Şimdi Ara

HOMETECH DivX 567 DVD/DivX Player Detaylı İncelemesi (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.027
Cevap
4
Favori
232.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bourneparty

Zeus, hookman ve alonso herkese emegi icin tesekurler.
    Zeus benim bir sorum olacak. Tuplu televizyonda orjinal yazilimi ve hookmanin yazilimini oynattigimda sorunsuz film izleyebiliyorum. Ama alonzo ustanin hazırladigi altyazilarda pek bir guzel fakat ne zaman alonsonun yazilimini yuklesem film baslayinca her sey siyah beyaz oluyor, film den cıkıp menuye gelince default yapıoyorum renkler geri geliyor fakat filmde default yapınca yine siyah beyaz kaliyor. Bunu alonsonun 10.1 ve 10.2 yaziliminda denedim hepsinde durum ayni. Ne yapmam gerekiyor bi sey mi kaciriyorum acaba? yazilim yuklemelerini aynen yazdigi gibi yapıyorum. Lutfen bi yardim et kardes...

NTSC olarak çalıştırırsan siyah beyaz gösterebilir. Görüntü ayarlarından Pal seçmelisin.
  • Selamlar,

Diğer foruma üye olmadığım için yazılımı geliştirne Alonzo ve Sidekick isimli arkadaşlara orada teşekkür edemiyorum. Umarı burayı da takip ediyorlardır.

Öncelikle, her ikisinin de eline sağlık demek istiyorum. Üretici dahil bir çok olumsuz gelişmeye rağmen ortaya gayet güzel bir ürün çıkardılar. Sanıyorum ki 10.2 versiyonunu da yakında burada yayınlayacaklardır.

Neticede ben de bu sitede yazılanları takip ederek bu cihazı aldım. Çok akıllı Aral Elektronik şirketinin de bunu düşünmesi lazım ama nerde.

Benim şöyle bir sorunum var, yardımcı olursanız sevinirim:

Öncelikle belirteyim ki "Widescreen (Geniş Ekran) TV kullananlar için yeni yazılım çıktı,http://www.filefactory.com/file/7ea263/" adresindeki firmware'i indirdim ve cihaza kurdum.

1. Vestel marka 32 inch bir LCD TV kullanıyorum. Bu cihazı da özellikle HDMI çıkışı için aldım. Ancak cihazı sadece HDMI'den bağladığımda görüntü alamadım. Bunun üzerine scart bağlantısını da yaptığımda, cihazın ayarlarından HDMI'ye geçtiğimde görüntü alabiliyorum. HDMI bağlantısı için ayrıca cihazı mutlaka scarttan da mı bağlamam gerekiyor? HDMI bağlantısı ve LCD TV'ler için en doğru ayarlar nelerdir?

2. Sesler için kendinden sub woofer'lı iki büyük hoparlör kullanıyorum. Yani bildiğiniz stereo çıkışından birer tane kırmızı beyaz kabloyu cihaza ve hoparlörlere bağladım. Ancak cihazı açıp kapadığımda en yüksek ses seviyesinde açılıyor. Acaba bunu son ses seviyesi olarak hatırlama imkanı var mıdır? Yoksa her açtığımda bas bas bağırıyor hoparlörler filmleri.

3. Şu alt yazı işini subtitle tuşuna basmadan gösterme olsaymış daha da güzel olacakmış. Ya da benzer şekilde, her seferinde setup'a girdiğimizde altyazı gitmeseymiş gibi. Pause'a bas, öyle setup'a gir de diyebilirsiniz tabi ama bu palyatif bir çözüm.

Sonuç olarak, bu 10.1 yazılımı ile ben beklediğimi fazlası ile aldım bu cihazdan. Alonzo ile Sidekick'in tekrar ellerine sağlık. Yazılımın 10.2 versiyonunu da kamuya sunacaklarına inanıyorum.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aegeus -- 12 Haziran 2008; 19:23:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Aegeus

Selamlar,

Diğer foruma üye olmadığım için yazılımı geliştirne Alonzo ve Sidekick isimli arkadaşlara orada teşekkür edemiyorum. Umarı burayı da takip ediyorlardır.

