Şimdi Ara

Her şeyi yurtdışı üzerine planlayın (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
4
Favori
10.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Oha mesajımı silmişler. Gerçekler çok ağır gelmiş herhalde.
    Mesajım admine ve gelişmiş ülkeleri tek cümleyle gömmeye çalışan sivri zekalara gelsin.
    Google'ın, Microsoft'un, IBM'in, Twitter'ın Mastercard'ın Ceo'su Hindistan doğumlu. Coca-Cola'nın Ceo'su Türk idi. Bir de bu ülkelerde ırkçılık olmasa neler olurdu acaba?
    Kardeşim Amerika'da profesör oldu. Kendi üniversitesine rektör atayacak komisyona başkanlık yaptı. Adaylara "cinsiyet eşitliği için kariyerinde ne yaptın" diye sordu ona göre not verdi. Orada üniversiteye rektörü Trump kendi cemaatinden atamıyor çünkü.
    Lafım sizlere yok Amerika ırkçı yok Almanya'nın göçmen politikası yok İngiltere'de kiralar yüksek vs. diye milyar insanın yaşadığı gelişmiş ülkeleri gömmeye çalışanlar. Düşünün bakalım niye o ülkeler gelişmiş (bakın zengin demiyorum) da bizimki sürekli geri gidiyor... Kalifiye eleman isterse gider isterse döner tabi size mi soracak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schavelle -- 9 Haziran 2022; 13:34:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• trancenden kullanıcısına yanıt

Dediklerim herkes için geçerli.

Dilden sözü açmışken, aklıma geldi, geç gidenlerde aksan oluyor mesela. Bu da geç gidenlerin karşılaştığı bir sorun. Fakat çocuk yaşta gidende aksan olmuyor, artık oranın insanı oluyor. Üniversiteden sonra giden için her zaman gurbet hasreti olacak. Ülkeye geri dönene de çok oluyor.

Her yer Türk dolu, Türklerin peşinde koşarsan zaten yurt dışına gitmenin bir mantığı yok. Bu kafayla hiçbir şekilde ülkeye uyum sağlayamazsın.

Kalifiye olup olmamasından bahseden kim? Cevap veremeyince konuyu sürekli başka yerlere çekme çabasındasın. Kalifiye olsan ne olmasan ne, kalifiye Afganda Türkiye'ye uyum sağlayamaz. Kültür farklı.

• schavelle S kullanıcısına yanıt

BI şey sorcam, sizin gibi para ve refah içinde yaşayan bir insanın DH de ne işi var ?

• bize en yakın ülkelerde de durum aynı mı? mesela yunanistan ,gürcistan, yada kktc

bazıları paralarına el koyulmasın yada mevduat ,döviz alım satımlarda daha az vergi yda hiç ödememekk için yurtdışı heaplarına kaçırdıklarını duydum.bundan dolayı merak ettim

• sedatistan kullanıcısına yanıt

"Türkiyeye bir saldırı olsa tüm herkes birleşip savaşacak? devir çok farklı artık herkes kuyruğunu sıkıştırıp kaçar hacı"

Katılmıyorum bu dediğine. Şuan da yurt dışına mühendis olarak gitmek isteyenler bile savaşır ülke de kalıp. Bu bizim milletin bir özelliği.

• Ryo41 kullanıcısına yanıt

Valla ecdadınla övünecek, masallarla büyüyeceksen sen katılma hacı.

Süreyeye belki öyle diyorlardı kaçan kaçana :D.

O zamanlar insanlar muhtaçtı, ne yurtdışına gitme imkanı vardı ne bişey adamların koyunları tarlaları hep buradaydı. Ya yemek üretecekleri yada üretemeyip öleceklerdi, onlarda savaşalım dediler.

Şu zamanda insanlar farklı alanlara çok rahat yönelebiliyorlar, en kötü en cahili bile almanyaya bilmem nereye gider tuvalet temizleyip türkiyedekinden iyi yaşar.

Sence bu adamlar ölümü göze alır mı?

