< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Her şeyi yurtdışı üzerine planlayın (6. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Neden bahsediyorsun Allah aşkına?
Ben 2 yıl civarında yurt dışında yaşadım eşim ve çocuğumla. Yılda yaklaşık 120 bin dolar kadar biriktirdim. 2 yaşında çocuğum aksanlı bir şekilde İngilizce öğrendi.
Doğru düzgün bir kurumsal ortamda süper kalifiye bir ekip ve müşteri ile çalıştım. Türkiye'de o zamanlar olmayan IT teknolojilerinden bazılarını kurup işlettik. CV'm iyice güçlendi. Bilgiye ve kalifikasyona değer verilen bir ortamda çalıştık.
Kiram 2000 dolardan biraz fazla idi. Kira ve market harcaması Türkiye'ye göre fazla idi doğru. Ama Türkiye ile karşılaştırınca ultra lüks sayılacak bir yerde ultra lüks sayılacak bir şekilde yaşadım. Hani ben senior bir pozisyondaydım ama en junior level 1 admin bile bizle öğlen yemek yemeye gelip ıstakoz sipariş verebiliyordu. Tek başına kiralık eve çıkabiliyordu. Altında da 7 yaşında bir volvo S40 vardı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Meslek?
Haklı
Ama bu hayali kuranların sadece %5i
beş seneden fazla, ailesinden bagimsiz ve yalniz, uzakta yasayabilir.
Çok doğru. Bu sebeple kariyere Türkiye'de başlayıp (teknik olan mesleklerden bahsediyorum: mühendislik, finans, tıp dahil) bir an önce kendini geliştirebildiğin kadar geliştirip, sertifikaları da toplayıp, tecrübelenip yurt dışında bir iş ayarlamayı öneririm.
Öyle hayat boktan diye yatmak bir çözüm değil. Ayrıca İngilizce yabancı bir değil bence. Evrensel dil.
O saydığın ülkeler de seni kollarını açıp bekliyor zaten.. Sana vatandaşlık verse dahi insan içine çıktığında her noktada ırkçılığı dibine kadar hissedersin.. Sana tezekmişsin tavrı takınan bir toplumda mutlu olurum diyorsan senin bileceğin durum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çoğu ülkede oturma veya çalışma izni olmadan hesap açamazsın. Bazen oturma izni başvuru aşamasındayken geçici hesap açıyorlar pasaport ile (ama işyerinden falan dünya kadar evrak referans vs istiyorlar). Bu durumda bile çoğu bankacılık hizmeti kısıtlanıyor (kredi/kredi kartı/ vadeli mevduat/ yatırım hizmetleri)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schavelle -- 8 Haziran 2022; 2:22:9 >
Arkadaşlar Allah izin verirse diğer ay İtalya'ya gidecek gibiyim dualarınızı bekliyorum gidişim olurda dönüşüm olmaz inşAllah
-
Amerika Silikon Vadisi'nde mi çalıştınız? Biriken para ve anlattığınız şartlar çok iyi.
-
zaten tüm yurt dışındakilerde türkiyeden biri gelse diye kucağını açmış bekliyor.. avrupa ama onlar mavi gözlüydü diyecek kadar insafmı bir millet bunu unutmayın.
-
HAKARETÇİLİK
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu nasıl bir cahillik yav, sen hayatında sınırdan dışarı çıktın mı? O ülkelerde sana kendi vatanından çok daha iyi davranırlar, toplum bireyselcidir oturup türklere ırkçılık yapalım diye kimse plan yapmıyor. Tek kuruşuna kadar verdiğin verginin hesabını sorarsın, toplumda birileri kuralsızlık yapıyorsa devlet, hükümet bunu gözünü yummaz burdaki gibi. Hukuk önünde herkesle aynı haklara sahip olursun.
Oradaki az sayıda suriyeli, afgan vs'nin yaptıkları yüzünden tüm avrupada ortadoğulu ve müslüman karşıtlığı yükseliyor o ayrı mesela. Biz daha göya kendi dinimizden olan bu ortadoğu vahşilerine katlanamıyoruz onlar nasıl katlansın.
-
Hocam orada dizel araç kolay bulunmuyor ama
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
HAYATIMDAN DEFOL, sınavım var lan
sen konuşma adabı nedir bilmeyen terbiyesiz bir insansın. sınavdan iyi yapsan ne olur
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sana afganlıdan farklı m davranacaklar göçmensin işte
Mutlu rüyalar pembe dünyanda
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X