Şimdi Ara

HOMETECH DivX 567 DVD/DivX Player Detaylı İncelemesi (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.027
Cevap
4
Favori
232.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: .ZeuS.

Güzel ekran görüntüleri ancak Alonzo bu forumda değil

Edit: Diğer foruma da yazmışsın tamamdır

Siz yazılımın 9.2.Final versiyonunu mu yoksa 10.2.Test versiyonunu mu kullanıyorsunuz?

Cihazı yakında alacağım. Elimde Trident2304(0607) var ama Hometech daha mı iyi sizce?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bourneparty

diger foruma neden uye olamiyorum ben kayit kurallarini kabul etmediiniz diyip duruyo? bu kacinci denemem oldu! final surumu icn sifre istycm ama uye olamiyorum ki!

diğer forumda maçlar nedeniyle yoğunluk yaşanıyor arkadaşlar.bende dün ve bugün girebildim.yinede bazen ana sayfaya kadar gidiyorum sonra devamı gelmiyor.üye olamamanın nedeni bence yoğunluktan.
  • arkadaşlar türk telekomun dns'lerini kullanmayın örneğin dns ayarlarında ilkine 4.2.2.1, ikincisine 4.2.2.2 girin hiçbir sorun olmaz. Bütün yasaklı sitelere de bağlanırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erergin -- 15 Haziran 2008; 16:59:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Witchdoktor

quote:

Güzel ekran görüntüleri ancak Alonzo bu forumda değil

Edit: Diğer foruma da yazmışsın tamamdır

Siz yazılımın 9.2.Final versiyonunu mu yoksa 10.2.Test versiyonunu mu kullanıyorsunuz?

Cihazı yakında alacağım. Elimde Trident2304(0607) var ama Hometech daha mı iyi sizce?

Hometech daha iyi evet. Ben 9.2 Final sürümünü kullanıyorum çünkü tüm sorunlarından arındırılmış. Hatta bugün 9.2 Final sürümünün geniş ekran versiyonu çıktı. O daha da bir iyi olmuş. Onu kullanmanızda fayda var.

• arkadaslar ist dısında idim yeni geldim..bugün işten eve gidince yeni versiyonu yükleyeceğim final versiyonu cıktı mı cıkmadı mı anlamadım...diger forumdan mı indircem ne yapcam yardım edin alonso kardesin 10.2 versiyonu mu yüklim yoksa baska bir versyion daha mı war yardımlarınızı bekliyorum bu gece bu işi halletmiş olmak istiyorum..bide flash disk 10.2 yi kaydettiğim zaman cd ye isim weriyorduk ya mediatek die flash diske isim vermiyoruz değil mi
    hometech 567 divx player
    philips 32" lcd tv im var

saygılarımla
  • Arkadaşlar şu final sürümlerini buraya atsanız da bizde yararlansak.İlla turkeyforuma mı üye olmamız gerekiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lujin

Arkadaşlar şu final sürümlerini buraya atsanız da bizde yararlansak.İlla turkeyforuma mı üye olmamız gerekiyor.

final sürümlerin sahibi alonzo üstad,bazı nedenlerden dolayı yazılımları şifreli olarak veriyor.yazılımlar burda verilse bile kendisiyle direkt temasa geçmeden dosyaları açamazsınız.diğer forumda sürekli olarak bunun açıklamasını yapıyor.ve bence buna hakkı var.çünkü çok olumsuz şeyler yaşandı.
  • quote:

Son günlerde çok satılan ve pek çok kişi tarafından merak edilen cihazı arkadaşım aldı ve ben de kısa bir süreliğine inceleyip birkaç fotoğraf çektim. Cihazı enine boyuna inceledim ve fikirlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Aklıma gelen bütün özelliklerinden bahsedeceğim.

