Şimdi Ara

Hikvision SSD Performansı düştü/SSD tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
69
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkeze merhaba arkadaşlar MSI marka laptop var içinde iki tane m2 ssd takılı biri 256 gb üzerinde gelen, bir tanede sandisk 1 tb m2 ssd var ekstra, boşta sata girişi vardı orayada “Hikvision Hs-SSD-E100-1024GB 1024GB 600MB-600MB SATA3 SSD” marka ssd almıştım yaklaşık 1,5 yıl önce şimdi ssd nin performansı düşmeye başladı arada bir düzeliyor kendi hızına geliyor genelde düşük performansda çalışıyor (ssd sağlığı programda yüzde 96 gözüküyor) bunun nedeni ne olabilir bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim, üç tane harddisk takınca uyumsuzluk mu yapıyor acaba biyerde bi yanlışlık mı yaptım bilmiyorum nedenini çözemedim, yeni 1 tb sata ssd alacağın bunu garantiye gönderebilirim sağlam çok pahalı olmayan sata ssd lerden tavsiye ederseniz sevinirim arkadaşlar şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

MSI laptop özellikleri: MSI GL63 9SD-681XTR Intel Core i7 9750H 16GB
    256GB SSD GTX1660Ti

Aldığım ssd nin linki:https://www.hepsiburada.com/hikvision-hs-ssd-e100-1024gb-1024gb-600mb-600mb-sata3-ssd-p-HBV000014V5XL?ftid=xgd0ue9j5k43210c&magaza=Techburada&url_src=ios-product-detail

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifelessboy -- 4 Şubat 2025; 12:20:31 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• bence notebook 3 disk kaldırmıyor çünkü gösterdiğin Hikvision Hs-SSD-E100-1024GB diski ben de 1.5 sene önce aldım 5600x masaüstü ki x470 2018 anakartında kullandım hiçbir sorun olmadı. sonra kuzene sattım o kasayı bir şey olsa derdi. mesela kullandım dediğim anakartta asus prime x470'te yani iki tane 3500 m2 takarsan iki disk de yarı hızına düşüyordu. sırf bu yüzden x570 almıştım ona iki tane 5000 m2 takılabiliyor pcie4 yani belki 7000 de oluyordur denemedim. diğer z590 strix-a anakartımda 3 tane m2 ve 2 tane sata ssd var. ekran kartı 16 değil 8x çalışıyor kısaca anakartların pcie kapasitesi olur 3 tane fazla geliyorsa bence o 256'yı söküp dene. 1tb olanı böl 200gb oraya kur windows'u ben öyle yaparım hep.

• Cevabın için teşekkürler, bu üreticiler üç tane kaldırmıyor madem neden üç slot yapıyor, üç harddisk iyi oluyordu hemde hızlı saçma bi sorun ama ona yapacak bişey yok sanırım…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sıcak veri, soğuk veri durumu var ssd'lerde. Sürekli yazılan veriler sıcaktır, windows dosyaları gibi. Arada bir kurulan veya çağrılan veriler soğuktur, daha yavaştır. Sizin sorununuz bu mu kendiniz takip edeceksiniz, bu değilse, sürekli art arda yaptığınız şeyler de yavaşlıyorsa sebep sıcaklıktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ssd tavsiyesi.
    2 yıl önce açıldı
    Sandisk, SSD önerisi
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.