Şimdi Ara

'Hollywood film üretmeye son verebilir'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 'Hollywood film üretmeye son verebilir'

Hollywood’un ünlü yönetmeni Peter Jackson, korsan filmlerin Hollywood’un film sektöründen çekilmesine sebep olabileceğini ileri sürdü.

Çağdaş sinemanın başarılı örneklerinden kabul edilen ‘Yüzüklerin Efendisi’ serisinin Oscar ödüllü yönetmeni Jackson, “Film korsanlığı sinema sektörünün kazançsız bir sektöre dönüşmesine yol açabilecek potansiyele sahip. Eğer bu gerçekleşirse Hollywood film üretmeye son verecek.” diye konuştu. ‘King Kong’ adlı yeni filmi yakında gösterime girecek olan ünlü yönetmen, korsan yayıncıılık böyle devam ederse, bundan böyle hiçbir yapımcının yeni filmleri finanse etmeyeceğini söyledi. Amerikan Film Derneği’nin verileri de Jackson’u doğruluyor: Yapılan tahmine göre, üretilen filmlerin korsan DVD’leri film endüstrisine sadece geçen yıl için 3 milyar dolardan fazla zarar verdi. aa

Okunu yıldızlara hedef alınız ki ağaçtaki elmayı vurabilesiniz.
    OĞUZ KAĞAN

• yaw bırak allah aşkına reklam paraları yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: updated_man

yaw bırak allah aşkına reklam paraları yeter.
    saçmalamasın... korsandan batacaksa holywood şimdiye türkiyede ne yayinevleri batardı, film şirketleri batardı.

hem zaten inşallah bi daha holywood film yapmaz. artık aynı saçma amerikan mantığı ve anlayışıyla yapılan, birbirnin kopyası filmleri görmekten miğdem bulanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: updated_man

yaw bırak allah aşkına reklam paraları yeter.
    saçmalamasın... korsandan batacaksa holywood şimdiye türkiyede ne yayinevleri batardı, film şirketleri batardı.

hem zaten inşallah bi daha holywood film yapmaz. artık aynı saçma amerikan mantığı ve anlayışıyla yapılan, birbirnin kopyası filmleri görmekten miğdem bulanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: miskinmiskin

Alıntıları Göster
    miskinmiskin e katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdul_2341

Alıntıları Göster
    Dünya büyük bir beladan kurtulur.Artık şu lanet ve saçma filmleri izlemiyeceğiz

ŞEREFSİZ AMERİKA ŞEREFSİZ HOLLYWOOD

• quote:

Orijinalden alıntı: abdul_2341

Alıntıları Göster
    onun için evlerinin bahçelerine uçak pisti yaptıracak kadar para kazanıyorlar değil mi?

bir de korsan olmasa demek evlerinin bahçelerine füze rampası yaptırcaklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofrost

onun için evlerinin bahçelerine uçak pisti yaptıracak kadar para kazanıyorlar değil mi?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: nofrost

Bu adamların hepside şerefsiz üçkağıtçı,p*zev*nk aklın sıra milleti kandırıcaklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bozkırın_Tezenesi

quote:

Bu adamların hepside şerefsiz üçkağıtçı,p*zev*nk aklın sıra milleti kandırıcaklar.

Alıntıları Göster
    Kapatsalar hiç üzülmem hem amerikanın geliri azalır hemde ameriak propogandası son bulur bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Spetsnaz!

Kapatsalar hiç üzülmem hem amerikanın geliri azalır hemde ameriak propogandası son bulur bence.

Alıntıları Göster
    adı batasıcalar...........

böyle söyleyerek korsanı engelliyeceğini sanıyolar

İNADINA KORSANA DESTEK........

param olsa bile korsan alıcam......

O şerefsizlere yediriceğime parayı
    Bir aç kardeşimin karnını doyururum......

