Şimdi Ara

herkes neden bu kadar fazla elinden çıkarıyor iphone'leri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
7.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olursanız sevinrim.iphone almak istiyorum her taraf ikinci el ilan dolu neden bu kadar alınıp satıılıyor,memnunniyet seviyesi ve tatmin durumu insanları ikna etmiyormu.bu arada 2g mi alyım 3g mi en fazlada vereceğim para 550 ne dersiniz?

• iPhone internet / kulaklıkla müzik / geniş ekranında video izlemek / zevkli ekranında cihazı parmaklarınla yönetebildiğini görmek haricinde özellikleri kısır bir cihaz. Belki bu yüzden tatmin olamayıp satıyorlardır?

Bence iPhone alacağına iPod Touch + Nokia S40v3 veya S40v5 serisi iki cihaz al, olası tüm mobil ihtiyaçlarını fazlası ile karşılamış olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

iPhone internet / kulaklıkla müzik / geniş ekranında video izlemek / zevkli ekranında cihazı parmaklarınla yönetebildiğini görmek haricinde özellikleri kısır bir cihaz. Belki bu yüzden tatmin olamayıp satıyorlardır?

Bence iPhone alacağına iPod Touch + Nokia S40v3 veya S40v5 serisi iki cihaz al, olası tüm mobil ihtiyaçlarını fazlası ile karşılamış olursun.
    quote:

Orjinalden alıntı: GeceBekcisi

iPhone internet / kulaklıkla müzik / geniş ekranında video izlemek / zevkli ekranında cihazı parmaklarınla yönetebildiğini görmek haricinde özellikleri kısır bir cihaz. Belki bu yüzden tatmin olamayıp satıyorlardır?

iPhone kullandın mı uzun süre ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Gianfresco

quote:

iPhone kullandın mı uzun süre ?

Alıntıları Göster
    Kısa bir süreliğine kullandım ve

http://forum.donanimhaber.com/m_29731556/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_29815690/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_29761973/tm.htm

adresindeki başlıklarda uzun süre kullanmış arkadaşlardan aldığım bilgilere göre yazdıklarımı yazdım.

Doğrudan çamur atan biriymişim gibi bana bunu sormaktansa biraz sabır gösterip 3 konuyu da baştan sona incelemenizi öneririm.

• quote:

Kısa bir süreliğine kullandım ve

http://forum.donanimhaber.com/m_29731556/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_29815690/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_29761973/tm.htm

adresindeki başlıklarda uzun süre kullanmış arkadaşlardan aldığım bilgilere göre yazdıklarımı yazdım.

Doğrudan çamur atan biriymişim gibi bana bunu sormaktansa biraz sabır gösterip 3 konuyu da baştan sona incelemenizi öneririm.

Alıntıları Göster
    1 sene kullandım iphone u bozduktan sonra e71 aldım çok memnun kaldım alana kadar çok üzülmüştüm ama şimdi iyiki bozmuşum diyorum gene de iphone u tamir ettirmek içinden elimden geleni yapıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D06A31849

1 sene kullandım iphone u bozduktan sonra e71 aldım çok memnun kaldım alana kadar çok üzülmüştüm ama şimdi iyiki bozmuşum diyorum gene de iphone u tamir ettirmek içinden elimden geleni yapıyorum

Alıntıları Göster
    arkadaşlar benim anladığım intenet için alınabilecek en iyi telefonlardan biri bence ama uzun kullanmlar için uygun değil galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhan5005

arkadaşlar benim anladığım intenet için alınabilecek en iyi telefonlardan biri bence ama uzun kullanmlar için uygun değil galiba

Alıntıları Göster
    Cihazdan beklentilerinin ne olduğunda göre değişir iPhone'un seni ne kadar uzun süre götürebileceği.

Açıkcası ben iPhone'un sunabildiklerinden çok daha farklı şeyler beklediğim için
    en fazla bir iki ay, o da multi-touch+internet'in zevkli olmasının hatrına götürürdü

• quote:

Cihazdan beklentilerinin ne olduğunda göre değişir iPhone'un seni ne kadar uzun süre götürebileceği.

