Şimdi Ara

Hidrojen d/lt formülü nasıl hesaplanır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim iki sorum olacak bilen arkadaşlar bi yardımcı olursanız sevinirim
    1 . Dakikada kaç litre hidrojen ürettiğimi hesaplamak için hangi formülü kullanıyoruz. (tamam gülmeyin çok cahilim fiziğim hiç iyi olmadı :) )
    2. standart bir araç motoru (1600-2000 beygir) ortalama %60 (belkide %90) lık ihtiyacını karşılayacak kadar hidrojen üretiminin (tahminden ziyade +- %10 hata payı ile) ortalama kaç litre olursa araç %100 verimle çalışır.
    Teşekkürler şimdiden.

• Soru yanlis konu altinda mi acilmis?

Hidrojen uretimi, 2000 beygirlik motor, %100 verim.

Her yazdiginiz ayri bir dunya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hidrojenle çalışan 2000 beygirlik motor ve benzin yada mazot olmadan yani %100 hidrojenle çalışan araç.
    Anlayamadım hangisinde çelişki varda ayrı bir dünya gördün??

Konu Araçlara hho yakıt üretimi ile ilgili nasıl yani başka nerde açmam gerekiyordu konuyu lütfen açıklarmısın??
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

http://forum.donanimhaber.com/m_46046831/mpage_1/f_/key_//tm.htm#46046831

bu başlığı okursan

O başlığı baştan sona en küçük ayrıntılarına kadar hatta verilen tüm linkleri ve hatta yönlendiğim sitelerdeki bütün içerikleri inceledim zaten ve ona göre bu konuyu açtım
    Ha Atladığımı düşündüğün ve benim sorularımı aydınlatacak cevap varsa konu başlığı altında lütfen link ver!

Yanlızca basit bir formül istiyorum neden biliyorsanız cevaplamak yerine beni farklı başlıklara gönderesenizki değilmi?
    Yada neden bilmiyorsanız yada neyse özür dilerim :)

• BMW Hidrojen 7 100 6 litre v12 motora sahiptir. 100 Km de 13.9 Litre benzin 50 litre sıvı hidrojen tüketir.

http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_Hydrogen_7

50 Litre sıvı hidrojen. Normal şartlar altında gaz haline dönüştüğünde 851 kat genişler.

http://en.wikipedia.org/wiki/Expansion_ratio

Bu da yaklaşık 42.550 litre Gaz hidrojen yapar. Dakikada 709 litre gaz hidrojen demektir.

Araç içinde HHO üretilir, bu yüzden HHO gazının 3/1 i olan Oksijeni düşersek Bu aracın hidrojenle gidebilmesi için dakikada 945 litre HHO üretmesi lazım

En verimli HHO üreteci Dakikada 1 litre için 15 amper akım tüketir. Buda 14180 amper güç demektir. Oda yaklaşık 141.8 kw yani 190 beygir yapar.

Tabi teorik olarak. Pratikte sürtünme kayıpları vs olacağı için, güç ihtiyacı daha çok olacaktır.

• Teşekkür ederim tam beklediğim cevaptı BMW nin bu aracını incelememe rağmen senin şu an vermiş olduğun hesaplama çok güzel oldu tam benim aradığım nitelikte olmuş çok çok teşekkür ediyorum
    Birde aklıma takılan bir yer var "En verimli HHO üreteci Dakikada 1 litre" derken kastettiğin sıvı cinsindenmi oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 litre kaç kg su eder ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gaz cinsinden oluyor.

Sıvılaştırman için 10.000 ps basınç altına alman lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.