• quote:

Orijinalden alıntı: _TurkishSword_

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: _TurkishSword_

Gene başladı Amerika tu kaka şerefsiz v.b. Konu dışından bu yüzden kaçtım kültür bilime de sıçradı. Bunlar doğru düşünceler değil. neden öyle düşünüyorsun Amerika olduğu için mi?
    Hollywood'un belli bir siyasi görüşü desteklediği felan yok. Tarafsız ve ileri görüşlü yönetmenler çoğunlukta. Çoğu zaman hükümet karşıtı hatta Amerika karşıtı filmler hollywood dan çıkmıştır. Hollywood her zaman gerek bilimkurgu filmleri ile olsun gerek diğer filmler ile olsun her zaman dünyaya ışık tutmuştur. bunlar benim görüşlerim.

Korsana destek emeğe saygısızlık emeği hiçe saymaktır. emek hırsızlığıdır. sen onların emeğini çalacaksın onlar da senin emeğini çalacak öyle mi ne olcak bunun sonu?

Biz iyiyiz onlar kötü. şu mezhep iyi bu mezhep kötü. Müslümanlar iyi evrimciler kötü. Ne olacak bu işin sonu? nereye kadar gidecek bu düşmanlık.

Amerika kötü, hollywood kötü
    o zaman bırakın korsanı, peki neden seyrediyorsunuz filmleri seyretmeyin o zaman. bu en azından daha onurlu bir davranış olur. düşüncenizin arkasında durursunuz en azından.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaotika

quote:

Gene başladı Amerika tu kaka şerefsiz v.b. Konu dışından bu yüzden kaçtım kültür bilime de sıçradı. Bunlar doğru düşünceler değil. neden öyle düşünüyorsun Amerika olduğu için mi?
    Hollywood'un belli bir siyasi görüşü desteklediği felan yok. Tarafsız ve ileri görüşlü yönetmenler çoğunlukta. Çoğu zaman hükümet karşıtı hatta Amerika karşıtı filmler hollywood dan çıkmıştır. Hollywood her zaman gerek bilimkurgu filmleri ile olsun gerek diğer filmler ile olsun her zaman dünyaya ışık tutmuştur. bunlar benim görüşlerim.

Korsana destek emeğe saygısızlık emeği hiçe saymaktır. emek hırsızlığıdır. sen onların emeğini çalacaksın onlar da senin emeğini çalacak öyle mi ne olcak bunun sonu?

Biz iyiyiz onlar kötü. şu mezhep iyi bu mezhep kötü. Müslümanlar iyi evrimciler kötü. Ne olacak bu işin sonu? nereye kadar gidecek bu düşmanlık.

o zaman bırakın korsanı, peki neden seyrediyorsunuz filmleri seyretmeyin o zaman. bu en azından daha onurlu bir davranış olur. düşüncenizin arkasında durursunuz en azından.

Alıntıları Göster
    quote:

bu konuda böyle düşünmen ilginç

benim babam nato da çalışıyor ve abd hava kuvvetleri kütüphanesinden dvd alıyor sürekli. neredeyse her gün bir amerikan filmi izliyoruz..

tüm filmler için diyemem.içlerinde güzel humanist filmler de var.bazı filmler de işte bilim kurgu türü ve siyasetle uzaktan yakından alakası olmayan filmler..

ama o kadar çok amerikan filmi izledim ki insanın kafasına resmen amerika dünyanın efendisidir cümlesini kazıyor..hele askeri filmler ya da politik filmler..

film endustrisi emperyalizme alet ediliyor ne yazık ki..

geçenlerde izlediğim bir film ''Black hawk down'' (karaşahin düştü) afrikada yaşayan müslümanları tam anlamıyla zalim,masum insanları öldüren kişiiler ve hristiyanları ve amerikalıları da zavallaı insanlara yardım eden kişiler olarak göstermiş..

yani bu film dünyada milyonlarca kişi tarafından izleeniyor ve izleyen kişilerin artık müslümanlara nasıl bakacağını tahmin edemiyorum..

