Şimdi Ara

HGS YETERSİZ BAKİYE SEBEBİYLE KAÇAK GEÇİŞ YARDIM !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
53.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar iyi günler.hafta içi HGSden bakiye azaldı mesajı aldım.çarşamba günü ise bakiyeniz geçiş yapmak için yetersizdir.yükleme yapmazsanız 7 gün içerisinde cezai işlem uygulanacaktır tarzı bi mesaj aldım.önümüzdeki pazartesi dolduracaktım ama babam bugün 2 kere paralı yoldan geçmiş ve 2sindede 79 TL kaçak geçiş cezası yazmış.acaba pazatesi günü yeterli bakiyeyi yatırsam bu cezaları ödeme yükümlülüğünden kurtulurmuyum?

HGS nin sitesinde şöyle bir konu var;

YETERLİ KREDİ OLMASI GEREKLİ MİDİR?

HGS hesabında geçiş ücretini karşılayacak kredi bulundurulması zorunludur. Bu nedenle HGS hesaplarına Posta Çeki Hesabından veya PTTBonus Kredi Kartından otomatik ödeme talimatı verilmesi son derece önemlidir. Aksi durumda HGS hesap bakiyesinin sürekli olarak takip edilmesi gerekmektedir. HGS hesabında geçiş için yeterli bakiye bulunmadığı durumda 7 gün içerisinde yeterli tutar hesaba yatırılmadığı takdirde ilgili geçişler için tebligat işlemleri yapılacaktır. Yeterli bakiye olmadan yapılacak geçişler, yedi gün içerisinde hesaba yükleme yapılmaması durumunda 11 kat cezalı olacaktır.

daha önce başına bu tarz bir olay gelen varmı? ceza ödemek yada ödememek ile ilgili sağlıklı bir yorum yapamadım.yardımcı olabilirseniz sevinirim..

• Yapay Zekanın Yanıtı

HGS Yetersiz Bakiye Sebebiyle Kaçak Geçiş Yardım

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile ödeme yaparken bakiyenin yetersiz olması durumunda kaçak geçiş gerçekleşmiş olur. Bu durumda, aşağıdaki sonuçlarla karşılaşabilirsin:

• Cezai İşlem: HGS bakiyenin yetersiz olması halinde, kaçak geçişten dolayı idari para cezası kesilir. Ceza tutarı, geçiş yapılan güzergaha ve kaçak geçişin sayısına göre değişir.
    • HGS Hesabının Askıya Alınması: Yetersiz bakiye nedeniyle tekrarlanan kaçak geçişler, HGS hesabının askıya alınmasına neden olabilir. Bu durumda, HGS kullanarak ödeme yapamazsın.
    • Araca El Konulması: Çok sayıda kaçak geçiş yapılması halinde, aracına el konulabilir.

HGS'de Yetersiz Bakiye Olursa Yapman Gerekenler

HGS bakiyenin yetersiz olduğunu fark edersen, aşağıdaki adımları izlemelisin:

• En yakın OGS veya HGS satış noktasına giderek bakiye yükle.
    • Otoyolda kalırsan, arıza şeridine çek ve HGS destek hattını (444 0 447) arayarak bilgi al.
    • Mobil bankacılık veya internet bankacılığı üzerinden HGS hesabına para aktarabilirsin.

HGS bakiyenin yetersiz olduğuna dair mesaj alırsan, hemen gerekli işlemleri yaparak bakiyeni yüklemelisin. Aksi takdirde, kaçak geçiş nedeniyle cezai yaptırımlarla karşılaşabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Evet, 7 gun içerisinde yeterli yükleme yaparsanız o kacak geçişlerin parasını düşüyor ve herhangi bir cezai işlem uygulanmıyor. Bende de olmuştu aynı şey. Pttnin sitesine Hgs bakiye sorgulamaya kayıt olup geçişlerinizin adetini tutarını ve zamanıni görebilirsiniz. Ayrıca buradan bildireyim orada cok fazla kişi aktivasyon mailinin gelmediğinden şikayetçi idi spam mail olarak gelmişti bana spam maillerinizi kontrol etmeyi unutmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 gün içerisinde yatirirsaniz ceza odemezsiniz

• O tabelada kaçak olarak yazıyor ama 1 hafta içinde yatırırsanız normal ücret düşüyor hesaptan.

