Şimdi Ara

herkes neden bu kadar fazla elinden çıkarıyor iphone'leri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
7.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bobita

Kullanmayı beceremiyorsan,kullanabilenlere laf atmaya son vermeni görmek isteriz !!!

iPhone kullanıyor olsam, elinde iPhone ile gezen insanların en az %80'inden daha etkili bir şekilde kullanırdım bundan emin ol.

Ama iPhone ihtiyaçlarıma cevap vermediği için satın almayı tercih etmediğim bir cihaz, bu kadar.
  • iphone'un 2.elinin bu kadar aktif olması cok fazla talep görmesinin 2 sebebi var

1.si iphone piyasasının aktif olması

2.si kullanmayı bilmeyip hevesle alan insanlar.

forumdaki ilanlara bakın bir çoğu telefon alım satımı işiyle ugrasan arkadaslar yani kendi kullandıkları cihazı satanlar değil.bu arkadasların profillerine tıklarsanız son açtığı konular kısmında birden çok satılık ilanı görebilirsiniz.evet iphone'a cok fazla talep var ve bundan cıkar sağlamak isteyenlerinde olması gayet doğal.bu negatif değil pozitif bir özelliğidir iphone'un,yarın sizde iphone'u satmak istediğinizde zamanında 1.5milyara alıp çerez parasına sattığınız nokialar gibi zarar etmezsiniz cünkü apple sadece iphone üretiyor 783478932 tane benzer cihaz olup fiyatıın düşmesi söz konusu değil.

diğer yandada hevesle alıp dokunmatiğe alışamayanlar var genelde.bunlar ya hanımlar ya yaşı biraz büyük olanlar yada telefon kurcalamayı sevmeyen insanlar.bu insanlara hangi telefon verirseniz verin kıyas mübadelesi genelde ''seninki kac megapixel? 3mü? hmm benimki 5 benimki daha iyi'' den ibaret olduğu için işletim sistemi gps lens kalitesi gibi diğer telefon özellikleri önemli değildir.

kısaca cok ilan olması seni yanıltmasın eger dediğin gibi herkes elden cıkarmaya calıssaydı en kötü iphone'un fiyatı (yurt dısı ve garantisiz 2g ler) 550 ytl den satılmazdı.ayrıca özellikle bir cok alınık iphone baslıgının cevapsız kaldığınıda görebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardarulez -- 17 Şubat 2009; 0:38:23 >

• GeceBekcisi senin de dedigin gibi bunu kullanmadan sunu kullanmadan zaten onları kullanarak iphone iphone oluyor ve zevkin doruklarına ulasıyorsun ( umarım yanlıs anlasılmaz ) iphone dedigim icinde limewire ın bile bulundu yapabilicegi şeylerin ucunun inanılmaz acık oldugu bir multimedya cihazı ile telefonun buluşması 1.5 yıldır kullanıyorum hala memnunum
  • quote:

Orjinalden alıntı: GeceBekcisi

Bence iPhone alacağına iPod Touch + Nokia S40v3 veya S40v5 serisi iki cihaz al, olası tüm mobil ihtiyaçlarını fazlası ile karşılamış olursun.

Maalesef iPhone'un yerini iPod Touch+Nokia bir telefon tutamaz.Wi-Fi'ın bulunmadığı yerlerden veri alışverişi yapabilmek için iPhone gereklidir...
  • GeceBekcisi oltayı atmış yine konuya

arkadaşlar anlatmaya çalışmış. bir de ben üstünden geçiyim anlamayanlar için tekrar.
    denildiği gibi bu akıllı cihazı kullanamayan çok insan var. bunun başlıca sebebi tamamen
    dokunmatik ekran olması. birazcık da reklamlarını da çok güzel yapan apple firmasının biraz gazına
    geldiklerini düşünebiliriz aslında. "iPhone çılgınlığı" , "beklediğiniz iPhone şimdi Türkiye'de"
    gibi benzetmeler kulağa hoş geliyor tabi.
    telefonun hiç bir özelliğini bilmeyen çok iPhone kullanıcısı bilirim. sadece arama ve mesaj.
    bir de appstoreden alınmış 3-5 oyun =)
    yani bu aletin ağırlığını kaldıramayan insanlar mecburen satmaya çalışıyor. ya da bizim
    türk miletimizde vardır maymun iştahı. hevesini alan satmaya çalışıyor.
    iPhone gibi bir telefonu alıp da, maddi yetersizlik dışında satan birisini anlayamıyorum ben.
    benim tüm ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyor. ha pardon bi kirli çamaşırlarımı yıkama becerisi yok

