Şimdi Ara

HI-FI İçin Bluetooth Bağlantı Aparatı Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
6.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evimde kullanmış olduğum bir Sony STR-DH730 bir avr var. Bunları Jbl Loft 5.1 speaker ile sürüyorum. Avr'de bluetooth olmadığı
    için buna bir bluetooth alıcı alarak telefon (Iphone), tablet (Android) ve MAC'te bulunan müziklerimi dinlemek istiyorum.
    Şimdi bu işi girerken ilk olarak hemen bildigim bir ürün olan Logitech bluetooth adaptörü aklıma geldi. Bu ürünü daha önce dinleme şansım olmadıgı için
    yorumları okuyum dedim. Yorumlar genel olarak fena değil, iş görür şeklindeydi. Bende bu yorumlardan yola çıkarak araştırmalarıma devam ettim karşıma çok
    sayıda bu iş için yapılmış ürün çıktı. Bende kendime bir fiyat aralığı belirleyim yoksa bu işin ucu yok dedim ve bütçe olarak 100 ile 150 TL aralığındaki ürünlere
    bakayım dedim. Bu fiyat aralığında karşıma;
    Philips AEA2700 Multipair Bluetooth Hi-Fi Adaptör
    Nokia Md-310 Kablosuz Müzik Alıcı Siyah
    bu iki ürün çıktı bunlardan Philips olanı optik çıkışı, ios ve android desteği ve yabancı formlarda iyi özgüler almasından ötürü kafama yattı.
    Sonra araştırırken aklıma Apple TV geldi. Malum sitelerde 150-TL aralıgına satılıyor. Buda benim için alternatif olabilir dedim fakat sistemin kurulu olduğu yerde
    TV yada apple tv'yi bağlayabileceğim bir monitör yok.
    Şimdi hem apple tv kullanan hemde yazmış olduğum ürünler hakkında bilgisi olan arkadaşlara soruyorum

1- Apple TV mantıklı olur mu (bu arada avr'de hdmi girişi var yani hem optik hemde hdmi girişini kullanabilirim.) Ekransız kullanılabilirmi?
    2- Philips ile ilgili olarak kullanan bilen duyan varmı ?
    3- Bu ürünlere alternatif olacak tavsiye edebileceğiniz bir ürün varmı ?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

• Philips AEA2700 kullanıyorumi gayet memnunum.
  • the wade kullanıcısına yanıt
    Kullanan birini bulduğuma çok sevindim:) o zaman kafamdakileri sorayım
    1- İmzandan gördüğüm kadarıyla sende mac kullanıyorsun mac ile yada iphone ile aktarımda sorun yaşadın mı
    2 - bağlantını nasıl yaptın optik mi yoksa rca ile mi
    3- ses kalıtesinden memnun musun

çok soru sordum farkındayım kusura bakma
  • kiwkiw kullanıcısına yanıt
    Ben bir düşük modelini kullanıyorum, benimkinde optic yok sadece RCA bağlantı var, bilerek optik tercih etmedim. Sesi analoğa çevirip gönderdiği için, basit bir DAC gibi kullanıyorum aynı zamanda. Zaten stereo anfilerde genelde optik giriş olmuyor. Şimdi AVR'de kullanıyorum ben de, ama yine de optikten değil RCA'dan bağlardım. Belki de çok farkı yoktur, algı meselesi işte.

Genelde iPad'e bağlı kullanıyorum. Cihazı açık alanda bırakmanız lazım, dolap çekmece vs. içine koyarsanız arada kesilmeler yapabiliyor. Bana pek sıkıntı çıkartmıyor genel performansından memnunum.
  • the wade kullanıcısına yanıt
    Cevap için öncelikle teşekkürler
    Sanırım Philips AEA2700 alacağım
    Ama apple tv konusunda yardımcı olacak kimse yok mu acaba
  • Takip, bana da lâzım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: the wade

Ben bir düşük modelini kullanıyorum, benimkinde optic yok sadece RCA bağlantı var, bilerek optik tercih etmedim. Sesi analoğa çevirip gönderdiği için, basit bir DAC gibi kullanıyorum aynı zamanda. Zaten stereo anfilerde genelde optik giriş olmuyor. Şimdi AVR'de kullanıyorum ben de, ama yine de optikten değil RCA'dan bağlardım. Belki de çok farkı yoktur, algı meselesi işte.