bu sadece bir film dikkatini çekerim.başka bunun gibi bir sürü film izlemişimdir..

hollywood asla kalitesiz film yapmaz hepsini çok beğeniyorum ama kimse bana amerikanın bu işi emperyalist emellerine alet etmediğini idda etmesin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofrost -- 31 Ağustos 2005, 1:38:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nofrost

quote:

bu konuda böyle düşünmen ilginç

benim babam nato da çalışıyor ve abd hava kuvvetleri kütüphanesinden dvd alıyor sürekli. neredeyse her gün bir amerikan filmi izliyoruz..

tüm filmler için diyemem.içlerinde güzel humanist filmler de var.bazı filmler de işte bilim kurgu türü ve siyasetle uzaktan yakından alakası olmayan filmler..

ama o kadar çok amerikan filmi izledim ki insanın kafasına resmen amerika dünyanın efendisidir cümlesini kazıyor..hele askeri filmler ya da politik filmler..

film endustrisi emperyalizme alet ediliyor ne yazık ki..

geçenlerde izlediğim bir film ''Black hawk down'' (karaşahin düştü) afrikada yaşayan müslümanları tam anlamıyla zalim,masum insanları öldüren kişiiler ve hristiyanları ve amerikalıları da zavallaı insanlara yardım eden kişiler olarak göstermiş..

yani bu film dünyada milyonlarca kişi tarafından izleeniyor ve izleyen kişilerin artık müslümanlara nasıl bakacağını tahmin edemiyorum..

bu sadece bir film dikkatini çekerim.başka bunun gibi bir sürü film izlemişimdir..

hollywood asla kalitesiz film yapmaz hepsini çok beğeniyorum ama kimse bana amerikanın bu işi emperyalist emellerine alet etmediğini idda etmesin..

Alıntıları Göster
    quote:

+1 ancak ne kadar büyük bütçeli olursa olsun kalitesiz filmlerde ortaya çıkıyor zaman zaman.

Ayrıca Hollywood'un böyle bir karar alması gülünç olur.Korsan film izleyen insanlar belli davranış kalıplarına sahiptirler.Bir filmi internet ya da bir korsan satıcı aracılığı ile edinir ve izlerler.Daha sonra film sinemalara giriş yaptığında (korsan kullanıcı eğer delice bir sinema fanatiği değilse) filme gitmez.Para vermez.Şimdi bu tür korsan kullanıcılara A grubu diyelim.Birde sinema fanatikleri vardır.Hem korsan kullanırlar hem de filme giderler.Hatta filmin hem korsanına hem de orijinaline sahiptirler.Bunlarda B grubu olsunlar.Diğerleri ise salt sinema fanatikleridir.Bunlar korsan film kullanmadıkları gibi kaliteli her filmi kaçırmakmakta birbirleriyle yarışırlar.İşte bunlarda C grubu.Şimdi tüm bunların ışığında A , B ve C gurubu fanatiklerinin Hollywood'a bir şekilde para kazandırdıkları kesindir.Ne analiz ama

• quote:

Orijinalden alıntı: iZCi_500

quote:

+1 ancak ne kadar büyük bütçeli olursa olsun kalitesiz filmlerde ortaya çıkıyor zaman zaman.

Ayrıca Hollywood'un böyle bir karar alması gülünç olur.Korsan film izleyen insanlar belli davranış kalıplarına sahiptirler.Bir filmi internet ya da bir korsan satıcı aracılığı ile edinir ve izlerler.Daha sonra film sinemalara giriş yaptığında (korsan kullanıcı eğer delice bir sinema fanatiği değilse) filme gitmez.Para vermez.Şimdi bu tür korsan kullanıcılara A grubu diyelim.Birde sinema fanatikleri vardır.Hem korsan kullanırlar hem de filme giderler.Hatta filmin hem korsanına hem de orijinaline sahiptirler.Bunlarda B grubu olsunlar.Diğerleri ise salt sinema fanatikleridir.Bunlar korsan film kullanmadıkları gibi kaliteli her filmi kaçırmakmakta birbirleriyle yarışırlar.İşte bunlarda C grubu.Şimdi tüm bunların ışığında A , B ve C gurubu fanatiklerinin Hollywood'a bir şekilde para kazandırdıkları kesindir.Ne analiz ama