• Arkadaşlar iphonenin en büyük elden çıkarılmasının sebebi bu cihazları kontratla çok konuşan çok fazla fatura yatıran kişilerin işlerine geldiği için bedava gibi alıyor olmaları. bundan dolayı insanlar para kazanma amaçlı cihazı hiç kullanmadan kutusunu açmadan satan çok insan tanıyorum.Haliyle bu şekilde satışta çok fazla cihaz olması normal.Bu şekilde olan bir çok kampanyadan aldığım bir çok modeli kutusunu dahi açmadan sattım.örnek akaryakıt istasyonlarından aldığım cep telefonları.
  • quote:

Orjinalden alıntı: -JuDgE-

zaten onları kullanarak iphone iphone oluyor

Aynı şey tüm gelişmiş işletim sistemli platformlar için geçerli, sonuçta hepsi genel bir kullanıcı kitlesi için imal ediliyor. Ancak WinMo, Symbian, Android ve iPhone platformları arasında en çok sonradan eklemeye ihtiyaç duyan platform iPhone platformu, sanırım bu konuda bana karşı çıkmazsınız?

quote:

Orjinalden alıntı: Shady

Maalesef iPhone'un yerini iPod Touch+Nokia bir telefon tutamaz.Wi-Fi'ın bulunmadığı yerlerden veri alışverişi yapabilmek için iPhone gereklidir...

Bu konuda ülkemizde henüz 3G yokken bence tamamen haklı değilsiniz, çünkü yavaş ve pahalı EDGE bağlantısı üzerinden yapılabilecek işler için S40v5 bir cihaz yeterlidir. Ancak 3G mevcut olduğunda hem hız hem de rekabet nedeni ile indirim devreye gireceğinden haklı olacağınızı söylemeliyim.

quote:

Orjinalden alıntı: kby

GeceBekcisi oltayı atmış yine konuya

İlk mesajımda tek nedeni bu demedim, kimse (özellikle de böyle bir miktarda para ödediği ve şimdiye dek başka cihazlarda göremediği bir kullanım şekli sunan bir cihaz için) yoğurdum ekşi demeyeceğinden, yalnızca iPhone kullananların hepsinin sunacağından farklı bir bakış açısı sunmak istedim, çünkü ezbere biliyorum ne gibi yorumların yapılacağını. Sizlere göre radikal kalan düşüncelerimi dile getirmem olta atmak mıdır?

Ayrıca konu başlığına dönecek olursak, bu denli çok satılıyor olmasının nedenleri:
    • Bazı insanların cihazın kapasitesini tam anlamıyla kullanamayıp sıkılması
    • Bazı insanlara cihazın kapasitesinin zamanla yetmemesi ve sıkılması
    • Bazı insanların cihazı karlı bir ticaret kapısı olarak görmesi
    • Tamamen zevkine aşırı miktarda telefon değiştiren insanların da piyasada bulunması
    • Apple'ın bu konudaki tek ürünü olduğu için satan insan sayısının göze çok gelmesi

olarak sayılabilir. Şimdi sorayım, var mı bu listeme itirazı olan?

• Bir kac arkadasin belirttigi gibi bence en buyuk neden Maddi durumlar, veya ticaret kapisi olmasi..
    onun disinda, gercek kapasitesi ile kullanan cok az..

Ben sahsen hic program ve oyun yuklenmemis windowsa benzetiyorum iphonu.. Applicationlar ile iphone , iphone oluyor.. Ve bu kadar genis yelpaze baska hic bir telefonda yok.. Yanindan gecebilecek bir tek google phone var simdilik..
    macos x te Konsol UNIX, Google phone da , Android Linux Gnu ki Gnu nun acilimi *gnu not unix :) tir ama unix ve gnu sistemleri cok benzerdir.. demek istedigim, iphone icin cikan applicationlar, bir sekilde google phone icinde derlenebiliyor..

