Şimdi Ara

Herkes tıp, hukuk, mühendislik okumak zorundamı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abi uyuz oluyorum şu tıp hukukçular mühendislik
    isteyen tipler diğer insanların düşünce isteklerini
    umursamadan daha bölümü okumadan burnundan
    getiriyor hayır arkadaş sen hukuk okusan ne olacak?
    çokmu para kazanıcağına inanıyorsun binlerce avukat var
    bu ülkede sanamı sıra gelecek tanıdık torpil yoksa büro
    açar bütün gün dört duvara bakar 50 tllik davalarla
    uğraşırsın ? ya sen ? tıp faküktesini kazansan eline şak
    diye uzmanlık alıp 10 bin tl maaşlamı çalışacaksın
    sanıyorsun? çok zor be canım uzmanlık alamazsan
    devlet hastanesinde 2500 tl maaşla köle olarak çalışırsın.
    peki sen sayın mühendis arkadaş sen çokmu paralar
    kazanacaksın sanıyorsun? ülke mühendislikten geçilmiyor
    be arkadaş sanamı sıra gelecek sanıyorsun ilk okul terk
    patronunun yanında 2000 tlye çalışıcaksın? ya sen sayın
    tıp kazanamayıp eczacılık okuyan arkadaş bir eczane
    açacak 70 80 bin civarı paran yoksa ne yapıcaksın?
    girersin bi eczacının yanına üç kuruş ücretle çalışır yada
    diplomanı kiralatırsın. Ya sen kendini mükemmel sanan
    diş hekimi? sen klinik açamadıktan sonra ki çok para
    lazım anca bi hekimin yanında 2000 2500 e yakın paraya
    çalışırsın insanların meslek tercihlerine biraz saygı duyun
    burda aciz olan onlar değil sistemin kölesi olup para
    hırsına hayatlarından vazgeçen sizlersiniz kusura
    bakmayın.

Özet: İstersen tıp oku döne dolaşa lise terk patronunun yanında 3 kuruşa çalışacaksın buraya Türkiye çünkü hep senden ucuza çalışacak.bir meslekdaşın olucak.

Bu ülke 10 yıl önce sırf parası çıkışmadığı için hastahanede hastayı rehin tutan para göz canavar doktorları para için tecavüzcüyü hırsızı savunan yalancı avukatları 2 kuruş için marmaradaki binaları eksiksiz gıbi gösterip fay hattı üzerine dayanıksız binaları yapanları tarım sit alanlarıjı imara açan karakter yoksunu mimarları unutmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celebi224 -- 26 Ekim 2015; 21:44:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kimse dediğin meslekleri olmak zorunda degil doğru. Ama hayatindaki ilk öncelik para olursa sevdiğin meslegi yapsan da basarili olamazsin.

• Sizin istediğiniz meslek nedir?
  • zorunda
  • Değil ama şu bir gerçek, hiç bir meslek kolay değil. Lisede sayısal okumama rağmen güzel sanatlar okuyorum. Gayet iyi gidiyor, hem okuması hem çalışması zevkli. Parası iyi ama o bahsedilen +5000 +7000 lere anında ulaşamam.

Kişinin hayattan beklentisiyle alakalı. Ben kesinlikle doktor olmak istemem. Doktor olan birisi de grafik tasarımcı olmak istemez.

• Dünya türkiyeden mi ibaret kardeşim? Gözü yükseklerde olanlar zaten iş imkanı bulamazlarsa yabancı dil öğrenip kaçarlar.
  • Herkes okumak zorunda değil bugün eve temizlikçi kadın geldi mesela o tıp okumamış şimdi temizlik yapıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yurtdışında hukuk okumak
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Herkesin sevdiği istediği mesleği yapması gerektiğini savunuyorum. Mesela ben bilgisayar mühendisligini seçtim. Dersler falan benim için gayet zevkli geçiyor. Anlayacağın bayağı mutluyum. Mutluluk olduktan sonra parası pek mühim değil :)

• tıp ve 2500 tl mi

• Anladık tamam kazanamamissin üzülme bir daha hazirlanirsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

• Uzmanlık kazanamazsan 2500tl den sonrasını okumadım
  • Tıp 2500
    İki bin besyuz
    İki bin
    iki
    ik
    i
    ik
    iki
    iki bin
    iki bin besyuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trapen -- 26 Ekim 2015; 21:53:00 >
  • Diş hekimliği okuyorum hedefim mezun olup düzenli maaş almak.Ayrıca diş hekimi de olmak istiyorum zaten.
    Söyler misin bunun neresi yanlış.
    Çok para zaten istemiyorum.
    Ayrıca verdiğin tepkiyi ben de veriyorum.
    Okuyarak veya çalışarak zengin olunmaz.
    Belli bir yaştan sonra çok para kazanırsın çocukların zengin olur.

