Şimdi Ara

Herkes Yurtdışına Kaçmaya Başladı Durum Felaket!!! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
6
Favori
18.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hayır değilim, alakam yok. Dümdüz bir pozisyonda çalışıyorum, çok para diyince akla gelecek pozisyonların hiç biri değil. Zaten belirttiğim gibi çok para da kazanmıyorum.

• Bizde kaçalım da nereye kaçalım.dil yoktaıdık yok..gerçi Alamanyada var ama sorsan gelmeyin derler.Tr de geçindiğiği yan gelirle oralarda yaşayabilmek acaba mümkünmüdür ?

• gidemiycen burda gidenlerin %80-90 nı eğitimli, dilli ,refransı yada kapı gibi kariyeri olan insanlar ,sınıra kurtarın beni diye yapışan suriyelilerden bir farkınız yok avrupalılar için bir idrak edin şunu. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Temmuz 2023; 0:32:2 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

sen gitmemizi neden bu kadar istemiyorsun.?

hem suri dediklerin sınırı kurtarın beni diye yapışmadılar.Bize bu topraklardan çıkın buraya biz yerleşeceğiz demeye ,işgal etmeye geldiler.tabi anlayabilene  

• bir arap neyse sende osun orda ırk bile fazla değil müslüman olman yetiyor negatif etki için, sevmiyorlar türkleri müslümanları,sen kendini bir avrupalının yerine koy bakalım boş, iyi eğitimsiz bir insanı alırmısın hayır imkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Temmuz 2023; 0:49:17 >
  • Öyle yada böyle göçler başladı. Sanırım beyin beden ve kültür göçü durmayacak bir durum!

Sende bütün avrupa ülkelerini gezmiş görmüş gibi konuşuyorsun.hem neden sevmesinler bizi. gayet sıcakkanlı,yardımsever,misafirperver insanlarız.çok önyargılı birimisin yoksa kendine mi güvenin yok anlayamadım

• Dende şansını bana inanmıyorsan kaide bile alınmıycağına kalıbımı basarım, hele bu zamanda nette bir sürü ab iş ilanı var bir allahın kulu dönücekmi diye bak.? özellikle 0 dille w.c temizliycisi bile olarak almazlar. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Temmuz 2023; 1:2:44 >

yok zaten benimkisi iş bulabilmek için değil,ekonomisinin burada daha kötü olmayan,daha adil,daha huzurlu ve medeni bir ülkede yaşamak düşüncesi.şuan bu ülkede çok şükür bir geçim derdim yok,idare ediyorum.ama malesef işte dil bilmeyince bir adım öteye gidemiyorsun.belli bir yaştan sonrada öğrenmesi zor oluyor  

Sen beni kendin gibi meslek lisesi mezunu üzerine aöf okumuş biri mi sandın? Yüksek lisans mezunu adamım, sınıf arkadaşlarım hep avrupa ve abdye gitti. Yabancı dilim var.

Sende ne var? Hiç. Benim masallar ve yalandan akrabalardan oluşan bir hayatım yok. Bildim bileli buradasın nöbetçi gibi hazırda bekliyorsun. 40 yaşını geçtin ne iş yaparsın belli değil. Evde kalmışın bütün gün buradasın. Senin gibi akrabam orada sürünüyor, gidenler memnun değil diye palavra sıkmıyorum. 500 tane akraban var masallar bitmiyor. Senin gibi işsizlikten milletin mesajlarında arama yapmıyorum. Senin gibi tüm mesajlarıyla dalga geçilen biri değilim. Millete laf olsun diye salça olmuyorum. Kalabalığı gördüğün yere dalıp millete sataşıyorsun.

Kaldırım mühendisi olan sensin. Benim mesleğim lojistik. Varsayalım dediğin gibi olsun orada işçi olayım. Oradaki işçi senin küçümseyebileceğin biri değildir. Her türlü senden iyiyim. Sen ne yaparsın? Nasıl bir işin varsa 24 saat buradasın. Kira geliri de iyidir. En azından senin gibi 20 senedir çalışıp babamın aldığı evde takılmıyorum. En azından banka bunu bana demiş. Sana birşey dedi mi? Kart bile vermemiştir. Senin bu forumda millete dadanmak dışında bir icraatin var mı? Yok.

Şurada küfür edilse cevap yazamayacak birisin hesabın çizilmesin diye. Şu foruma giremesen sanki nefesin kesilecek boğulacaksın hala palavradan millete laf yarıştırıyorsun. Senin ne olduğunu bilmeyen yok. Zamanında biri uğraşmıştı seninle. Adam neler yazdı neler. Ezdi ezdi aşağıladı. Dünyanın lafını söyledi. Ne yaptın? O kadar lafı yememiş gibi hiçbirşey olmamış gibi goy goy yaptın. Pişkinlikte sınırın yok. Taş atılan çamur gibisin. Uğraşmaya değmez o yüzden milleti uyarıyorum başınıza salça etmeyin diye. Seninle tartışmak gereksiz.

