Şimdi Ara

hız göstergesi arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
43.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • imzadaki aracımın hız göstergesi bugün yolda giderken birden 0 a düştü, tam servise gideyim derken geri düzeldi ve hızı göstermeye başladı.

ilerde de yapacak gibi gözüküyor. basit olarak bu neyle çalışır(tel vs.), neden olur, tamiri pahalı mıdır bilgi verebilir misiniz?

böyle arıza yaparken yanlış ölçebilir mi hızı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccaparli -- 1 Aralık 2007; 1:23:35 >

• walla tam olarak bilmiyorum ama telle ilgili bişey olabilir..ama yinede forumdaki uzmanların yorumlarını almanı tavsiye ediyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: esrarengiz08

walla tam olarak bilmiyorum ama telle ilgili bişey olabilir..ama yinede forumdaki uzmanların yorumlarını almanı tavsiye ediyorum..

yorum yapsalar alacaz tabikide...
  • cliolar telle değil elektronik çalışıyor sistem , bir ihtimal aküden olabilir bence voltaj dalgalanmaları bu arabanın çok şeyini bozuyor benim başıma gelmişti , stop edince tekrar çalıştırdım düzeldi ertesi gün aküyü değiştim 72 amper opar marka taktım şu an memnunum
  • bende 90 model corsa var.Ondada böyle bir sorun oldu.Sorunun nedenide km dişlisinden kaynaklanıyor.Telden olacağını zannetmiyorum kolay kolay kopan cinsden değiller
  • quote:

Orjinalden alıntı: mendel50

cliolar telle değil elektronik çalışıyor sistem , bir ihtimal aküden olabilir bence voltaj dalgalanmaları bu arabanın çok şeyini bozuyor benim başıma gelmişti , stop edince tekrar çalıştırdım düzeldi ertesi gün aküyü değiştim 72 amper opar marka taktım şu an memnunum

2000 modellerde demi elektronik? vay be kilometre sayacından sonra arabada teknolojik bir özellik daha öğrendim.

geçenlerde kutup başı gevşediğinden araba çalışmamıştı. o zaman yine onunla bir alakası var.
  • km sayacın dijitalse eğer diğer ibreli olan sürat - devir - benzin -hararet göstergeleride elektronik tel mel yok , akün iyi değilse değiştir bu hassas aracın başka yerini bozabilir kardeşimin 2001 cliosunda rölanti ayarlayıcısını bozmuştu voltaj dengesizliği ,akünün bir görevide voltajı dengelemektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 2 Aralık 2007; 18:43:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fluence Hararet Göstergesi Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

km sayacın dijitalse eğer diğer ibreli olan sürat - devir - benzin -hararet göstergeleride elektronik tel mel yok , akün iyi değilse değiştir bu hassas aracın başka yerini bozabilir kardeşimin 2001 cliosunda rölanti ayarlayıcısını bozmuştu voltaj dengesizliği ,akünün bir görevide voltajı dengelemektir

vallaha arabayı saydın ha

geçen yaz yazlıkta kaldık çalışmadı araba inci akü vardı o zamanlar. servise gittik şarj dinamosunun diyodları yanmış, milasta bulamadık mecbur muğladan yeni 75 A lık(üzerindeki 65 ti) şarj dinamosu geldi. inci aküyüde boşalttığı için 60 lık(sanırım) delphi akü takıldı.

bu mayıstan beri(lpg yoktu o zamanlar) çalıştırmada silkeliyor. çok rahat marş alıyor ancak hemen ardında rölanti stop edecek kadar düşüyor bir süre sonra ya da ben gaza bastığımda düzeliyor sorun çıkarmıyor. şu sıralar soğukta biraz daha uzun marş alıyor ama düzgün çalışıyor, teklemiyor. (normal marş 1 sn, uzun marş dediğim 2 saniye)

gösterge tablosu bu(aracı 99 da ilk aldığımızda 6-7 ay sonra gösterge tablosunun ışıkları gitti, JAEGER markaydı o zamanlar, mais te garanti kapsamında değişti SAGEM oldu markası)

hız göstergesi arızası

bir şey daha sorayım gösterge tablosunda bir kaç ışık var. ne işe yaradıklarını biliyorum ama ne zaman yandıklarını hatta yanabilme özelliklerinin olduğunu bilmiyorum açıkçası. mesela en alt ortadaki balata ışığı ve onun üzerindeki enjektör arızası ışığı yanar mı, ne zaman? bir de SERV ışığı tam olarak ne zaman yanar? geçenlerde kurcalarken cam motoru sigortasını çıkardım bir o zaman yandığını biliyorum. ne gibi durumlarda yanar bu meret? mesela lambda sensöründe falan yanar mı?

kullanma kılavuzu fransızca olduğundan ve oradaki modeller burdakinen farklı olduğundan çözemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccaparli -- 2 Aralık 2007; 1:53:50 >

• service ışığı önemli bişey olmadıkça yanmaz , yağ azalır veya hava yastığı beyni gibi ancak bu gibi şeyler service lambasıını yakar , birde abs ışığı filan var onlar aktif değil zaten balata ışğı yanmaz çünkü cliolarda balata bittğinde uyarı sistemi yok ,ama benim önceki aracım 95 broadwayde vardı
  • quote:

service ışığı önemli bişey olmadıkça yanmaz , yağ azalır veya hava yastığı beyni gibi ancak bu gibi şeyler service lambasıını yakar , birde abs ışığı filan var onlar aktif değil zaten balata ışğı yanmaz çünkü cliolarda balata bittğinde uyarı sistemi yok ,ama benim önceki aracım 95 broadwayde vardı

balata ışığı üzerindeki enjektör ışığı aktif midir? bir de devir göstergesinin altında motor arıza ışığı var ama sanırım o da boşta elektriği açınca yanıp sönmüyor hiç.
  • enjektör ışığı aktif değil , dizellerde çalışıyor , motor arıza ışığının hiç yandığına şahit olmadım ama bu aktif olmaması demek değil ama şunu bil bir lamba yanacaksa eğer kontağı açtığında test için kısa sürede olsa mutlaka yanarlar yanmayanlar aktif değildir
  • quote:

enjektör ışığı aktif değil , dizellerde çalışıyor , motor arıza ışığının hiç yandığına şahit olmadım ama bu aktif olmaması demek değil ama şunu bil bir lamba yanacaksa eğer kontağı açtığında test için kısa sürede olsa mutlaka yanarlar yanmayanlar aktif değildir

elektronik arıza ışığı (dizel ısıtma bujisi ışığına bitişik olan) şuradan aklıma takıldı. arkadaşın clio1 de lpg den dolayı yanıyor. yani test için yanıp sönmeyen bir ışık. r9 da bile var buna koymadılarsa yuh diyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.