Öncelikle, her ikisinin de eline sağlık demek istiyorum. Üretici dahil bir çok olumsuz gelişmeye rağmen ortaya gayet güzel bir ürün çıkardılar. Sanıyorum ki 10.2 versiyonunu da yakında burada yayınlayacaklardır.

Neticede ben de bu sitede yazılanları takip ederek bu cihazı aldım. Çok akıllı Aral Elektronik şirketinin de bunu düşünmesi lazım ama nerde.

Öncelikle belirteyim ki "Widescreen (Geniş Ekran) TV kullananlar için yeni yazılım çıktı,http://www.filefactory.com/file/7ea263/" adresindeki firmware'i indirdim ve cihaza kurdum.

1. Vestel marka 32 inch bir LCD TV kullanıyorum. Bu cihazı da özellikle HDMI çıkışı için aldım. Ancak cihazı sadece HDMI'den bağladığımda görüntü alamadım. Bunun üzerine scart bağlantısını da yaptığımda, cihazın ayarlarından HDMI'ye geçtiğimde görüntü alabiliyorum. HDMI bağlantısı için ayrıca cihazı mutlaka scarttan da mı bağlamam gerekiyor? HDMI bağlantısı ve LCD TV'ler için en doğru ayarlar nelerdir?

2. Sesler için kendinden sub woofer'lı iki büyük hoparlör kullanıyorum. Yani bildiğiniz stereo çıkışından birer tane kırmızı beyaz kabloyu cihaza ve hoparlörlere bağladım. Ancak cihazı açıp kapadığımda en yüksek ses seviyesinde açılıyor. Acaba bunu son ses seviyesi olarak hatırlama imkanı var mıdır? Yoksa her açtığımda bas bas bağırıyor hoparlörler filmleri.

3. Şu alt yazı işini subtitle tuşuna basmadan gösterme olsaymış daha da güzel olacakmış. Ya da benzer şekilde, her seferinde setup'a girdiğimizde altyazı gitmeseymiş gibi. Pause'a bas, öyle setup'a gir de diyebilirsiniz tabi ama bu palyatif bir çözüm.

Sonuç olarak, bu 10.1 yazılımı ile ben beklediğimi fazlası ile aldım bu cihazdan. Alonzo ile Sidekick'in tekrar ellerine sağlık. Yazılımın 10.2 versiyonunu da kamuya sunacaklarına inanıyorum.

Şimdiden teşekkürler.

@Aegeus a tamamiyle katılıyorum ,bu sorulara cevap alabilirsek çok süper olcak...Bide aletin versiyonunu nasıl öğreniyoruz?
    cihaz yeni geldi de versiyonuna bakıp ona göre eskiyse yenileyeceğim de...

• merhaba ben de philips 32" lcd tv var widescreen versiyonunumu yüklücem forumu okuyorum bende sizde anlatıldıgı gibi bi sorun cıkmadı sadece aral.com.tr den bi versiyon wardı onu kurdum cihaza,bi sorun olmadı simdi hangi versiyonu kurayım cihaza yardımlarınızı bekliyorum

saygılar
  • Arkadaşlar bu cihaz vob uzantılı dosyaları oynatabiliyor mu ? Deneyen oldu mu hiç ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bourneparty

Zeus, hookman ve alonso herkese emegi icin tesekurler.
    Zeus benim bir sorum olacak. Tuplu televizyonda orjinal yazilimi ve hookmanin yazilimini oynattigimda sorunsuz film izleyebiliyorum. Ama alonzo ustanin hazırladigi altyazilarda pek bir guzel fakat ne zaman alonsonun yazilimini yuklesem film baslayinca her sey siyah beyaz oluyor, film den cıkıp menuye gelince default yapıoyorum renkler geri geliyor fakat filmde default yapınca yine siyah beyaz kaliyor. Bunu alonsonun 10.1 ve 10.2 yaziliminda denedim hepsinde durum ayni. Ne yapmam gerekiyor bi sey mi kaciriyorum acaba? yazilim yuklemelerini aynen yazdigi gibi yapıyorum. Lutfen bi yardim et kardes...