Ben yurdisinda yasiyorum , cok daha ucuza telefonlar bulabiliyorum.. Uzun zamandir kullandigim iphone, vazgecilmezim.. BlackBerry bold vardi ama onu da googlephone ile takas ettim... ve blackberry nin birdaha yanindan gecmem, bana gore nokia daha basarili kalir.. ama sahsi gorusum 1iphone.. 2google phone..

google phone da cikan ve en cok indirilen applicationlar ise, temadan sms programina, mevcut dokunmatik klavyeye kadar, herseyi iphone lastirmaya yonelik... bu bosuna degil....

fakat isin sirri , onu vazgecilmez yapmasi,, iphonu tam kapasite kullanmakta bence..

• iphone benim için lüzumsuz yetersiz bir cihazdı kullanmadan önce, sonra bir gün arakadaşımın yeni touch'ını gördüm ve almaya karar verdim, hele bir de aktif olarak kullandıktan sonra ve birkaç başarısız taklit ve benzerini tecrübe edince anladım ki, iphone özellikler bakımından değil ama kullanım bakımından tamamen eşsiz.

Ben de kartelleri tekelleri sevmem alternatif arayışım hep vardır ve olacaktır ama apple kesinlikle mevcut telefonların en az 2 sene önünde bir cihaz çıkartmış, öyle JB siz olsa bi halat yaramaz gibi laflara ise gülüyorum, imkanı olduktan sonra kullanmıyorsan sorun alette değil kişidedir kanaatindeyim.
  • iphone dusmani degilim diyor ama o sekilde davranislarda bulunuyor ve yazina da yansitiyorsun. su bir gercek dokunmatik ekran isini apple baslatti ve digerleri geriden geldi. simdi onlarda dokunmatik yapiyorlar ama iphone gibi degil. ornek omnia ve nokia modelleri . ayrica bu forumda iphone kullananlarin kimseyi kandirdigini dusunmuyorum. hepsi jb li cihazin neler yapabildigini biliyorlar ve alanlarada soyluyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fenerist07

iphone'un 2.elinin bu kadar aktif olması cok fazla talep görmesinin 2 sebebi var

1.si iphone piyasasının aktif olması

2.si kullanmayı bilmeyip hevesle alan insanlar.

forumdaki ilanlara bakın bir çoğu telefon alım satımı işiyle ugrasan arkadaslar yani kendi kullandıkları cihazı satanlar değil.bu arkadasların profillerine tıklarsanız son açtığı konular kısmında birden çok satılık ilanı görebilirsiniz.evet iphone'a cok fazla talep var ve bundan cıkar sağlamak isteyenlerinde olması gayet doğal.bu negatif değil pozitif bir özelliğidir iphone'un,yarın sizde iphone'u satmak istediğinizde zamanında 1.5milyara alıp çerez parasına sattığınız nokialar gibi zarar etmezsiniz cünkü apple sadece iphone üretiyor 783478932 tane benzer cihaz olup fiyatıın düşmesi söz konusu değil.

diğer yandada hevesle alıp dokunmatiğe alışamayanlar var genelde.bunlar ya hanımlar ya yaşı biraz büyük olanlar yada telefon kurcalamayı sevmeyen insanlar.bu insanlara hangi telefon verirseniz verin kıyas mübadelesi genelde ''seninki kac megapixel? 3mü? hmm benimki 5 benimki daha iyi'' den ibaret olduğu için işletim sistemi gps lens kalitesi gibi diğer telefon özellikleri önemli değildir.

kısaca cok ilan olması seni yanıltmasın eger dediğin gibi herkes elden cıkarmaya calıssaydı en kötü iphone'un fiyatı (yurt dısı ve garantisiz 2g ler) 550 ytl den satılmazdı.ayrıca özellikle bir cok alınık iphone baslıgının cevapsız kaldığınıda görebilirsin.

