Şimdi Ara

Heroes of Might & Magic 5 , Hammers of Fate (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
581
Cevap
0
Favori
68.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadslar oyunu yukluyorm ve oyuna gayet gsel gırıyo fakat tam oynucam yukluyo harıtaya gecıcek oyundan atıyo ve hata verıyo lutfen bırı yardım etsın yalvarıyorm lutfen:.....(((
    ----hata mesajı aynen sole :

<<<Kataira_Uth_Matar>>> only see dead people me!!

• quote:

Orjinalden alıntı: Kamanura_Itakıno

<<<Kataira_Uth_Matar>>> only see dead people me!!

Kitiara Uth Matar olucak...
  • conflux neysede, barbar kalesini neden koymamışlar, gerçekten biraz garip.. heroes 2 den beri var onlar (heroes 1 in sadece demosunu oynamıştım, belki ondada vardır bilmiyorum ) ancient behamont uyla, thunderbird ile, çok güzel ve sevdiğim kalelerden biriydi...
    heralde yeni xp ile eklerler, oyun güzel ama, multi oyunları bıraz bayabiliyor, en hızlı şekilde oynasanızda, combatlarda, sürekli değişen sıra sistemi yüzünden, mecburen biraz yavaş olmak zorunda kalıyorsunuz, makiayada şu anda hem heroes 2 hem 3 hemde 5 kurulu, açıkçası, halan heroes3 ün havasına beni sokabilecek bir oyun yok :D, ama heroes5 gerçekten güzel bir deneyim sunuyor.
  • h5_game.exe sorunu olanlar baksınnnnnnn
    http://rapid share.de/files/20992035/H5_Game_for_ing_version.rar.html
    yada
    http://depositfiles.com/files/67122/H5_game.html

indirin
    bende çalıştı umarım herkesde de çalışır

rapid share birlesik olcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk_kadem -- 31 Mayıs 2006; 21:23:39 >
  • Heroes 5 i aldım bence heroes4 teki gibi bir soğukluk var,yani bazı oyunların atmosferi 2d daha güzel hissediliyor sanki

Daha öncede benzeri topic açmıştım ama hazır heroescuları yakalamışken tekrar yazayım dedim ;

Elinde heroes 3 complete olan arkadaşlarla ayın 20 sinden itibaren hamachi vasıtasıyla oynayabiliriz,benim tanıdığım orta seviye bilen bi arkadaş daha var,en azından 4 e tamamlarsak baya zevkli olur heralde..

Oynamak isteyen arkadaşlar pm ile haber verirse msnimi yollayabilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kesker

Heroes 5 i aldım bence heroes4 teki gibi bir soğukluk var,yani bazı oyunların atmosferi 2d daha güzel hissediliyor sanki

Daha öncede benzeri topic açmıştım ama hazır heroescuları yakalamışken tekrar yazayım dedim ;

Elinde heroes 3 complete olan arkadaşlarla ayın 20 sinden itibaren hamachi vasıtasıyla oynayabiliriz,benim tanıdığım orta seviye bilen bi arkadaş daha var,en azından 4 e tamamlarsak baya zevkli olur heralde..

Oynamak isteyen arkadaşlar pm ile haber verirse msnimi yollayabilirim

Sizi bu tarafa alalım

http://forum.donanimhaber.com/forumid_334/tt.htm

• Dostlar kusura bakmayın bu oyunu ilk defa oynuyorum yada oynamaya çalışıyorum. ve yada oynayacağım. işte herneyse olmadı oyun açıldı bir sap ortada duruyor bir oraya bir buraya götürüyorum. bir iki ev baraka bir şey çıktı ve beklemeye devam adamın da canı düşüp duruyor.

menülerden de ev kur adam yap bulamadım ben strateji dedim CC genarals gibi birşeydir hehalde dedim. adam satarken strateji dedi. beni mazur görün ben bu oyunun 5 çıkmış oynamamışım. ne yapyım hep action hep action biraz değişiklik olsun dedik elimize yüzümüze bulaştırdık.

dostlar bir el atın da bari oyunda birşeyler yapayım.
    Selamlarımla....