Açıkcası ben iPhone'un sunabildiklerinden çok daha farklı şeyler beklediğim için
    en fazla bir iki ay, o da multi-touch+internet'in zevkli olmasının hatrına götürürdü

Alıntıları Göster
    Herkes elinden cikarmiyor. Ilanlarin cok olmasi dogal cunku iPhone cok talep goren bir cihaz. Arti ve eksileri tartisilir ama sonucta tum dunyada oldugu gibi Turkiye`de de en populer telefon/pda. Herkesin satmak icin cesitli sebepleri olabilir ama bahsettigimiz cihaz fiyat olarak cok fazla, ihtiyaci olan bir nevi elindeki yatirimi nakite donusturuyor diyebiliriz.

• quote:

Alıntıları Göster
    @gokhan5005
    pm atmaya çalıştım ama kabul etmiyor dedi

http://forum.donanimhaber.com/m_29799171/tm.htm

bir incele istersen

• quote:

Orijinalden alıntı: odious84

@gokhan5005
    pm atmaya çalıştım ama kabul etmiyor dedi

http://forum.donanimhaber.com/m_29799171/tm.htm

bir incele istersen

Alıntıları Göster
    Bir aleti parmaklayarak kullanmak ve animasyonlu arayüz ve eylemsizlik tilt sensörü de bir yere kadar.

Çünkü, canınız sıkıldıgında, Apple'izin vermiyorsa telefonununzun arayüz rengini bile değiştiremiyorsunuz. Tema olayı falan çıksa, onu da AppStore dan 30 - 40 dolara satarlardı eminim.

Tamam Jailbreak yaptınız ve cihaza birbirinden geyik yüzlerce programı yükleyebildiniz diyelim, ve sonuçta çok da stabil olmadıgından durduk yerde kilitlendi, reset kombinasyonu da işe yaramadı diyelim. Bu durumda basit sorunda bile servise garanti dışı ürün sebebiyle her seferinde 200 ytl resetleme ve geri açma ücreti öder durursunuz.

(Bu durumda, Apple'ın bu kadar sıkı denetim yapmasına ragmen, halihazırda cihaza iTunes ile medya yüklerken herhangi bir DRM sorgusuna tabi olmaması argümanından hareketle, hala anti-korsan tellallığı yapanların, aksi durumda o kadar saklama alanını hangi küçük servetle dolduracagı sorusunun da cevabı ortaya çıkıyor)

Diğer tüm Anti Microsoft cemiyetlerin yaptıgı gibi, Güzel bir Web ve viral pazarlama fenomeni; Ama iş pratiğe dökülünce malesef işler biraz sarpa sarıyor.

Sistemleri Açık Kaynak kökenli olabilir, Sözümona özgürlüğü savunabilir (ki getirdikleri özgürlük[!] de ortada) ama işlevsiz ve pahalı ise, o tutmaz...
    Malesef durum böyle.

Yalnız "Yiğidi öldür ama hakkını yeme." derler, Apple yine iyi olta attı, sıfır ürün satışından yine parayı kırdı...

Ha içerik , hız , kalite isterseniz, yeni Nesil TF3D kurulu bir Windows mobile aygıtta (Touch Pro gibi klavyeli bir aygıt olması makbuldür) Skyfire ile bir web gezintisi yapın, Üstüne PointUI kullanın, ha bir de Emulatör üzerinden Sony ericsson ve LG KU990 için geliştirilen OpenGL ES ve Tilt sensörü kullanan Java oyunları deneyin. zaten orada söylenecek bütün sözler biter :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acharad -- 16 Şubat 2009; 19:25:35 >

• İyi ki sevmiyor birileri boşverin siz ama 550ye anca 2g olur gibime geliyor.. Gerçek bir iphone killer telefon görürsem kullanacağım söz. Ama o yapılana kadar bana bunlarla gelmeyin ;)

Nokia önermişler iphone yerine bu saatte gülüyorum yahu. Ne gereksiz şeyler bunlar arkadaşlar beğenmeyen almaz. Alıp da beğenmeyen satar. Bu kadar basit. En fazla bok atılan telefonu kullanmaktan rahatsız oluyorum artık iyice.

Bizim şirkette bir kızcağız almış kullanamıyorum diyordu geçen gün. Satsana bana dedim yok dedi. İşin kötüsü de onun aklına uyan bir aklı evvel gitmiş omnia almış. Aleti ortaya çıkaramıyor dalga geçeceğimi bildiğinden. En basitinden adamın ekranı çift tıklama ile iphone ise hafif dokunma ile çalışıyor ;) Yemişim öyle dokunmatik ekranı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozdek

İyi ki sevmiyor birileri boşverin siz ama 550ye anca 2g olur gibime geliyor.. Gerçek bir iphone killer telefon görürsem kullanacağım söz. Ama o yapılana kadar bana bunlarla gelmeyin ;)

Nokia önermişler iphone yerine bu saatte gülüyorum yahu. Ne gereksiz şeyler bunlar arkadaşlar beğenmeyen almaz. Alıp da beğenmeyen satar. Bu kadar basit. En fazla bok atılan telefonu kullanmaktan rahatsız oluyorum artık iyice.