Genelde iPad'e bağlı kullanıyorum. Cihazı açık alanda bırakmanız lazım, dolap çekmece vs. içine koyarsanız arada kesilmeler yapabiliyor. Bana pek sıkıntı çıkartmıyor genel performansından memnunum.

Merhaba konuyu hortlatıyorum ama siz bu ürünü kullanıyormuşsunuz sormak istedim.Ben de de Philips Aea2700 aldım yeni.Şöyle bir sorunum var bilgisayara bağlıyorum bluetooth ile o zaman hoparlöre veriyor ama 1-2 saat sonra bluetooth cizhalarında hala eşleşmiş gözüktüğü halde hoparlör bağlantısı kopuyor ses bilgisayardan geliyor.Sizde de böyle bir sorun oldu mu yoksa ayarlarla mı ilgili bir durum acaba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kiwkiw

Merhaba;

Evimde kullanmış olduğum bir Sony STR-DH730 bir avr var. Bunları Jbl Loft 5.1 speaker ile sürüyorum. Avr'de bluetooth olmadığı
    için buna bir bluetooth alıcı alarak telefon (Iphone), tablet (Android) ve MAC'te bulunan müziklerimi dinlemek istiyorum.
    Şimdi bu işi girerken ilk olarak hemen bildigim bir ürün olan Logitech bluetooth adaptörü aklıma geldi. Bu ürünü daha önce dinleme şansım olmadıgı için
    yorumları okuyum dedim. Yorumlar genel olarak fena değil, iş görür şeklindeydi. Bende bu yorumlardan yola çıkarak araştırmalarıma devam ettim karşıma çok
    sayıda bu iş için yapılmış ürün çıktı. Bende kendime bir fiyat aralığı belirleyim yoksa bu işin ucu yok dedim ve bütçe olarak 100 ile 150 TL aralığındaki ürünlere
    bakayım dedim. Bu fiyat aralığında karşıma;
    Philips AEA2700 Multipair Bluetooth Hi-Fi Adaptör
    Nokia Md-310 Kablosuz Müzik Alıcı Siyah
    bu iki ürün çıktı bunlardan Philips olanı optik çıkışı, ios ve android desteği ve yabancı formlarda iyi özgüler almasından ötürü kafama yattı.
    Sonra araştırırken aklıma Apple TV geldi. Malum sitelerde 150-TL aralıgına satılıyor. Buda benim için alternatif olabilir dedim fakat sistemin kurulu olduğu yerde
    TV yada apple tv'yi bağlayabileceğim bir monitör yok.
    Şimdi hem apple tv kullanan hemde yazmış olduğum ürünler hakkında bilgisi olan arkadaşlara soruyorum

1- Apple TV mantıklı olur mu (bu arada avr'de hdmi girişi var yani hem optik hemde hdmi girişini kullanabilirim.) Ekransız kullanılabilirmi?
    2- Philips ile ilgili olarak kullanan bilen duyan varmı ?
    3- Bu ürünlere alternatif olacak tavsiye edebileceğiniz bir ürün varmı ?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

hem apple tv hem de Philips AEA2700 Bluetooth kullanan birisi olarak deneyimlerimi aktarayım.
    Mac bilgisayarımın hdd sindeki yüksek çözünürlüklü ALAC müzikleri İtunes üzerinden üç oda ötedeki salona Apple tv ile stream yapıyorum. apple tv bağlı olan televizyonu açmak istemiyorsanız. benim yaptığım gibi ipad üzerine kurulu 'remote' uygulamasını kullanarak mac de açık olan itunes deki tüm içerikleri tablet üzerinden yönetebiliyorsunuz. yani böylelikle mac inizdeki mesela 1 tb gibi geniş kapasiteli hdd deki tüm arşivi kullanabiliyorsunuz. dolayısıyla yeni indirdiğiniz müzikleri itunes'e atıp anında salonda dinleyebiliyorsunuz. hdd ye aktarayım da salona götürüp medya oynatıcıya bağlayıp dinliyeyim derdinden kurtuluyorum. üstelik tv kapalıyken ve de ipad kapalıyken apple tv açık olduğu için aptv'nin uzaktan kumandasını parça atlatmak için kullanabiliyorsunuz.