Bu konuyu buraya yazmak gerekiyor hehalde
  • quote:

Orjinalden alıntı: atokgozlu

Dostlar kusura bakmayın bu oyunu ilk defa oynuyorum yada oynamaya çalışıyorum. ve yada oynayacağım. işte herneyse olmadı oyun açıldı bir sap ortada duruyor bir oraya bir buraya götürüyorum. bir iki ev baraka bir şey çıktı ve beklemeye devam adamın da canı düşüp duruyor.

menülerden de ev kur adam yap bulamadım ben strateji dedim CC genarals gibi birşeydir hehalde dedim. adam satarken strateji dedi. beni mazur görün ben bu oyunun 5 çıkmış oynamamışım. ne yapyım hep action hep action biraz değişiklik olsun dedik elimize yüzümüze bulaştırdık.

Selamlarımla....

Evet strateji. Ancak sıra tabanlı. Her oyuncu kendi sırası gelince oynuyor.

Kahramanların her gün için belli hareket puanları var. Altındaki yeşil renkli gösterge ile belirtiliyor 5. sürümde (hak puanı değil). Hareket ettirdikten (ve gerekli tüm bina, birim üretimlerini yaptıktan) sonra günün geçmesini sağlamamız gerekiyor. Bunun için sağdaki seçeneklerdeki kum saatini kullanmamız lâzım. Kilit nokta burası. Zira düşman gün geçerken hareketlerini yaptığı için her an bir bölgeden çıkabilir ve kahramanımızı yakalayabilir. Dikkatli hareket etmek gerekiyor. Aynı zamanda sürekli aynı yerde kalmamak, saldırmak, ilerlemek gerekiyor. Yoksa bizden çok daha güçlü bir düşmanla karşılaşabiliriz.

Bina yapmak strateji haritasında mümkün değil. Şehirler dikkatini çekmiştir (Kahramanın resminin olduğu seçeneğin altında listesi oluyor (resim için üstüne tıkla. Jpeg olduklarından kalite düşük)).

Şehire girdiğimizde tamamen 3b bir görüntüyle karşılaşıyoruz. Gene sağ menüde üzerine gelince build town structures yazan bir seçenek var. Buraya tıklarsak yapılabilecek binaları görebiliriz (Parşomen resimli seçeneğe basarsak tüm bina listesi ve yapılabilmeleri için hangi kaynakların ve/veya binaların gerektiği yazar). Her gün bir bina yapılabilir.

Birimler için şüphesiz binalar gerekecek. Binalar (ve gene birimler) için ise kaynak gerekiyor. En alt seviyedeki ana binayı barındıran şehirler günde 500 altın sağlar ki çok düşük bir rakamdır bu. İlk seçeneğimiz ana binayı geliştirmek (bina seçeneklerinde en solda oluyorlar (Town hall vb.). Sırayla 1000, 2000 ve 4000 altın sağlayacaklar.

Haritada kaynak üretim binaları bulunuyor. Bunlardan altın dahil tüm kaynaklarımızı sağlayabiliriz. Özellikle diğer kaynaklar için başka çare yok gibi (Bunların ihtiyacı ırka göre değişiyor).
    Harita hakimiyeti her açıdan çok önemli.

Şehirlerden de kaynak sağlanabilir ancak örneğin 5000 altın karşılığında bir kıristal pek mantıklı değil.

Birimler haftada bir çıkıyorlar ve güçlendirilebiliyorlar. Bunun için birimin ilgili binasını geliştirmek gerekiyor(bina listesinde üzerine tekrar tıklayarak). Sonrasında birimi geliştirmek için ise sağ menüde çıkan miğfer giyen adam resimli seçeneğe tıklamak gerekli.

Kahramanın deneyim puanları mavcut. Çoğunlukla savaşarak kazanılan bu puanlar ile yeni yeteneklere kavuşuyorlar. Silahlı savaş konusunda ya da büyücülük gibi alanlarda uzmanlaştırabiliriz. Hareket kabiliyetini arttıran ("pathfinding") yetenek her sınıf için gerekli görünüyor.

Şehirlere "Tavern" isimli binayı yaparsak yeni kahramanlar çıkarabiliriz (her hafta farklı kahramanlar çıkıyor).

http://www.the-genies-lamp.com/

Buradan birimlerin, şehirlerin, kahramanların vb. özelliklerine bakabilirsin.

Anlatılacak çok şey var ancak fazla uzatmamakta da fayda var.

