Şimdi Ara

hız sabitleme, c.control gereklimi...? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
477
Cevap
5
Favori
20.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alaattin(bjk)

quote:

Orijinalden alıntı: zarinca

Cahiliğimi mazur görün ama hız sabitleyici otomobil kullanmadığım için her zaman için merak etmişidir ;

Hız sınırlama ve sabitleme aynı donanımsal özellik mi ?

Diğelim ki otomobilinizi 90 hıza sabitlediz elinizii ayağınızı çektiniz kolunuzuda dayadınız müzik dinliyorsunuz ve otomobil aynı hızda giderken birden ileride yavaş giden bir otomobili gördünüz ne yaparsınız [ Sakın toslarım demeyin ] Otomotik olarak otomobil algılama yapıyor mu vede yavaşlıyor mu yoksa siz mi mudahele ediyorsunuz ?

Adaptif cc lerde önceki araca göre fren yada gaz ayarını da yapıyor.Ama standart cc de kendin müdahale etmek zorunda kalıyorsun.

İlgilerinize teşekkür ederim

• Aytürk kullanıcısına yanıt
    Araştırmadım dod ve aveke sordum;
    Daha yolum uzun,
    3-5 yere daha sorup uygun fiyatı bulurum herhal;
    Avek ten en fazla 50 tl ineriz dediler,
    Cc ile sonradan takılan park sensörü, bilgilendirme ekranında gözukmüyor, sadece sesli ikaz veriyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kalemist3 kullanıcısına yanıt
    Bazen araç size 100 km/ saat le giderken;
    55/60 km / saat gibi. His verebiliyor son çıkan araçlarda yüksek konfor ve az motor sesi var,
    Hızınızın kaç km olduğunu anlayamadan , hız ihlali yapmış oluyorsunuz , cezalar gelmeye başlıyınca
    C c. İhtiyacı kendini iyiden iyiye hissettiriyor...

• Benim araç piyasada yaygın değil,orijinal cruise control için 80 Euro'ya ebayden sipariş vermem lazım. Birde montaj için ayrıca servise öpülürüm muhtemelen. Bahsettiğiniz fiyata bulsam hiç düşünmeden taktırırım. O değil kol dayama içinde 100 doların üstünde ebayden sipariş geçmem lazım. Bunlar uzun yol için olmazsa olmaz donanımlar.

• dusau kullanıcısına yanıt
    Ebay kargo ücreti alıyormu,
    Alıyorsa,
    C c. Gibi küçük bir cihaza ne kadar talep ederler sizce,
    Alırsam c c. Yetkili servise taktırmam gerekli faranti den dolayu...

• Kargo ücreti satıcıya bağlı. Ebayde sabit bir şey yok. Ama alırsanız orijinal bir şey bakın. Aliexpresste bulunuyorsa kargosu ücretsiz bir satıcı bulup oradan alın derim. Şahsen benim arabanın kol dayaması ile ilgili kime mesaj attıysam Türkiye ye göndermem diyor.

• Ben bu saatten sonra cc olmayan araç almam o kadar söyleyeyim, uzun yolda çok büyük konfor artı iyi derecede ekonomi sağlıyor, kesinlikle ekletin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

Düz yolda faydalı, ama rampada benden fazla basıyor gaza; araba da chipli olunca yakiti arttırıyor rampa aşağı da cutoff a düşmüyor bazen; tam bırakmıyor yeterli eğim yoksa..

Adaptif cruise controle bir de rampa asagi hiz sabitleyici olsa tadindan yenmez

Araca göre değişir cruise işleyişi. Benim araçta mesela rampa çıkarken fazla gaza basma durumu yok, tam kıvamında ayarlıyor gazı, insan o kadar hassas ayarlayamaz. Motoru boğmadan, gazı da çok vermeden çok iyi dengeliyor. Ama vites yemeyecekse önceden vites değiştirmeniz lazım tabi manuelde.

• quote:

hız sabitleme, c.control gereklimi...?

duruma göre değişir . şehir içi kullanıyorsanız , pek gereklı bir donanım değil .
    şehir dışı ise , durum değişir . gereklı bir donanım , otobanlarda hız sınırı 120 kmH + %10 tolerans ile 132 kmH
    ayarlıyorum CC 130 kmH hıza ,radara girerim korkusu olmadan yol alıyorum ,
    dikkatımı çeken ise CC devredeyken arac daha seri bir şekilde ivmeleniyor , örneğin
    fren yapınca devreden çıkıyor , devreye almak için RES tuşuna basınca , motor çok kararlı bir şekilde belirlenen hıza çıkartıyor aracı ,
  • uzun yola çıkanlar için oldukça gerekli bir donanım.
  • Hız sabitleme uzun yolda oldukça işe yarayan bir donanım...Benim araç manuel gayet güzel iş görüyor...
  • Arabamdaki en güzel donanım :)
  • Şehir içinde otomatik vitesin sağladığı konfor neyse şehir dışı yolculuk yaparken de cruise o kadar önemlidir bence kesinlikle taktırın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manuel araçta faydali olmadığı söylerler ancak Tokat tan Antalya ya 800 km yolun 500 km sini rahat hız sabitleyici ile gittim eski aracınız otomatikti bir fark yok eğer takabiliyorsanız 1000 liranın sağ ayağınızın dinlenmesine değeceğini görürsünüz

• önceki arabamda cc yoktu, bunda var, iksiyle de çok uzun yola gittim.