Alıntıları Göster
    beyler 11 eylülün filmi belgeseli çekildi (belki yakında dizisi bile çakilir ) Irak savaşı belgesellere çoktan konu oldu, filmi çekiliyor... Sizce savaşa hangi açıdan bakılacak? savaş biter bitmez çekilmeye başlanan petrol mu söylenecek yoksa oraya özgürlük ve demokrasi götüren kahraman amerika askerleri(!) mi anlatılacak?

Propaganda malzemesi olduğu apaçık bir gerçek. Bknz Şeytanın günü : ABD Dünyayı şeytanın uygarlığından kurtarıyor. Black hawk down :abd somalieye yardım götürüyor, sonra somalililer bunlara saldırır abd den 19 adam ölür 1000 inin üstünde somalili ölmüştür yazar filmin sonunda , we r the champions misali. WE WERE SOLDIERS evde kadınların üzüntüsüne varana kadar gösterilir ama vietnam tarafında sadece bir askerin sevgilisinin resmi gösterilir dram adına. Daha sonra 2. sınıf aksiyon filmlerine bakınız lütfen isimleri sayılmayacak kadar çok. Bu arada ryanı kurtarmak o kadar taraflı bir film olmadığından es geçiyorum.

sakın sen olsan sende yaparsın fln demeyin Türkiye utanılacak çok az şey yapmıştır. Yada en azından onlarla kıyaslanamıyacak kadar az

• quote:

Orijinalden alıntı: kaotika

quote:

Alıntıları Göster
    Aşağıdaki kitabı okumanızı öneririm.

Hollywood Operasyonları
    David L. Robb
    GÜNCEL YAYINLARI / Açık Toplum Dizisi

Bugüne kadar sayısız kitaba konu olan Hollywood, bu defa elli yıldır Pentagon ve Amerikan Ordusu'yla yaptığı gizli işbirliğinin sorgulandığı bir kitapla karşımızda...
    Deneyimli gazeteci David L. Robb, hepimizin büyük bir beğeni ve zevkle izlediği pek çok filmin, Pentagon tarafından biçimlendirildiği ve birer propaganda malzemesi haline dönüştürüldükten sonra izleyicinin karşısına çıktığı süreci, binlerce sayfalık Pentagon belgelerine, senaristlerle ve yapımcılarla yapılan görüşmelere dayanarak ortaya koyuyor.

Dünyanın en güçlü ordusunun, dünyanın en etkili iletişim araçlarından birini onlarca yıldır propaganda amaçlı olarak nasıl kullanıldığını gözler önüne seren bu kitap, bağımsız gazeteci Robb tarafından kaleme alındı. Dev prodüksiyonlara ve gişe rekorlarına imza atan Hollywood, bazen maliyetleri düşürmek, bazen de aynı görüşte olduğu Pentagon'la ortak hareket ederek sinemaseverlere sunduğu filmleri çekerken, perde arkasında neler dönüyor? Top Gun'dan Lassie'ye birçok filmin ve TV dizisinin içine kendi politikalarına zemi hazırlamak ve ordusunu sempatik kılmak için sahneler yerleştiren Amerika, film yapımcılarını nasıl yönlendiriyor?

