Fırsatını bulan gider. Yıllarca vatandaşa pompalanan vatan millet sakarya edebiyatının çeşmenin başında durup küpünü dolduranlar dışında kimseye faydası yok. Birileri de saçma sapan yok beyaz yakalı yok bilmem ne diye saçmalıyor. Sokaktaki berber bile gitmiş. Tesisatçı gitmiş. Bu adamlar bile gidiyorsa kim kalır burada? |
Herkes Yurtdışına Kaçmaya Başladı Durum Felaket!!! (6. sayfa)
-
-
Yurtdışı olayı gerçekten ilginç bir olay. Ama şöyle bir olay var, eğer alt ve orta kesimde isen her zaman sürüneceksin. Tabi Türkiye'ye göre daha iyi yaşarsın o ayrı bir olay ama gene maaştan maaşa yaşama ihtimalin oldukça yüksek. Ama üst seviyeye geçersen asıl macera orada başlıyor.
-
-
Beni de şirket dubaiye gönderecekmiş. Maaşım 6000€ dan 10000$ seviyesine çıkacak. Tabii yol masrasfları bana ait olacakmış. Almanya da bulunmanın kötü tarafı işte. :(
Yeme içme ve barınma onlara ait ama. :)
-
Ulan meksikada bile bizim üçte birimiz kadar çalışmak gerekiyor , iphone alabilmek için, ama biz dünya lideri ülkeyiz, yersen. Burada ben gerçekleri dile getiriyorum. Herkesde biliyor ya neyse. Ama mevcud durumu savunanlar, net bizim vergilerimizden beslenen 3er 5er maaşlı beslemelerdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 20 Temmuz 2023; 16:29:46 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Valla arkadaşlar ben orta yaşlarda biriyim. Almanya ofis açılma durumumuz var ve direkt gideceğim kesinleşince.
Fuar amaçlı falan Almanya'ya gittim. Çok fark var.
Burada bazı gurbetçiler pahalı falan diyor kesinlikle inanmayın net bir şekilde yalandır bana göre. Gözümle gördüm fiyatları markette - araba galerilerinde - emlakçılarda.
-
Allah kurtarmış, geçmişler ola
Havanın kalitesi bile yeter, eskiden Anadolu övülürdü şimdi Anadolu battı oraların havası daha iyi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
oto tamirciyim. mercedes marka araçlardan anlıyorum. karışık araç tamir edemem mesela.
dil bilmiyorum.
ama yurtdışı iş ilanlarına başvuru yapıyorum. kör topal gidebilirsem gidicem.
burda inanmıyorlar bana asgari ücret veriyorlar yetkili servislerde (mekanik). buralarda zanaat kavramı bitik. işçilik kavramı da bitik aslında. emeğin karşılığı yok.
herkesin hakkında hayırlısı olsun. kim gitmek istiyorsa yolu açık olsun, kim kalmak istiyorsa herşey gönlünce olsun.
-
Turkiyenin asagi dogru gidecegini 6-7 sene oncesinden kendi ekonomimiz bozulmaya basladiginda sezdik. Buyuk bir risk alip durumlar dahada bozulmadan ev araba ne varsa sattik gittik Turkiyeden. Cok sukur durumumuz suan iyi evimizi de aldik, insan alisinca yabancilikta cekmiyor Turkiyeye 4 senedir gelmiyorum sahsen ama sunu soylemek istiyorum herkesin harcayabilecegi tek bir omru var, gereksiz milliyetcilikle surunerek omrunuz gecer. Tuzu kuru olan kesim belli onlarin soylediklerine cok kulak asmayin gunun sonunda her koyun kendi bacagindan asiliyor, iyi dusunun ve gerekiyosa harekete gecin cunku zaman cabuk akiyor.
Ben pek asina degilim ama yakinlarim burasi suriyelilerle doldu diyorlar ben en son geldigimde pek yoktu suan hayal bile edemiyorum, tahminimce daha da kotu olacaktir.
Genel kalite ciddi anlamda dustu. 90 li yillarin basi 2000 li yillari hatirliyorum ne kadar modern bir ulkeydik nerelere geldik..
-
Valla kardeş kusura bakma da herkes yurtdışını senin gibi sadece youtube tan seyretmiyor. Her yıl pek çok avrupa şehrine gider gelirim. Istanbula her dönüşümde yine geldik ortadoğuya diyebileceğim olayla karşılaşırım. Avrupada çalışırsan cennettir. Burada köle gibi çalışsan bile cehenneme çevirirler. Ayrıca konu sadece maddiyat ta değil. Ayrıntıya girmeyeyim sayfaya sığmaz.
