Şimdi Ara

HERKES OKUSUN! : SOUFLY HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandır foruma girmedim fakat bir arkadaşımın uyarısı üzerine verdiği linke girip baktığımda bu forumdaki genel anlamdaki seviyesizliğin kendini aşmış olduğunu gördüm.
    SOUFLY nickli şahsiyetin benim bundan 3 ay önde THG'de insanlara faydalı olsun diye derlediğim ATI-nVidia GPU isimlerine göre performans sıraları adlı yazıyı benden izin dahai almaksızın ve ismimi dahi vermeksizin bu forumun overclock ve modifikasyon bölümünde yayındalığını öğrendim.

Ben bu yazıyı 23 Kasım 2003'te THG'de yayınladım:

işte adresi:

http://www.tomshardware.com.tr/community/showflat.m?Cat=&Board=gra&Number=56810&page=0&view=collapsed&sb=5

Oysa kendine, başkalarının yazdığı yazıları tekrar yazarak saygı kazanmaya çalışan <font color='red'><font size='4'>SOUFLY</font id='size4'></font id='red'> 28 şubat'ta hiçbir isim vermeksizin şu mesajı yayınlamış bulunuyor:

http://forum.donanimhaber.com/topic.asp?TOPIC_ID=80067

Başka söz söylemeye gerek duymuyorum. Bir insan ancak bu kadar düşebilir sanırım.

<font color='red'><font size='4'><b>Yazıklar olsun</b></font id='size4'></font id='red'>

• diabelica uyanmış galiba...
    bir de teşekkürlere rica ederim diye yanıt vermiş...

bu kadarına da yuh!!!
  • Haklisin bilader adamin yaptigi cok ayip.. Insanin kendi emeginin calinmasi kadar kotu birsey yok bence...Eger aciklayacak birseyi yoksa hakkini helal etme bilader..
    Saygilarimla
  • İnsan hiç olmazsa bir ibare koyar suradan su arkadasın yazısından derledım dıye takma kafana Anaxarxes dostum
  • Soulfly'ın açtığı topicde kaynağı refere etmememsi etik olarak doğru olmayabilir. Ancak şu da var ki, senin Donanım Genel'e sıfır topic açıp aşırı tepki göstermen bende farklı düşünceler uyandırdı.
    <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Anaxarxes</i>
    <br />
    Uzun zamandır foruma girmedim fakat bir arkadaşımın uyarısı üzerine verdiği linke girip baktığımda bu forumdaki genel anlamdaki seviyesizliğin kendini aşmış olduğunu gördüm.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

Bu forumdaki genel seviyesizliğin aşmasını tek bir topce bakarak görebilmen çok ulu bir gözlem. Süper bir insansın.

<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Anaxarxes</i>
    <br />
    ..
    Oysa kendine, başkalarının yazdığı yazıları tekrar yazarak saygı kazanmaya çalışan <font color='red'><font size='4'>SOUFLY</font id='size4'></font id='red'> 28 şubat'ta hiçbir isim vermeksizin şu mesajı yayınlamış bulunuyor:
    Anax, sen forumlarda yazdığın yazıları saygı kazanmak için mi yazıyorsun, yoksa aşağıdaki alıntıda belirttiğin üzere insanlara faydalı olsun diye mi?

<br />
    .... benim bundan 3 ay önde THG'de insanlara faydalı olsun diye derlediğim <font color='red'><b>ATI-nVidia GPU isimlerine göre performans sıraları</b></font id='red'> adlı yazıyı benden izin dahai almaksızın ve ismimi dahi vermeksizin ....

Dediğim gibi referans verilmemesi parlak bir davranış değil. Ama olayı abartıp bu tarz bir topicle "kendini" ön plana çıkarma isteği de son derece banal. Herkes bir "emek" lafı tutturmuş gidiyor. Alt tarafı 5 dakikalık search, cut/copy/paste ile hazırlanan bir bilginin emeğinin <i>bu şekilde</i> savunulması ve foruma seviyesiz yakıştıması yapılması şahsen bana Soulfly'ın yaptığından çok daha ezik geliyor. Saygı duyulmak için yazı yazılmaz, sen yazıyı yazarsın, saygı kendiliğinden gelir. Böyle topiclerde de gider. İnsanlara faydalı olma isteği ile kendini ön plana çıkarma hedefi arasında fark vardır ve bu tarz ile kendini belli eder. Ben sende sadece ön plana çıkma isteği gördüm burada. Yazarsın ilgili topicin altına bu benden kaynak gösterilmeden copy/paste edilmiş diye, herkes anlar. "HERKES OKUSUN" yazılı topic açarak, tomsda o yazıyı yazarak kazanamadığın "saygıyı" şimdi mi kazanmak istiyorsun?

