arkadaşlar bir konuda yardımınızı rica ediyorum: 2003 fordfocus sahibiyim... 65.000 km...son zamanlarda hız göstergesi kendi kendine tabiri caiz ise sapıtıyor... yani hersey normal iken bir anda hızla bi aşağı bi yukarı doğru dengesiz ve kontrolsüz şekilde hareket etmeye başlıyor...sıfır ie 180 arasında gidip geliyor.. ama arabanın performansına hic bir etkisi olmuyor.. sonra 15-30 saniye arasında kendiliğinden normale dönüyor... oto koç a kaç kere götürdüm hiç bişey bulamadılar...bu arada bunu yaparken bazen radyonun sesı de kendi kendine yükselip alçalıyor.... niye olabileçeği konusunda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.... yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....
Merhaba, bende de aynı sorun 60000 de oldu. Ama bendeki durumda yakıt ve hararet göstergeleri kontak kapalı iken kendi kendine orta konuma geliyordu. Feci soğuk bir kış gecesinin ardından arabaya bindiğimde her iki göstergeyi de orta konumda görünce şaşırdım. İşin ilginci kontak açılınca normal çalışıyor, kapatınca önce sıfır konumuna düşüp sonra aniden orta konuma geliyorlardı. Tabi servise gittim, Otokoç İstinye (onlardan çok memnunum, evim gibi gidiyorum diyebilirim). İlk gidişimde bir anda düzeldi, gösteremedim (hastaneye gidince iyileşiveren hasta çocuklar misali). Sonra tekrar etti tabi, yine gittim, arızalı olduğunu ve tamiri olmadığından komple değişmesi gerektiğini söylediler. Uzatılmış garantim olduğundan hemen değiştirttim. Kilometre sıfırlandı maalesef. Radyoya gelince, radyoda "AVL" denen ve radyonun sesini içerideki gürültüye göre ayarlayan bir sistem var. Bu sistem içerideki gürültüyü sanırım devir göstergesine bakarak tahmin ediyor. Sizin devir göstergeniz zıplayınca sanki içeride çok gürültü varmış gibi radyonun sesini açıyor (veya tam tersi) olmalı. Radyonuzun bu özelliğini kapatırsanız bundan en azından kurtulursunuz. Menu tuşuna basım ekranda "AVL" yazana kadar ok tuşları ile ilerleyin. Orada yazan değeri +1 veya olabiliyorsa 0 yapın, tekrar menu tuşuna basın. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Bilgim yok ama enterasan geldi...
bende tape bile yokki avl yi netcem. heheh eski ama basit kullanımlar daha iyi gibi:))
OOOO ne demek bizim focus aldğımız günün akşamında Göstergelerin hepsi sıfıra vurdu değiştirdiler km de 0 landı ztn 40 fln dı ama Forda bir
arkadaslar dün tur otoya götürdüm aracı... hız sensöründe arıza varmıs değiştirdik dediler...garanti kapsamında değiştirmişler.. pek iyimser değilim neticeden ama bakalım deneyip göreceğiz:) çünkü daha önce kaç kere oto koça götürmüştüm bişey bulamamışlardı...şaşırdım bu kadr hızlı tespit etmelerine... b
bu arada son dönemde devir saati ilk çalışmada 1200 dd ile açılmaya başlamıştı.. sonra biraz ısınınca 800 e düşüyor gerçi...yanlış hatırlamıyorsam önceleri direkt 800 dd ile açılıyordu.... onu da söylemiştim tur otoya...ilk önce tamam bakarız dediler .. gün sonunda bunun normal olduğunu diğer araçlardada böyle olduğunu söylediler... sizin araçlarda durum nedir bu konuda acaba ???
senin dedigin durum otomatik jiklenin acılmasıyla oluyor. Bu durum arac ılk calıstırıldıgı zaman motor sogukken oluyor. Motor ısındıktan sonra da normale donuyor. Eger olay boyle gelısıyorsa normal. Farklı bir durum oluyorsa hemen servise git. Butun arabalarda aynı durum gozlenir. Saygılar...