Umarım bilgilendirici olur (Anlayamadığın noktalar olursa cevap için hazırız). Oyunun (sıra tabanlı) mantığı anlaşıldıktan sonra gerisi su gibi gelecektir. Hele oyunlarla arası olan biri için hiç sorun olmayacaktır.

---------

Ek: Bir de savaşlar var tabii. Gene sıra tabanlı olacak. 5. sürümde alttaki listede birimlerin savaşma sırası gösteriliyor. Yapılan hareketin geri dönüşü olmadığı için dikkat etmek durumundasın. Yeri geldiğinde birimi savunmaya alıp beklemen mantıklı olabileceği gibi özellikle çok sayıda menzilli atış yapan birimin bulunduğu düşmanlara karşı saldırgan olman gerekecektir.

Kahramanlar savaşa tam anlamda etkin olarak katılmıyorlar ancak büyünün yanında fiziksel saldırılarla da destek veriyorlar. Önemli olan hiçbir kahramanın tek kalamayacağı. Ana haritada birimsiz kahraman olamayacağı gibi savaşta da tek kalmaması gerekiyor kazanabilmek için.

quote:

oku oku bitmedi ama walla helal olsun bundan daha kapsamlı bi açıklama olmazdı heralde ellerine saglık

Sağol hocam. Bu oyun için pek de uzun bir açıklama değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 4 Haziran 2006; 1:12:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

quote:

Dostlar kusura bakmayın bu oyunu ilk defa oynuyorum yada oynamaya çalışıyorum. ve yada oynayacağım. işte herneyse olmadı oyun açıldı bir sap ortada duruyor bir oraya bir buraya götürüyorum. bir iki ev baraka bir şey çıktı ve beklemeye devam adamın da canı düşüp duruyor.

Selamlarımla....

Evet strateji. Ancak sıra tabanlı. Her oyuncu kendi sırası gelince oynuyor.

Kahramanların her gün için belli hareket puanları var. Altındaki yeşil renkli gösterge ile belirtiliyor 5. sürümde (Kahramanın hak puanı değil). Hareket ettirdikten (ve gerekli tüm bina, birim üretimlerini yaptıktan) sonra günün geçmesini sağlamamız gerekiyor. Bunun için sağdaki seçeneklerdeki kum saatini kullanmamız lâzım. Kilit nokta burası. Zira düşman gün geçerken hareketlerini yaptığı için her an bir bölgeden çıkabilir ve kahramanımızı yakalayabilir. Dikkatli hareket etmek gerekiyor. Aynı zamanda sürekli aynı yerde kalmamak, saldırmak, ilerlemek gerekiyor. Yoksa bizden çok daha güçlü bir düşmanla karşılaşabiliriz.

Bina yapmak strateji haritasında mümkün değil. Şehirler dikkatini çekmiştir (Kahramanın resminin olduğu seçeneğin altında listesi oluyor).

Şehire girdiğimizde tamamen 3b bir görüntüyle karşılaşıyoruz. Gene sağ menüde üzerine gelince build town structures yazan bir seçenek var. Buraya tıklarsak yapılabilecek binaları görebiliriz (Parşomen resimli seçeneğe basarsak tüm bina listesi ve yapılabilmeleri için hangi bina ve/veya kaynakların gerektiği yazar). Her gün bir bina yapılabilir.

Birimler için şüphesiz binalar gerekecek. Binalar (ve gene birimler) için ise kaynak gerekiyor. En alt seviyedeki ana binayı barındıran şehirler günde 500 altın sağlar ki çok düşük bir rakamdır bu. İlk seçeneğimiz ana binayı geliştirmek (Bina seçeneklerinde en solda oluyorlar (Town hall vb.). Sırayla 1000, 2000 ve 4000 altın sağlayacaklar.

Haritada kaynak üretim binaları bulunuyor. Bunlardan altın dahil tüm kaynaklarımızı sağlayabiliriz. Özellikle diğer kaynaklar için başka çare yok gibi (Bunların ihtiyacı ırka göre değişiyor).

Şehirlerden de kaynak sağlanabilir ancak 5000 altın karşılığında bir kıristal pek mantıklı değil.

