Şimdi Ara

Hogwarts Legacy (2023) [PC ANA KONU] (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.388
Cevap
48
Favori
90.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Glasscannon

Evet hocam, makine çeviri olmadığı sürece Türkçe yama imkanı olması çok iyi.
    Ama özellikle bu 4000 serisi kartlardan sonra iyice coştu yapımcılar. Portal rtx olur 40 fps, Witcher 3 güncellenir 25 fps. Anladık yani dlss 3 iyi bir şey. 30 fps oyunu 150 yapıyor ve bizi sürünmekten kurtarıyor.
    İyi ki Metro Exodus, Res 2 remake gibi oyunlar şimdi çıkmadı.
    Alt tarafı oyun zevkimiz var; yok dlss güncelle, yok driver bekle…
    5000 serisi çıktığında da 4000 serisini çöp edecek über teknoloji bulurlar kesin.
    Ya bir de bu dlss teknolojisini ben hiç sevemedim oyunlarda ki pürüzsüz berrak görüntüyü alıp götürüyor ne zaman kapatsam daha net ve canlı grafiklerle oynuyorum konsol da oynayınca netlik bana daha güzel geliyor teknoloji adı altında yoluyorlar oyunculari.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Selamlar, oyun PC’de ne durumda acaba? Optimizasyon açısından.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gpt Türkçe yama da çıkmış. Optimizasyon nasıl sıkıntı yoksa alalım hemen. En ucuz nereden alabiliriz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Optimizasyonu fecaat. 4090 ile 70fps göremedim ray tracing açık olmadan. açtığımda 45i geçmiyor. (4k)

• EhtiyarKurt kullanıcısına yanıt

nereden indirebiliriz?

• merhaba bu hatayı alıyorum

nedir bilen var mı

Hogwarts Legacy (2023) [PC ANA KONU]
  • EthanWinters kullanıcısına yanıt

Sistemde bir sorun olabilir hocam. Zira FG ile 80-100 FPS arası rahatlıkla oynuyorum. 4K, RT dahil tüm ayarlar Ultra’da.

• SAVIAR kullanıcısına yanıt
    Oyunu kapatıp tekrar girdiğimde hogwart da 30 dk 130 fps alıyorum sonra birden 15 20 fps e düşüyor shader ile ilgili sorun var sanırım ekran kartım 4070 ti 7900x 32 GB ram 2 TB M2 ssd

• Bıyıklı Bey kullanıcısına yanıt

Dlss 3 de anlamak çok zor farkı

• Olabilir hocam stres testlerinde sorun yok fakat yazılım tarafında Windows11 için en son KB5022360 güncellemesinden sonra az da olsa performans düşüşü olmuştu ondan şüpheleniyorum. O güncellemeye kaldırıp bir de öyle deneyeceğim.

• O kadar heyecanlandırmıştı, yine mi optimizasyon kabusu !! :(

• Oyunun performans sorunları pes ettirdi RTX 3070 Ryzen 5 5600 16 GB RAM M2 SSD ile oyunda stabil FPS diye bir şey yok. Ayarları kıstım ancak bir nebze oynanabilir oldu onda da görüntü çöp oldu resmen. Hadi performans sorunlarını geçtim. Yahu 8 level oldum 4 saat kalede bir oraya koş bir buraya git onla konuş karpuz topla çiçek topla böcek topla. Arkadaş MMO mu oynuyoruz biz ? Bu şekilde sağa sola koşturarak 73 saat değil 173 saat de sürer bu oyunun süresi. Zaten dil desteği yok bir haltta anlamıyorum sürekli atlatıp duruyorum. Konuşmalardan sinematikten oyunu oynayamıyorum. En çok da eşşek gibi sağa sola koşmaktan yoruldum. 5 saat oynama sürem olmasına rağmen steam dan iade talebinde bulundum umarım kabul ederler.