Hollywood Operasyonları, sinemaseverler ve ifade özgürlüğü konusunda duyarlı olan herkes için yazılmış, şaşırtıcı, bir o kadar da eğlenceli bir kitap!..

http://www.kitap-net.com/ayrinti2.asp?id=53338&id2=18157

http://www.evrensel.net/05/03/31/kultur.html

quote:

Orjinalden alıntı: kaotika
    Hollywood'un belli bir siyasi görüşü desteklediği felan yok. Tarafsız ve ileri görüşlü yönetmenler çoğunlukta. Çoğu zaman hükümet karşıtı hatta Amerika karşıtı filmler hollywood dan çıkmıştır. Hollywood her zaman gerek bilimkurgu filmleri ile olsun gerek diğer filmler ile olsun her zaman dünyaya ışık tutmuştur. bunlar benim görüşlerim.Korsana destek emeğe saygısızlık emeği hiçe saymaktır. emek hırsızlığıdır. sen onların emeğini çalacaksın onlar da senin emeğini çalacak öyle mi ne olcak bunun sonu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tikli -- 31 Ağustos 2005, 9:31:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tikli

Aşağıdaki kitabı okumanızı öneririm.

Hollywood Operasyonları
    David L. Robb
    GÜNCEL YAYINLARI / Açık Toplum Dizisi

Bugüne kadar sayısız kitaba konu olan Hollywood, bu defa elli yıldır Pentagon ve Amerikan Ordusu'yla yaptığı gizli işbirliğinin sorgulandığı bir kitapla karşımızda...
    Deneyimli gazeteci David L. Robb, hepimizin büyük bir beğeni ve zevkle izlediği pek çok filmin, Pentagon tarafından biçimlendirildiği ve birer propaganda malzemesi haline dönüştürüldükten sonra izleyicinin karşısına çıktığı süreci, binlerce sayfalık Pentagon belgelerine, senaristlerle ve yapımcılarla yapılan görüşmelere dayanarak ortaya koyuyor.

Dünyanın en güçlü ordusunun, dünyanın en etkili iletişim araçlarından birini onlarca yıldır propaganda amaçlı olarak nasıl kullanıldığını gözler önüne seren bu kitap, bağımsız gazeteci Robb tarafından kaleme alındı. Dev prodüksiyonlara ve gişe rekorlarına imza atan Hollywood, bazen maliyetleri düşürmek, bazen de aynı görüşte olduğu Pentagon'la ortak hareket ederek sinemaseverlere sunduğu filmleri çekerken, perde arkasında neler dönüyor? Top Gun'dan Lassie'ye birçok filmin ve TV dizisinin içine kendi politikalarına zemi hazırlamak ve ordusunu sempatik kılmak için sahneler yerleştiren Amerika, film yapımcılarını nasıl yönlendiriyor?

Hollywood Operasyonları, sinemaseverler ve ifade özgürlüğü konusunda duyarlı olan herkes için yazılmış, şaşırtıcı, bir o kadar da eğlenceli bir kitap!..

http://www.kitap-net.com/ayrinti2.asp?id=53338&id2=18157

http://www.evrensel.net/05/03/31/kultur.html

quote:

Orjinalden alıntı: kaotika
    Hollywood'un belli bir siyasi görüşü desteklediği felan yok. Tarafsız ve ileri görüşlü yönetmenler çoğunlukta. Çoğu zaman hükümet karşıtı hatta Amerika karşıtı filmler hollywood dan çıkmıştır. Hollywood her zaman gerek bilimkurgu filmleri ile olsun gerek diğer filmler ile olsun her zaman dünyaya ışık tutmuştur. bunlar benim görüşlerim.Korsana destek emeğe saygısızlık emeği hiçe saymaktır. emek hırsızlığıdır. sen onların emeğini çalacaksın onlar da senin emeğini çalacak öyle mi ne olcak bunun sonu?