Yani hiç yurtdışına cıkmayan kimse bedavadan ahkam kesmesin bi zahmet.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
anlaşılan senin boru gibi kariyerin altyapın var sana heryer cennet gelir afrikada bile uçarsın sen onu ab de 10 saat fabrikada kan ter içinde çalışan adama sorucan, elinde laptop saat baaşı çay kahve deviren adama değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Temmuz 2023; 18:54:51 > -
Kacak gidip napacaklar nasil gitmisler para ?
Dayı oğullarının hepsi almanyaya gittiler. Çalışıyorlar. Meslekleri aşçılık. 5bin euro maaş . Arada onlarada uğruyorum. Iyiki zamaninda gelmişiz diyorlar. Anamızı falan dinleseydik turkiyede sürünüyorduk diyorlar.
Haa sen şimdi bunada bi kulp bulursun. Yok ascilik burdada iyi meslek falan diye. Adam orda teslaya biniyor. Peşinen soyliyim de
Burada ismini vermiyim çok luks restoran zincirlerinde ascilik yapan tanidiklar var. Surunuyorlar.
Aşçı görmesem yiyecem hepsinin maaşı burdada dolgun 30.000 40.000 üstü,biride üstte yazmış adam zengin tuzkuru evlerimi satıcam gidicem diyor komedi resmen burdada köşeyi dönmüş maaşı yüksek tipler gidiyor ..
Vasıflsızlıktan iş bile bulamayan tipler yazılımcılıkla bu ülkede köşeyi dönmüş adamın mesajını beğeniyor sitcom komedi resmen .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Temmuz 2023; 19:2:40 > -
Danilo şef ten bahsediyon heralde. Dediğim restoranlar ulkenin koklu kuruluşları. 20bin civarı alıyorlar. Haa senin dedigin olsun 30bin maaş bin euro ediyor zaten.
Hadi alsın o maaşla iyi bir araba. Kira zaten 10bin tl ustü.
Yurtdışına herhangi bir Avrupa ülkesine veya ABD'ye çıkmamış birinin ne kadar kötü bir durumda oldugumuzu tam olarak kavrayaması mümkün degil. Ben ilk defa ABD'ye gittigimde şok yaşamıştım yaşanılan hayatı görünce... Geri dönünce depresyon tabi... Olay sadece ekonomi de degil. Ben Arjantin'e ettigim seyahatte gördüm ki millet fakir olmasına ragmen çogu kişinin yüzü gülüyor. Başlarında siyasal islam tarafından bir baskı yok bu bile büyük bir artı. Beraber mezun oldugum arkadaş grubumun hepsi şu an yurtdışında ve bu adamlar gerçekten de alanında çok yetkin ve bilgili insanlar. ABD'de yaşayan arkadaşla konuştum geçen burada çok fazla kaçak şekilde Türk gelmeye başladı diyor Meksika yoluyla. Artık Meksika didik didik arıyormuş bazen sorgusuz sualsiz deport ediyor Türkleri diyor. Benim durumum iyi ya napıcam yurtdışında diyordum ama ben de hazırlıklarımı yapıyorum artık birkaç aya ABD'ye yerleşecegim. Olay sadece ekonomik degil dışarıda herkes barut gibi dolaşıyor ki nasıl dolaşmasın adam 6 gün boyunca 12 saat karın tokluguna çalışıp eve geliyor 2 saat zamanı var yemek ye, yat, uyu. Robot olsa dayanamaz bu tempoya bir yerde patlar.
-
Birim hesabıyla hesaplaman süper nobellik he burdada kiralar 40.000 tl su elektirk faturası da 10.000 tl ödüyon zaten aynen durduğun kabahat git.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Temmuz 2023; 19:6:38 > -
Boşuna çırpındığını sende biliyon bende. Sırf ucu bir yerlere dokunmasın diye kendini kandırıyorsun.
Neden otomatikman birim e dondun birden. Birim fiyattan her zaman kaybedersin. Bak adam orada 5000 birim alıyor diyorum. Gerisini hesaplayayımmı?
Geçen mercedes i satıp tesla aldı aloooooo. En kral telefon 1200 birim civarı. Burada 80bin birimm aloooo
Ayrıca trafikte karşıdan karşıya geçerken ezilme ihtimalin yüzde 1. Burada abi çekmen gerekiyor
Orada siyasetle ilgilenmen gerekmiyor. Burada mutlaka ilgilenmen lazim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kugutex -- 20 Temmuz 2023; 19:14:26 >
ben para tapkanı değilim sağlığım yerinde olsun bir araba bir ev yetiyor bana, ben ülkemi seviyorum, hele almanya gibi eziğin sindirilmişin teki,abd işgalinde siyonizim kuklası bir ülkeyle şanlı türk devletini kıyaslama gibi bir cehalete düşmem bile.
gidin çok kazanın zengin olun gözünüzü toprak doyurur belki hayat hep boyle lay lay lom gidecek sanıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Temmuz 2023; 19:20:30 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X