Şimdi Ara

Hızlı Okuma - Okuma hızınız ne kadar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
3
Favori
1.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. bu ara anlayarak hızlı okuma mevzuuna takmış durumdayım. okuma hızım kitabına göre değişmekle beraber, düşük. ortalama dakikada 180-200 kelime. ben kitabı kelime kelime okuyorum. gözüm soldan sağa kayıyor yani. bazı arkadaşlar kelimeleri 3-4lü şekilde gruplayarak, gözlerini çekirge gibi atlatarak okuyor ve çok daha başarılı oluyor.

sizin dakikada ortalama okuma hızınız ne kadar acaba? ve nasıl bir okuma stiliniz var?

ayrıca hızlı okuma tekniklerine dair bana önerebileceğiniz kaynak kitap, pdf, makale, cd, bilgisayar programı vs var mı?

• Google play de hızlı okuma diye bir uygulama var tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gurney5

Google play de hızlı okuma diye bir uygulama var tavsiye ederim

evet başka bi yerde de aynı soruyu sormuştum, yine bu programı önerdiler. indirdim ben de telefona. baktım biraz. 3. alıştırmayı bitirdim ama alıştırmalar arasında yarım saat zorunlu mola verdiriyor.

siz kullandıysanız ne kadarlık bir artış oldu acaba bu programla?
  • 8 alıştırmalar bir 30dklik mola veriyor o molada dinlendirmek amaçlı ben düzenli kullanmadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5F6A14216

8 alıştırmalar bir 30dklik mola veriyor o molada dinlendirmek amaçlı ben düzenli kullanmadım
    310
  • quote:

8 alıştırmalar bir 30dklik mola veriyor o molada dinlendirmek amaçlı ben düzenli kullanmadım

Peki bu hangi uygulama? Markette birden çok uygulama var "Hızlı Okuma" diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drybeansandrice

quote:

Google play e Hızlı Okuma yaz 5 sıradaki puanı fazla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hızlı okuma ve yks
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Ücretli olan mı?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ücretli olan mı?

Evet

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5F6A14216

quote:

quote:

quote:

quote:

Ücretli olan mı?

Evet

Alıntıları Göster
    Adil Maviş'in Anlayarak Hızlı Okuma isimli kitabı bu konuda yardımcı bir kaynak.Kitapta belirtilen egzersizleri atlamadan,sabırla yaparsan bir gelişme kaydedersin.Bu konuda tüm olay göz kaslarını ve görme netlik alanını geliştirmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6055013EF

Adil Maviş'in Anlayarak Hızlı Okuma isimli kitabı bu konuda yardımcı bir kaynak.Kitapta belirtilen egzersizleri atlamadan,sabırla yaparsan bir gelişme kaydedersin.Bu konuda tüm olay göz kaslarını ve görme netlik alanını geliştirmek.

Alıntıları Göster
    dk da 500 kelimeye yaklaştım hedefim ikii ay içinde bine çıkartmak. nasıl yaptınız derseniz bir çok program var bunun için inanın düzgün şekilde uygularsanız faydası oluyor.
  • Dakika da 150 kelime yuzde/80 anlama orani , zevk alarak okuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: konia42

dk da 500 kelimeye yaklaştım hedefim ikii ay içinde bine çıkartmak. nasıl yaptınız derseniz bir çok program var bunun için inanın düzgün şekilde uygularsanız faydası oluyor.

işte o programları soruyorum ben de. varsa bildiğiniz program söylerseniz buraya bakan arkadaşlar ve ben yararlanırız
  • Öncelikle belirtmeliyimki hızlı okuma işi profesyonel spor yapmak gibi bir şey futbolcuları düşünün mesela, sürekli düzenli olarak antrenman yapmazsalarsa performansları düşer.
    Çok okumalısınızki yaptığınız antrenmanların faydasını görün, bu konuda pcler en uygun seçenek bence (kastım büyük ekran) google da aratırsanız birçok uygulama mevcut, belki sorunuza cevap olmadı ama ufak tefek tecrübelerimi paylaşmak istedim azimli çalışmalar:)
  • hocam siz nasıl artırdınız okuma hızını benim 170 falan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

arkadaşlar cidden hızlandırın, 400 falan olsun bari en az. teknik metinlerde yavaşlar ama yavaşı 300-500 falan olur çok üstelemezseniz. anlama hiç düşmüyor, artıyor da denebilir. siz bildiğin kendinizi yavaşlatıyorsunuz 150 falan nedir gözünüzü seveyim 150 olur mu yazıktır günahtır vaktinize ve emeğinize.