• sedatistan kullanıcısına yanıt

Onların tarihine bakarsan bi devlet kavramı oluşmamış hiç.

Mesela slavlara bakarsan aha önünde Ukrayna örnek. Bak savaşıyorlar kaçmıyorlar. Biz Türkler de öyleyiz.

• Ryo41 kullanıcısına yanıt

Valla tartışmamız anlamsız ama ben kaçarlar diyen taraftayım.

Bu arada ukraynada seferberlik var isteselerde çıkamıyorlar zaten.

Zaten milyonlarcası kaçtı kadında olsa neden kalıp savaşmıyorlar?

• Herkes için geçerliymiş.  

Yani yurtdışına gitmişsin aksanlı konuşma kalmış. Sanki avrupada herkes muhteşem ingilizce konuşuyor. Yani şu "gurbet hasreti" saçmalığından da bir türlü kurtulamadınız gitti. Sen hasret duyabilirsin ben duymuyorum, o duymuyor, bu duymuyor. O kadar eminsinki bütün türkler gurbet hasreti çekecek eğer giderse.

Neye cevap verememişim? Ben zaten yurtdışında yaşıyorum. Sen alışamazsın diye başkaları da mı alışamayacak?

Türkiye'ye uyum sağlayan / sağlayacak afganlı da vardır ayrıca, nereden biliyorsun? Kültür farkı diye gelme gene bana  

• Senin gibi bilgisi olmadan kulaktan dolma laflarla atıp tutanları gömmek için forumda yazıyorum.

Yok yurt dışında maaşlar düşükmüş de vergi varmış da... Benim gibi gidenler bambaşka şeyle anlatıyorlar bu forumda.

Senin de hoşuna gitmiş herhalde hala bana yok mesleğin ne yok bilmem ne hala soru sormaya çalışıyorsun. Utanıp sıkılma haşa olmadığından....

Ben 2006'da üye olmuşum, sen üniversiteye hazırlanıyorsan herhalde 2 yaşındaydın o dönem.

Yine aklın yok fikrin var benim gibi insanların Donanımhaber'de ne işimiz varmış... Aklı sıra forumu aşağılıyor...

• Sen iyice kavramları çorba yapmışsın.

Bu bahsettiğin ülkelerde (kktc'yi bilmiyorum) diğer pek çok ülkede de olan yatırım ile vatandaşlık (citizenship by investment) yani altın vize (golden visa) programları var.

Bunun için çeşitli ücretler ödeyip ve/veya gayrimenkul yatırımı yapıp veya tahvil alıp, genelde iş kurup bir süre sonunda onaylanır ise oturum izni veya çalışma izni en sonunda da vatandaşlık alıyorsun. (Monaco vatandaşlık da vermiyor mesela)

Bu sürece dahil olursan evet banka hesabı açabiliyorsun, zaten gerekiyor. Yurtdışına para transfer eden gazetede okudukların bu yolu uyguluyor.

Ama ben Turist vizesi ile gittim bankaya girdim pasaport ile hesap açayım diye bir şey yok.

Bu program olsun olmasın o ülkede iş kurarsan (gerekli evrakları doldurup odalara üye olmak, ofis kiralamak gibi prosedürleri var) o zaman da çalışma izni ve banka hesabı açma hakkın olur.

Maaşlı iş bulursan ve çalışma iznin çıkarsa o ülkede çalışmaya başladıktan sonra banka hesabı açabilirsin. İşyerinden evraklar vermek gerekir bunun için.

kulaktan duyma bilgi sahibi olunca evet böyle karmaşık durum ortaya çıkabiliyor

bilgilendirme için eyvallah sağol.

İspanya'da şartlar nedir IT konusunda bilmiyorum ama Katar ve İsviçre gibi zaten Amerika dışında en yüksek maaşların olduğu yerlerde çalışmışsınız.

Herhalde başka ortaya sürecek bir argüman kalmadığından, bu tarz konularda belli bir kesim hep kuru milliyetçilik yapıp objektif değerlendirmelerin üzerini örtmeye çalışıyorlar.

