Şimdi Ara

HGS olmadan otoyol gişelerinden geçersem ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
2
Favori
142.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, aracımda HGS etiketi yoktu misafirlerim geldi Eskişehir İzmir arası yolculuk yaptık ancak İzmir kuşadasına da gitmemiz gerekti ve hem giderken hemde gelirken otoyol gişelerinden HGS etiketi olmadan geçtim ve Eskişehir e dönüşümde (geçişten 3 gün sonra) bankadan HGS etiketi çıkartıp cama yapıştırdım yaklaşık beş gündür sorgulama yapıyorum kaçak geçiş görünmüyor hgs etiketimdeki bakiyeden de düşme olmamış.

birde ilk geçişi ağır vasıta bölümünden yaptım çıkışta normal otomobil olan yerden çıkım.

bu konuda tecrübesi olan arkadaşların görüşlerini yazmasını rica ediyorum.

• Araç plakasına Kayıtlı hgs var ise önce ceza olarak kayda geçiyor, sonra sistem Kaynaklı okunmadı olarak düşünülüp bakiyeden Düşüyor, benim araçtaki hgs bazen okunmuyor, bir süre sonra bakiyeden düşüyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Plakaya ilk kez mi HGS tanımlanıyor?
  • Geçiş yaptıktan bir hafta içerisinde hgs etiketini alırsanız cezaya girmeden hesabınızdan düşer. Ağır vasıta girişleri ayrı değil sadece hgs yazan gişelerden geçmeye özen gösterin, ogs den geçersenizde ararsanız düzeltiyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allstar34 -- 30 Ağustos 2015; 21:49:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: L&M

Plakaya ilk kez mi HGS tanımlanıyor?

evet (aracı 8 ay önce aldım plaka değişikliği oldu)
  • quote:

Orijinalden alıntı: allstar34

Geçiş yaptıktan bir hafta içerisinde hgs etiketini alırsanız cezaya girmeden hesabınızdan düşer. Ağır vasıta girişleri ayrı değil sadece hgs yazan gişelerden geçmeye özen gösterin, ogs den geçersenizde ararsanız düzeltiyorlar

valla hangi gişeden girdim hangisinden çıktım bilmiyorum yani hgs den mi geçti ogs den mi çıktım hiç bilmiyorum. ilk defa otoyol geçişi yapıyorum bu işlere yabancıyım doğrusu. hatta gişelerde ptt varmış ama mesai saatleri dışında geçiş yaptığımızdan oralarda durup alamadım Eskişehire dönünce bankadan aldım
    banka da kazıkladı sanırım benden 10 tl etiket bedeli 30 tl de yükleme bedeli aldı ptt de ise 5 tl olduğunu söyledi bir arkadaşım halkbank bana 10 tl ye sattı cama yapışan etiketi
  • Peki durum ogs de nasil oluyor?
    Bizim hep cezali 148tl gorunuyor giselerde ancak bir ceza filan gelmiyor ?
    Ogs de kontrol ediliyor galiba...
    Ayrica ogs nin pili 2-3 yila biter mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hgs yi başka plakaya aktarma
    6 yıl önce açıldı
    HGS Cezası Bakiyeden Düşer Mi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

quote:

Geçiş yaptıktan bir hafta içerisinde hgs etiketini alırsanız cezaya girmeden hesabınızdan düşer. Ağır vasıta girişleri ayrı değil sadece hgs yazan gişelerden geçmeye özen gösterin, ogs den geçersenizde ararsanız düzeltiyorlar

valla hangi gişeden girdim hangisinden çıktım bilmiyorum yani hgs den mi geçti ogs den mi çıktım hiç bilmiyorum. ilk defa otoyol geçişi yapıyorum bu işlere yabancıyım doğrusu. hatta gişelerde ptt varmış ama mesai saatleri dışında geçiş yaptığımızdan oralarda durup alamadım Eskişehire dönünce bankadan aldım
    banka da kazıkladı sanırım benden 10 tl etiket bedeli 30 tl de yükleme bedeli aldı ptt de ise 5 tl olduğunu söyledi bir arkadaşım halkbank bana 10 tl ye sattı cama yapışan etiketi

Etiketi aldıysanız hiç bir sıkıntı olmaz hocam, eğer ilerde sıkıntı olursa ogs gişesinden geçmişseniz müşteri hizmetlerini arayıp düzelttirebilirsiniz.

Etikete gelince bazı bankalar otomatik ödeme talimatı karşılığında ücretsiz veriyorlar.

@rorschach_

Ogs niz varsa cihazınız çalışmıyorsa kameralardan tespit edilip düzeltiliyor. Benimde aynı şekilde hgs etiketim okumuyor, her geçişimde kaçak geçiş yazıyor ama bir hafta sonra hesaptan normal tarife olarak düşüyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

quote:

Etiketi aldıysanız hiç bir sıkıntı olmaz hocam, eğer ilerde sıkıntı olursa ogs gişesinden geçmişseniz müşteri hizmetlerini arayıp düzelttirebilirsiniz.

Etikete gelince bazı bankalar otomatik ödeme talimatı karşılığında ücretsiz veriyorlar.

@rorschach_

Ogs niz varsa cihazınız çalışmıyorsa kameralardan tespit edilip düzeltiliyor. Benimde aynı şekilde hgs etiketim okumuyor, her geçişimde kaçak geçiş yazıyor ama bir hafta sonra hesaptan normal tarife olarak düşüyor.

