Şimdi Ara

Herkes Yurtdışına Kaçmaya Başladı Durum Felaket!!! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
6
Favori
18.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün iş yerinde arkadaşla asansör beklerken komşu departmandan 30’ lu yaşlarında memur arkadaş ofisin önünde biriyle yurt dışına yerleşmeyi konuşuyordu….

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu milletin masallarını boşverin. Canlı örneklerden bahsedelim. Lisede aşçılık okuyan bir çocuk vardı. Okul bitti esnafın yanında, tostçuda, kazık fiyata satış yapan lüks köftecide falan çalıştı.

Aldığı maaş asgariydi veya bir tık üstüydü. Hatta maaşını alamadığı yer bile var. Bu çocuk avusturyada bir kasaba gibi yerde mutfakta çırak olarak gitti. Ailesi de gariban. Şu an 2000 euro civarı para alıyor. Bazıları der ki az para. Kira da ödemiyor.

Ancak burada isteyip alamadığı şeyleri aldı. Yazın gelip tatil yapıyor. Elektronik eşyası diğer ıvır zıvır herşeyi aldı.

Türkiyede kalsa ne olacaktı? Hiç. Hadi asgari ücret 11,5 bu alsın 16-17. Ne değişecekti? Ha aldığı maaşla orada ev alamaz. Ancak yer, içer, yaşar, ikinci el falan araba alır. Burada kalsa bunlarda olmayacaktı.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Seni bilmesem yani bunalıma girip intihar etmiş bir gencin intiharını savunan bir tipsin sen ülkeye söverek,bence hayattaki başarısızlıklarını başka şeylerden çıkartıyon gibide piskolojik destek almanı tavsiye ederim,yurtdışınada gidemezsin sen sende çalışçak pek aura sezmiyorum sende,yurtdışına gidip çalışmayada şevk, azim ,hırs lazım çünkü, hazırı yemeyle sağdan soldan kiralarla gençliğini yersin işte anca ömrün böyle sayıp sövmeyle, sinir harbiyle geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Temmuz 2023; 18:45:50 >
  • asau kullanıcısına yanıt
    gayette insanların refah seviyesini anlayabilirsin, en kötü bugün aldiye gittim 1 kg domatese 1 küsür euro verdim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • burda kimse türkiyenin refahı almanyadan iyi demiyor türkiyenin ekonomisi kötü şuan krizde, almanya dediğin yer,1945 le birlikte abd işgaline uğramış, uydusu yapılmış, siyonizmin kuklası yapılmış bir ülke zengin olmasa şaşarım.

kocası maddi zora düşüp 20+ yıllık kocasını para için boşayan kadınlardan farkınız yok şu an.

işçi emekçi kısmı için ordada hayat gayer zor çaba istiyor sizin oyle çizdiğiniz bir elleri yağda öbür eli balda gibi bir tablo yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Temmuz 2023; 22:32:9 >
  • benimde ailem yurt dışına git diye baskı yapmaya başladı. Gidersem de şu çalışma saatleri yüzünden gideceğim. çok fazla çalışıp az para alıyoruz. 2 gün tatilimiz bile yok!

büyüdüğüm mahalle arkadaşlarımın neredeyse hepsi gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaplan261 -- 21 Temmuz 2023; 22:42:40 >
  • İşin bir de kaliteli gıda sağlıklı beslenme boyutu var. Türkiye'de artık lahmacun ve pide içleri bile denetlenmeyecek. Meyve sebzelerde tarım ilaçları gelişi güzel kullanılıyor. Kanserojen ürünler aldı başını gidiyor, vs.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Boş yapma. Hangimiz başarısız? Senin yaşamandan ölmenden kime ne? Tohumuna para mı saydım dedim. 85 milyon nüfusta senin benim ne önemimiz var? Genç falan da değilsin. 40 yaşına gelmişin genç misin? Şaka gibi. Söylediğimin arkasındayım. Psikolojik desteği kendin al. Normal bir insan bütün gün forumda mı takılır? Millete sataşıp cevap versinler diye boş beleş mesajlarla tahrik etmeye mi çalışır? Attığın mesajlar, verdiğin örnekler cevap alınca kıvırma taktiklerin bile aynı. Akrabalar, arkadaşlar, beyaz yakalı tanıdıklarından örnekler hiç bitmedi.

Bana öyle laf salatası yapma. Sen daha doğru düzgün Türkçe yazamayan birisin. Söylediklerimin hiçbirine cevap veremeyip aklınca konuyu başka yerlere çekeceksin.

Yıllardır çalıştığını söyleyip babanın aldığı evde oturuyorsun. Orada burada çalışıp neredeyse 20 senede ne yapabildin? Hiç. 20 senede millet 2 ev aldı. Öyle çalışıyorsun ki mesaj gelsin diye hazır bekliyorsun. Sen işsizin başısın. Evet benim kira gelirim var. Senin yoksa bana ne? Sinir harbi yaşadığım yok. Şu forumda millet senden bezmiş hala saçmalıyorsun. 24 saat burada olan birisin.

