Şimdi Ara

HOMETECH DivX 567 DVD/DivX Player Detaylı İncelemesi (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.027
Cevap
4
Favori
232.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1- Şu anda kendi orjinal yazılımı var sadece. Biraz daha bekleyin ve iyileştirilmiş yazılımlardan birini yüklersiniz. Bu haftasonu çıkacağını söylüyorlar.
    2- DVI-HDMI dönüşümlerinde bu tarz sorunlar oluyor. Kurtulmak için konsolla DivX player'ı dönüşümlü kullanmalısınız.
    3- 1080i çözünürlüğü PC monitörlerinde titreme yapabilir. 1080p olsaydı yapmazdı. 720p kullanmaya çalışın.
    4- Çözünürlüklerde yanında Hz değeri yazmayanlar 60Hz oluyor. Size hangisi daha uygun ise onu kullanın. Genelde 60Hz olanlar daha yumuşak görüntü verir.
    5- Optik kabloyla bağladığınızda herhangi bir değişiklik yapmadan 5.1 ses almalısınız. Alamazsanız ses ayarları bölümünde gerekli ayarı yapın.
    6- Bu sorun şu anda piyasada bulunan her iki orjinal yazılımda da var. Yenileriyle çözülmesi bekleniyor.
  • Birşey öğrenmek istiyorum bende burdaki yazilimlari yükledikten sonra kumandadaki Default tu$una basarsak tekrar ilk orjinal yazilima geri mi dönüyor bu konu hakkında bilgilendirme yapabilirseniz sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: thuglife

Birşey öğrenmek istiyorum bende burdaki yazilimlari yükledikten sonra kumandadaki Default tu$una basarsak tekrar ilk orjinal yazilima geri mi dönüyor bu konu hakkında bilgilendirme yapabilirseniz sevinirim.

yok hocam tekrardan yazılım yüklemek gerekli...default tuşu ile bunu yapmak mümkün değil...default tuşu orda menüde yapmış olduğunuz değişiklikleri tekrardan ilk haline getiren--fabrika ayarlarına geri döndüren-- bir tuş...kısacası reset tuşu...
  • Anladim teşekkür ederim mrt1981
  • Arkadaşlar topiği okudum, bu cihaz hakkında biraz bilgim vardı ancak şimdi birazdaha bilgilendim.

Benim öğrenmek istediğim konu biraz enteresan olabilir, sanırım kimse denememiş olabilir, ancak ben yinede sormak istedim.

İlk önce soracağım konu, br rip yada hd rip filmler izlenebiliyormu? Eğer izlenebiliyorsa soracağım konu şudur. Bende mevcut olan
    dvd sub voferdan besleniyor, yani sub vofer yoksa dvd çalışmıyor. Diğer hoparlörlerde tabiki sub vofer'a bağlanıyor. Böyle olunca hoparlörlerimi başka bir dvd ye bağlayamıyorum, onun için bu cihazı diğer cihaza aux kanalıyla bağlasam 5.1 netice alabilirmiyim acaba?(Burada temel sorun 5.1 dinleyebilmek) Cevaplarınızı bekler keyifli seyirler dilerim.
  • Bu ve benzeri cihazlarda bahsettiğiniz videoları izlemeniz olanaksız. Ama BluRay'den veya HD-DVD'den bildiğimiz normal standartlarda rip edilen filmler izlenebilir. Ama onların da normal DVD'lerden rip edilen filmlerden farkı olmaz tabi. 720p ve yukarısı HD görüntüleri göstermiyor bu aletler. Genelde HDMI çıkışı olan cihazlardan bu bekleniyor ama maalesef yüksek çözünürlüğün altından kalkabilen cihaz sayısı çok çok az ve fiyatları da pahalı.
  • Sevgili Zeus,

Peki o zaman madem biraz yol aldık şu sorayım, örneğin bazı dvd ripler 800x425 gibi değerlerde oluyor ve normal dvd ler 720 gösterdiği için kimi zaman tanımıyor kimi zaman çok kareli görüntülerle gösteriyor.

Şİmdi bu cihazlar bu problemi yaşamıyormu acaba ? Upscale denilen olay bu gibi problemleri gideriyormu acaba?