Philips AEA2700 Bluetooth'u ise android telefon ve tabletimden kullanıyorum. philips in bir önceki modeli ve logitech bluetooth cihazları halen elimde olmasına rağmen optik ve coaxial çıkısın sağlayacağı katkıyı merak ettiğim için hemen gidip aldım. Hem coaxial hem de optik çıkışlarını denedim inanılmaz fark var. harika ses. İyiki almışım. araya DAC koymayı denemedim. Bundan iyisini nasıl olur sırf merakımdan onu da deneyeceğim. Onu da burada yazarım. Üstelik anfim sinema anfisi 'Pioneer VSX-D510 AVR- Reciever'. hoparlörüm ise "vardus VR 200 wharfedale" kule hoparlör. Biraz gevezelik yaptım ama umarım yardımcı olmuşumdur.
    NOT: Yalnız bir üstteki mesajda Largo 21 adlı kullanıcının yaşadığı kesinti ve kopmaları ben de bu çok övdüğüm cihazda Philips AEA2700'de yaşıyorum. oysa bir önceki philips modeli ve logitech bluetooth cihazlarda yaşamadım. önceki mesajlarda arkadaşların belirttiği gibi kapalı alandan çıkartmayı deneyeceğim. sanırım ondan oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cazsever -- 17 Mart 2016; 2:51:31 >

• Bluetooth aparatı gerçekten çok işe yarıyor müzik dinlerken sürekli tv,pj falan açık kalmasına gerek kalmıyor üstelik sürekli aynı müzikleri dinlemekden de kurtarıyor sizi özgür oluyorsunuz yani... bende bu sebepeler den ötürü gittim tp-link aldım aslında aklımda olan philips di biraz daha ucuzdu bu tp-link bilindik network firaması zaten iyi kötü bir ismi cismi olan bir firma ve bunların ilk ürünleriymiş bu segment de dedim başlangıç için belki iyi bir ürün yapmışlardır diyerek aldım alalı 3-4 ay falan olmuştur ürünü akşamları kullanıyorum ses kalitesi oldukça iyi kibrit kutusu kadar boyutu var usb den güç alabiliyor kendi adaptörü de var ancak kullanmadım dec sistem kullandığımdan zaten bir dünya kablo fiş oluyor biliyorsunuz bende uyduya bağladım uyduyu açınca bu da otomatik açılıyor avr ye bağladım analog olarak zaten digital çıkışı yok... aç avr yi uyduyu al eline telefonu gir youtube ye süper oluyor

• Ben de bir katkıda bulunayım. Cambridge BT-100 aparatı. USB'den Blueethot girişi olan ve kullanmaya uygun olan başka marka bir DAC, PC, Media Player vb. her türlü cihaz ile çalışır. Bu Blueethot aparatının esprisi, diğer Blueethotlardan farklı olarak, sesi kaynaktan diğer kaynağa CD kalitesinde kayıpsız aktarmasıdır. Bunun diğer adı Aptx teknolojisi. Cambridge BT-100' de Aptx destekli. Yani ses aktarım bant aralığı Flac, waw, ape vb. yüksek bitli sesleri taşımaya uygun. Bu tür Blueethotlar biraz pahalı diğerlerine göre. Bunlar 10 USD'den başlıyor, kalitesine göre 40 USD, BT-100 gibi 100 USD'ye kadar çıkıyor. farkı ise kayıpsız aktarmadaki başarısı.

Nasıl ki bir interconnect kablo 20 TL'ye var, 100 TL'ye var, 3000 TL'ye var, Ses aktarımındaki kalite ve başarısına göre fiyat biçiyorlar. Bunlar da aynen öyle. Yani kısaca desteklediği her cihazda kullanabilirsiniz. Ama Cambridge DAC ile uyumu çok daha iyi.