Tesekkurler :)

• Bilgi olsun diye ayrıca belirtmek isterim. Hgs de bakiyeniz olmasada geçiş yaptıktan 15 gün içinde ödeyebilirsiniz, msj olarak ayrıca uyarıyorlar.

• Saçma sapan bir sistem, yolları bilmeyen, hgssi bulunmayan , yılda bir iki kere geçen insanlar için en azından bir tane normal paralı giş bulundurulmalı da bu hükümetten ne beklersin işleri güçleri baskıyla, zorlamayla zaten yıllardır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Saçma sapan bir sistem, yolları bilmeyen, hgssi bulunmayan , yılda bir iki kere geçen insanlar için en azından bir tane normal paralı giş bulundurulmalı da bu hükümetten ne beklersin işleri güçleri baskıyla, zorlamayla zaten yıllardır..

aynen öyle ben 2010 yılında birkez istanbula giderken geçtim, kgs ile sonra iptal ettirdim aracı satınca, ondan sonrada bir daha geçmedim şimdi de çok kısa bir mesafe için geçmek zorunda kaldık, banka etiket için 10 tl aldı ayrıca 30 tl de minimum yükleme yaptı toplam 40 tl ödedim, e şimdi diyeceksinizki 40 tl. önemli değil ama düşünsenize milyonlarca kişiden alınıyor bu para,
    insanlardan zorla haraç kesiliyor,
    bir hikaye vardı ben tam bilmiyorum padişah zamanında bir köprü yapmışlar ve bir adam dikip para almışlar gelenden geçenden, hikayeyi bilen biri yazar nasılsa

• 26 ağustos günü sabah ve akşam olmak üzere iki kez geçtim o günden bu yana hgs sorgulamada kaçak geçiş görünmediği gibi aldığım hgs etiketinin bakiyesinden de düşme olmamış, acaba kaç gün sonra düşecek bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
  • engin_er_26 kullanıcısına yanıt
    Bazı şehirlerde şehir içi otoyol kullanımında ücret alınmıyor. Otoyolu bedava kullanmış oluyorsunuz. Mesela bildiğim için söyleyeyim. İzmit Körfez gişesinden girip İzmit Doğu gişesinden çıkarsanız ücret yazmıyor. Belki böyle bir durum vardır. Öyle değilse de yakında ücret yansır HGS'nize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Bazı şehirlerde şehir içi otoyol kullanımında ücret alınmıyor. Otoyolu bedava kullanmış oluyorsunuz. Mesela bildiğim için söyleyeyim. İzmit Körfez gişesinden girip İzmit Doğu gişesinden çıkarsanız ücret yazmıyor. Belki böyle bir durum vardır. Öyle değilse de yakında ücret yansır HGS'nize.

az önce kgm yi aradım, aracın plakasına ait daha önceki sahibinin kgs si varmış ve geçişler o kişinin hesabından düşmüş ne kadar diye sordum, 2 geçişiniz var 4 tl dediler, biz şimdi o hgs etiketini kapatacağız sizin hesabınıza işlenecek dediler. acaba benim hesabıma ne zaman düşer ki
  • Bilirsinizki Ilk önce gişelerde parayla geçiş vardı. Gişelerde trafik olmaya başlayınca ogs çıkardılar, bu yaptıkları güzel bi uygulamaya idi. Babam ilk çıktığı sene almıştı, millet para sırasında beklerken biz yanlarından beklemeden geçiyorduk. Sonra paraya kaldırıp saçma sapan kgs getirdiler, bu paralı geçişten daha çok sıra yapamaya başladı, millet gişelerden geçerken birbirinden kart dinleniyordu. Şimdi ise hgs getirdiler ve ogs gibi beklemeden geçebiliyoruz( trafik yoksa).
    Buradaki sorun sizin gibi çok nadir geçenler için kolaylık sağlanmiyor. Örneğin: senelik limit 3-5 geçişe kadar ptt lerden belli süre içinde plaka ile ödeme kolaylığı sağlansa hiç bir sorun olmaz.

• kaç gün oldu ya hala HGS ye yansımadı ücret 26 ağustos ta geçtim gidiş dönüş iki kez
  • Arkadaşlar . . .

Aracın camına yapıştırdığım HGS etiketi önce güneşten soldu, sonra da kendiliğinden camdan düştü. Bu süreç iki yıl içinde oluştu. Etiketi yırtıp atmadım ama şu anda okunamaz durumda. Bu konuda bilgili arkadaşlara sormak istediğim, etiket cama yapışık olmadan oto yoldan geçişte cezalı mı geçmiş olurum; yoksa plakayı okuyarak geçiş ücretini mevcut bakiyemden düşer mi? Bilgili arkadaşlardan cevap rica ediyorum.
  • tgy355 T kullanıcısına yanıt
    o cama yapışan etiket muamele. Hiç yapıştırmayın çunku ordan okumuyor. plakadan okuyor. ben cama yapışandan değil, kart olarak aldım. kartı yukarı kaldırıp okutmuyorum. direk plakadan alıyor bilgileri. PTT görevlisi kendisi söyledi bunu bana.
  • Merhabalar,

HGS m vardı ancak yeni aracıma tanımlamayı unuttum ayrıca şu an HGS etiketini de bulamıyorum. Bayram tatilimde kullanmak zorundayım. Ne yapabilir?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.