• Hem buradan hem de yabancı forumlardan ve Youtuberlardan gördüğüm kadarıyla performansta ciddi sıkıntılar var. En düşük ayarlarda bile çoğu kişi anlık takılmalarla ve 5-10 saniye süren 10-15 fps’e kadar düşen drop’larla karşılaşmış. Tahminim ilk gün yaması ve oyuna özel çıkacak güncel ekran kartı driver’larıyla sorunlar azaltılacaktır. Yeni çıkan Callisto Protocol de gördüğüm ve duyduğum kadarıyla ilk günlerde fecaat durumdaydı fakat sonra önemli ölçüde toparlanmış. Benim 20’sinde yıllık iznim olduğu için o süreye kadar bekleyeceğim. Umarım o zamana kadar toparlanmış olur

• 5 Saatlik oynama süresine rağmen steam a performans sorunlarından bahsettiğim için oyunu iade aldı. Bu oyun bu şekilde oynanmaz resmen çile çektiriyor insana. Toparlanması zaten 2 ayı bulur kafadan o zamana kadar da indirim ve türkçe yaması gelir o şekilde oynarım.

• oyun bahsedildiği kadar sorunluysa ben de iade etmeyi düşünüyorum fakat muhtemelen tekrar almak için daha fazla ödemem gerekeceğinden emin de olamıyorum.

• Deluxe versiyonunda verilen içeriğin saçmalığından ve oyunun optimizasyon sıkıntısı çekeceğini bildiğim için Deluxe almamıştım. İyi ki almamışım. Oyundan beklentisi olan fakat iade etmek isteyen arkadaşlara önerim iade etmemeleri. Büyük ihtimalle ilerleyen zamanlarda bin TL'yi aşar bu oyun. Almışken kütüphanenizde dursun. Elbet düzeltilecektir neticede.

• Oyunun başlarındayim daha açık dünyaya erişim saglamadim deluxe sürümü sahibiyim rtx 3060 ti ryzen 7 3800x kullaniyorum optimizasyon ile alakalı en ufak sorun sıkıntı yaşamadım bı ara ara sahnede cortledi yavaşladı oyun ama düzeldi bakalım daha açık dünyaya atamadık kendimizi dediğiniz gibi optimizasyon sorunun var ise guncellemeler ile muhakkak duzeltilir oyun çok iyi detaylar sesler grafikleri asiri begendim uptadeler ıle çözülür ben aşırı beğendim oyunu Harry poter hayranı olanda birisi değilim sırf o dünyayı deneyimlemek için aldım atmosferi çok iyi...

• Bu güne kadar hangi oyun 3 gün önceden erkenden stabil bir şekilde oynandı ki day 1 patchi görmeden iade etmeyin bence

• JRache kullanıcısına yanıt

hocam bu oyunu yüksek grafik kalitesinde oynayacaksanız 16gb ram yetmiyor. aynı şekilde gpu da 8gb ram var ise 2k üzeri çözünürlükte yetersiz kalıyor.

kendi sistemimde yaşadıklarımı anlatayım. ryzen 5600, 6800xt ve 32gb ram ile ultra ayarlarda her iki tarafta da minimum %50 ram kullanımı alıyorum. fsr 2 quality açık 4k çözünürlükte 2k'dan upscale ediyor. bu haliyle açık dünyada bazı yerlerde fps 40'lara bile düştüğü oluyor. fsr kapatıp 2k da oynamayı denedim, siz denemeyin Hogwarts Legacy (2023) [PC ANA KONU] fsr 2'de balanced yapınca oyunun hoş atmosferi kayboluyor. dlss belki bu konuda bir nebze daha kurtarabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiberdono -- 9 Şubat 2023; 8:45:51 >
  • Bıyıklı Bey kullanıcısına yanıt

ben de pc tarafını tercih ediyorum ama konsolda oyun çıkışında bile hesap alıp satma işleri ile bu oyunu 100-150tl ye oynayıp bitirebilrsiniz

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.