Şimdi Ara

Hey gidi gunler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

14400 Boca ext. modemim ile (ki hala calisir it herif) mahallenin BBS'ine baglanip mustehcen icerikli .gif dosyalari indirmeye calisirdik 30-40k'lik dosya icin gobegimiz catlardi... Sonra da sabahlara kadar 20-30 frame'lik giflerin sonunda ne cikacak acaba diye izler dururduk...

Aradan gunler gecti. Windows 3.1'in abuk subuk donanim cakismalarindan abuk subuk hatalarindan kurtulduk sanip windows 95 yukedigimizde dunya nasilda degisi vermisti. Bir kosu aldik o zamanlar 3Com tarafindan irzina gecilmemis USRobotics ext. 33600 modemimizi ne guzel seydi o ya simsiyah kasasiyla bir baska heybetli duruyordu masanin kosesinde... (o it de calisir hala)

Nasil hizlani vermisti baglantilar... Adam gibi terminal programimiz yoktu ama yine de ATDT bla bla bla diye sacma sapan AT komutlarini ezberden yazar arkadaslarla dogrudan modem baglantisi yapar NFS2 (underground falan degil) oynardik. Tabii artik gif'lerden avi'lere terfi etmistik...

Simdi bakiyorumda 256/64 baglantilar yetmez olmus. 30k download hizlari kesmez olmus...

En baba oyun Lotus3, Wolf3D, Dune2 (bu cok baba oyundu 4 disket bir de crack disketi) 3-5MB windows desen 7 disket.. 40MB'lik harddisc nasil dolar acaba diye dusunurken simdi 160GB disklere sigmaz olmusuz... Oyunlar olmus 4-5CD 3-5GB... nette jenna'lar kobe'ler ucusur olmus...

Tuketmisiz harcamisiz herseyi... harciyoruz da hizlica... O gunlerden gecenlere soyleyin bakalim ilk bmp'nizde (dos altinda bmp acana kadar kac takla attiginiz ayri konu) aldiginiz tadi simdi vivid filmlerinde bulabiliyor musunuz? eskiden 3-5k ya sigdirdigimiz heyecanlar mutluluklar simdi 700mb'lere sigmaz olmus.

Laser Disc ciktiginda "abi adamin biri buna yakindan bakarken kor olmus" sehir efsanesi unutulmus hepimizin elinin altinda DVDRW'lerin alasi...

GHz lerce islem gucumuz, gigabayt kapasiteli mail adresimiz, 512k EDO Ram'imiz gitmis 1GB DualDDR ram bizi kesmez olmus...

Hic dusundunuz mu ? simdi masanizin altinda yaninizda duran canavar 1970'de NASA'da olsaydi belki simdi Mars'ta bu yaziyi okuyordunuz ??? :))

Oylesine bir eski gunlerimizi yaadedelim dedim... Hatirlayanlara nostalji... O gunleri kaciranlara masal niyetine... Tuketip unutup gecip gittigimiz eski gunlerimizin anisina...

• benımde 25 falan goruyo ıste
  • "MeRtuLaN" Bu ne simdi kardesim...

quote:

Orjinalden alıntı: MeRtuLaN

benımde 25 falan goruyo ıste
  • ahhh ahhh eskiLer....90Lar...
  • Laser Disc ciktiginda "abi adamin biri buna yakindan bakarken kor olmus" sehir efsanesi unutulmus hepimizin elinin altinda DVDRW'lerin alasi...

• beş çeyrekler kutu kutu
  • vaaaay be, ne diyeyim helal olsun sana, beni götürdün geçmişe. Hiç unutmam ilk ,kendi, bilgisayarım 386 dx 40 idi. 2mb ram vardı, 4 e çıkarmak için 180 dolar vermiştim. 512k lık ekran kartımı 1 mb yapabilmek için de 80 dolar vermiştim. Hatta tüm makineye 1700 dolar vermiştim. O zamanlar bir de 0.39luk monitörler vardı...

Ama ilk olarak Perestroika, digger ve prince of persia oynamıştım komşunun 286sında. O zamanlar amiga vardı elimin altında, krallar gibi oynardım.. Disket tak, disket çıkar, disket değiştir yok street fighter 2 çıkar amigaya, 4 diskettir, her adam geçtiğinde disket değiştirirsin, mortal kombat 1 3 diskettir..

Tabi o zamanlar bir de atari salonuna çok giderdik, final fight, street fighter 1-2 vs vs.

bizim bi arkadaş windows 3.0 ı tek diskete sıkıştırmayı başarmıştı, ama nasıl başardığını bi türlü hatırlayamıyorum...