Birimler haftada bir çıkıyorlar ve güçlendirilebiliyorlar. Bunun için birimin ilgili binasını geliştirmek gerekiyor(bina listesinde üzerine tekrar tıklayarak). Sonrasında birimi geliştirmek için ise sağ menüde çıkan miğfer giyen adam resimli seçeneğe tıklamak gerekli.

Kahramanın deneyim puanları mavcut. Çoğunlukla savaşarak kazanılan bu puanlar ile yeni yeteneklere kavuşuyorlar. Silahlı savaş konusunda ya da büyücülük gibi alanlarda uzmanlaştırabiliriz. Hareket kabiliyetini arttıran ("pathfinding") yetenek her sınıf için gerekli görünüyor.

Şehirlere "Tavern" isimli binayı yaparsak yeni kahramanlar çıkarabiliriz (Her hafta farklı kahramanlar çıkıyor).

http://www.the-genies-lamp.com/

Buradan birimlerin, şehirlerin, kahramanların vb. özelliklerine bakabilirsin.

Anlatılacak çok şey var ancak fazla uzatmamakta da fayda var.

Umarım bilgilendirici olur (Anlayamadığın noktalar olursa cevap için hazırız). Oyunun (sıra tabanlı) mantığı anlaşıldıktan sonra gerisi su gibi gelecektir. Hele oyunlarla arası olan biri için hiç sorun olmayacaktır.

---------

Ek: Bir de savaşlar var tabii. Gene sıra tabanlı olacak. 5. sürümde alttaki listede birimlerin savaşma sırası gösteriliyor. Yapılan hareketin geri dönüşü olmadığı için dikkat etmek durumundasın. Yeri geldiğinde birimi savunmaya alıp beklemen mantıklı olabileceği gibi özellikle çok sayıda menzilli atış yapan birimin bulunduğu düşmanlara karşı saldırgan olman gerekecektir.

Kahramanlar savaşa tam anlamda etkin olarak katılmıyorlar ancak büyünün yanında fiziksel saldırılarla da destek veriyorlar. Önemli olan hiçbir kahramanın tek kalamayacağı. Ana haritada birimsiz kahraman olamayacağı gibi savaşta da tek kalmaması gerekiyor kazanabilmek için.

oku oku bitmedi ama walla helal olsun bundan daha kapsamlı bi açıklama olmazdı heralde ellerine saglık

• quote:

Sağol hocam. Bu oyun için pek de uzun bir açıklama değil.

bence çok yeterli eger oyunu bilmeyen biri olsaydım çok rahatlıkla anlardım kısa ama öz yazmışsın kritik noktaları yani.eminim oyunu oynamaya başlayanlar oyun sırasında bu yazıyı hatırlayacaklardır "aaa bak adam yazmıştı böle oldugunu"falan gibi işte
  • Ya arkadaşlar şöyle bir özellik vardı da ben mi unuttum:Adamımız haritaki bir yerden direk anabinaya ışınlamak.

Zira diğer türlü, adamın güçlü heroesini yeniyorum, ben de zayıflıyorum, kaleye saldırmak için adam almak gerekiyor o durumda.Geir bönüp alıp gelene kadar herf geir toparlıyor durumu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ateş ve güneş

Ya arkadaşlar şöyle bir özellik vardı da ben mi unuttum:Adamımız haritaki bir yerden direk anabinaya ışınlamak.

Zira diğer türlü, adamın güçlü heroesini yeniyorum, ben de zayıflıyorum, kaleye saldırmak için adam almak gerekiyor o durumda.Geir bönüp alıp gelene kadar herf geir toparlıyor durumu.

Bütün hero'ların o büyüsü yok, ama agriel'in summon creatures ve town portal adlı iki tane büyüsü var, ilkiyle en yakın town'da yaratık üretili durumda ise onu ışınlayabiliyoruz, town portal'la da direk kasabaya. Ama summon creatures çok faydalı oluyor. Inferno 4. Campaign'i o büyü olmasa biraz zor geçerdim. (yine de zor geçtim ya! )

• Tuğer kardeş ellerine sağlık bu kadar mükemmel bir oyun açıklaması olmaz ellerine sağlık. çok teşekür ederim. Gerçekten çok büyük emek harcamışsın hakkını helal et.
    Tekrar tekrar teşekkür ederim.
    Selamlar....
  • quote:

Tuğer kardeş ellerine sağlık bu kadar mükemmel bir oyun açıklaması olmaz ellerine sağlık. çok teşekür ederim. Gerçekten çok büyük emek harcamışsın hakkını helal et.
    Tekrar tekrar teşekkür ederim.
    Selamlar....

