Şimdi Ara

HIZ SABİTLEYİCİ Takılı Kalırsa ? !!!! Önemli !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar arabaların sistemleri konusunda kendimi geliştirmek için araştırma yapıyordum. HIZ SABİTLEYİCİ ile ilgili yazıları okurken birden şunu düşündüm ;

Örneğin 120 KM hızda sabitli diyelim. O anda aracın elektronik sisteminde bir hata meydana geldi yada bir şekilde devreden çıkmadı. Sizinde hızınızı azaltmanız gerekiyor önünüzde araçlar var..

Böyle bir kaza olabilir mi yani neyse benden bu kadar yani aklımdakiler...

Bu konuda teknik bilgi sahibi yada normal bilgisi olan arkadaşlar konuyu aydınlatırsa sevinirim.

• Tabiiki sıkıntı olabilir neden olmasın, elektronik bir cihaz sonuçta. Böyle bir durumda benim ilk aklıma gelen şey, debriyaja basmak veya araç otomatikse boşa almak. 91" Model Broadway vardı zamanında gaz pedalı takılı kalırdı hep, ordan aklıma geldi
  • Gondola Binince "Lan ya koparsa uçarsa" Korkusu.
  • Manuel vites ise hiçbirşey olmaz, aracı yavaşlatmak için bir sürü yol var. Otomatik vitesse eğer fren, el freni, dua etmek
  • Hız sabitleyici zaten fren algıladığı anda devreden çıkar. Çıkmazsa manuel arabada debriyaj otomatik arabada vitese müdahale ile boş vites çözüm olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: formex

Arkadaşlar arabaların sistemleri konusunda kendimi geliştirmek için araştırma yapıyordum. HIZ SABİTLEYİCİ ile ilgili yazıları okurken birden şunu düşündüm ;

Örneğin 120 KM hızda sabitli diyelim. O anda aracın elektronik sisteminde bir hata meydana geldi yada bir şekilde devreden çıkmadı. Sizinde hızınızı azaltmanız gerekiyor önünüzde araçlar var..

Böyle bir kaza olabilir mi yani neyse benden bu kadar yani aklımdakiler...

Bu konuda teknik bilgi sahibi yada normal bilgisi olan arkadaşlar konuyu aydınlatırsa sevinirim.

İki gün evvel haber bültenlerinde vardı, gişelerde duramayıp öndeki aracı parçaladı, biride hayatını kaybetti. (haber ve iddialar doğruysa) Kamera görüntüleri netten bulunabilir.

Hız sabitlemede uzun süre kalan sürücü ani bir durumda fren-gaz karıştırabilir. Yada frene zamanında ulaşamayabilir. Normal kullanımda acil durumda zaten sol ayak debriyaja yakın olduğu için beyin kolaylıkla sağ ayağınızın freni tutturmasını sağlar. Aracı hız sabitlemeye alıp iki ayağı rahat konuma aldığınızda, zamanın çok çok kısıtlı olduğu panik fren durumunda işler çok karışır. (istediğiniz kadar deneyimli sürücü olun, denerseniz ne demek istediğim anlaşılır)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• günümüzdeki araç frenleri motorlardan güçlü olarak üretiliyor sert bir fren aracı durduracaktır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hız sabitleyici debriyaja frene kapatma ya da reset düşmesine bastığınızda devreden çıkar çıkmaması bunlara müdahale edememeniz anlamına gelir ki öyleyse yüksek hızda ölmüşsünüz demektir.
  • bos bi yolda gaza sonuna kadar basili iken frene bas.Araba nasil duruyor gorursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba otomatikte olsa frene basinca ne olursa olsn arac yavaslar durur. Gundelik kullandigimiz araclarin motoru frene karsi koyacak kadar guclu degil.

• Hiz sabitleyiciyi yapan muhendisler onu dusunmuslerdir yaw

• motor istediği kadar gaz versin, Frene basınca her türlü yavaşlar araç. bir yere patlamazsınız yani frene basınca.
  • Frenlerin uyguladığı kuvvet motordan kat kat fazladır, frene normalden birazcık daha fazla basınç uygulanarak rahatlıkla araç durdurulabilir.
  • hız sabitleyicisi istediği kadar devreden çıkmasın debriyajın görevi şanzıman dişlisini motordan ayırmaktır, vites boşta iken araba istediği kadar gaz versin tekerleklere güç gitmeyeceğinden bir sorun oluşturmaz.
  • Oha cok kötü olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: retro.

günümüzdeki araç frenleri motorlardan güçlü olarak üretiliyor sert bir fren aracı durduracaktır

ani frende takla atmaz mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • manuel vites ise sorun olmayacaktır.
  • quote:

quote:

günümüzdeki araç frenleri motorlardan güçlü olarak üretiliyor sert bir fren aracı durduracaktır

Sen bu ara takla atmayı kafayı takmışsın pisiklette takla falanmı attın naptın

• Boşa al, frene bas.
  • quote:

quote:

el freni demedim normal frende de takla atan+cc'li araç üretildimi bilmiyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.