Bunlara ek olarak,devamlı sıkıntı yaşayıp elinden çıkartmak isteyen kesimde az değil.Adam 3 kere genpadan cihazı değiştirmiş,artık yeter diyip elinden çıkartmaya çalışıyor..

Farkındamısınız beyler,dünyanın hiçbir yerinde bu kadar sorunlu iphone bir arada yoktur.Ben artık bunda art niyet görüyorum,devamlı aynı şikayetler.

Ha belki diyeceksinizki elektronik bir cihaz kardeşim bu,vallahi hem 1500 tl olup hemde bu kadar sorunlu olma lüksü yok hiçbir elektronik aletin.Ben bu kanaatteyim.

• @GeceBekcisi
    avatarın resimdeki yanlış hatırlamıyorsam code değilmiydi ?
    öyleyse nedir?
  • İletişim için kullandığım adres
  • bu konuda kendim 1 seneye yakın zamandır iphone sahibi olarak (2g) ve daha öncede birçok pda kullanmış biri olarak diyebileceğim tek şey iphone şimdiye kadar kullandığım en verimli ve en güzel cihazdır. piyasada "telefon faturam zaten 150-160ytl geliyo bedavaya iphone alayım" diyen birsürü insan olduğundan birçok kişi reklamlara kanarak ve hiçbir bilgisayar yada ipod deneyimi olmadan iphone alıyor. tabi o zaman haliyle ellerinde bırakın ek yüklenen uygulamaları, kendilerine ait aktif bir email hesabı bile olmadığından onu bile kullanmaktan aciz, internet deseniz hayatta işlerine yaramayan, ipod yerine arabasında radyo dinleyen birsürü insanın elinde iphone görüyorum. (örneğin işyerimizin yanındaki araba kurtarıcısı).

bu olarak çok komik bir örnekte geçen gün başıma geldi. bir müşterim elimde iphone görünce "nasıl işine yarıyomu ben aldım sonra hemen sattım" dedi. bende şimdiye kadar aldığım en iyi cihaz dedim. adam bana "çok kullanışsız müzik yükleyim dedim onu bile beceremedim bende satıp nokia aldım" dedi. eh bu adamın elinde iphone ne geziyor zaten yorum size kalmış...

Türkiyede çok fazla elden çıkarma oluyor çünki biz bir cihazı alırken "bu benim işime yararmı, bu cihazı ben nasıl kullanırım" diye sormuyoruz. onun yerine "insanlar elimde 1500Tl lik telefon görsün dostlar alışverişte görsün" düşünceleriyle alıyor. ama iphone kullanmak biraz yaşam tarzı meselesi, uymuyorsa uymuyor işte

Birde ben bu chazın türkiyede çok problemli olduğunu düşünmüyorum. sonuçta forumlara ve benzeri yerlere insanlar problemi oldukça konu başlıkları açıyor, problem yaşamayalar böyle bir ihtiyaçta bulunmadıklarından hata oranının ne kadar olduğunu buralara göre bakıp hesaplamak sizi yanlış sonuçlara götürür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 17 Şubat 2009; 18:44:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: dreampowder

bu olarak çok komik bir örnekte geçen gün başıma geldi. bir müşterim elimde iphone görünce "nasıl işine yarıyomu ben aldım sonra hemen sattım" dedi. bende şimdiye kadar aldığım en iyi cihaz dedim. adam bana "çok kullanışsız müzik yükleyim dedim onu bile beceremedim bende satıp nokia aldım" dedi. eh bu adamın elinde iphone ne geziyor zaten yorum size kalmış...

Bence bir telefonu bu tip insanlar da kullanabilmeli, ancak cihaz orjinalinde tamamen Apple uygulamalarına bağımlı olduğu için bir çok insan daha ilk adımdan takılıyor, bu insanların JB yapmasını sonra cihazdan memnun kalmasını beklemeyin. Elinizdeki cihaz USB disk modunda çalışmak için bile ek yazılım isteyen bir cihaz, tamam becerikli kullanıcılar için sorun değil ancak bu cihazı alacak paraya sahip olabilen herkesin bu deneyime sahip olmadığını bu nedenle cihazın toplam kullanışlılığının etkilendiğini unutmayın.