Bizim şirkette bir kızcağız almış kullanamıyorum diyordu geçen gün. Satsana bana dedim yok dedi. İşin kötüsü de onun aklına uyan bir aklı evvel gitmiş omnia almış. Aleti ortaya çıkaramıyor dalga geçeceğimi bildiğinden. En basitinden adamın ekranı çift tıklama ile iphone ise hafif dokunma ile çalışıyor ;) Yemişim öyle dokunmatik ekranı..
    iphone nun yapabilecekleri sınırsız ya oteliker?. onun icin laf etmeye gerek yok. hicbir telefon iphone kadar zevk vermez. hepsini gorduk ve hepsine dokunduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madxyloid -- 16 Şubat 2009; 22:51:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: madxyloid

iphone nun yapabilecekleri sınırsız ya oteliker?. onun icin laf etmeye gerek yok. hicbir telefon iphone kadar zevk vermez. hepsini gorduk ve hepsine dokunduk.

Alıntıları Göster
    Ben de iPhone'u karalayanlara (amaclari karalamak olmasa da), yetersiz bulanlara sasiyorum dogrusu, ya bizim kullandigimiz cihaz iPhone degil, ya da digerleri baska bir telefon kullaniyor heralde diye dusunmeden edemiyorum.

Omur boyu devam etsin Apple iPhone cikarmaya, omur boyu da kullanirim (diye dusunuyorum simdilik)
  • quote:

Orijinalden alıntı: madxyloid

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: madxyloid

iphone nun yapabilecekleri sınırsız

Hm.. Madem sınırsız; hile yapmadan (yani JB yapmadan, cihaz Apple'ın ürettiği halindeyken) Apple'a ait olmayan (yani Safari, müzik çalar vb. uygulamaları işe karıştırmayın..) ve Apple uygulamalarının altyapısını kullanmayan (mesela temelde Safari olan bir browser gibi) iki uygulamayı aynı anda çalıştırabildiğinizi görmek isteriz.

(Yine hile yapıp ek program kullanmadan) bir programda kopyaladığınız yazıyı, diğer programda yapıştırabildiğinizi görmek isteriz.

Yapamıyorsanız, saçmalamayı bıraktığınızı görmek isteriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 16 Şubat 2009; 23:22:23 >

• quote:

quote:

Hm.. Madem sınırsız; hile yapmadan (yani JB yapmadan, cihaz Apple'ın ürettiği halindeyken) Apple'a ait olmayan (yani Safari, müzik çalar vb. uygulamaları işe karıştırmayın..) ve Apple uygulamalarının altyapısını kullanmayan (mesela temelde Safari olan bir browser gibi) iki uygulamayı aynı anda çalıştırabildiğinizi görmek isteriz.

(Yine hile yapıp ek program kullanmadan) bir programda kopyaladığınız yazıyı, diğer programda yapıştırabildiğinizi görmek isteriz.

Alıntıları Göster
    GeceBekcisi sendeki bu iphone düşmanlığı da nedendir anlamış değilim gerçekten. Hayır, madem bu kadar nefret ediyorsun bu cihazdan neden sürekli iphone forumundaki başlıkları takip ediyorsun?

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    JB yapmak garantiyi bozmuyor ki? Ayrıca JB yapınca iphone telefon olmaktan çıkıyor. O zamanki sana getirdiği getirileri başka bir telefonda getiremezsin bence.

Garanti de gitmiyor neden JB yapmıyım..