TEKNİK ÖZELLİKLER

TV Formatı: PAL/NTSC/AUTO
    Disc Formatı: MP4, DVD, SVCD, VCD, DVCD, CD, HDCD, CD-R, CD-RW, DVD-RW.
    Video Karakteristiği: 1.0 +-0.2V
    Görüntü Çözünürlüğü: 450x720line
    Video sinyal-Parazit: >56dB
    Frekans Tepkisi: fs 96khz: 4Hz-44Khz
    D/A Yolu: 192Khz/24Bit
    Çıkış Karakteristiği: YUV, Optik, Koaksiyel
    Dijital Ses Çıkışları: Koaksiyel, optik.
    Güç Tüketimi: 15W

KULLANICI GÖRÜŞLERİ

Ürünün kutusu bildiğimiz mukavva kutu. Pek öyle kaliteli olmasa da, ürün kutunun içinde sağlam duruyor ve taşınma dolayısıyla hasar görmesi olanaksız. Kutunun üzerinde taşıma kulbu da var.

HOMETECH DivX 567 DVD/DivX Player Detaylı İncelemesi

Kutu içerisinden, cihazın kendisi, video kablosu, HDMI kablosu, kullanım klavuzu, kumandası ve garanti belgesi çıkıyor. Elektrik kablosu dahili.

Ürünün genel kalitesi ortalamanın üzerinde. İşçiliği iyi. İlk görünümde basit bir cihazmış gibi dursa da, muadillerinden daha şık bir ürün. Ön görünüm, DVD kapağının göz alıcı mavi ışığı dışında oldukça iyi. LCD ekranda film süresi gösterilmekte. Ayrıca setup, loading gibi ibareler de görülebilmekte. Cihazın üst kısmı çok kaliteli bir malzemeden yapılmamış. Ama bu genel kaliteyi pek etkilemiyor. Cihazın havalandırması yok. Çalışırken aşırı ısınmaması, ekstra havalandırmaya ihtiyacı olmadığını gösteriyor.

Cihazın arkasında,
    - HDMI Çıkışı
    - Koaks çıkışı
    - Video Çıkışı
    - Aberasyon Çıkışı
    - S-Video Çıkışı
    - Optik Ses Çıkışı
    - 5.1 analog ses çıkışı
    - Scart çıkışı
    - Power tuşu
    - PC monitörleri için VGA çıkışı bulunmaktadır.

Kutu içerisinden çıkan kumandanın görünümü şık. Tuş dizilimi ortalamanın üzerinde. Tuşlar biraz sert ve cihazın kumandayı algılaması zor. Direkt cihaza tutmak ve tuşlara sert basmak gerekli. Kumanda tuşunda bulunan "default" tuşu tüm ayarları sıfırlıyor ve HDMI'ı devre dışı bırakıyor. Yanlışlıkla basılmaması gerekli.

Cihaz menüsü çok detaylı görüntü ve ses ayarlarına sahip. Menüde gezinmek oldukça basit ve tüm ayarlar özelleştirilebiliyor. Çocuk kilidi, şifre belirleme, ekran koruyucu gibi özellikler desteklenmekte.

Ürünün görüntü kalitesi çok iyi. Komposit giriş biraz parazitlenmeye sebep oluyor ama bu her yerde olacak değil. S->Video ile daha net görüntü alınabiliyor. Komponent girişle 1080i upscale yapılabiliyor. HDMI seçeneklerinde de tüm çözünürlükler destekleniyor. Hem DVD hem de DivX filmler 1080i çözünürlüğe kadar upscale ediliyor ve görüntü kalitesinde gözle görülür fark yaratıyor. 720p çözünürlükten itibaren filmler 50hz tazeleme oranında gösteriliyor. PC'den yapılan Tv-Out görüntülere kıyasla, çok daha yumuşak ve doğal hızda gösteriliyor filmler.

