Engine.ini düzenlemesi + yeni patch ile kayda değer bir şekilde toparladı bende performans. En facia yerlerden olan Hogsmeade'de test ettim. Fakat Steam'de başka sorunlar çıktı vs. diyenler olmuş. Ben ek bir sorun yaşamadım. Engine'ı eski haline alıp tekrar bir bakacağım sadece patch ne duruma getirmiş. Patch detayları; < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 15 Şubat 2023; 2:16:2 > |
Hogwarts Legacy (2023) [PC ANA KONU] (36. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Anladım hocam, çok sevindim. Onu denedikten sonra da sonucu yazabilirseniz çok sevinirim, iyi oyunlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ben oynuyorum ve herhangi bir sıkıntı yok PC'ye kıyaslayacak olursak.
RT modunda oynuyorum oyunu, sadece bazı mekanlara geçiş yapınca anlık droplar oluyor. 1-2 saniye bekleyip, ilerleyince hiçbir sıkıntı kalmıyor ama. Bu da optimizasyon ile ilgidir diye düşünüyorum. 2.5 gb'lık yama gelmiş. Şimdi oyundan çıktım ve onu yüklüyorum ve de bu yama ile beraber bu sorunlar çözülecektir diye düşünüyorum. Witcher 3 Next-Gen yamasında da bundan 10000 kat fazla drop vardı ama düzeldi sonradan.
Yaklaşık 8 saat oynadım oyunu ve fps dropları en fazla 10 defa yaşamışımdır. Gayet akıcı ve sıkıntısız oynuyorum şuana kadar.
Eğer almayı düşünüyorsan konsola, yamadan sonra tekrar bir kıyaslama yapabilirim hocam.
-
-
31 yaşındayım aşkla oynuyorum yanlış düşünce.quote:
Orijinalden alıntı: @KlavYE@
25 yaş altı için bir oyun bence
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ryzen 5 5600, 3070ti ve 16gb ram olan sistemim var. Pcye almayı düşünüyorum fakat bu yorumları görünce biraz tereddüt ettim. 2Kda nasıl oynayabilirim, fikir verebilir misiniz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
39 yaşındayım 2001 yılında 17 yaşındayken izlediğim ve ilk filmle beraber hayranı olduğum evrenin ve Harry Poter ya da başka bir deyişle Hogwarts Dünyasının oyununu oynuyor olmaktan Büyük Keyif alıyorum.
İçtenlikle katılıyorum üstadım ağzı olan konuşuyor ne diyelim :)quote:
Orijinalden alıntı: Lion_Army39 yaşındayım 2001 yılında 17 yaşındayken izlediğim ve ilk filmle beraber hayranı olduğum evrenin ve Harry Poter ya da başka bir deyişle Hogwarts Dünyasının oyununu oynuyor olmaktan Büyük Keyif alıyorum.
Hocam gerekli cevapları @JePinkman arkadaşımız vermiş ama bende baktım dün gece biraz. Fark yaratıyor Engine.ini dosyasını editlemek. Zaten oyuna güncelleme gelsin gelmesin yada performans sorunu olsun olmasın bu editi yapmak yararlı. Özellikle Vram'i yüksek kartlar Editde ki "r.Streaming.Pool Size=3072" ayarı 8gb 'dan yüksek Vram'a sahip kartlar için 4096 yapmak baya bir faydası oluyor. Yani ben bunu devamlı kullanıcam. Ayrıca bi zararını görmedim Steam'da olumsuz geri dönüşler olmuş ama bu şekilde Vram'i daha düzgün kullandığını gözlemledim. Fps artışı beklenmesin zaten ama takılmalar azalıyor.
Ram i 16 dan 32 GB yapınca titreme ve anlık kasma geçti sadece bazı bir kaç bölgede fpsnin sabit 45 kere düşmesi oluyor, 32 yapmak diğer oyunlarda da fark etti cod MW 2 de bazen anlık düşüşler olabiliyordu şimdi olmuyor
Bir kaç ayar ile takılmalarin azaldığı söylenmekte ben denemedim deneyince editlerim yukarıda ki arkadaşlar paylaşmış bende direk buraya yazayım.
Windows Ayarları üzerinden Sistem menüsüne gidiyoruz.
Sonrasında Monitör sekmesindeki “Grafik ayarları” seçeneğine tıklıyoruz.
Sonrasında donanım hızlandırmalı GPU zamanlama (hardware-accelerated GPU scheduling) özelliğini aktif ediyoruz.
Pc yi yeniden başlatılıyoruz
Daha sonra bu kısıma girip
AppData\Local\Hogwarts Legacy\Saved\Config\WindowsNoEditor" and backup "Engine.ini".
Engine uzantisini açıyoruz alttaki verdiğim ayarları en alt kısma yapıştırıp kaydet diyip çıkıyoruz
[SystemSettings]
r.bForceCPUAccessToGPUSkinVerts=True
r.GTSyncType=1
r.OneFrameThreadLag=1
r.FinishCurrentFrame=0
r.TextureStreaming=1
r.Streaming.PoolSize=3072
r.Streaming.LimitPoolSizeToVRAM=1
[ConsoleVariables]
AllowAsyncRenderThreadUpdates=1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bıyıklı Bey -- 15 Şubat 2023; 12:14:7 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Yama yüklendikden sonra performans kötüleşti bende, halbuki atmosfer anlamında müthiş bir oyun yapmışsınız içine limon sıkmasanız olmazmıydı.
En az 6 ayda oyunun teknik anlamda elden geçmesi lazımmış, yaz aylarında çıksaydı sorunsuz bir şekilde keşke.
-
Oyunu Deluxe Edition ön sipariş almış olan biri olarak kırıldığına sevindim. Parayla aldığım orijinal oyunu korsan oynayıp belki daha optimize oynayabilirim. 3 kuruş peşinde koşacak diye yapımcı firma resmen paramızla rezil ediyor bizi. İyi oyun satar arkadaş, oyununa güvenmeyen adam Denuvo koyar. Ayıp gerçekten şu yapılan.
-
Bu oyunun katili Denuvo, optimizasyon falan değil. Ayrıca çok yanlış bir tercih. Satın alıp parasının karşılığını bekleyen insanları, oyununu korsandan korumak için işe yaramayan (işe yaramadı çünkü kırıldı) bir güvenlik önlemiyle baltalamak gerçekten anlamsız. Bir önceki mesajımda rahat rahat oynadığımı, oyunun aktığını söylemiştim ama anlamsız yerlerde anlamsız zamanlarda droplar yaşıyorum. Performans yerlerde sürünüyor. Bu işe kısa sürede büyük çaplı el atması lazım yapımcı firmanın. Steam sayfasında falan 4090ti'la 4080 bilmem nelerle çok rahat ultrada akıyor falan diyenler olmuş. E kardeş el insaf. Bir zahmet aksın.
-
Hocam bunlar sadece Nvidia için değil, herkes için. Nvidia için dediği ayrı bir kısım. Nvidia kontrol panelinde Shader Cache ayarını 10 gb yapın demiş orası için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 15 Şubat 2023; 12:15:15 >
Oyunun ram kullanımı çok kötü. Zaten mevcut haliyle bile droplar yaşanıyorken, ram de dolduğunda daha can sıkıcı hale gelebilir. Kendi drop sorunları engine dosyası ile toparlanıyor ama ram problemi için pek bir şey yapılamıyor gibi. 1440p de oynuyorum ben, açık alanda 23-24 gb'ı gördüğü oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 15 Şubat 2023; 13:4:10 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X