Şimdi Ara

Hiçbir Hadis İnkarcısı Bu Videoya Cevap Veremez (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
1.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Neyi tartıştığınız umurumda değil. Sen anlama özürlü müsün? "Hayvanın rızası varsa hayvanla ilişki ahlakidir" demişsin. Ben sana "ahlak" kısmını sormuyorum, "rıza" kısmını soruyorum, Bal gibi de anladın salağa yatmana gerek yok. Verecek cevabın yoksa, yanlış yazmışım, de geç, cevabın varsa da ver, hayvanlar nasıl rıza gösteriyormuş hep beraber anlayalım.

Bak bir daha tane tane yazıyorum:

1. Neyin ahlaki olduğu ya da ahlakın temeliyle ilgili değilim. Bana bununla ilgili argümanlarla gelme.
    2. Hayvan rızasını nasıl gösterecek, seninle seks yapmak istediğini nasıl belli edecek, onu soruyorum.

Bak bir de örnek vereyim. Koyunla ilişki kurmak istiyorum ve koyunun rızasını alacağım. Nasıl olacak bu? Var mı buna cevabın?

Varsa ver, yoksa sus. Ateistin ahlakını nasıl temellendirdiğinden bana ne! Onu mu sordum sana?
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Erkek köpekle ilişkiye giren kadınları ben de izledim. Ancak bu hayvanın rızası olduğu anlamına gelmiyor. Bunun için hayvanın o an bilinçli davranış sergilediğini, iradi olarak ilişkiye girdiğini kanıtlaman gerek.

Öte yandan dişi hayvanın rıza gösterdiğini nasıl anlayacağız? Arkadaş köpek de dememiş, hayvan demiş. Bunun kuşu var, balığı var, sürüngeni var, var oğlu var...

Aynı soruyu sana da sorayım. Dişi tavukla cinsel ilişki yaşamak istiyorum ama hayvan rıza göstermezse yapmayacağım. Dişi tavuğun benden hoşlandığını nasıl anlayacağım?
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Yahu bende meselenin bu olmadığını söylüyorum ben ahlaki olup olmadığına bakıyorum nasıl anlarsın anlamazsın beni ilgilendirmiyor.
    Yok hocam ben konuyu okuyunca birden beynimin en uzak noktasına gömdüğüm anım canlandı makara olsun diye yazdım

Benim izlediğim kadın bile değildi ama köpek vardı ve gayet rızası varmış gibi idi

Yoksa ben mantıken bunun olamayacağını biliyorum, arkadaşın kurduğu cümle talihsiz bir cümle. Bir hayvanın rızasının olma durumunu mümkün görmüyorum. Ancak konu seks olunca rıza kavramı bence yanlış kullanılıyor. Tecavüzü haklı göstermek için kelime oyunundan başka bir şey değil bana kalırsa.
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Şimdi anlaştık hocam. Kabul etmek gerek ki son zamanlarda gördüğüm en absürt cümleydi o. Hayvanın rızası ne demek yahu, olur mu öyle şey!
  • hadisler yalandır, hayvanla ilişki zaten aşşağılık birşeydir. bu yobazlar gitsin eşek peşlesin.
  • Yine kaçış cümleleri kurmuşsun. Düzelt bari, sil ordan o talihsiz cümleyi...
    İşin içinde insan varsa her türlü pisliğe bir kılıf uydurmaya çabalar. Arkadaş bir yerde okuduğunu sanıyorum yazdı yoksa o düşüncede birisi değil neticede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: torlofan

İşin içinde insan varsa her türlü pisliğe bir kılıf uydurmaya çabalar. Arkadaş bir yerde okuduğunu sanıyorum yazdı yoksa o düşüncede birisi değil neticede.
    Ahlaklımı değilmi tartışılırken, arkadaşın verdiği örnek pek olmamış ki farkında sanırım😊
    Olaya felsefi açıdan yaklaşayım derken hayvan örneği olmadı.
    Ateistin ahlakı neyle temellendirdiği hala tartışma konusu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugarb kullanıcısına yanıt
    Bence o bir yerde okumuştur, farketmedi cümlenin sıkıntısını.

Ahlak subjektif birşey zaten. Ateistin teizmden ahlak çalması kadar normal birşey yok aslında, tüm dinlerin ne olursa olsun bir sürü iyi emri var. Ben ateist olsam hiç temellendirme peşine düşmem. 200 sene sonraki ateist ile şimdiki bile değişecek ahlak konusunda çünkü insan değişiyor ve çevresel faktörler de etkili oluyor ahlak konusunda.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.