DVD altyazıları, diğer ürünlerdeki gibi parlak ve yeterli büyüklükte. Şu anda piyasada bulunan normal DVD oynatıcıların tüm özellikleri destekleniyor. Değişik açılardan izleme, ileri geri sarma, en son kalınan yerden devam etme gibi özellikler destekleniyor. 106 ekran LCD TV'de de 55 ekran CRT TV'de de altyazılar okunaklı ve net.

DivX filmlerin kaliteleri de DVD filmlerden aşağı kalmıyor. Altyazılar Philips 5980 veya Vestel'in HDMI modellerine göre biraz daha küçük ama okunaklı ve net görünüyorlar. DVD altyazılarına benzemelerinden dolayı, DivX altyazılarla DVD altyazılar ayırdedilemeyebiliyor. 106 ekranda da 55 ekranda da DivX filmler rahatlıkla izlenebiliyor. SRT, Sub gibi popüler formatlar destekleniyor. Txt uzantısı desteklenmiyor. Çoklu altyazılar seçiilemiyor. Altyazı dosya adı ile film dosya adının aynı olması gerekmekte. Bir klasör içerisinde birden fazla filmi görebiliyor. Direk "next" tuşu ile filmler arasında geçiş yapılabiliyor.

Ürünün Artıları

- Popüler tüm formatları desteklemesi: DVD, DivX, Xvid, Mp3, Jpeg, mp4 gibi popüler formatları destekliyor. Samsung U-600 ile çekilen mp4 görüntüsünü bile çalıştırdı.
    - Disk seçmiyor. Her türlü DVD okunuyor. Performans oldukça iyi. Performans düşmüyor, takılma olmuyor. DVD'den veya CD'den filmler 2-3 saniyede yükleniyor.
    - Ürün kumandası çok işlevsel. Tüm kontrollere kumandadan erişmek mümkün.
    - Görüntü kalitesi güzel. Hem DVD'de hem de DivX'lerde upscale ile daha kaliteli görüntü elde etmek mümkün.
    - HDMI çıkışı sayesinde 1080i görüntü alabilme.
    - VGA çıkışı sayesinde PC monitörlerine bağlanabilmesi.
    - Fansız olmasından dolayı çok sessiz, disk sesi bile duyulmuyor.
    - Siyah renkli ürün, diğer eşyalarla da uyum sağlıyor.
    - External disklerle de uyumluluğu iyi durumda. Flash disklerden harici HDD'lere kadar geniş bir skalayı destekliyor.

Ürünün Eksileri

- Kumanda tuşları sert.
    - Ürünün ön tarafında yanan mavi ışık, karanlıkta göz alıyor.
    - Samsung TV'lerdeki "Kaynak Değiştirme Tuşu" ile ürünün sürücü kapağı açılıyor.
    - Kumanda üzerindeki default tuşu HDMI'ı da kapatıyor.
    - HDMI'ı açmak için öncelikle kompozit bağlantıyı yapmak gerekiyor.
    - Kutu içeriğine kumanda pilleri dahil değil.
    - Kutu içerisinden çıkan HDMI kablo kısa (1mt civarı)

Cihazın Harici Disklerle Uyumluluğu

Tüm testlerden sonra, Flash diskler ve harici HDD'lerle de denemeler yaptım. Toshiba, AData, Kingston ve markasız bir Flash bellekle yaptığım denemelerde, genelde aynı sonuçları aldım. 2GB diskin içerisine atılan 2 adet DivX filmi görebildi. Sorunsuz şekilde çalıştırdı. İlk aşamada filmleri çalıştırması 10-14 saniye arası sürüyor. Kingston belleklerde 14 saniye iken, Toshiba'da 10 saniye sürdü. 4GB belleklerde bu süre biraz daha uzadı. 4 GB belleğe yüklü film sayısı, yüklenme süresini değiştirmedi. Tek film yüklü olsa da aynı sürede açıyor, yüklü 5 filmden birini açarken de aynı sürede açıyor.