• Kucak açmış bekliyorlar sizi orda hadi durmayın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Amerika newyork da günlük gelir ortalama 150 ila 200 dolar. Günlük harcama da 50 dolar civarin da. Iyi bir ev iyi bir hayat daha hos görunmek istiyorum derseniz ortalama günlük gideriniz 120 150 dolar arası ayagini yorgunina göre uzatmak lazım o yüzden. 3 kısi bir evde kısi basi kira aylık 300 dolar. Tek basina güzel bir eve çıkayım derseniz ben newyork 2000 dolar dan basliyor 7 8 bin dolar a kadar çıkıyor. Bu yerine evine yore degisir tabi. Ailem le gidecegim derseniz tek basiniza ancak bogazinizi doyurursunuz. Birkaç kısi aynı evde kalip da 3 5 sene calisayim tek basima derseniz o ayrı. Pea birikitrip gelirim diye. Bu soylediklerim doktor yazilimci vs için geçerli degildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dil e gerek yok. Birkaç kalip cümle kelime ogren seniz kafi

• Birde bu akılsız sadece muhalifler yurtdışına gidiyor demiyormu harbi beyin yok bunda. Düsman dediği almanyada dediği turklerin büyük çoğunluğu akp ye oy veriyor. ayrıca ulkede en çok akpliler yurtdışına kaçma sevdalısı. Fırsatını bulan hiç birisi durmayacak. Ortaklarımın hepsi akpli oy verdiler simdi kaçma hayali kuruyorlar.
    Bu da burda akşama kadar saçmalıyor. Yuh olsun sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kugutex -- 21 Temmuz 2023; 11:5:50 >
  • Bu ulkede issizligin asil sorunu calisma sartlari devlet memurunun calisma ortami ve ucreti ile ozel sektorun calisma ortami ve ucreti arasinda daglar kadar fark var.

Ozel sektordeki is verenler agliyor eleman bulamıyorum diye.bu kafayla gittikleri surece daha cok bulamayacaklar.

sanayilerde konfeksiyon atolyelerinde artik suriyeliler bile calismak istemiyor.(onlarda bu ulkedeki dovizin azalmasina bir sebepdir kazanclarini dovize cevirip yurtdisi hesaplarina transfer ediyorlar)

Nedeni 12 saate kadar calisma sureleri.ve haftada sadece 1 gun izin yapabilmeleri.

Bu ulkede is veren 10 kazandigi yerde iscisine 1 verdigi surece ozel sektor patmaya yerinde saymaya mahkumdur.

Sgk mufettisleri oturduklari masalardan kalkip sahaya inip is yerlerini is guvenligi uzmanlari ile didik didik incelemeli denetlemeli.

Bunu yaparken objektif olmali rusvet almamali.

Rusvet olayini yazmamin sebebi neler dondugunu ve donebilecegini cok iyi bilmemdir.yillardir bu islerin icerisindeyiz.

Avrupali haftalik tatili 3 gune cikartmayi planlarken bizim is verenler 1 gunluk tatilide iptal etmenin pesinde.

Bu sartlar duzelmedigi surece ulkenin gencleri yurt disina kacmaya devam edecek, issizlik sorunu ve kalifiye eleman problemi buyuyerek devam edecektir...

• Stereo Palma kullanıcısına yanıt

AB ye gitmek istememe sebebin ev araba alamama muhabbetin mi hocam. Arjantin gibi batık bir ülkede ev araba alabilecek potansiyele ulaşabileceğini düşünürsen, aynısını Türkiye de de yapabilirsin. Batık bir Türkiye den batık bir Arjantin'de gitme amacını merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 21 Temmuz 2023; 8:13:10 >
  • valla bizler kaçamıyoruz bu cehennemden asıl bu felaket

• 25 yaşında inşaat mühendisi bir kardeşinizim. Çalışıyoruz iyi kötü 1-1.5 senedir. İngilizce bilgim iyi derecede IELTS'e girip 7.5 civarında alabileceğime inanarak oradan da bir belge alma çabası içerisindeyim. Almanca kursuna da başladık yavaştan. Anladığım kadarıyla orda sana sponsor olan birisi olduğu zaman herhangi bir depozito ( sanırım 11 bin euro civarı) olmadan gidebiliyorsunuz. Ben de artık kafayı sıyırma noktasına geldim ve gitme düşüncesindeyim. 13-15 yıllık mühendisler komik rakamlara çalışıyor.

Amcam orada aynı zamanda aile de destekliyor fakat diploma sayılmasına rağmen orda da yapılacak iş kolay değil ama denemeye değer gibi duruyor ama riskleri de yok değil. İlk etapta gidip mühendislik yapabilmek kolay gibi görünmüyor. Starbucks, Mcdonald's vs. bizi bekler ama yapacak bir şey de yok. İnsanlar bundan daha kötü şartlara da razı buradaki durumdan dolayı.

• Chalrie Keley kullanıcısına yanıt
    Kardeşim yeni kanun çıkacak, buraya turist olarak gelip eğer bir iş buldun mu kalabiliyorsun. Bi şekilde gelirsen buraya ben sana iş bulurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhankrall -- 21 Temmuz 2023; 10:8:43 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.