1) uzun yolda büyük konfor. Ayrıca ayağınızı, hem sizi yormuyor, sizi daha zinde tutuyor. Kaza riskini azaltıyor.
    2) alışana kadar kontrol sizden çıkmış gibi oluyor. Ne yapacağınızı şaşırabiliyorsunuz. Ayak nerde duracak, önde kamyon çıktı ne olacak, araba sollarken Ne yapılacak. Ama alıştıktan sonra beyniniz otomatik yapıyor. Tıpkı sağa dönecekken sinyal verip depraja basıp vitesi 2 ye alma gibi işleri ezbere yaptığımız gibi.
    3) ıslak zeminde, yağmurlu havada kar vb varken kullanılması tehlikeli olur. Hele de virajlıysa yol. Cc nin tek riski bu tür yollardır.
    4) rampa inerken asla fazla benzin yakmaz. Çünkü siz nasıl inerseniz, o da öyle iner. Viteste iken gazı keser. hız bi miktar artar. Mesela 120 cc ise, 125,130 km olur, sonra 119 km ye inince gaz verir 120 ye sabitler.
    5) rampa çıkma olayı aracın torkuna bağlı. Turbolu ve yüksek torklu bi araçta, Devir gram oynamadan araç stabil bir şekilde yol alır. Ama atmosferik araçlarda Hızı sabit tutmak için gaz verir, araba boğulur. Müdahele etmeniz gerekir, hız düşürme, vites düşürme gibi.
    6) ben manuel araba kullanıyorum. Vites değiştirmeler cc yi devre dışı bırakmıyor. Gaza basma da. Mesela 100 le gidiyosunuz, ani sollama yapmanız lazım, vites düşürü gazı köklersiniz, sonra tekrar vites artırırsınız, ayağınızı gazdan çekersiniz, diyelim hızınız 140 oldu, 99 a kadar gaz keser, sonra 100 den devam eder.
    7) frene basmanızla devreden çıkar. Tedirgin olmaya gerek yok. Ama altın kural, ayağımızı dinlendirirken bağdaş kurma gibi çok uzağa göndermemek:)
    8) frene basıp devreden çıkınca , yeniden devreye sokmak için 2 Yol var. Ya o andaki hızınızla, ya da son kayıtlı hızla. Mesela 120 le giderken cc de, fren yaptınız, sonra 90 a düştünüz, ya 90 a sabitlersiniz, ya da son hafıza hızına, yani 120'ye . Ki bi arkadaş demiş, eğer bu şekilde yaparsanız, araba müthiş bi şekilde ivmeleniyor, bi an evel o hıza ulaşmak için. Sizin gaz tepkinizden çok daha hızlı oluyor.
    +

• vetenes kullanıcısına yanıt
    Uzun yolda, yardımcı melek gibi,
    Almak şart oldu,
    Doğru kullanımda, c.c.
    Çok faydalı,
    Yorulmadan seyahat etmenizi sağlıyor.
    1000 tl ye kıymamın vakti geldi...

• BojanBogdanovic B kullanıcısına yanıt
    İŞTE KONUNUN TAM ÖZETİ;
    Eline sağlık kardeş, çok güzel bi anlatım olmuş...

• C.control güncel kullandığım iki araçta da mevcut değil İstanbul E-5 te 76-77 km ile sabit bir şekilde giderim CC olsa çok rahat edeceğimi düşünüyorum ayrıca yokuş yukarı hariç yakıt ekonomisi de sağlıyor umarım bundan sonra kullandığım araçlarda CC olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Türk milleti sağolsun, bi halt varmış gibi sis farlı araç, küllüklü araç almak ister. Onun yerine cc'li araç almayı düşünmez. Doğal olarak böyle şeyler opsiyon olur.
    Ben uzun yolda hep cc kullanıyorum. Böyle bir rahatlık yok.

+1907

• Bundan sonra yeni araç alacağımda, kesinlikle cc. Olmasına bakıcağım,
    Ayrıca kendinden kararan ayna, far yapmur park sensörlerinin olmasını araştırıcağım...
    GOLF 1.2 tsı CIMFORTLINE dsg 105 hp 175 tork aracı görünce, BASİRETİM BAĞLANDI.; Vw. Alma heyecanı ile
    ARACTA CC VARMI SENSÖRLER TAMMI
    hiç ilgilenmedik .
    İlk gün kullanımımdan sonra eksikliğini hissettim...
    ARACTA:
    Cc.
    Far
    Yağmur
    Park
    Sensörlerinin olması
    Olmasa olmazım Artık
    Bu araca. 65.000 tl verdim 0 aldım anadolu yakasından doğru otomotıvden aldım,
    +90-532-4183357. Sıfır
    Vw. Satıyorlar.
    Bayiden birkaç bintl daha uygun
    Tavsiye ederim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.