Şimdi Ara

Hogwarts Legacy (2023) [PC ANA KONU] (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.388
Cevap
48
Favori
90.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ryzen 9 7900x 32 GB ram 4070 ti aynısı bende oldu hogwart dışında 145 fps hogwart ta 5 10 fps e kadar düştü gpu kullanım da bi tuhaflık var

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Reddit de baya eleştiren var ilk gün yaması gelecektir cuma günü bakalım ondan sonra ne olacak

• GOKHAN 07 G kullanıcısına yanıt

Malesef dostum ya onuda denedim sistemim yüksek win 11 rtx 3060 performance max kullanıyorum.Tıklıyorum mouse imleci döner gibi oluyor ama herhangi bir ekran gelmiyor veya hata vermiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maxiiii M kullanıcısına yanıt
    Dosya butunlugunu doğrulamayi dene istersen bide steamden

Onuda denedim yine aynı,komple sildim, steami de sildim tekrar yükleyeceğim herşeyi bakalık olucak mı !ama yinede önerilerinize açığım

• Oyunu erken erişimle 2 saat kadar oynadım. Bu sürede karakter oluşturma, sınıf seçimi ve yetenek görevleri ile geçtiği için açık dünya oynanışa pek bakamadım. Bu nedenle teknik olarak değerlendirebilirim. Oyunu 1440p ve 4K da denedim, her iki çözünürlükte tüm ayarlar Ultra, DLSS3 Kalite, Frame Generation Açık ve Ray Tracing Ultra seçiliyken 23 GB sistem belleği kullanıyor yani oyunun gereksinimlerinde yer alan 32 GB bellek artık standart hale gelmeye başladı. Grafiklere gelirsem Unreal Engine 4 ile yapılmış ve özellikle karakter modellemeleri gayet başarılı,büyülerde ortaya çıkan görsel efektlerde yine güzel duruyor. Henüz açık dünyaya pek çıkamasamda 1440p de belirttiğim ayarlarda 120-140 fps, 4K da ise 80 fps civarı oyun geziniyor. Elbette bunlar DLSS 3 kalite ve FG açıkken elde edilen değerler, DLSS 2 de çok daha düşük değerler elde ediliyor. Oyunun işlemci kullanımı fazla değil, daha çok ekran kartına ve sistem belleğine yükleniyor. DLSS 3 destekleyen bir kartınız varsa oyun çok akıcı ama diğer türlü performans açısından sorun çıkarabilir özellikle sistem belleği kullanımı oyunun çok yüksek. Hogwarts Legacy (2023) [PC ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 8 Şubat 2023; 12:53:42 >

• Karakter modellemeleri baya iyi olmuş

5600x 32 gb ram rx 6800 hiçbir sıkıntı yok. eğer oyun hdd kurulu ise drop yiyebilirsin.

• Tüm oyun sektörünün ve bu oyun sektörüne para kazandıran bizlerin, erken erişim, deluxe edition fln tarzı saçmalıklara para yedirmemesi gerekiyor artık.

• ExclusivePack kullanıcısına yanıt
    Ssd var hocam M2 oraya kurulu

• fps 5,10 muhabbeti doğru şapkaya kadar her şey harika sonrası berbat :D Kesinlikle ilk gün yamasını bekleyeceğim. Zaten ilk gün yaması da 50-70 gb bir şey deniyor oyun kadar yama olmuş :D

Ama ilk izlenimleri efsane duruyor sanırım yılın oyunu geliyor gibi..

• fsr kötü olur diye düşünüyordum açıkçası çok şaşırttı beni. dlss den farkını göremedim bunun sebebi oyunun optimizasyonu mudur?

• Nvdia da oyuna özel sürücü gönderirse düzelir diye düşünüyorum

• oyunda felaket optimizasyon sorunları var. acil peç lazım bu oyuna

• FPS sorunları yaşayanlar

1) Oyundan V-Sync'i kapatın

2) Nvidia Low Latency'yi On+Boost yapın

3) Save edip oyunu kapatın

4) Nvidia Control Panel'den V-Sync'i açın

Bende düzelme var gibi.

Manuel olarak DLSS update'i yapmak da FPS'yi artırıyormuş.

https://www.techpowerup.com/download/nvidia-dlss-dll

Buradan DLSS DLL 2.5.1'i indirip aşağıdaki yere atın.

"‪C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Hogwarts Legacy\Engine\Plugins\Runtime\Nvidia\DLSS\Binaries\ThirdParty\Win64"

Bakalım işe yaraycak mı siz de deneyin.

• Valla konsol alacağım artık yetti bu çile. Şu saçma sapan koruma yüzünden bilmem kaç oyundur fps drop show oluyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glasscannon

Valla konsol alacağım artık yetti bu çile. Şu saçma sapan koruma yüzünden bilmem kaç oyundur fps drop show oluyor.
    Hocam konsol da oyunlar uygun olsa ve Türkçe destekli çıksa düşünmeden herkes alır PC oyunculuğu cidden çile avantajları olduğu gibi dezavantajları da var gülü seven dikeni misali

• Glasscannon G kullanıcısına yanıt
    Valla su PC ye harcadigim parayla 4 tane PlayStation bi tane TV alırdım en sonunda kırıp kafayı gecicem

• Bıyıklı Bey kullanıcısına yanıt
    Evet hocam, makine çeviri olmadığı sürece Türkçe yama imkanı olması çok iyi.
    Ama özellikle bu 4000 serisi kartlardan sonra iyice coştu yapımcılar. Portal rtx olur 40 fps, Witcher 3 güncellenir 25 fps. Anladık yani dlss 3 iyi bir şey. 30 fps oyunu 150 yapıyor ve bizi sürünmekten kurtarıyor.
    İyi ki Metro Exodus, Res 2 remake gibi oyunlar şimdi çıkmadı.
    Alt tarafı oyun zevkimiz var; yok dlss güncelle, yok driver bekle…
    5000 serisi çıktığında da 4000 serisini çöp edecek über teknoloji bulurlar kesin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • merhaba bu hatayı alıyorum

nedir bilen var mı

Hogwarts Legacy (2023) [PC ANA KONU]
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.