Ayrıca appstore iyice gelişti senin uzun süredir kullanmadığını varsayıyorum bir gir bak istersen.. Yazı kopyalama yasal olarak HENÜZ çıkmadı. psp gibi sürekli versiyon yükselten bir ürün ve gün geçtikçe fonksiyonları yasal olarak çoğalıyor.. Broşür hiçbir zaman sabit kalmaz iphone da =)

• quote:

quote:

Alıntıları Göster

[/quote

iphone bize bu yontemi yani ozgurlugu sagliyor, digerleri sagliyor mu? . saglamiyorsa sacmalamaya ve camur atmaya gerek yok.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    1500 lira verip de alırmısın deseniz almam.zaten kontratla aldım.ama n96 dan felan çok üstün bi cihaz bana göre.
    iphone kullanınca diğer telefonların ne kadar sıkıcı olduğunu anladım.symbian felan yanında şaka gibi bişey kalıyo.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sylargray

GeceBekcisi sendeki bu iphone düşmanlığı da nedendir anlamış değilim gerçekten. Hayır, madem bu kadar nefret ediyorsun bu cihazdan neden sürekli iphone forumundaki başlıkları takip ediyorsun?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: sylargray

1. iPhone düşmanı değilim, yalnızca iPhone'un "mükemmel" cihaz sanılmasının ve o şekilde lanse edilmesinin ve böylece insanların aldatılmasının düşmanıyım.

2. Beni bu denli iPhone başlıklarında görmenizin nedeni forumdaki benim gibi düşünen diğer insanların iPhone fanatiklerine bulaşmaktan çekinmesi ama benim çekinmemem. iPhone fanatikleri seviyeli bir şekilde, doğru verilerle ve birşeyleri gerçekten bilerek konuşuyor olsaydı zaten ne diğerleri rahatsız olurdu, ne de "nasılsa laf anlatamıcaz" diye doğruları göstermekten çekinirlerdi.

3.http://forum.donanimhaber.com/forumid_188/tt.htm adresine girdiğimde çıkan başlıklarla ilgileniyorum, özellikle Apple forumuna girmişliğim yok; ki sanırım bu adrese giriyor olmama da birşey demeyeceksiniz?

quote:

Orjinalden alıntı: cimen

JB yapmak garantiyi bozmuyor ki? Ayrıca JB yapınca iphone telefon olmaktan çıkıyor. O zamanki sana getirdiği getirileri başka bir telefonda getiremezsin bence.

Garanti de gitmiyor neden JB yapmıyım..

Ayrıca appstore iyice gelişti senin uzun süredir kullanmadığını varsayıyorum bir gir bak istersen.. Yazı kopyalama yasal olarak HENÜZ çıkmadı. psp gibi sürekli versiyon yükselten bir ürün ve gün geçtikçe fonksiyonları yasal olarak çoğalıyor.. Broşür hiçbir zaman sabit kalmaz iphone da =)

JB: Jail-break, yani Apple'ın iPhone içinde kurduğu hapisten kaçış. Haklısınız, JB yapınca iPhone, iPhone olmaktan çıkıyor, farklı bir cihaz oluyor. Evet farklı bir cihaz oluyor. Farklı bir cihaz. iPhone'un kendisi değil. Farklı bir cihaz.

JB'li iPhone'lardan bahsederken "orjinal iPhone bunu yapamıyor, ama biz cihazın yazılımını değiştirerek yaptırıyoruz" deyin, dürüst olun, insanları yanlış yönlendirmeyin.

Ayrıca JB cihazı garanti kapsamı dışında bırakır, ancak cihazı orjinal haline restore ettiğinizde (cihaz JB'lı olmaktan çıkacağı için) garanti kapsamına geri döner. Tekrar söylüyorum; dürüst olun, eksik bilgi verip insanları yanlış yönlendirmeyin.

"Eksik fonksiyonların yasal olarak eklendiği zaman" konusu ayrı konu, inanın o zaman şu anda gösterdiğim tutumu göstermeyeceğim.

quote:

iphone bize bu yontemi yani ozgurlugu sagliyor, digerleri sagliyor mu? . saglamiyorsa sacmalamaya ve camur atmaya gerek yok.

iPhone sana özgürlük sağlamıyor.

Sen Apple'ın iPhone içine koyduğu duvarları yıkarak, elindeki cihazın sahip olduğu donanımsal ve yazılımsal altyapıyı kullanarak mümkün mertebe özgür davranmaya çalışıyorsun.

Diğerleri derken kastın kimdir bilmiyorum ama, gelişmiş bir işletim sistemine sahip hiç bir cihazda bu denli çok duvar mevcut değil; kaldı ki olanlar da zaten kolaylıkla yıkılabiliniyor. Konuşmadan önce biraz araştırmaya davet ediyorum...

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

Kullanmayı beceremiyorsan,kullanabilenlere laf atmaya son vermeni görmek isteriz !!!

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.