Bildirim
hız sabitleme, c.control gereklimi...? (4. sayfa)
Amazon.com.tr: Crocs Ürünlerinde Sepette %20 İndirim promosyon
https://www.amazon.com.tr/promotion/psp/A2T3EGTPRK0CVZ?ref=psp_pc_cart_collapse
3 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bence kesinlikle gerekli. Hatta 14 gün beraber takıldığımız 5.20 d fren kontrollü cruise control barındırıyordu. Çok büyük keyif.
Siz bir de bunun adaptif hız kontrollü olanını düşünün.
Ben şehir içinde bile müsait gördüğüm anlarda cruise control kullanıyorum ve çok memnunum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sürekli uzun yol yapmıyorsaniz gereksiz
Vw. Neredeyse vitese bile para alıcak,
Size gönülden katılıyorum,
Araç donanımında ilk sıralarda yer alan tercihlerim arasındadır Hız sabitleyici... Sunroof, dijital klima, bol miktarda güvenlik ekipmanları (hava yastığı, esp, dsc, vs.) olmazsa olmazımdır...
-
quote:
Orijinalden alıntı: malzemec
Uzun yolda, yardımcı melek gibi,
Almak şart oldu,
Doğru kullanımda, c.c.
Çok faydalı,
Yorulmadan seyahat etmenizi sağlıyor.
1000 tl ye kıymamın vakti geldi...
http://www.aliexpress.com/item/OEM-Original-2014-Skoda-Octavia-Cruise-Control-System-CCS-Stalk-Multifunction-Steering-Wheel-Module/1777956174.html
Size maliyeti kargo dahil 172 $(365 TL) olacak malı 1000 liraya kitliyorlar ha. Çok iyi öpüyor vw servisleri. Gerçi diyelimki 100 dolar sınırını aştığı için 28 dolarda vergisi var desek 60 lira da o 425 lira yapar.50-75 de servis ücreti alsalar düz hesap 500. Kimse kusura bakmasın özel serviste takıyolarsa 500 e, 1000 liraya garantisi devam edecek diye taktırmam. Sonuçta ikiside mecburen orijinal parça takacak. Bilmiyorumda 500 e 700 falan olsa hadi garanti hatrına katlanılır derimde. hiç sormasanız genel servise aracınızda cruise control olup olmadığını nerden bilipte müdahele edip garanti dışı bırakıcaktı. Kaç tane araç satıyorlar sonuçta cruise control dediğiniz o kadarda dikkat çekecek bir şey değil.
-
Geçen yaz Muğla'da bu donanımın rahatlığını yaşadık, 2012 Doblo'da olan özelliğin Golf'te olmaması düşündürücü. -
quote:
Uzun yolda, yardımcı melek gibi,
Almak şart oldu,
Doğru kullanımda, c.c.
Çok faydalı,
Yorulmadan seyahat etmenizi sağlıyor.
1000 tl ye kıymamın vakti geldi...
Aynen öyle ben şehir içi bile kullanıyorum uzun yolda 4.5 gibi değerler çok kolay oluyor
Hız sabitleme özellikle İstanbul'da yaşayanlar için kağıt üstünde bir donanım olarak kalsa da şehir dışında işe yarayan bir donanım. Biz hiç bir zaman hızı o şekilde sabit tutamayız. Yakıt ekonomisi sağlar ve konforludur. Açıkçası bir otomobil markasının reklamı gibi 'İhtiyaç değil lüks'.
quote:
manuel araçlarda c. control kullanan arkadaş varmı?
Arabayı ilk aldığımda denemek için bikere kullanmıştım onun haricinde hiç kullanmadım -
düz ve boş yollarda işe yarayabilir ama yokuş yada kalabalık yollarda pek işe yaramıyor bence. hele yokuşta durup durup özürlü gibi gaz veriyordu acep neden bilinmez. -
quote:
manuel araçlarda c. control kullanan arkadaş varmı?
benim iveco kamyonumda var hız sabitleyici. çok yaktırıyor ama çok yakıyor diye bir derdimiz olmadığından problem yok. -
Bağdaş kurmak gibi salakça hareketler yapmayacak kadar aklı ve mantığı yerinde olan sürücüler için gerçekten çok güzel bir donanım. Özellikle uzun yolda bulunmaz bir nimet, bence her araçta olmalı. -
quote:
Orijinalden alıntı: öcüü..
kedi çiğer misali kimi uzanamaz mındar bozulur der öteki kullanıyordur rahatlığını görmüştür mükemmel der...
ben hiç bi yerde cc yada sınırlayıcının bozulduğunu okumadım duymadım.. 6 yıldırda her aracımda var ki olmazsa olmazdır hem sınırlama hem sabitleme..
bizim araçlarda 2 side allahtan standart donanım bide bu adet çıktı sonradan satmak...
Megane 2'lerde direksiyon simidinin içinde flex bi kablo var o kronik bir sorun ve direkt olarak hız sabitleyiciyi etkiliyor, bozuluyor. Tabi istisna durumlar bunlar. -
Cc sistemi uzun yollarda cok yardimci ve guzel bir sistem. Eger uzun yolda daha daha fazla kullaniyorsaniz otomobilinizi olmasi gereken sistemlerden biri. Yok sehir ici kullanim iste hic gerek yok. Zaten kullanilamiyor sehir icinde.
Bazen şehir içinde E 5 de kullanıyorum
Tabikide kısa mesafe oluyor,
Eşimin aracında var,
Kendi aracımda olmaması
Büyük eksiklik...
Sert bi yorum olmuş:((
Adamlar konforu düşünüp
Kamyona bile koymuşlar;
Golfte standart olmaması
Çok enteresan...
quote:
Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk
quote:
Orijinalden alıntı: rallier_61
Düz yolda faydalı, ama rampada benden fazla basıyor gaza; araba da chipli olunca yakiti arttırıyor rampa aşağı da cutoff a düşmüyor bazen; tam bırakmıyor yeterli eğim yoksa..
Adaptif cruise controle bir de rampa asagi hiz sabitleyici olsa tadindan yenmez
Araca göre değişir cruise işleyişi. Benim araçta mesela rampa çıkarken fazla gaza basma durumu yok, tam kıvamında ayarlıyor gazı, insan o kadar hassas ayarlayamaz. Motoru boğmadan, gazı da çok vermeden çok iyi dengeliyor. Ama vites yemeyecekse önceden vites değiştirmeniz lazım tabi manuelde.
Cc ile sollamaya cikiyorum; sömürüyor.. hizi dusurmemek icin abandigi oluyor yuksek viteste..
Yoksa ben kullanirken yedire yedire bastigim icin hi dusuyor ama yakiti arttirmiyor o kadar..
Duz yolda değişmem keyfini ama rampada işi devralirim..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Sert bi yorum olmuş:((
Aslında oraya; CC'lü dandik arabasıyla 120'ye 130'a sabitleyip trafikte tehlike saçan ailesinin çoluğunun çocuğunun hayatın riske sokan yarım akıllı insanlarıda katmak isterdim ama fazla uzatmamayım dedim Güzel bir konu olmuş. Bir çok insan aracında bu donanımın olup olmadığından bile habersiz
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X