Kusura bakmayın bu deryaya düşen iflah olmuyor ve sorular da arka arkaya geliyor.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bollu -- 29 Mayıs 2008; 16:40:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bollu

Sevgili Zeus,

Peki o zaman madem biraz yol aldık şu sorayım, örneğin bazı dvd ripler 800x425 gibi değerlerde oluyor ve normal dvd ler 720 gösterdiği için kimi zaman tanımıyor kimi zaman çok kareli görüntülerle gösteriyor.

Şİmdi bu cihazlar bu problemi yaşamıyormu acaba ? Upscale denilen olay bu gibi problemleri gideriyormu acaba?

Kusura bakmayın bu deryaya düşen iflah olmuyor ve sorular da arka arkaya geliyor.

Selamlar.

Bu sorunuza kesin bir cevap veremeyeceğim maalesef. Çünkü emin değilim. Başka cihazların yüksek çözünürlüklü olmasından dolayı oynatamadığı videoları oynatıyor Hometech. Birkaç denemem de olmuştu. Yüksek bitrate ve çözünürlükte bazı videoları oynatmayı denediğimde, oynatmıştı. Jupit taglılardı sanırım.

Upscale ise bambaşka bir özellik. Bu konuyla alakası yok. Upscale, sadece mevcut görüntüyü 720p veya 1080i standartlarına getiriyor. Orjinal 720p görüntüler kadar olmasa da, en azından gözle görülür bir iyileşme oluyor görüntüde. Cihazı aldığınızda composite kablo ile HDMI arasındaki farkı kendi gözlerinizle de görebilirsiniz.

Diğer başlıkta da belirttiğim gibi, şu anda alınabilecek en mantıklı cihazlar 3 adet. Vestel 6700, Hometech ve LG'nin bu forumda da bahsi geçen son HDMI'lı modeli.

• @.ZeuS.

Trident H2304 de bu listede olmamalı mıydı?
  • komşu forumdan alonzo usta yazılma nefis ayar çekmiş. Ara menuler harika ve üsteklik menuden altyazının fontu,rengi,buyuklugu,arkaplanı,çerçevesi ile oynayabiliyorsnuz. Ben yazılımı indirdim. Bundan iyisi şamda kayısı. Hometech piyasadaki en iyi divx player ünvanını bu yazılım ile elde eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 29 Mayıs 2008; 23:33:13 >
  • Yazılım, geliştirici kişinin tavsiyesi üzerine paylaşımdan kaldırılmıştır. Lütfen en son sorunsuz versiyon çıkana kadar, orjinal yazılımlarınızı kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2eu5 -- 31 Mayıs 2008; 12:42:47 >
  • quote:

Sevgili Zeus,

Selamlar.

Bu sorunun cevabını bilen varmı arkadaşlar. 800*... yada 848*... çözünürlükteki avi dosyalarını izleyebiliyormusunuz. Birde başlıkta DVD-R ları desteklediği gözüküyor. DVD+R larıda destekliyormu.
    Multisession özelliğ varmı? Yani dvd leri yazıp kapatmayıp üzerine bir kaç film daha yazdırdığınızda bunları okuyabliyormu. Son olarak ta 3 gb lik dosyaları okuyabiliyormu?

Bu arada upscale nin onunla bir alakası yok dostum. O olay sadece yüksek çözürlüklü lcd yada plazmalar için geçerli. Yani düşük çözünürlüklü görüntüyü yüksek çözünürlüklü tv ye göre optimize ediyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: SoulToSoul

quote:

Sevgili Zeus,

Selamlar.

Bu sorunun cevabını bilen varmı arkadaşlar. 800*... yada 848*... çözünürlükteki avi dosyalarını izleyebiliyormusunuz. Birde başlıkta DVD-R ları desteklediği gözüküyor. DVD+R larıda destekliyormu.
    Multisession özelliğ varmı? Yani dvd leri yazıp kapatmayıp üzerine bir kaç film daha yazdırdığınızda bunları okuyabliyormu. Son olarak ta 3 gb lik dosyaları okuyabiliyormu?

