Şimdi Ara

'Himedia Q5 Smart TV Box' ANAKONU (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.100
Cevap
16
Favori
80.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk izlenimimde cihaz çok hoşuma gitti.
    İmzamdaki oynatıcı 3D blu-ray ISO oynatıyor fakat benim pek işim olmuyor şimdilik. Mkvler de format desteği ve yavaşlık gibi sıkıntıları var.
    Sırf mkvler için adamakıllı bir oynatıcı bakıyorum.
    Q5, avr'ye pass through yapması, torrent, Android tabanlı olması ve arkasındaki yazılım desteğiyle oldukça güçlü bir oynatıcı gibi duruyor.
    Neticede 100 liraya da Android stickler var fakat hepsinin bir kusuru var mutlak.
  • MNG ile gönderiyoruz , kargo ücreti yaklaşık 4.5TL.
  • Ben de sanalpazar üzerinden demin sipariş verdim. Bakalım kaç günde gelecek.
  • dune ile kıyaslama yapıldgında mesela tv 301 ve 303d gibi modellerle. goruntu ses gibi performanstan kayıp yasarmıyız.varmı boyle bir kayıp yoksa cok fazla kayıp olmaz veya hiç bir eksigi yok veya evet kayıp olur ama soylede artıları var mı dersiniz?
  • Arkadaşlar,
    Popcorn c-300'ün CPU'su mu yoksa HIMEDIA Q5'in CPU'su mu daha güçlüdür?

Sonuçta CPU güçlü olmadıktan sonra diğer özelliklerin ne önemi var.

İki üründe farklı CPU'lar kullandığından kıyaslama yapamadım maalesef.
  • Dune 303D vs.. modelinde görüntü kalitesi biraz daha iyi gibi. ( ki normalde de öyle olması gerekiyor )
    Gerçi bu açtığınız video ile alakalı da birşey , bazı videolarda bu fark hissedilemiyecek kadar azdır.

video oynatımı ve ses konusunda kesinlikle bir çok android box cihazdan çok daha başarılı ve bir kaç gömlek üzerinde.
    " Web tv benim için en öncelikli , ayrıca MKV - Bluray ISO vs izlerim birde ses sistemim var HD sesleri de almak isterim " diyen kişileri kesinlikle üzmez.
  • çince forumlarda diy tv listeleri güncellenip linkleri veriliyor.Sizde onu cihazda diytvlist klasörüne atıp ,iptv yayınlarını hitv programından izleyebbiliyrsunuz.Şu anda listelerde türk kanalları yok ama bizde kendimiz yapabiliriz.
    çince site
    Site çince ama google amcadan yardım alırsanız,çok işinize yarar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sancak Bilgisayar

Dune 303D vs.. modelinde görüntü kalitesi biraz daha iyi gibi. ( ki normalde de öyle olması gerekiyor )
    Gerçi bu açtığınız video ile alakalı da birşey , bazı videolarda bu fark hissedilemiyecek kadar azdır.

video oynatımı ve ses konusunda kesinlikle bir çok android box cihazdan çok daha başarılı ve bir kaç gömlek üzerinde.
    " Web tv benim için en öncelikli , ayrıca MKV - Bluray ISO vs izlerim birde ses sistemim var HD sesleri de almak isterim " diyen kişileri kesinlikle üzmez.

sabah Nejat Bey'le görüştüm. zaten moralimi bozdu.
    şeytan diyor ki; git sancak bilgisayar'a Q5 veya Q10 al.
  • bence hiç gerek yok uğraşmaya tvyo gibi bir uygulama varken.
    indirip direk kurarsanız hem canlı tv izlersiniz , hemde isteseniz online dizi-film seçip aynı uygulamadan izlersiniz.

bu tarz başka android uygulamalar var zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: alicandemir73

çince forumlarda diy tv listeleri güncellenip linkleri veriliyor.Sizde onu cihazda diytvlist klasörüne atıp ,iptv yayınlarını hitv programından izleyebbiliyrsunuz.Şu anda listelerde türk kanalları yok ama bizde kendimiz yapabiliriz.
    çince site
    Site çince ama google amcadan yardım alırsanız,çok işinize yarar.

ona gerek yok , çünkü türk kanallarını zaten tvyo , tivibu , digiturkplay tarzı apk ları google play store' de var.
    tivibu için aylık 3.5TL , digiturkplay içinde 5TL ile 100 civarında iptv kanalı seyredebiliyoruz ve görüntü kalitesi oldukça tatminkar.