160GB WD Passport sürücüyü tanıdı. Filmleri oldukça hızlı bir şekilde açtı (6 saniye) ve sorunsuz çalıştırdı. 120Gb Mikrobox ve 100Gb Smartdisk de sorunsuz şekilde okundu. Harici HDD kutusuna takılmış 160GB Samsung 7200rpm disk de sorunsuz bir şekilde tanındı ve çalıştı. 500 GB HDD denendiğinde, tanımadı. Büyük ihtimalle 300Gb ve yukarısında sorun yaratabilir.

SD/MMC belleklerde de 2Gb ve 1Gb bellekleri sorunsuzca tanıdı. Filmleri yeterli hızda tanıdı, sorunsuz çalıştırdı. Resim ve mp3 dosyalarını da sorunsuzca çalıştırdı. SD belleğe kayıtlı mp4 dosyasını da çalıştırdı ve tam ekran oynattı. Çözünürlük düşük olduğundan, görüntü kalitesi oldukça kötüydü.

Ürünü Kim Getirmiş, Kim ne Kadara Satıyor?

Şu anda bu cihazı sadece Bimeks ve DnR mağazalarında gördüm. Bimeks 97 YTL, DnR ise 85 YTL fiyat etiketiyle satıyor. Hemen her kredi kartına 8 aya kadar vade farksız taksitlendirme yapılıyor. Bimeks büyük ihtimalle nakit veya tek çekime indirim de yapar ve fiyat DnR ile eşitlenir. AnkaMall mağazalarında yaklaşık 50 adet bulunmakta. İnanılmaz bir hızda tükendiğinden, bu yazı yayınlandığı tarihten birkaç gün sonra stoklarda kalmayabilir. Ürünün ithalatı Aral tarafından yapılıyor deniyordu ama kullanma klavuzunda FORUM ELEKTRONİK adı görünüyor. Tahtakale/Eminönü adresinde. Ürün ana menüsünde Aral logosu var. İhracatı da JOIN TECH INT. LTD adlı Hong Kong firması yapıyor.

Son Sözler

Genel anlamda bakıldığında, göründüğünden çok daha iyi bir ürünle karşı karşıyayız. İşçilik ve malzeme kalitesi daha iyi olabilirdi belki ama desteklediği formatlara ve altyazı kalitesine bakıldığında, ayrıca fiyatı da göz önünde bulundurulduğunda, şu günlerde alınabilecek en mantıklı cihaz bu cihazdır. Mkv ve yüksek çözünürlüklü DivX filmleri desteklemiyor haliyle. Ama bu cihaz zaten o klasmanda bir cihaz değil. Şu sıralar bu tarz bir ürün almak isteyen varsa, bu ürünü düşünmeden alabilirler. Film, müzik ve resim konusunda tüm ihtiyacınızı karşılayacaktı
    Ürünü alırken garanti kartını kaşeletmeyi ve tarih attırmayı unutmayın. Ayrıca fiş/fatura da gerekiyor herhangi bir sorunda, aklınızda olsun. Ürün 2 yıl garantili ve 1 hafta birebir değiştirme garantisi var. Herhangi bir sorunda muhatabınız aldığınız yerdir. Onlar gerekli işlemleri yapıyorlar.

Önemli: Bu yazı tamamen tarafımdan, donanımhaber.com forumunda yayınlanmak üzere yazılmıştır. Fotoğraflar ve yorumlar tarafıma aittir ve herkes tarafından kaynak göstermek şartıyla paylaşılabilir. Umarım işinize yaramıştır. Her türlü sorunuz için bana ulaşabilirsiniz.

İyi eğlenceler

Merhaba Sevgili .ZeuS. ve Değerli Forum Üyeleri,

Uzun araştırmalar, sizlerin kıymetli değerlendirmeleriniz ve farklı kullanıcıların olumlu görüşleri sonrasında ben de dün akşam bu cihazı aldım. Benim de amacım bir çok kullanıcı gibi HDMI bağlantısını kullanabilmek ve DVD de artık yedek oluşturmak istemeyişimdir. Elimde Corsair 2 GB USB bellek ile WD 250 GB 2.5" taşınabilir harddisk bulunmaktadır. Bu iki ürünle de yaptığım denemelerde maalesef başarıya ulaşamadım.