Bir de ilk microsoft office leri hatırlıyorum (40 küsür disket!!)
    Mortal kombat 3 ü hatırlıyorum (13 disket)

velhasıl,

harbi ne günlerdi diyo insan

o günleri yaşamayanlar bugünlerin kıymetini bilemezler, o değil, biz de unutuyoruz beni üzen o...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Efsane bi hort gördüm
    3 yıl önce açıldı
    İyi geceler ssli
    geçen yıl açıldı
    HEY SEN , EVET EVET SEN !
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: MeRtuLaN

benımde 25 falan goruyo ıste

valla insanı geçmişten günümüze yolculuğa çıkaran nostaljik, manidar yazını okuduktan sonra, altında gördüğüm bu msg, tebessüm ifadeli çehremi değiştirip kahkahadan etrafa salyalar saçan bi surat biçimine soktu..
    bende o şekil bi yorum yapiim bari
    "valla benim hd de işte 80 gb falan"
    ehehe
  • 386 DX40
    3 tane msdos disketi
    20 taneydi galiba 3.1 disketi
    10 tane word
    10 tane excel
    ama nerde bulmakkkkk
    garibim lotus123 , symhony vay canına be quattro pro (excell niyetine)
    pw (perwect writer) word niyetine....

dbase öğrenmek için kafayı yemiştim..şimdi access iki hamlede yapıyor
  • bendede 386 vardı ama dx değildi.

cdromu olan arkadaşı bill gates sanırdık.onda ne oyunlar oynuyor diyeee.

hey gidi günler heyyyyyyyyyyyyyy
  • ilk cd rom kullandıgım zaman aldıgım zevki anlatamam. ne hoş anlar yasardık. simdi masal gibi geliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Coyote[DF2]

Bazen aklima gelir de...

14400 Boca ext. modemim ile (ki hala calisir it herif) mahallenin BBS'ine baglanip

Bak yahu, insan hala özenir mi? O 14400'lerin externalini almak nasip olmadı bana. Önce 2400 sonra 14400 internal ile idare ettik o zamanlar.

hergün bbs'im ankara arayıp paketleri alırdı... ne günlerdi be...
  • Valla insan oğlu bu daha hızlısı daha iyisi ,gerçi geridende takip etse ülkemiz yinede hızlı tüketiyoruz .
  • windows 1.0
  • benim commodore 64 duruyo ve de hala çalışır vaziyette.

64331 bytes free

harbiden de ne günlerdi yav! 90'lı yılların ortasında UNIX'ten IRC'de elin ecnebi kızlarıyla chat yaptığım günleri hatırlıyorum d, zırt pırt bağlantı kopardı ve "len kız kaçtı gitti" elimizden diye dövünürdük. Çoğu kere üniversite labında saatler geçirmişimdir.
  • halk eğitimin kursları açılmıştı ozamanlar bilgisayar kursları vayy be derdik ozamanlar bilgisayar denince çook büyük işler yapan makineler anlardık hala hatırlarım kursdaki pc lerde hdd yokdu sistem disketi takardık önce sonra o meşhur dyna oyunu aç mak için b:\dyna.exe o komutu kullanıp oyunu açmak müthiş zevk verirdi bana eyyy gidii eyy
  • quote:

Orjinalden alıntı: buzzer

benim commodore 64 duruyo ve de hala çalışır vaziyette.

64331 bytes free

harbiden de ne günlerdi yav! 90'lı yılların ortasında UNIX'ten IRC'de elin ecnebi kızlarıyla chat yaptığım günleri hatırlıyorum d, zırt pırt bağlantı kopardı ve "len kız kaçtı gitti" elimizden diye dövünürdük. Çoğu kere üniversite labında saatler geçirmişimdir.

Benimde commadore 64 ün benzeri vestel var hala gıcır gıcır duruyor sabitdiski olmadığı için kaset bandlarına kayıt yapıyorduk şimdi antika niyetine saklıyorum heyyy gidi günlerr heyyyyyy

• quote:

Orjinalden alıntı: Coyote[DF2]

Bazen aklima gelir de...
    GHz lerce islem gucumuz, gigabayt kapasiteli mail adresimiz, 512k EDO Ram'imiz gitmis 1GB DualDDR ram bizi kesmez olmus...

Hic dusundunuz mu ? simdi masanizin altinda yaninizda duran canavar 1970'de NASA'da olsaydi belki simdi Mars'ta bu yaziyi okuyordunuz ??? :))

Oylesine bir eski gunlerimizi yaadedelim dedim... Hatirlayanlara nostalji... O gunleri kaciranlara masal niyetine... Tuketip unutup gecip gittigimiz eski gunlerimizin anisina...

bir pc nin başına 3 kişi oturup oyun sırasının bana gelmesini beklerken vede oynarken aldığım zevki hiç bir oyundan alamıyorum şimdi . hey gidi günler

• enginer804 Senin vestel bilgisayarin "MSX100" mu yoksa ?
    bende onun yaninda harici HDD surucusu, 5ceyrek disket surucusu ve moniyoru de vardi simdi sadece klavye-kasasi duruyor. gecenlerde denedim calisiyorda kerata
  • C64 fanatikleri halen mevcut. DarkHardware Levent Pekcan bu konuda tanidigim duydugum bildigim en saglam C64 koleksiyoncularindadir. HDDsinden disket surucusune moniyorune kadar her nevi parcasi mevcut ve surekli calisir durumda tutardi bir zamanlar simdi ne oldu bilmiyorum...

Bu vesile ile Levent'i de sevgiyle analim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.