Yani bir başka deyişle suçu insanlara atmaktansa, tekel olma niyetleri ile cihazın kullanımını ortalama kişiler için zor hale getirmiş olan Apple'da bulun.

• Arkadaslar bosverin, artilari ve eksileri herkes kendine gore degerlendirsin. Polemiklere girmeye gerek yok. Seven kullanir, sevmeyen satar.
  • Bizim teknoloji fakiri çoğu insanımız için Nokia bir can kurtaran simidi olmuştur her zaman. Menusu kolay diye Nokia'dan başka bir cihazı bile düşünmeyen bazı kesimler şimdi ısrarla moda diye iPhone kullanmaya çalışmaktalar. Onlar uğraşa dursun iPhone'a baktığımızad bu cihazın NextGen bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz. Nokia gibi telefonlarla bu aleti ile karıştırmamak gerekir.

iPhone kullanabilecek kişi profili şöyle çizilebilir:

1. Bilgisayarı kullanmayı çok iyi bilmeli, (excel ve word'ü kastetmiyoruz elbette), donanımdan anlamalı
    2. Programlarla haşır neşir olmayı sevmeli
    3. Jailbreak, Firmware, QuickPwn, IPA, iTunes, Cydia, Installer, Appstore kelimeleri kendisi için ayrı bir anlam teşkil etmeli
    4. Arkadaşında bi şarkı görüp "bana bulututla atsana" demenin üzerinde bir bilgi birikimine sahip olmalı
    5. Elindeki cihazın yeteneklerini sonuna kadar kullanabilmeyi gerçekten istemeli ve gerekirse bunun için saatlerce ekran karşısında oturup uğraşmayı angarya olarak görmemeli
    6. Kalabalık mekanda iPhone'u cebinden çıkarıp hava atmanın gereksizliğini özümsemiş olup cebinde taşıdığı cihazı sadece kendi istediği için kullandığını bilmeli

Daha Nokia'dan başka tel kullanmayıp şimdi iPhone'a geçmeye çalışan bazı insanlar yukarıdaki özelliklere de sahip değillerse iPhone'da aradıklarını bulamadıklarını beyan ederler ve paraları da çöpe gitmiş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jinxy -- 17 Şubat 2009; 20:29:02 >

• iphone cep telefonu degildir ,telefon ozelligi olan multimedya cihazidir yani bir icat sayilabilecek farkliliktadir. Yani ceptelefonunda ayri bir boyuttur. Ha bu icadi sevmezsin o ayri yada kullanamazsin , ama burda bunu ceptelefonlari ile kiyaslamaya kalkarsaniz zaten daha hala ne yaptiginizi bilmiyor yada hangi cagda oldugunuzun farkinda degilsinizdir. Size mantikli bir ugras sunim Blackbery ile nokia E serisini karsilastirin Saygilar.
  • su an bende uc tlfn var biri asus p535 diyeri nokia n95 sonuncuda iphone 3 g inanin iphonu aldiktan sonra diyerlerini birkez olsunbile kullanmadim kullanimi cok zevkli bir tlf.
    yanliz gece bekcisinin de hakli oldugu konular var mesela pc den hic anlamayannbirisi icin iphone hicbir ise yaramaz yakinlarimdan biliyorum bircok akrabamda iphone var fakat pcden anladiklarindan surekli benim iphonumdaki ozellikleri gordukleri zaman bizimkinede yap nasil yaptin muzik nasil atilir vsvs gibi sorularla karsilasiyorum (sadece benim cihazim jb li diyerleri hala orjinal ) temayi bile deyistiremiyorsun orjinal iken
  • acıkca soyluyorum iPhone u cıktıgı gunden berı almayı arzuluyordum.aldım tek eksiği video gibi geliyordu jb saolasun telefonun flash haric hiç bir eksiği kalmadı.çok memnunum iPhone u geri veren kişileri de anlamakta zorlanıyorum çoğunun çevredeki uzanamadığı ciğere mundar diyen insanların fikirlerinden etkilendiklerini düşünüyorum!!!
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.