Memnun oldum

-----------------

Birim ayırma işini bir seçenek bulunmaması sebebiyle beceremediyseniz ikinci yöntemin geçerliliğini koruduğunu belirteyim.

Shift tuşuna basılı tutarken birimi, ikinci grubu nerede bulundurmak istiyorsanız oraya sürükleyin. Karşınıza seçenek çıkacaktır.

Bu arada yapımcılar 1000'in üstündeki birim sayılarını sadece 1k ile ifade etmeyi nasıl akıl ettiler anlamış değilim. 1.6k, 1.5k gibi ibareleri yerleştirmek zor olmasa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 2 Haziran 2006; 17:33:46 >

• Beyler HEROES 5 ın onlıne paketını nerden ındırebılırm bı yardım edın ve aynı pcden 2 kısı oynuyo ya onu nasıl baskasınla yanı adam ewden bende ewden aynı oyunda oynayabılırm sımdıden cok saolun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: lycantrophic

quote:

Orjinalden alıntı: ateş ve güneş

Ya arkadaşlar şöyle bir özellik vardı da ben mi unuttum:Adamımız haritaki bir yerden direk anabinaya ışınlamak.

Bütün hero'ların o büyüsü yok, ama agriel'in summon creatures ve town portal adlı iki tane büyüsü var, ilkiyle en yakın town'da yaratık üretili durumda ise onu ışınlayabiliyoruz, town portal'la da direk kasabaya. Ama summon creatures çok faydalı oluyor. Inferno 4. Campaign'i o büyü olmasa biraz zor geçerdim. (yine de zor geçtim ya! )

peki Skirmish de var mı bu Agriel?

• Başka hero'larda da gördüm o büyüyü(Tavern'den kiraladıklarımda). Sanırım belirli bir yeteneği olması gerekiyor ama ne olduğunu tam bilemiycem. Bikaç hero al, spellbooklarında çıkabilir o.
  • Inferno campaign 5. quest'i yapan var mı? Kafayı yiycem, en sondaki emerald dragon'ları yenmenin yakınına bile gelemiyorum, deli olucam. Bi yardım, asker sayısını arttırıp gidiyim diyorum, bu ejderhaların da sayısı katlanıp artıyor, rezalet bi bölüm.

Bir de AI da hakikaten kötü, bu yüzden de çok fazla hile yapıyor, canım çıkıyor oyunda ilerliycem diye. Bir sorun da fazla lineer olması oyunun. Heroes 3'teki serbestlik yok oyunda, doğru dürüst kasaba da edinemiyorsunuz. Tabii ilk iki campaign için dediklerim. İlerde nasıl olur bilemem. Zorluk seviyesi de aşırı yüksek gibi geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lycantrophic -- 2 Haziran 2006; 23:33:38 >
  • Arkadaşlar Inferno ile 3. görevi geçebilen varsa anlatabilir mi nasıl yaptınız ya? Elf'lerin onlarca herosu dolaşıyo etrafta ve bi türlü ilerleyemiyorum ben de. Baya kuvvetliler de, napıcam?
  • Özellikle Heroes gibi bir oyunda hile yapmaktan nefret ederim ancak bahsedilen üçüncü bölümde (en kolay seviyede oynamama rağmen) henüz çapulcu sürüsü sayılabilecek bir orduya sahip durumdayken (o an sahip olduğum en güçlü birim "ancient treant"tı ve sayıları 4 idi) düşmanın içinde 6 zümrüt ejderha (emerald dragon) da bulunan bir orduyla saldırması sebebiyle zorunluluk hissettim (Muhtemelen benim hatam. İkinci kaleyi çabuk almalıydım).

Gururunuza yedirirseniz şuradaki 65kb'lik hile aracını indirip oyunla beraber açık durumdayken kılavyenin sağındaki tuşlardan 1'e (birkaç kere) basarak sınırsız kaynağa kavuşabilirsiniz (6'ya kadar başka işlevler de var ama fazla olur o kadarı).

Geçemeyecek kadar zorlanmadan hile yapmayın

Konu da üste çıkmış oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 4 Haziran 2006; 1:35:34 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.