BT-100, bu tarz Blueethotlar içinde en üst seviyededir. Yurtdışında bile 100 USD. Daha ucuza almak mümkün değil. Ben de ihtiyacı olan varsa alsın diye fiyatımı 199 TL belirledim. Sıfırı Türkiye'de 340 TL. Her zaman bu fiyata BT-100 gelmez. İhtiyacı olanlar düşünsünler, bence kaçırmasınlar.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-cambridge-audio-bt-100-wireless-bluetooth-sifir-279257407/detay/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntnt41 -- 26 Mart 2016; 13:29:03 >

• Bende de Philips Aea2000 bluetooth adaptörü var fakat telefondan cihaza müzik gönderidğim zaman ses kısık geliyor. Amfiden sesi baya açmam gerekiyor. Örneğin amfiye bağlı cd çalardan gelen ses çok daha yüksek. Fakat bluetootha geçtiğim zaman ses seviyesi çok düşük. Bu normal midir? Telefondan sesi sonuna kadar açtığım zaman da ses bozuk çıkıyor. Sanki adaptöre çok ses gönderiyormuş gibi.

• Ben bunu kullanıyorum gayet te memnunum.Hatta beni oldukça şaşırttı diyebilirim.Hakan Cezayirli'nin Stereo Mecmuasındaki incelemesi de aşağıda.

stereomecmuasi.com
    Logitech Bluetooth Speaker Adapter
    http://stereomecmuasi.com/2014/09/logitech-bluetooth-speaker-adapter.html

• Ben tp-link aldım kullanıyorum 4-5 aydır ürün gayet güzel ama apt-x desteği yok, eğer sırdan cihazlarda veya amfi de kullanacaksan tavsiye ederim ama hi-fi de kullanacaksan daha kaliteli ses kaybı yaşamayacağın ürünlere bak, bende şu an o tarz ürün arıyorum.

Tekrar söylüyorum eğer normal kullanıcı isen hiç düşünmeden al tp-link (logitech kullanmadım bilmiyorum) yok hifi de kullanacaksan daha prof bluetooth adaptörü alman lazım

• Hifi ve bluetooth AptX olmadan önce bence pek anlamlı değildi. Çünkü ses kalitesini ciddi aşağı çekiyordu.

Bu yüzden geçen yıllarda Arcam mini blink aldım.

Gayet memnunum. Biraz sonra sesini kaydeder yollarım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Daha yeni logitech aldım, gayet iyi çalışıyor. Telefon ve mac'de denedim. Sorun yok.
  • Televizyona taksak kablosuz kulaklık ile eşleşir m?
  • Logitech hiç bulaşmayın, aldım direk iade ettim. Ses resmen rezalet. Philips dinledim bir arkadaşımda neredeyse hiç kayıp yok..
  • Tp-link Philips Logitech hepsini denedim iş görür iyi cihazlar zaten daha önce görüşlerimi yazmışım normal sistem var ise bu üçü de bence iyi cihazlar öyle ses kalitesini bozan bir sorunları yok... Ama şunu sormak istiyorum avr lere USB ses kartı takilsa ses bunun üstünden avr ye gitse ses de daha iyi sonuç alırmıyım? Yoksa yine son sözü avr mı söyler?

• Konuyu hortlatmış gibi olacağım ama konuda bahsedilen philips aea2700 cihazı kullanıyorum. Avr'me direk olarak dijital optik çıkış ile bağlantı sağlıyorum. Yaklaşık olarak 3 sene oldu bir tek falsosunu ve yamuğunu görmedim desem yeridir. Sesi gerçekten tamamen kayıpsız olarak veriyor. Zaten hi-fi adaptör olarak geçiyor. İleride başına bir şey gelirse yandım. Piyasada bulmak mümkün değil artık. Satışı yok.

HI-FI İçin Bluetooth Bağlantı Aparatı Tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbul Beyefendisi -- 20 Kasım 2018; 23:52:35 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.