Şimdi Ara

Hic ders calismadan Tyt de 80 nete nasıl geldim ? (TM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 9-10-11 de hiç ders calismadam tyt de nasıl 80 nete geldiğimi anlatıcam.
    Teog ta 470 küsur bir puanla şehrimin en iyi Anadolu lisesine girdim 9. Sinifta kitap yüzü açmadım sinava son gün kala bile calismiyordum neredeyse :D Fizik notlarım 20-25 Mat. 30 falandı diğer derslerim de keza öyle 40-50 falan
    10. Sınıfın ilk donemi derslere hafiften katılmaya başladım notlarim 60-70-80 lere çıktı ama ikinci dönem tekrar saldim.
    11. Sınıfta MF seçtim 12 de TM gectim anlatıcam bunlari .d
    11. Sınıfta bu işin böyle olmayacağını düşündüm ve özel okula yazıldım(pişmanım)
    11. Sınıfta çalışmayı düşünüyordum ama sadece düşünmekte kaldı sadece Biyoloji ve Kimyam iyiydi ama onlarda zaten hiçbir şeye yaramadı çünkü 12 de TM ye geçtim
    Gelelim yaza yazın da ders çalışmadım okulumuz Eylül başı açıldı ve o zamandan beri sıkı olmasa da az çok çalışıyorum. Peki hiç ders calismadan nasıl 80 nete geldim ? (Sene başı 60 la başladım.)
    Arkadaşlar 9-10-11 de hiç ders çalışmadım ama çok fazla kitap okudum , araştırmalar yaptım ve genel kültürüm iyi bir düzeye geldi ( Tarih Coğrafya Felsefe vs. Tamamen genel kültürle yapıyorum.)
    Paragraf netlerim araştırma ve kitap okuma sayesinde yüksek
    Bu konuyu neden açtım şundan dolayı Tyt sınavı tamamen ders çalışmaya bağlı bir sınav değil bunu anladım Yorumlama ve Analitik düşünmeye bağlı bir sınav ve bunlar Kitap okuyarak belli uğraşlar edinerek birşeylere kafa yorarak edinilecek beceriler 9-10-11 de bol bol kitap okuyun uğraşlar edinin bunlar ileride çok işinize yarayacak .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Şuan sınava hazırlanıyorum inşallah iyi bir sıralama gelicek 1k istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yksmagduruyum

Şuan sınava hazırlanıyorum inşallah iyi bir sıralama gelicek 1k istiyorum.
    güzel güldüm hocam.arada yap böyle şeyler yüzümüz gülsün.
  • hüseyinhayko cepkinci kullanıcısına yanıt
    Forumda başımdan geçenleri anlatarak yardımcı olsun diye bir konu actim 9-10-11 deki arkadaşlara yardımcı olmakta suç demek ki

• Cool story bro

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayt için asla aynı şeyleri söylemiyorum ayt bilgi isteyen bir sınav calismadan yapılamaz ama tyt de temeli olup kitap okuyan birşeylere kafa yoran düşünen bir insan çok sağlam netler yapar ben 9-10-11 de calismadan 80 kere gelebildim 80 olağanüstü bir net değil benim gibi yapmak yerine derslere de önem verip aynı zamanda uğraşlar edinen sık sık kitap okuyan biri çok rahat 100+ yapar

• Yoo bence dedikleri bence doğru. 9-10-11 de çok fazla kitap okurdum. 11. sınıfta 2 kere tyt denemesi olduk ikisinde de Türkçem 38-2 geldi ki 11 de tytnin tsiyle bile ilişkim yoktu. Şu an bile yapamıyorum Türkçede bu netleri. Nedeni tamamen düzenli kitap okuma.
    Matematikte karmaşık problemleri denkleme dökmede
    Tarih-felsefede parçaya-olaya göre yorum yapmada
    Türkçede zaten başlı başına kitap okumanın etkisi görülür

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kpss ye giricem ama hic calismadim
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence gayet dogru seyler yazmışsınızm Turkce ve sosyal için genel kültür, okuma vs gercekten yararlı oluyor. En cok pratik isteyen matematik ve geo kısmı.

Sanıyorum ki tyt matınız düşüktü hocam?

• muradovoski kullanıcısına yanıt
    Sınava bu sene giricem dostum Matim 20-25 net civarında

• cigerimsoldu kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde 11. Sinifta Turkceye 36 netle basladim 4 yanlışım Dil bilgisiydi

• Yksmagduruyum Y kullanıcısına yanıt
    Kolaylıklar diliyorum hocam umarım daha güzel seviyelere gelirsiniz

• muradovoski kullanıcısına yanıt
    Çok sağ ol :)

• 11.sınıf olarak kendime pay çıkardım hocam bol şans umarım istediğiniz sıralamayı yapabilirsiniz
  • hmmm, hiç samimi ve inandırıcı gelmedi. bu konunun amacı daha ziyade çalışan insanların moralini bozmak gibi. tabii ki kitap okumanın, araştırmanın önemi çok ayrı ama bu onu vurgulamaktan çok şuna benziyor. “bakın arkadaşlar ben kitap okuyorum, sürekli araştırıyorum, (ama ne hikmetse 9-10-11 boyunca iki dakika ders çalışacak kadar disipline sahip olamamışım(!)) ve genel kültürüm yüksek bu yüzden çalışmadan da 80 net yapabiliyorum sizse sabah akşam masa başında boşuna kafa patlatıyorsunuz.” aynen.

• şehrimin en iyi anadolu lisesine girdim kısmından sonra okumadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Aldreigh

hmmm, hiç samimi ve inandırıcı gelmedi. bu konunun amacı daha ziyade çalışan insanların moralini bozmak gibi. tabii ki kitap okumanın, araştırmanın önemi çok ayrı ama bu onu vurgulamaktan çok şuna benziyor. “bakın arkadaşlar ben kitap okuyorum, sürekli araştırıyorum, (ama ne hikmetse 9-10-11 boyunca iki dakika ders çalışacak kadar disipline sahip olamamışım(!)) ve genel kültürüm yüksek bu yüzden çalışmadan da 80 net yapabiliyorum sizse sabah akşam masa başında boşuna kafa patlatıyorsunuz.” aynen.
    Hay senin ağıznı öpeyim.

Ulan ne bicim bi kelime lan bu. Pardon hocam.

• Türkçe paragraf ve sosyal için haklısın fakat diğerleri için belli bir konu birikimi gerekiyor. Ve sadece bunlarla 80 net yapamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohmygrodd -- 15 Ocak 2020; 10:21:20 >
  • Aynen aynen kesin kitap okuduğun içindir

• Obp 90 dır

• Anlattığınız şeylerin eksik kaldığını düşünüyorum. Kitap okuyarak felsefe, tarih gibi derslerden iyi netlere ulaşabilirsiniz fakat bu okuduğunuz kitap türlerine bağlı. Siz macera veya fantastik tarzda kitap okursanız sadece anlama kapasitenizi arttırmış olursunuz fakat felsefik ve tarihi kitaplar okursanız dediğiniz gibi net artışına katkıda bulunabilir. Dediğiniz gibi sınav yorumlama ve pratik düşünmeye bağlı fakat siz daha önce bilgi sahibi olmadan bir şey hakkında yorum yapamazsınız bu yüzden temel bilgilere sahip olunması gerekmekte.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.