son not :mühendis söylediğim miktara talim ederken dekapaj kamyon şoförü benim bulunduğum bölgede 9 bine kadar maaş alıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 7 Haziran 2022; 20:5:57 >

• pinhani12 P kullanıcısına yanıt

Bu cevabın geleceğini adım gibi biliyordum :D.

Şimdi bu olayın 2 yönü var.

Belki tezek kokuyor olurduk.

Belkide kendimize türk demez ama refah içinde dolar kaç olmuş.reis ne açıklama yapacakda elimizden başka hangi hakkımızı alacak.Diye düşünmüyor,dinen caiz deilmiş diye sömürülmüyor da olabilirdik.

yani şimdi dedelerimiz mısırı almak içinde savaşmış napalım yani gidip orayıda mı geri alalım?.

Kaldı ki sen sanıyormusun Türkiyeye bir saldırı olsa tüm herkes birleşip savaşacak? devir çok farklı artık herkes kuyruğunu sıkıştırıp kaçar hacı.Onların lafları klavye başında öyle.Dedelerinle kendini bir tutma.

Ben yine sözümün arkasındayım 80 yıl ömrüm var onuda "sen mini etek mi giydin", "vay efendim dolardan dolayı petrole zam","çocuklarını doyuramadı intihar etti" ..vsvs böyle geçirmek istemiyorum.

Ben neden siyaset yapmak zorunda bırakılıyorum ya bu ülkede.Zaten birilerini seçmedik mi oyapsın.Ben neden sürekli siyasetin içindeyim.neden sürekli birilerini kontrol etmek zorunda hissediyorum kendimni.

Gelişmiş ülkelerde milletin tek derdi çocuğu bu haftasonu acaba hangi parka götürsek. Bizde heryer yangın yeri. Yaşamak istiyorsanız alın sizin olsun.

• sen planla bir zahmet kardeş. sendeki bu hastalıklı zihniyetin bu ülkeye faydası olmaz bari git zararını gavura ver  

• Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt

Avrupa'da öğretmen ve doktor aynı maaşı aliyo awk boşuna mı yırttık bı yerlerimizi. Öğretmen nere doktor nere

• Yks22Hedef15K kullanıcısına yanıt
    :D iyi güldüm

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gerizekalı toplumun 1 mt mesafedeki çöp kutusu yerine yere attığı izmariti kaldırmaktansa medeni toplumun kaygan yolda devirdiği kamyonu kaldırmaya yardımı yeğlerim.

• Avrupa da öğretmen ya da doktor aldığı maaş ile bütün ihtiyaçlarını fazlasıyla ve çok rahat bir şekilde karşılar. Avrupa da istediği bir restorana girip yemek yiyebilir.

Ne olur gidin de Türkiye deki kalifiye işler bize kalsın, rekabet olmasın.

• Merak etme yakında ülkede mülteci olduğun zaman dediklerimi anlayacaksin. Elin suriyelisi, Afganı ileri de kıdemli yerlere gelip sen onların maaşlı işçisi olduğun zaman iş işten geçmiş olacak.

Aynen. Kaç kurtar kendini

• kaçan kurtulur !....

Hocam şu an zaten adı konulmamış bir istila altındayız ama kendinizi küçük görmeyin. 3-5 milyon vitaminsiz düşük zekalı afgan *çlar mı bizi bastıracak ? İnternette pompalanan ümitsizliğe çok kişi kapılıyor ama asla kendinizi küçük görmeyin. Biz çoğunluğuz ama sesimiz çıkıyor. Bu itlerin sesi çok çıkıyor diye çoğunluk sanıyorsunuz. Ben inanıyorum ki bütün bu sıkıntılı süreç geçecek. Ümitsizliğe kapılmayın

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.