Bu arada upscale nin onunla bir alakası yok dostum. O olay sadece yüksek çözürlüklü lcd yada plazmalar için geçerli. Yani düşük çözünürlüklü görüntüyü yüksek çözünürlüklü tv ye göre optimize ediyor.

800 yatay çözünürlüklü dosyaları oynatacağını hiç sanmıyorum (piyasada >800 çözünürlüğü oynatan player görmedim, yeni nesil MKV playerları saymazsak) ama >2GB dosyaları oynatıyor mu, multisession DVD'lerin sonraki oturumlarını okuyabiliyor mu ben de merak ediyorum doğrusu.

Bu arada bir arkadaşıma D&R mağazasından aldık, HDMI çıkışından ayarları yapılmasına rağmen görüntü vermediği için değişim için başvurduk ama ne yazık ki değişim yapmadılar ve arızalı ürün olarak değerlendirip 30 iş günü içinde ithalatçı firmanın vereceği yanıta göre işlem yapacaklarını belirttiler, değişim talebini reddettiler. D&R'dan alışveriş yapacaklar bunu göz önünde bulundursunlar. Tüm satışlarında izledikleri politika buymuş.

• 800*... oynatan bayaa var. Bir örnek.

http://forum.donanimhaber.com/m_13988116/tm.htm

Gmc oynatmıyormuş peki Qpel destekliyormu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: .ZeuS.

Yazılım, geliştirici kişinin tavsiyesi üzerine paylaşımdan kaldırılmıştır. Lütfen en son sorunsuz versiyon çıkana kadar, orjinal yazılımlarınızı kullanın.

Yeni yazılımı heyecanla bekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sympatique -- 31 Mayıs 2008; 13:04:08 >
  • Evde bo$ CD yok şansa bak hepsini tüketmişim :)))

USB bellek ile halledilmiyor mu arkadaşlar?
  • quote:

Orjinalden alıntı: .ZeuS.

Bu arada şans eseri birşey keşfettim. Ürünün yazılım güncellemesinin USB üzerinden yapılamadığını, aletin güncelleme esnasında kilitlendiğini söylemiştim. Bugün USB diskin etiketinin "Movies" olarak kaldığını gördüm. MEDIATEK olarak değiştirdiğimde, sorunsuz güncellemeyi yaptım. Yani disk harcamanıza gerek yok. MEDIATEK olarak adlandırdığınız bir flash belleğe mtk.bin dosyasını atarak güncellemeyi yapabilirsiniz.

• usb bellek ile yükleme şansınız yok nreo ile iso dosyasını cd ye yazmanız gerekiyor.

Ayrıca hdmi bağlantı ile kullanan arkadaşlar hdmi olarak bağlayınca mini bir hata oluyor ekran yeşil oluyor.Yazılımı yazan arkadaşa teşekkürü bir borç biliriz.
    Yazılımda bu hatayıda giderecek yazılımı yapmış ama şuan daha vermedi.

diğer bağlantı şekillerinde hiçbir sorun yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wegburak_3081

usb bellek ile yükleme şansınız yok nreo ile iso dosyasını cd ye yazmanız gerekiyor.

Ayrıca hdmi bağlantı ile kullanan arkadaşlar hdmi olarak bağlayınca mini bir hata oluyor ekran yeşil oluyor.Yazılımı yazan arkadaşa teşekkürü bir borç biliriz.
    Yazılımda bu hatayıda giderecek yazılımı yapmış ama şuan daha vermedi.

diğer bağlantı şekillerinde hiçbir sorun yok.

teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: thuglife

Evde bo$ CD yok şansa bak hepsini tüketmişim :)))

USB bellek ile halledilmiyor mu arkadaşlar?

usb bellekle halledersin bir üstteki mesajda arkadaş nasıl yapılacağını açıklamış zaten...yalnız şunu söyleyeyim bu yazılımı yapan alonzo arkadaş diğer formda açıklamış bu yazlımı usb ile yüklersen oldu ya beğenmedin tekrar eski haline dönmek istersen o zaman usb ile yükleme yapamazsın o zaman cd kullanmak gerekiyormuş...
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.