Edit:Pretisyen hekim ne kadar alıyor bakım ve ayrıca uzmanlık sınavı ne kadar kolaymış değil mi sadece dalga geçersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeni_kullanıcı -- 27 Ekim 2015; 7:45:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi kimse okumasın :D valla kardeşim öyle bi cahilsin ki üzüldüm senin adına ama ciddi anlamda cahil kalmışsın hakaret olarak algılama heralde ygs lys zamanı it gibi çalışanları gördükçe dalga geçen tiplerdendin o it gibi çalışanlar bi yerlere gidip sen gidemeyince kıskançlığından kudurdun haksızmıyım?
  • Tıp ve 2500

2500
    250
    25
    2
    25
    250
    2500

• Memlekete amele de lazim

• Sağlık ocağında doktor 3500 lira aldığını söyledi doktor dusuk maaş almaz ama 2500 e yakın özel hastanelerde kont. Dolayısıyla az maaş alıp kadro bekleyen doktor arkadaşlarım var ama ne zamana kadar alacak elbet 1,2 yılda açısını çıkartacak maaşa çalışır ..
    Devlet hastanelerinde 3000 lira net maaşı vardır doktorun fakat döner diye tabir edilen sermayeden 5000 lira ve ya üstü bir paraya rütbesine gore çalışır. Hah bir doktor sıradan bir omurle anca 10 bin lira maaşla çalışır fazlasını çok zor alır.

Fakat mühendis ve avukat için bu kural geçerli değildir maaş konusunda alacağı para 3500 5000 arasi normal şartlar olur azamide 2000 lira ile ayı kurtarır lakiiin unutulmamalıdır ki turkiyede zenginlerin ve dünyada zenginlerin %33 ü makine mühendisidir. Neden makine diye meslektaş arkadaşlarım alınabilir sebebi de su makine diğer mühendisliklerin öncesinde popülerdi ve şuan zenginler ileri yaşlarda olduğundan pc, gibi günümüz mühendislerinden daha eski meslrkyelrr. Ayrıca su da var makine üretim ve seri üretim alanında daha kalifiye olduğundan zengin olunması kolay bir meslektir. Tamam bir doktor benden yüksek maaş alabilir ama özel hastane , popülertedavi gibi zor yerlere gelmesi sınırlı olduğundan her zamaniiçin mühendislik ve avukatlık doktora gore daha onu açık paralar kazanır.

Avukat için su var artık özel üniversiteler ile hukuk baya arttı. 280 TM puanı ile yarı burslu bile okuyorsun garip ama gerçek lakin bubile aavukatları düşürmez çünkü işin piri bir avukat her daim diğer iki meslekten daha öndedir. Mühendis gibi gece gündüz fabrikasına koşmak yerine davadan davaya gider önemli insanlar tanır bürokrasi bilir işini haleder parayı alır.

Turk gençliği şunu bilmiyor. Meslek için okumanın amacı SERMAYE EDİNMEKTİR. Ağır işte ya da gündelik işte çalışmak size zor gelirse okurdubuz Bilginiz ve diplomaniz sizin sermayenizdir. 5 yıl okumak yerine bir ise girer sermaye edinir ticaret yaparsanız bu da hayat üniversitesi gibidir işini kurarsibiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: KarmaLia

Dünya türkiyeden mi ibaret kardeşim? Gözü yükseklerde olanlar zaten iş imkanı bulamazlarsa yabancı dil öğrenip kaçarlar.

Burada aldığın diploma yurtdışında geçmez, dışarda yüksek lisans yapman lazım ki o daha da çok para..
    İşimiz zor gerçekten.

• Yav he he....

Pratisyen hekim 3734 lira sabit alıyor devletten. Aile yardımları falan atılınca bekar olanlar 3500 civarı alıyor. Uzman doktorlar da 4524 lira alıyor. Al kaynakhttp://www.mebpersonelleri.net/kamudan-haber/2015-temmuz-memur-maaslari-zamli-bayramdan-once-yatacak-mi-h13928.html

Tüm maaşı bundan ibaret bilmen çok komik ama. Sağlıkçılar nöbet ve döner diye ek para alırlar devletten.

Pratisyen hekimlerin ayda 135 saate kadar tuttuğu nöbetlere devlet para verir. Saatlik nöbet ücreti 11.71 liradır. Basit bir hesapla 135x11,71=1580,85 lira yapar. Şimdi dersin bu kadar nöbet mi tutuyorlar? Evet çoğu tutuyor. Al kaynakhttp://www.mymemur.com/saglik-personelinin-zamli-yeni-nobet-ucretleri-6341h.htm

Bir de döner sermaye vardır. Hastanden hastaneye, sağlık ocağından sağlık ocağına değişir. Ortalama 1500 rahat alıyorlar. Döner olmasa bile devlet onlara sabit döner veriyor en kötü. Şu an sabit döner ne kadar bilmiyorum ama 2012'de 1050 tl imiş. Şimdi ne kadardır Allah bilir Al bu da kaynakhttp://www.doktorlarhaber.com/3306/pratisyen-ve-dis-hekimlerinin-sabit-doneri-450-tl-artti

Tüm bunlara ek olarak geçen hafta sağlık bakanı doktor maaşlarına 800-1200 lira arasında ek ödeme yapılacağını söyledi. Al sana kaynakhttp://www.takvim.com.tr/ekonomi/2015/08/04/doktora-1200-saglikciya-150

Hemen basitçe bir pratisyen hekimin maaşını hesaplayalım. Döneri 2012 yılındaki en taban miktar olan 1050 , ek ücreti de en taban miktar olan 800 şekilde veriyorum

3500+1580,85+1050+800=6930,85

Sağlık bakanının açıkladığı ek ücretle birlikte neredeyse 7k maaş. Kapiş??

Al bu da tabib asteğmen olarak askerliğini yapan bir hekimin maaş bordrosu. 6,5k maaş.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.