Alıntıları Göster
    Gece yatmak üzereyken aklıma bir fikir geldi.Ülkemizde de korsana karşı mücadele eden kaset ve film şirketleri mevcut.Korsana karşı bir türlü çözüm üretilemiyor.Aklıma şöyle bir çözüm yolu geldi.Aslında böyle bir şeyi uyguluyor da olabilirler bunu tam olarak bilmiyorum.Örneğin X kaset şirketinin 10 tane şarkıcısı var.Bu şarkıcılar oldukça popülerler ancak korsan trilyonluk zarara yol açıyor.Şimdi bu X şirketi neden tanesi 250 Ykr olan cd'lerden alıp kendi şarkıcılarının cd'lerini kopyalayıp gidip korsan olarak satmıyorlar ki?Tanesini 2 ytl den satsalar oldukça kar ederler.Hem yasal zeminde bir satış grafikleri olur hem de korsan sanılan bir zeminde.Ancak bunun için devletten izin almalılar.Devlet yapılan bir baskında cd'lerine el koymamalı.Bu tür korsancıların bir tür kimliği olmalı.Zabıtaya bu kimlik gösterilerek çaktırmadan satışa izin verilmeli.Sizce ütopik mi yoksa gerçekçi mi yoksa çocukça bir fikir mi?Ne dersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: iZCi_500

Gece yatmak üzereyken aklıma bir fikir geldi.Ülkemizde de korsana karşı mücadele eden kaset ve film şirketleri mevcut.Korsana karşı bir türlü çözüm üretilemiyor.Aklıma şöyle bir çözüm yolu geldi.Aslında böyle bir şeyi uyguluyor da olabilirler bunu tam olarak bilmiyorum.Örneğin X kaset şirketinin 10 tane şarkıcısı var.Bu şarkıcılar oldukça popülerler ancak korsan trilyonluk zarara yol açıyor.Şimdi bu X şirketi neden tanesi 250 Ykr olan cd'lerden alıp kendi şarkıcılarının cd'lerini kopyalayıp gidip korsan olarak satmıyorlar ki?Tanesini 2 ytl den satsalar oldukça kar ederler.Hem yasal zeminde bir satış grafikleri olur hem de korsan sanılan bir zeminde.Ancak bunun için devletten izin almalılar.Devlet yapılan bir baskında cd'lerine el koymamalı.Bu tür korsancıların bir tür kimliği olmalı.Zabıtaya bu kimlik gösterilerek çaktırmadan satışa izin verilmeli.Sizce ütopik mi yoksa gerçekçi mi yoksa çocukça bir fikir mi?Ne dersiniz?

Alıntıları Göster
    trackfind konu dağılmasın bu fikre sonra döneriz bab

• quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Yeni Türkü

Bu konuda daha fazla fikir yürütülmeyeceğini hissettiğim için yazdım bunu.Ayrı bir konu başlığı açmayı da gereksiz buldum.Artık konu dağılmaz.

• Birilerimiz hala Amerikanın k*çını yalamaya çalışıyo.Meğer ne kadar masummuş bu Amerika ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bozkırın_Tezenesi

Birilerimiz hala Amerikanın k*çını yalamaya çalışıyo.Meğer ne kadar masummuş bu Amerika ya

Alıntıları Göster
    Hollywood,filmin maliyetini ve kendisine yetecek kadar karı ABD ve Kanada'daki satışlardan elde ediyor zaten.Diğer ülkelerdeki gösterimlerin hepsi korsan olsa bile umurlarında olacağını sanmıyorum.Hem eminim geri kalmış ülkelerdeki korsan gösterim zararını Pentagon karşılıyordur.Sadece uyduruktan korsanla mücadele ediyormuş gibi görünüyorlar.
    Şöyle düşünün,bir tv kanalı bir şirketin reklam filmini,bu şirketten izin almadan gösterse (mesela son zamanlarda OPET reklamı reklam kuşağı haricinde birçok TV programına konu olup,gösteriliyor) reklamı gösterilen şirket,buna karşı çıkar mı? "Durun,bana telif ödeyin" der mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tikli -- 1 Eylül 2005, 9:16:07 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.