• Bu foruma yaklaşık olarak 3 aydır girmiyorum. Bazı sebeplerdne ötürü buradaki insanların bakış açısını beğenmedim ve özellikle off-topic bölümde seviyesiz konuların açılması yüzünden rahatsız oldum... Bu sadece benim değil, internette görştüğüm çoğu kullanıcının ortak görüşü... Forumdaki genel seviyesizliği ben sadece Soufly'nin bu mesajına bakarak söylemiyorum, daha önce de birçok yerde buna bizzat şahit olmuştum ve en sonunda burada yazı yazıp yardımlaşmanın yanlış olduğunu düşündüğümden foruma girmeyi bıraktım... Daha önceki postlarıma bakarsan neler olduğunu açıkça görebilirsin. Bu tespitim sadece bu mesaja bağlı değil, eğer böyle anlaşıldıysa ben kendimi yanlış ifade etmişimdir.

Her ne sebeple olsun, bir kişinin, başkasının kendi zamanını vererek ortaya koyduğu bir şeyi kendisininmiş gibi mal etmesini hazmedemiyorum. Bu yüzden buna tepki duyuyorum. Bunun 5 dakikalık ya da 1 saatlik bir çalışma olmasının önemi var mı sence? Eğer varsa zaten aynı şekilde düşünemiyoruz demektir.

Eğer sen benim kendimi ön plana çıkartmaya çalıştığımı düşünüyorsan, saygı duyarım, bu senin görüşündür. Ben bunun böyle olmadığını biliyorum ve bu, benim için yeterli.

• bu forumda şunu anlayamadım..neden malum arkadaşımız lehine gereksiz bir savunmaya geçildiğini anlayamadım.bu olaya daha önce de şahit oldum.
    PoL--E kardeşim,eğer sen ekran kartları veya herhangi bir donanım aygıtı üzerine didinip çabalayıp bir makale hazırlasaydın ve system_ini isimli kullanıcının da bu makaleyi aynen buraya paste etmesi karşısında eminim ki aynı tepkiyi verirdin..postu 1 ya da 2 olması da önemli değil 5000 post olması da farketmezdi senin için herhalde..
    şahsen bayağı uzun zamandır thg'ye girmiyorum.eğer bu yazıyı görmeseydim ben de aldanmış olabilirdim.
    ayrıca bu tepki kesinlikle Anaxarxes arkadaşımızın toplum içinde asgari saygıdan yoksun olduğu anlamına gelmez,gelemez..bunun örneklerini günlük hayatta fazlasıyla görüyoruz.
  • Arkadaşlar bu olayı daha fazla uzatmayalım. Ayrıca bu topicin yeride burası değil ve uygun olan yere taşıyorum.
    Bu konu hakkında lütfen birbirimize karşı kırıcı olmadan yazışalım.
    Kendi görüşüm ise Soufly yada PC nin yapmış olduğu davranış hiçde doğru değil. Kendisinden bu tarz davranışları birdaha yapmamasını bekliyoruz. Umarım bu ona iyi bir ders olur.
  • SOUFLY nickli üye'e :

Yaptıgın çok ayıp kardeş,emek verilmiş hazırlanmış bir şeyi kendi üzerine alıp ben yaptım gibi göstermen çok yalnış.
    http://www.forum.kurtadam.com/showthread.php?s=&threadid=22592
    Bende bu kaynagı kurtadam.com'a taşıdım ama bak alttaki yazıya : Kaynak : Anaxarxes THG Forum Üyesi
    11-02-2004 tarihinde eklemişim yazıyı,verilen emege saygın olsun.
    Bizimde kaynak yazmagı unuttugumuz zamanlar oluyor,ama birisi uyardıgı zaman özür dilemesinide biliriz.Sen hala olayı ben yapmış gibi gösteriyorsun.
    Tom's hardware guide forumunda aylar önce ANAX. hazırlamış konuyu ve zaten bilmeyende yok bu hazırlanan yazıyı.Hiç düşünmedinmi o forumdan insanlar buraya üyemi diye.

Ben sırf sen emege saygıyı anlarsın diye üye oldum buraya,1302 mesaj sayısınıda böyle çalıntı yapılarakmı yaptın ?
    Birde bişe degil elde oldukca güncelleriz demiş :) Anax. günceller sende güncellersin degilmi...