Yurtdışına gitmeyi çok bir halt sanıyorsun. Oraya işçi olarak gidende gidiyor. Beyaz yaka olarak giden de gitmiş oluyor. O kadar bilgisizsin ki kafan trenle almanyaya, tahta bavulla kravat takılarak gidilen devirlerde kalmış. Ne varmış yurtdışına gitmekte? Beğenmediğin işçi bile orada senden çok kazanır senin yaşayamayacağın hayatı yaşar. Belki senin gibi 5 ayda geri kaçmaz. Sen orada düzen bile kuramazsın ki burada yapamamışın.

Daha önce dediğim gibi sana şurada küfür etsem, hakaret etsem karşılık bile veremezsin. Sırf ceza almamak için. Resmen zavallı bir hayatın var. Daha öncede vatan millet konularında tahrik eden konular açıp küfür yemiştin o işleri bıraktın. İlgi çekmeye çalışan ergenler gibi konular açtın. Bir de gelmişin psikoloji falan diyorsun. Bak dalgana ya. Senle kim mesajlaşırsa onu uyarırım gerisi beni bağlamaz sana mesaj yazanın vaktine yazık.

Kerimcem, haksızlık ediyorsun eğitim konusunda. Türkiye'de okuduğum üniversite sayesinde Manhattan'da sürekli yeni iş teklifi alıyorum... Odtü gibi bir üniversite New York'ta yok mesela. Boston'da MIT var, Berkeley'de de var, California'da Stanford var, bir de New Jersey'de Princeton var. Odtü ayarında olan okulları 1 elin 5 parmağını geçmiyor.

Türkiye'deki üniversiteler çöp değil, ama yeni nesil tam bir çöp... hadi bakalım hodri meydan :)

Okula değil öğrenciye kusur bulun :D

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Guest-4A9B6973B G kullanıcısına yanıt
    Türk kızları Japon Kore erkeği peşinde koşıyor Instagram özeti bu

• Yurtdışı Alice harikalar diyarı yeğen

Git bence hayatını yaşa, aşırı kolay her şey  

• Bu herifin hesabı 24 saat aralıksız nasıl forumda mesaj atıyor. Hiç uyumuyormu işi gücü yokmu. Tuhaf. Demekki gerçektende Ortaklaşa kullanılan paralı hesap demekki

• onların işçi ihtiyacı olmasa gösterirlerdi size yurtdışına kaçmak ne demekmiş ya da kaçabilir misiniz gidebilir misiniz, eşek ve maymunlardan kaçıp domuza gitmek bu, tamamen ihtiyaçlarını karşılarsanız belki yer edinirsiniz o da iç güveysinden hallice, gidenler kendini türk diye tanıtmasın bari daha fazla rezil olmayalım atalarımıza

• flyer_mig kullanıcısına yanıt

Kimisi anlaşıyor 3000 Euro önden 3000 Euro varınca veriyor.Kimisi tamamını varınca veriyor.2 kişi istifa edip gitti işte.Asgari ücrete çalışıyorlardı.11400 paramı artık kedi köpeğin olsun onlara bakamazsin asgari ücretle

• Virtual Reality kullanıcısına yanıt
    Dışardaki lahmacun ve pidelerde gerçek et kullanmıyorlardı zaten. Et hariç ne varsa koyup, içine de et tadı veren aroma katıyorlar.

Bu yüzden dışardan bu tarz şeyler yemeyi bıraktım artık.

• Zaten amaç buydu.
    Suriye savaşı vs hepsi hikaye, maksat ortadoğu maymunlarını Türkiye'de toplayıp, demografik yapının içine edip, ekonomiyi katledip, topla tüfekle alınmayan toprakları ele geçirip islami bir ülke yaratmak.

Annem ve çocuklarım olmasa ben de çoktan kaçmıştım. Bu saatten sonra bu ülkenin hiçbir eski vatandaşa faydası yok.
    Ölsen daha iyi, en azından ızdırp çekmezsin her gün.

• sensaura kullanıcısına yanıt

yanlış anlamışsın hocam türkiyedeki düşük puanla girilen yada aöf gibi yerlerden dandik okul ve bölümlerden bahsettim yoksa odtü, bilkent, maramara,ist, itü tabiki gidersin zaten hocalar bile refarans oluyor başarılı öğrenciler direk gidiyor orda bir doktora master da patlatıyorlar yükseliyorlar hemen herşey statü çap 

bahsettiğim sütçü imam tarzı işletme bitirip kendini üst akıl sanıp oraya ceo olarak gidiceğini sananlara.  o tiplerin hepsi işçi mavi yaka kadrosu orda kaçak göçek yollardan turist vizesiyle gidip orada ağır işlerde çalışmak zorunda kalıp anyayı konyayı anlayan tanıdığım yakından bildiğim var.

statüsü,eğitimi iyi,dili kariyeri,refransları kapı gibi (yani senin gibi) olan adam için heryer cennet gidebilirler kolayca ona birşey diyen yok vahşi kapitalizim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Temmuz 2023; 13:23:11 >

tabi efm

• Gayet normal. İktidarla muhalefet bir olup ülkeyi batırdı sağolsunlar.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.