Bilhassa digiturkplay tv deki HD kanallar oldukça iyi , mesela ATV HD yi projeksiyon ile perde de seyrediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 3 Nisan 2013; 13:54:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rfve

bence hiç gerek yok uğraşmaya tvyo gibi bir uygulama varken.
    indirip direk kurarsanız hem canlı tv izlersiniz , hemde isteseniz online dizi-film seçip aynı uygulamadan izlersiniz.

bu tarz başka android uygulamalar var zaten

Aynen , bir sürü dizi - konser - yarışma programı vs...
  • quote:

Orijinalden alıntı: haQQo

Arkadaşlar,
    Popcorn c-300'ün CPU'su mu yoksa HIMEDIA Q5'in CPU'su mu daha güçlüdür?

Sonuçta CPU güçlü olmadıktan sonra diğer özelliklerin ne önemi var.

İki üründe farklı CPU'lar kullandığından kıyaslama yapamadım maalesef.

Popcorn C300 ün oynatabildiği bütün medya içeriklerini , muhtemelen Himedia Q5' te açacaktır.
    Bu işin medya oynatıcı tarafı.

Ancak Himedia Q5 Smart TV Box olduğu için , medya oynatıcıların zayıf olduğu Web-TV , internet sörf , internet uygulamaları ( Facebook , youtube , twitter ) ve HDdizi izle - HDFilm izle vs... uygulamarını en ez %95 ini çalıştırabilirsiniz. Ayrıca HiShare , HiControl ve Airplay desteği ile Himedia Q5 televizyonunuz ve telefonunuz & tabletiniz arasında mükkemmel bir köprü görevi görmektedir.

Dolayısıyla , işin internet uygulamaları tarafında Himedia Q5 çok daha kullanılabilirlik vermektedir.

İşte ondan dolayı ki , Himedia Q5 gibi bir Smart TV Box bulmanız çok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 3 Nisan 2013; 14:09:35 >

• quote:

3D Bluray ISO oynatmaz (HalfSBS oynatır) , zaten onu da oynatsa medya oynatıcıların tabutuna son çiviyi çakmıştı

Merhaba burada 3D Bluray oynatmaz diyorsunuz fakat linkteki konuda oynattığını söylüyorsunuz son durum nedir?
    http://forum.donanimhaber.com/m_73413890/mpage_1/f_/key_Himedia+Q5//tm.htm#73574510

Egreat 6s ve himedia arasında kaldım ve bir an önce karar vermem gerek yardımlarınız ricasıyla

• quote:

Orijinalden alıntı: eliadato

quote:

3D Bluray ISO oynatmaz (HalfSBS oynatır) , zaten onu da oynatsa medya oynatıcıların tabutuna son çiviyi çakmıştı

Merhaba burada 3D Bluray oynatmaz diyorsunuz fakat linkteki konuda oynattığını söylüyorsunuz son durum nedir?
    http://forum.donanimhaber.com/m_73413890/mpage_1/f_/key_Himedia+Q5//tm.htm#73574510

Egreat 6s ve himedia arasında kaldım ve bir an önce karar vermem gerek yardımlarınız ricasıyla

3D BR iso oynatır dememiş kimse, 2D BR iso oynattığı söylenmiş.

• 3D Bluray ISO oynatmanın haricinde medya oynatıcıların oynatabildiği video formatların %99 unu çalıştırabiliyor.

açıklamasını ben, dahi anlamında düşünmüşüm kusura bakmayın.
  • 3D olarak halfsbs mkv leri oynatıyor.

zaten piyasadaki pek çok cihaz bu formattaki 3d leri oynatıyor.
  • Egreat R6S PLUS da HDMI 1.4 ama Q5 te 1.3. Bunun anlamı Egreat R6S PLUS
    her türlü ve cinste medya kaynağından 3D leri oynatır. Q5 oynatamaz mı?
    Ayrıca Egreat R6S PLUS da Android 2.2 özellikli. Yani birçok android uygulaması vardır herhalde.
    Fiyatı ve bu özellikleri dikkate alındığında hangisini almak akıllıca olur?

İki cihazı da kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum...
  • 3D Bluray iso ile işin olmayacak ise ve online tv-film internet smrf skype gibi
    tercihlerin varsa himedia senin cihazın.

r6s gibi cihazlarda android çok eski versiyon. pekçok uygulamayı desteklemiyor zaten.
    online türkçe film seyredemezsin. internette gezemezsin skype kullanamazsın.
  • Egreat ve RTD1186 işlemcili tüm markalı cihazlar , tam android değildir ve android market desteği yoktur.
    Ayrıca android uygulamaların çoğunu desteklemezler.

Himedia Q5 ise full android bir cihazdır ve asıl işlevi rfve nin dediği gibi , tv-film-internet-facebook-youtube vs.... bu tür uygulamları bir mini bilgisayar gibi televizyon üzerinden kullandırmaktadır.
  • Sağolun cevaplar için.
    Son bir soru: Biraz 3D film biriktirdim. Şimdi HQ5 ile bunları srunsuz oynatırmıyım yoksa R6S mi lazım?
    HTMI 1.3/1.4 durumu ne kadar fark eder?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.