Saygılar
    THG Forum üyesi Dj_sonsuzluk

********************************************************************************************

• sevgili pol e,,,
    eğer konuyu BİLGİ olarak algılayıp burdaki arkadaşlarında öğrenmesini sağlamak amaçlansa ve bu bilgiler TOMs daki bir arkadaş tarafından hazırlanmış,kendisi sağolsun gibi ufak bi eklenti de yapılmış olsaydı sonuna ,hem bu yararlı bilgilerden daha fazla insan yararlanmış olurdu hem de insanlar hakettikleri saygıyı görmüş olurlardı,,,

anax arkadaşımızın sen bunu saygı görmek için mi yoksa faydalı olması için mi hazırladın şeklinde bi sorguya çekilmek istenmesi senin haddin olmamalı bence,,bu ne kadar saçma bir soru ??tabii ki faydalı olmak isterken saygıyı da haketmek istersin,,saygı görmek istemek suçmuş gibi bir yaklaşım öyle saçma ki...

sen bunu anlamak istersen eğer boyle değerli bir araştırmanın altına imza at,,sonra bunu yayınla ve o an ki duygularını gözden bir geçir bakalım,,içinde saygı görmeye dair bir arzu var mı yok mu??

bunu ancak o zaman anlayabilirsin..

• <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by odut</i>
    <br />bu forumda şunu anlayamadım..neden malum arkadaşımız lehine gereksiz bir savunmaya geçildiğini anlayamadım.bu olaya daha önce de şahit oldum.
    Birisini savunduğumu da nereden çıkarttın? Ben Anax'ın aşırı tepkisine tepki gösteriyorum. "Taraflardan birini eleştirmek diğer tarafı tutmak anlamına gelir" gibi bir önyargınız var. Soulfly'ı tanımam, etmem, sevmem, nefret etmem. Şu forumda en az 20 postum vardır ki, bunlarda sadece kaynak belirtilmeden yapılan copy/paste'i eleştirmişimdir.
    <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by odut</i>
    <br />PoL--E kardeşim,eğer sen ekran kartları veya herhangi bir donanım aygıtı üzerine didinip çabalayıp bir makale hazırlasaydın ve system_ini isimli kullanıcının da bu makaleyi aynen buraya paste etmesi karşısında eminim ki aynı tepkiyi verirdin..postu 1 ya da 2 olması da önemli değil 5000 post olması da farketmezdi senin için herhalde..<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    Bu gibi durumlarda hiçbir zaman bu şekilde tepki vermedim. Ben bir şey ürettiysem ve biri kaynak vermeden bastıysa, o topicin üzerine kendi yazımı refere ettim, konu kapandı. Olay sen/ben davası ise, ben "saygı duyulsun" diye post üretmem, paylaşmak ve eğlenmek için buradayım.

Ortada bir "makale" göremiyorum. 6 ayda hazırlanan bir master tezinden de bahsetmiyoruz. Ve etik yanlışa bu kadar tepki veriyorsunuz.. Anax, THG'deki yazısını, kendi yaptığı testlere göre mi hazırlamış ki referans vermemiş sormak isterim? Yararlandığı testlerin, yazıların, topiclerin ve çalışmaların referansları nerede, şahsen ben göremedim.

"Emek hırsızlığı"nın kademeleri vardır, ona göre tepki verilir. O yüzden aşırı tepkinin altında direk fesat ararım; arayışımın sonucunu da bir önceki postumda belirttim.

Bunlar benim fikirlerim, herkesin fikrine de saygı duyarım.

Şu forumda zaman geçirmemiş biri de ilk postunda gelip bana "sen böle bir şey üretseydin" falan demesin, komik kaçıyor.

• Tamam uzatmayalım.. o zaman o yapılan postu editleyelim olsun bitsim.. hem daha da bayat muhabbet uzamamış olur. Yok etik değildi yok bilgi çalma ahlaksızlığıydı yok özlük hakkı makkı..

Birimiz işin ucundan tutup bitirelim iş sonuçlansın..

Soulfly hadi mesajını editle, kaynağı da belirt de daha uzamasın şu.. Sezarın hakkı sezara..
  • neyse sonuçta sen de kendine göre haklısın..demek ki herkesin olaylara karşı verdiği tepki aynı olmuyor.ona da saygı duymak lazım bence..
    saygılar
  • Acharad, hah olay da bu kadar zaten. Tek satır ekle denilse, olay bitecek konu kapanacak.
  • Normalde ana sayfadaki haberlerimizin her gün izinsiz bir şekilde başka sitelerde copy&paste yapıldığını gören biri olarak şahsen çok ses çıkartmıyorum zira kaynak bizde olduğu sürece taklitler boştur.

Herneyse Anaxarxes'in çok sinirlenip yanlış anlaşılacak kelimeler sarf ettiğine inanmaktayım. Ancak Police'in yorumuda ilginç olmuş böyle bir yazıdan böyle bir şey çıkartılması bence çok normal.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.