Ben de yeni konu açmadan buradan sorayım. Geçen köprüden geçtim ama bakiyem azdı, yatırmayı unuttum 1 haftada. 3.4 tl geçiş için 46 küsür tl ceza yedik yani. Bunu yatırmazsam nasıl bir faiz uygulanıyor arkadaşlar? Aylık, günlük?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KubilayA

O tabelada kaçak olarak yazıyor ama 1 hafta içinde yatırırsanız normal ücret düşüyor hesaptan.

Ben de yeni konu açmadan buradan sorayım. Geçen köprüden geçtim ama bakiyem azdı, yatırmayı unuttum 1 haftada. 3.4 tl geçiş için 46 küsür tl ceza yedik yani. Bunu yatırmazsam nasıl bir faiz uygulanıyor arkadaşlar? Aylık, günlük?

Aylık uygulanıyor.
  • Bugun gectik. Bakiye yetersizmis
    7 gun icinde hgs ye para yuklersek gecis ucretini mi dusecekler yoksa cezami uygulayacaklar

•  HGS YETERSİZ BAKİYE SEBEBİYLE KAÇAK GEÇİŞ YARDIM !
    Bugün 50TL yükleme yaptım, 7 gün geçmeden başka bir işlem yapmama gerek var mı?
    Bilen mesaj atarsa çok sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Son durum
     HGS YETERSİZ BAKİYE SEBEBİYLE KAÇAK GEÇİŞ YARDIM !
    Diğeri düzelmezse kötü
  • Direk siliniyor.sorun yok

• quote:

Orijinalden alıntı: mertergün

Direk siliniyor.sorun yok

Evet diğeri de düzeldi.
    1 hafta içerisinde yatırın arkadaşlar gerisini dert etmeyin
  • Beyler eskişehir - istanbul sirkeci güzergahında gidiş dönüş yapacağım. Kaç paralı noktadan geçerim?, yeni hgs alacağım ne kadar bakiye bulundurmam yeterli olur sizce?
  • sevgili arkadaşlar köprü ve otobanlardan geçişler'de ücret yetersizliği'ni 1 hafta'da telafi ederseniz

ceza yok .???...

fakat diyelim'ki telaffi etmediniz. cezası 10 kat olur.?..

sevgiler.

efsanemühendis..zkz...
  • Olur :)

• aracı 15 ekimde aldım şuan 21 ekim yarın çıkarmak zorunda mıyım hgsyı . 2 kez geçtim paralı geçişten pazartesi cıkartmam mı gerekir acilen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ILKERATLIILKER -- 21 Ekim 2018; 17:9:49 >
  • Selam,
    ben çarşamba günü 2,5 tl lik yerden, az bakiye nedeni ile 79 tl gibi bir ücret ile geçtim,
    aynı gün 1-2 saat sonra hgs ye internetten fazlası ile yükleme yaptım,
    hgs mobile den baktığımda geçiş 2,5 tl olarak görünüyor, dünüşte bakiyem olduğu için normal geçiş 2,5 tl aldı...

Ben o gün bakiyesiz geçtim, 79 tl yazdı,,,, fazla zaman geçmeden hgs ye yüklediğim bakiyeden düşermi, yoksa ptt ye gidip sorgulamam gerekirmi ,,,

İyi günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Selam,
    ben çarşamba günü 2,5 tl lik yerden, az bakiye nedeni ile 79 tl gibi bir ücret ile geçtim,
    aynı gün 1-2 saat sonra hgs ye internetten fazlası ile yükleme yaptım,
    hgs mobile den baktığımda geçiş 2,5 tl olarak görünüyor, dünüşte bakiyem olduğu için normal geçiş 2,5 tl aldı...

Ben o gün bakiyesiz geçtim, 79 tl yazdı,,,, fazla zaman geçmeden hgs ye yüklediğim bakiyeden düşermi, yoksa ptt ye gidip sorgulamam gerekirmi ,,,

İyi günler
    HGS de bakiye var ise 1 hafta içerisinde düşer anca düşüyor sistemden

• Merhaba, babama da gelmiş bu mesaj. Normalde kredi kartından alışveriş yapmış gibi düşüyormuş ve mesaj gelmiyormuş. Kredi kartına bakmış ve ücretlerin kesildiğini görmüş. Ne yapmalıyız?

• Kadirdalgic kullanıcısına yanıt
    79 tl lik geçiş ile,, o gün yaptığım 100 tl bakiye yüklemesinden sonra,, 79 tl hesaptan kesmedi, normal fiyatlardan devam ediyor ,,,

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.