Uzun suredir boyle varsa yontemi soyle 150 den 200 e cikmak bile benim icin basaridir
  • Yazar yillarini veriyor kitaba ben tutup 1 saatte bitireyim. Adamin emegine saygısızlık gibi geliyor bana. Ben not almadan altini cizmeden okuyamam
  • quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

kaç senedir bilgisayar kullanıyorsunuz arkadaşlar? ilk başta tuşlara teker teker basmıyor muydunuz? sonra şu an olduğunuz hıza ulaştınız. peki yıllardır kullanmanıza rağmen hızınız neden hala aynı? daha hızlı yazanlar nasıl oluyor da daha hızlılar?

beyin bir işi idare etmeye başladığı anda hızlanmayı durduruyor. bu daha da hızlanamayacağı anlamına gelmiyor. denemek için şimdi normal hızda bir şeyler yazın, sonra kendinizi hızlı yazmaya zorlayarak yazın bir de. hata yapsanız da sorun değil. eğer uzun bir süre kendinizi hızlı yazmaya zorlarsanız, eskisinden hızlı yazan birine dönüşürsünüz, bıraktığınız an hızınız çıkarttığınız yerde kalır, sürdürürseniz hızınız da fizik kuralları elverdiğince artışını sürdürür.

okuma hızı da öyle. bizi yavaşlatan birkaç unsur var: bir seferde bir kelime okumak, okurken içimizden kelimeleri seslendirmek ve anlamadıkça geriye dönmek.

önce iki kelimeyi bir bütün halinde görüp okumaya alıştırın kendinizi. bir görüşte "elma" diğer görüşte "düştü" diye okumayın. bir seferde "elmadüştü" şeklinde görmeye çalışın. bu şekilde okuyun bol bol, beyniniz alıştıkça 3 ve 4 kelimeye ulaşabilirsiniz kolayca. inanın zor değil ve anlama da düşmüyor. eğer yavaş okursanız kelimenin sonuna geldiğinde başını unutabilirsiniz. e-ğer ya-vaş o-kur sa-nız gör-dü-gü-nüz gi-bi an-la-mak da-ha zor.

gelelim iç seslendirmeye. yıllardır süren bir alışkanlık, birden kurtulamayabilirsiniz. ben de tam olarak kurtulmuş değilim ama sesini kısabildim. zaten kelimeleri bütün halinde gördükçe kendiliğinden kısılıyor sesi. kelimeleri anlamak için içinizden tekrar etmenize gerek yok. trafik tabelasında X gördüğünüzde içinizden "dur!" diye tekrar etmiyorsunuz. böyle anlamaya alışıldığı için iç sesten kurtulmaya çalıştıkça anlama oranınız düşebilir ama belirli bir süre sonra beyin görerek kavramaya alıştığında, her şey çok daha güzel olacaktır.

bir de geri dönme var. eğer okurken cümleyi anlamadığınızda geri dönmezseniz beyin der ki: " geri dönüş yok, bir seferde kaptım kaptım yoksa anlaşılmayacak bu şey. " böylece daha konsantre şekilde okursunuz ve geri dönerek kaybetmezsiniz zaman.

hızlı okuma egzersizi yaparken okuduğunuzdan hiçbirşey anlamayabilirsiniz, bunu hiç önemsemeyin. hıza ve bir bakışta daha çok kelime görmeye odaklanın. basketbolcular antrenmanlarında sadece oyun oynamazlar, koşu çalışırlar, şınav çekerler, faul atışı pratiği yaparlar, bu ayrı şeyler bir araya gelir ve iyi bir oyun ortaya çıkar. koşu çalışırken 3'lük antrenmanı yapmaya kalksalar ne 3'lükleri adam gibi gelişir ne de koşu hızları.

siz de anlamasanız bile hız egzersizi yapın dostlarım, ve anlama egzersizleri de yapın ayrıca. bir paragrafı normal hızda okuyun ve elinizle sayfayı kapatıp ne anlam çıkardığınızı anlatın kendinize. sonra bu ikisi birleşecek ve daha hızlı okuyan, daha hızlı anlayan insanlara dönüşeceksiniz.

bunda olağanüstü bir şey yok.insan hep aynı ağırlığı kaldırırsa gelişmez, ağırlığını arttırdığında zorlanır ve gelişir. zorlanıp gelişen kişi doğal olarak daha ağır ağırlıkları kaldırabilir.

eylülnisaeyvaz arkadaşım, hızlı okurken de durup düşünebilir, önemli yerlerin altını çizebilirsiniz. sadece bilgi kafanıza daha net ve daha hızlı şekilde iletilir. elektriği bakır telle iletmek veya altın telle iletmek gibi. her türlü iletilen yere elektrik gider ancak biri daha hızlı ve keskin, 2.yi seçmenin daha verimli olacağı düşüncesindeyim.

edit: bir kitap takip etmek isterseniz Mustafa Ruşen'in Hızlı Okuma kitabını öneririm.

Eline sağlık hocam. Gayet açıklayıcı bi yazı olmuş. Kaptım taktikleri bundan sonra uygulamaya çalışacağım.

• Sagolun cok aciklayici olmus bir sure boyle devam edip oyle olcecegim
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Mandalorian

Sagolun cok aciklayici olmus bir sure boyle devam edip oyle olcecegim
    Sesli kitap sakın okuma.Ve kelimeleri 2şerli 4erli 6 şarlı...vs. kelime grupları halinde oku
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.