Bu sorun büyük ihtimalle PAL NTSC farkından kaynaklanıyor. Default yaptığınızda herşey düzeliyor ama bir sonraki filmde veya cihazı açıp kapayınca yine mi bozuluyor. Eğer böyle ise, default yaptığınızda menüden hangi sistemin göründüğünü (PAL veya NTSC) söyler misiniz? Cihaz kapanıp açılınca eski haline dönüyorsa ayarlar, bir sorun var demektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Aegeus

Selamlar,

Şimdiden teşekkürler.

1- Sadece ilk açılışta, HDMI özelliğini açana kadar scart bağlantısı kalmalı. HDMI bir kere açıldı mı, ayarları default yapana kadar açık kalıyor. Yani HDMI'ı açtığınızda, scart bağlantısını çıkarabilirsiniz. Doğru ayar derken, çözünürlükten bahsediyorsanız eğer, 720p yapmanızda fayda var. 32" bir panelden bahsettiğinize göre, sizin için en uygun çözünürlük 720p olacaktır. Diğer görüntü ayarlarını film izleme esnasında kendinize göre TV setup kısmından değiştirebilirsiniz.

2- Bu şu anda beta aşamasında olan yazılımda bir sorun. Bir sonraki yazılımda ses seviyesi hatırlanacak.

3- Bu da bir sorun. Bir sonraki yazılımda halledilecek. Şimdilik her film başında subtitle tuşuna basmak gerekmekte. Setup'a girilince kaybolan altyazılar için, setup ekranındaki DivX Vob menüsüne girip OK yapın. Yazılar geri geliyor.

10.2 versiyonu çıktı bile. Ben foruma eklemiştim. Eski mesajlara bakarsanız görebilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: trader32

merhaba ben de philips 32" lcd tv var widescreen versiyonunumu yüklücem forumu okuyorum bende sizde anlatıldıgı gibi bi sorun cıkmadı sadece aral.com.tr den bi versiyon wardı onu kurdum cihaza,bi sorun olmadı simdi hangi versiyonu kurayım cihaza yardımlarınızı bekliyorum

saygılar

Daha eski mesajlarda paylaştığım 10.2 Alonzo modunu kullanmanızda fayda var. Altyazılar o versiyonda oldukça iyi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .ZeuS.
    Daha eski mesajlarda paylaştığım 10.2 Alonzo modunu kullanmanızda fayda var. Altyazılar o versiyonda oldukça iyi.

Zeus selam , bu bahsettiğin 10.2 final versiyonu mu yoksa diğer forumda yayınlanan wide screen deneme versiyonu mu ? Birde hometech , vob uzantılı dosyaları oynatabiliyor mu bilgin var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sympatique -- 13 Haziran 2008; 0:56:19 >
  • bende bu cihazı almayı düşünüyorum ama bu alete 5+1 ses sistemi bağlayabilirmiyim.
    çünkü arkadaki girişleri pcler için satılan ses sistemlerinden farklıda.
    veya alacağım 5+1 ses sistemi ile ac3 filmleri nasıl izlerim.
    tv'im 32" vestel 32750.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sympatique

quote:

Zeus selam , bu bahsettiğin 10.2 final versiyonu mu yoksa diğer forumda yayınlanan wide screen deneme versiyonu mu ? Birde hometech , vob uzantılı dosyaları oynatabiliyor mu bilgin var mı ?

Hayır final versiyonu değil. Final için biraz daha zaman gerekiyor. Vob uzantılı dosyaları bilmiyorum. Büyük ihtimalle destekliyordur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: smoker_1979

bende bu cihazı almayı düşünüyorum ama bu alete 5+1 ses sistemi bağlayabilirmiyim.
    tv'im 32" vestel 32750.

Evet bağlayabiliyorsun. Çoğu ses sisteminde gerekli kablolar mevcuttur.
  •  HOMETECH DivX 567 DVD/DivX Player Detaylı İncelemesi

HOMETECH DivX 567 DVD/DivX Player Detaylı İncelemesi

Bu codec ile sıkıştırılmış filmi oynatırken film yavaşlıyor, takılmalar meydana geliyor. Sebebi nedir?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: smoker_1979

bende bu cihazı almayı düşünüyorum ama bu alete 5+1 ses sistemi bağlayabilirmiyim.
    tv'im 32" vestel 32750.

