Şimdi Ara

Hiç Kalamar ve Karides Yemedim (Tavsiyeleriniz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar daha önce hiç kalamar ve karides yemedim tadını merak ediyorum

dondurulmuş kalamar ve karides
    500 gr 11 tl toplam 22 tl ye ikisini alacağım acaba değer mi?
    tadı nasıldır nasıl pişirilmesini önerirsiniz?
    bir de fiyat nasıl daha ucuza bulunur mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hiç Kalamar ve Karides Yemediyseniz: Bilmeniz Gerekenler

Kalamar ve karides, deniz ürünleri arasında popüler iki seçenektir. Ancak bu lezzetli deniz ürünlerini hiç denemediyseniz, tadı ve dokusu hakkında meraklarınız olabilir.

Kalamar Nedir?

Kalamar, kafadanbacaklılar sınıfına ait bir deniz hayvanıdır. 10 kolu, iki uzun dokunaçı ve oval bir gövdesi bulunur. Kalamarlar, Asya ve Akdeniz mutfaklarında sıklıkla kullanılan çok yönlü bir deniz ürünüdür.

Kalamarın Tadı Nasıl?

Kalamarın tadı hafif, tuzlu ve biraz balıkçıl olarak tanımlanır. Dokusu yumuşaktır, ancak çiğnenebilir. Pişirme yöntemine bağlı olarak, kalamarın tadı değişebilir. Kızartıldığında gevrek ve altın rengi alırken, haşlandığında daha yumuşak ve hassas hale gelir.

Kalmarın Tadı Neyle Benzer?

Kalamarın tadı, mürekkep balığı ve ahtapot gibi diğer kafadanbacaklıların tadına benzer. Ayrıca hafif bir kalamar mürekkebi tadı vardır, bu da ona kendine özgü bir lezzet verir.

Karides Nedir?

Karides, kabuklu deniz hayvanları sınıfına ait bir deniz hayvanıdır. Uzun bir gövdesi, 10 bacağı ve bir çifti antenleri bulunur. Karidesler, küresel olarak en çok tüketilen deniz ürünlerinden biridir.

Karidesin Tadı Nasıl?

Karidesin tadı tatlımsı, tuzlu ve hafif bir deniz aroması vardır. Dokusu yumuşak ve suludur. Karidesler de pişirme yöntemine bağlı olarak farklı tatlar alabilir. Pişirme sırasında kabukları renk değiştirir ve pembe-turuncu bir renk alır.

Karidesin Tadı Neyle Benzer?

Karidesin tadı, yengeç ve ıstakoz gibi diğer kabuklu deniz hayvanlarının tadına benzer. Hafif bir tatlılık ve tuzluluk dengesi vardır.

Kalamar ve karidesi denemeye hazırsanız, birçok farklı pişirme yöntemini deneyebilirsiniz. Kızartma, haşlama, ızgara yapma ve sote etme seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz. Bu lezzetli deniz ürünlerini çeşitli soslar, marinatlar ve garnitürlerle eşleştirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Cokmu onemli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samet25 kullanıcısına yanıt
    evet
  • karidesi makarna gibi salcali, kalamari tava yapip yiyeceksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fokof -- 13 Mayıs 2015; 23:27:30 >
  • makarna gibi mi pişirilcek hocam karides?
  • Kesinlikle yeme pişman olursun
  • hocam neden tadı neye benziyor balık gibimi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben aldim kusoyodum kalamar bildigin sumuk gibi sumugu una bulayip pisir sonra sakizla birlikte yedigini dusun ole birsey harbi aklima geldikce kusasim geliyor. Millet sirf entel gozukmek icin yemiyorsa namerdim

Karides guzel ama guvecde karidesli kurufasulye yemistim cok guzeldi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak ettiysen al ama cok sıradışı değil tatlari. Tuzsuz balik etine yakin tatlari var.

• Yeme

• quote:

Orijinalden alıntı: potur

Ben aldim kusoyodum kalamar bildigin sumuk gibi sumugu una bulayip pisir sonra sakizla birlikte yedigini dusun ole birsey harbi aklima geldikce kusasim geliyor. Millet sirf entel gozukmek icin yemiyorsa namerdim

Allah'u teala c.c.'nun yarattığı doğa harikası balığa sümük demek nasıl bir hayal gücünün ürünüdür anlamıyorum.
  • Kalamar yedim ben tip ve kıvamı soğan halkası tadı da normal balık gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HAAltuntas

quote:

Orijinalden alıntı: potur

Ben aldim kusoyodum kalamar bildigin sumuk gibi sumugu una bulayip pisir sonra sakizla birlikte yedigini dusun ole birsey harbi aklima geldikce kusasim geliyor. Millet sirf entel gozukmek icin yemiyorsa namerdim

Allah'u teala c.c.'nun yarattığı doğa harikası balığa sümük demek nasıl bir hayal gücünün ürünüdür anlamıyorum.

Beni de Allah yaratti ama hem siciyorum hemde sumuk cikariyorum ne yapayim bunlari tapayim mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dondurulmus alirsan tadi olmaz. taksim balik pazarinda kalamar yapiyorlar git ye.
    forumdaki negatif yorumlara inanma hepsi fakir aile cocugu hayatlarinda kalamar karides yememisler. unutma kizartma yiyeceksin. buradaki coluk cocuga da inanma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Usain Bolt -- 14 Mayıs 2015; 0:59:06 >
  • hocam evde kendin yaparsan fazla beğeneceğini sanmıyorum imkanın varsa dışarıda yemeni tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emrah1923

hocam neden tadı neye benziyor balık gibimi?

Balık gibi olsa yeme dermiydim kalamarın 1 yıl önce tadına baktım, aklıma geldikçe hala midem bulanır

• kalamar tava müthiş oluyor. yemesidr zevkli :D
    karidesin salatasını yemiştim Ikea'da o da çok güzel

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.