Şimdi Ara

Herkes Yurtdışına Kaçmaya Başladı Durum Felaket!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
6
Favori
18.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nasıl yaparım bilmiyorum ama büyük ihtimal max 6 ay içinde endenozyalı bir kızla evleniyorum baya ilerlettik işleri. vatandaşlık alabilirsem burada emeklilik prim günüm dolunca tası tarağı satıp oraya taşıncam oranın vatandaşı olacağım. orasıda müslüman ama siyasal islam değil gibi bizden kötü olamazlar. kızlar kaçıyordu şimdi erkekler kaçıyor ben bu planı yapıyosam herkes yapıyordur kesin Herkes Yurtdışına Kaçmaya Başladı Durum Felaket!!! 

• Zoraki bir şekilde cumhuriyet ve demokrasi getirilen bir ülkenin kaçınılmaz sonu zaten budur.

Bu ülke kangren olmuş, artık bu gidişatın bir çözümü yok. Hele ki öyle seçimle falan hiç yok!

Dinin inançtan öte bir yaşam biçimi halini aldığı toplumlarda asla mantık, adalet ve gerçekçilik göremezsin. Eninde sonunda toprakların böyle dışarıdan gelenlerin eline geçmesi kaçınılmazdır.

• schavelle S kullanıcısına yanıt

Benden izin almalarını beklemiyorum. Kimse Türk'ler gelsin aramızda yaşasın diye beklemiyor. Gittikleri yerde dışlanmamaları imkansız. Bunlar boş işler. Giden gidebilir. Geçiniz.

• Gidene kızmamak lazım. Akış öyle zaten, batıya doğru. Birazcık başarısı olup hayatını akışa bırakan kendisini dışarda bulur. Gitmek eylem değil, kalmak eylem.

Gidene sorulmaz artık. Kalana sormak lazım, nasıl kalıyor diye.

• Akpye oy veren gurbetciler geldiklerinde türkiyede surilerle kalacak desenize. :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nk061 kullanıcısına yanıt

Oo iyice saçmalamışsınız.

İlk mesajınıza cevap verdim yani "Son 10 yıldır böyle konuları görmekten bıktık. Gide gide bitmediniz." yazınıza.

Gittikleri yerde dışlanma falan konuyu abuk subuk yerlere çekmişsiniz çünkü asıl cevabıma söyleyecek bir şeyiniz yok. Gitmek isteyen sizin bıkmanıza mı bakacak? Şimdi bunlara cevap veririm ama yazdıklarımla alakası olmayan bambaşka laf edersiniz.

Boş konuşmayın sadede gelelim:

Siz bu konuları görseniz de görmeseniz de bıksanız da bıkmasanız da gitmeyi düşünen kimsenin umrunda değilsiniz. Kaldı ki gitme sebebi de değişmiyor. Ülkenin geldiği yer kabak gibi ortada.

Bu sayede "ya bir bitmediniz"; "güle güle"; ".s..rin gidin" gibi kendini tatmin etmeye çalışan özgül ağırlığı sıfır olan kalemşolara da toplu cevap vermiş oldum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

en üst sağdaki görsel için şunu paylaşmıştım hatırlar mısınız onur bey:

Herkes Yurtdışına Kaçmaya Başladı Durum Felaket!!!

Herkes Yurtdışına Kaçmaya Başladı Durum Felaket!!! 

• Biraz genç olsam ve işsiz olsaydım bir dakika burada durmazdım. Hele ki asgari ücretle sabahtan akşama kadar çalışanları anlamıyorum. Ücretli köle gibi çalış paranın yarısını devlete ver hiç bir şeyin olmasın. Gitmeyenlerin bir çoğu risk almaktan korkuyor. Başka ülkeye gidip sıfırdan hayat kurmaktan ve oradaki kurallara uymaktan korkuyorlar. Şu sıralar Türkiye de genç ve işsiz olmak gerçekten çok kötü bir durum. Neyse herkes layık olduğunu bulurmuş biz de bulduk.

• Aynı durumdayım, ama kaçak olarak gitmek sadece bana zarar verir. Kaçak gitmek yerine kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Hedef Estonya

• srkn kullanıcısına yanıt
    Hatırladım hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 36 Yaşındayım, son seçimle beraber ben de artık bu ülkenin dönüşü olmadığını kabullendim ve pasaporta başvurdum. Daha önce 2 kez pasaportum vardı ama süreleri bitmişti. Hanımla beraber 11.000 bayıldık aldık son zammıyla.

Şimdi vizelere başvuru. 2024 başı gibide gideriz. Türkiye orta siklet, lisans mezunu, bu güne kadar muhtemelen sokağımızdaki bim'den a101 den bile daha fazla vergi ödemiş, y. dışında rahatça 4-5 bin euroluk değer üretebilecek kadar yazılım, tasarım bilgisine, deneyimine sahip 2 vatandaşını daha kaybetmiş olacak.