Evet bağlayabiliyorsun. Çoğu ses sisteminde gerekli kablolar mevcuttur.

teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: King_Wolf

Bu codec ile sıkıştırılmış filmi oynatırken film yavaşlıyor, takılmalar meydana geliyor. Sebebi nedir?

Film ismini niye kapattın ? Merak ettim şimdi filmi
  • zaten forumdan 2 tane 10.2 versiyon indirmiştim biri 10.2 diğeride 10.2 wide screen versiyonu ben sadece 10.2 versiyonu yüklücem değil mi...yükleme işlemide bir cd ye mediatek adı wercez mtk.bin dosyasını yazacaz sonra cihaza takıp beklicez..aynen daha önce yaptıgım yüklemede yaptıgım gibi mi olacak...extra yapmam gereken bişi war mı sana zahmet bir yol gösterirsen memnun olurum cihaza zarar wermeyelimde bide senden ricam su versiyonun linkini yazar mısın..yanlıs bişi yüklemiş olmayayım..simdiden tesekkürkler

saygılarımla
    quote:

Orjinalden alıntı: .ZeuS.z

quote:

merhaba ben de philips 32" lcd tv var widescreen versiyonunumu yüklücem forumu okuyorum bende sizde anlatıldıgı gibi bi sorun cıkmadı sadece aral.com.tr den bi versiyon wardı onu kurdum cihaza,bi sorun olmadı simdi hangi versiyonu kurayım cihaza yardımlarınızı bekliyorum

saygılar

• quote:

zaten forumdan 2 tane 10.2 versiyon indirmiştim biri 10.2 diğeride 10.2 wide screen versiyonu ben sadece 10.2 versiyonu yüklücem değil mi...yükleme işlemide bir cd ye mediatek adı wercez mtk.bin dosyasını yazacaz sonra cihaza takıp beklicez..aynen daha önce yaptıgım yüklemede yaptıgım gibi mi olacak...extra yapmam gereken bişi war mı sana zahmet bir yol gösterirsen memnun olurum cihaza zarar wermeyelimde bide senden ricam su versiyonun linkini yazar mısın..yanlıs bişi yüklemiş olmayayım..simdiden tesekkürkler

saygılarımla

Sevgili trader32, alonzo nun vermiş olduğu 10.2 versiyonunu cd ile yüklenmiyor zannederim. Direkt olarak Usb den yükleniyor diye biliyorum. Cihazınızda problem oluşmaması için yüklerken nelere dikkat edilmesini okumanızı tavsiye ederim.

• öncelikle yazılımı düzenlemek için karşılıksız mücadele eden yazılım hakkında yorumlar yapan incelemeler yapan arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler
    aranıza yeni katıldım 10,2 yazılımını yükledikten sonra orijinal yazılıma dönmek istesem orijinal makinenin yazılımı varmı tekrar yükleniyormu orijinal yazılım aral sitesinde göremedim yükseltme yazılımı var.
    orijinal yazılım ellerinde olan arkadaşım varsa ondan rica etsem yazılım için
    saygılarımla
  • Orjinal yazılım diğer tarafta var.
    5.1 sistemlerden hem analog hem dijital bağlanabiliyor.Analog için bir kaç ekstra kabloya ihtiyacınız olabilir.
    Vob deneyen olmadı sanırım.

işin ilginç olan bir kısmını yakında inceleme olarak yazacam.Bu konuyla ilgili cihazını video çıkışından bağlayan var mı?
  • 10.2 versiyonunda:

1. usb'yi cihaza takın.(cihazın içinde cd olmasın)
    2. cihazı çalıştırın, disk yok dedikten sonra kumandadan USB tuşuna basın.
    3. ekranda "terfi dosyası tespit edildi, play'a basın" gibi birşey çıkacak. ancak hiçbir tuşa basmayın !!!
    4. cd kapağı bir süre sonra dışarı çıkacak, çıktıktan sonra usb'yi cihazdan çıakarın.
    5. cd kapağına veya hiçbir tuşa dokunmayın. bir süre sonra (30 sn. kadar) cd kapağı kendiliğinden içeri girecek ve yeni yazılım ekranda görünecek.
    6. kumandadan default tuşuna basın, sonra cihazı kumandadan kapatın.
    7. cihazı arkasındaki 0-1 anahtarından kapatın ve sonra fişini çekin.

güle güle kullanın
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.