Varsayımsal bir savaşta herkesin kalıp savaşacağından bahsedenlerin sanıyorum bu devirde yapılan savaşların teknoloji ağırlıklı yapıldığından haberi yok. Askeri eğitimi olmayan sivillerin, hayatlarını boşuna harcamak dışında savaşta ne tür katkısı olacak emin değilim. Neyse, millet sürekli klavye başında yarattıkları savaşlarda dünyayı kurtarıyor ama fırsatını bulsalar hiçbirini etrafta göremeyiz. Bu kadar Avrupa'yı kötüleyenler; 50 senedir milyonlarca Türk'ün neden Almanya'da kalıyor olduğundan bahsetmek istemediklerini de görüyorum.

Gelişmiş ülke denildiğinde zaten bu ülkeler sanat, edebiyat, müzik, bilim, teknoloji, eğitim, spor, insan hakları, vs akla gelebilecek her alanda gelişmemiş ülkelerden çok önde oluyorlar. Ot gibi yaşayan, eğitimsiz ve hiçbir ilgi alanı olmayan kişiler bile en azından istihdam ve ekonomi arasındaki ezici üstünlüğü inkar edemiyorlar. Buna rağmen nedense gelişmiş ülkede yaşamanın kötü yanlarını yazanlar var. Bıraksınlar giden gider, yapamayan geri döner, kaybedecek bir şey yok ki bunda.

Yok lisede gitmek lazımmış, en son ancak üniversitede giden uyum sağlarmış, aksan kalınca ırkçılık olurmuş vs vs. Akrabam olan veya yakınlarımızdan tanıdığım insanlar var, hepsi üniversite'den sonra hatta bazıları lisansüstü sonrası Amerika'ya yerleşmişler. Geri dönen yok, kimisi akademisyen, kimisi mühendis olarak çalışıyorlar. Arada sosyal medyada mutlu aile resimlerini ve başarılarını görüyorum. Bazen yazları Türkiye'ye tatile falan geliyorlar, hayatlarından gayet memnunlar gördüğüm kadarıyla üniversite sonrası gitmiş olmalarına rağmen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 10 Haziran 2022; 22:45:37 >

• Rica ederim .

Son bir şey daha ekleyeyim. Vatandaşlık, oturma izni ve vergi konusu da birbiri ile karıştırılıyor .

Mesela bazı ülkelerde vatandaşlık/oturum izni almak kolay ama o ülkede yaşamadığın sürece düşük (veya 0) gelir vergisinden yararlanamıyorsun.

Genelde bir ülkede 4 veya 6 ay geçirirsen vergi mükellefi oluyorsun ve yurtdışındaki gelirlerinden de vergi vermen gerekebiliyor.

Benzer şekilde işini düşük kurumlar vergisi olan bir ülkeye taşıyabilirsin ama hesabın kurumsal hesap olduğundan küçük rakamlar haricinde havale yapmak istersen sözleşme, sipariş kanıtı vs. göstermen gerekir bankaya. Yani cebe atayım demek kolay değil.

Bu yüzden ekonomik şartları iyi olanlar profesyonel destek alıyorlar, gerekirse birden çok pasaport alıyorlar. Aşağıdaki 3 sorunun cevabına göre 1 ila 3 pasaport gerekebiliyor.

1. Nerede yaşamak istiyorsun?

2. Pasaportun hangi ülkelere vizesiz girebilsin?

3. Nasıl bir gelirin/servetin var ve onu nerede ne şekilde harcamayı düşünüyorsun?

• ikigai kullanıcısına yanıt

İyi özetlemişsin.

Kuru milliyetçiliğe de hastayım. Adam askerliğini bedelli yapmış ama kurtuluş savaşını örnek gösteriyor. Yahu Türkiye'yi bir ülke mi istila edecek?

Ukrayna'yı örnek gösteriyor yahu seferberlik ile 18 yaş üstü erkeklerin ülkeden çıkışı yasaklandı.

Boş boş laflar.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.