Ha ben sırf para içinde değil. Zaten ben burada da orta siklet yaşamışım hep. Hem de hep home office çalışıp. Çünkü bana iyi para kazanmak için bir pc yetiyordu. Ben insanların güvenilmezliğinden, ahlaksızlığından, aç gözlülüğünden bıktım. E tabi ülkede adalet ve eğitim de kalmadı. Yoksa para burada da kazandım, orada tabi daha da iyi kazanırım. Buradaki evlerimi de satıp satıp oralarda alacağım. Yani yatırımlarımı da götüreceğim. Artık Tr de kiraya falan ev verilmiyor. Adam ödemiyorum derse 1,5 2 sene para yok. Mahkeme ile uğraş.

• mrverybilen kullanıcısına yanıt

Bir kişi daha anlaşmış insan kacakcilariyla kacak göç eden sayısı 5 e çıktı bizim fabrikada.300 çalışanımız var.Genc muhendislerde legal yollarla gitmeye uğraşıyor

• para için yapmayacağınız şey kalmamış.

• Spider_hip kullanıcısına yanıt

Bordo pasaportla Meksika ülkesine basit bir vize ile (Online vize alınıyor) giriş yapabilirsiniz.

Orada yaşam buraya göre çok daha ucuz ve fırsatını bulduğunuzda binlerce TC vatandaşı gibi Birleşik Devletler' e geçiş yapabilirsiniz...

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Sen ki onca uyarılara rağmen heç kimseyi takmayıp, kendi gafana göre hareket ederek insan kasaplarının cirit attığı ve korku filmlerinin doğal sahnelerin bulunduğu meskika topraklarını arşınlamış seyyah herüfün tekisin.

Bu ülkeye gitmeye cesaret ettin emme, ordan da amerigaya sıvışmaya gözün yemedi; halbuse bu, böyük bi çelişki... Amerigaya sıvışmak, meskikada dolaşmaktan çok böyük risk ve tehlike taşımıyo. ordan sıvışmak yerine aylarca sonucu dahi belli olmayan bir vize süreci yüzünden bekle dur bakam...

• VolkanCOO kullanıcısına yanıt

Biraz sert bir mesaj olacak fakat, Türkiye'de yapamıyorsan eğer, yurt dışında herhangi bir ülkede de yapamazsın. Eğer öyle basit olsaydı, herkes yapıyor olurdu. O sahte çalışma vizeleriyle gelenlerin mesajlarını da görüyorum sürekli Facebook gruplarında. Şöyle işe ihtiyacım var, böyle acil durum. Ondan sonra haftada 6 gün, günde 9, 10, 12 saat bir kebapçıda ya da fabrikada asgari ücretin altına sömürülüyorlar.

• Orta doğudan buraya göç oluyorken buradan da batıya göç olması kadar normal bişe yok. Son okumuş nesil de terk ediyor. Ondan sonrakiler kayıp nesil zaten . Gençleri işssizlik gerçeğiyle olabildiğince geç tanıştırmak için açılan, onların hayatından 4 yıl çalmaktan başka hiçbişe yaramayan apartman altı butik üniversitelerde okuyan nesil kurtaramıcak ülkeyi. Bi 5-10 yıla kalifiye insan eksikliğinden kaynaklı bissürü sorunla boğuşucaz aklımıza dahil gelmeyen. Aynı iletişim seviyesine sahip insan bulamayacaz devlet dairelerinde. Dilden bahsetmiyorum. Temel anlama ve beceri kapasitesine sahip insan yetiştiremiyor bile bu ülke artık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdışına kaçmaya çalışanlara, ülkemi beğenmeyenlere güle güle.

5 yıl yurt dışında okumuş, 7 ay yurt dışında çalışmış, 14 ülke gezmiş biri olarak diğer ülkeleri cennet zannedenlere coşkuyla güle güle ve bir daha da gelmeyin diyorum.

Çalışmayana, üretmeyene hayat her yerde zor bunu bilin. Bu işler sosyal medyada klavye başından ona buna sallayıp, küçümseyip, hakaret ederek yürümüyor.

• 50-60 yaşında akademisyenlerin, her alandaki uzmanların gitmesi pek normal değil. Türkiye insanların neden gittiklerini bile bilmiyor. Tepkisel yazılar sorunun gerçekliği yanında vız gelir. Ne kadar yakışıklı cevap çevirirseniz çevirin bundan herkes etkilenecek, hatta kalanlar daha çok ettkilenecek.

Burada oyuncaklaşmış yapay siyasi gündemlerle senelerce oylanırken dünya da her zamankinden daha küresel hale geldi. Bugün endüstri alanında dünya çapında gezemeyen, seyahat özgürlüğü olmayan bir profesyonelin en ufak bir şansı yok.

Türkiye'ye özgü çağlar süren enflasyonun yanında diğer bir önemli sorun da Türk pasaportunun güçsüzlüğüdür. Bunu turistik bir ihtiyaç olarak görüp sorunun büyüklüğünü görmediler ve geç kalındı. Türkiye'nin önceden beri yatırım yaptığı endüstrilerde biraz şansı olacaksa pasaportunun etkisini en azından 70'lerdeki seviyesine acilen geri getirmesi gerekir.

• Yeşilmişik kullanıcısına yanıt

Amerika'da da kadın kalmadı da Türkiye ye mi gelecekler yani ? 🙄

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.