Bir çok arkadışımız tarafından bahsedilen FAT32 ile biçimlendirme işlemini yaptım. Hatta biçimlendirme için SwissKnife V3 programını kullandım.
    (http://forum.donanimhaber.com/m_18228330/mpage_1/key_SwissKnife//tm.htm#18229695) adresinde dejaay arkadaşımızın bilgilendirmeleri sonrasında. Kendisine çok teşekkür ederim.

Windows XP2 kullanıyorum ve bilgisayarda yapmış olduğum bölümler (40 GB-->Fat32, geri kalanı NTFS) görülebilmektedir. Acaba atladığım bir şeyler mi var. Bazı püf noktalar var da bunları mı kaçırıyorum. 40 GB lık FAT 32 bölümüne Full Format attım, diğer bölüme ise, Quick Format attım. Corsair bellek ise, zaten FAT32 olarak görülüyor ve başkaca bir işlem (bölümleme adına) yapılamıyor.

Corsair 8 GB ile yaptığım denemede USB belleği cihaz tanıdı ve içindeki folder yapısına ulaştım. Ama bunda da Film klasörünün açılması için baya bekledim, sonuç olumsuz.

Sizce bahsettiğim sıkıntılar aşılabilir mi, yoksa büyük ümitlerle almış olduğum cihazı geri vermeyi düşünüyorum. Bu arada cihazı D&R 'dan aldım.

Saygılarımla,

• Sevgili fatih_celik, WD 250 GB taşınabilir hardiskinizi parçalar halinde fat32 format atarak denemenizi öneririm. İlgili cihaz Ntfs formatını tanıyamamaktadır. Birde yeni yazılımlarla cihazın eksiler kısmıda giderilerek mükemmel bir hale getirilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.arslan -- 17 Haziran 2008; 10:28:25 >
  • ustaların versiyon numaralandırması biraz kafanızı karıştırmış olabilir.
    10.2 daha önce çıkmış test yazılımıdır.
    9.2 daha sonra çıktı.
    En son çıkan ise 9.3 Final. Mp4 , DTS , wordwrap vs. özelliklere sahiptir.
  • Yeni çıkan 9.3 versiyon ile son noktaya ulaşılmış sanki. Mükemmel bir yazılım olmuş gerçekten de. Ancak yazılımları buraya eklememiz mümkün değildir. Yapmanız gereken Alonzo arkadaşa ulaşmak ve şifre rica etmek. Gerçi o olay da belirli kişilerle sınırlı. Zamanla bu sınırlama ortadan kalkar mı bilmiyorum ama şimdilik maalesef böyle.
  • quote:

Orjinalden alıntı: a.arslan

Sevgili fatih_celik, WD 250 GB taşınabilir hardiskinizi parçalar halinde fat32 format atarak denemenizi öneririm. İlgili cihaz Ntfs formatını tanıyamamaktadır. Birde yeni yazılımlarla cihazın eksiler kısmıda giderilerek mükemmel bir hale getirilmiştir.

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
    Yani, 250 GB 'ın tamamını FAT32 olarak farmatlamam gerekir. NTFS olan bir bölüm olmaması gerekiyor, doğru mu anlıyorum. Sanırım bir de Full Format yapmak gerkiyor, Quick Format işe yaramıyor. Akşam dediklerinizi yapacağım.

Peki parçalardan kastınız nedir, rakamsal değeri nedir? Örneğin, 40 + 200 olabilir mi?

Peki 2 GB Corsairin cihaz tarafından tanınmaması ile ilgili olarak fikri olan var mı?
  • Sadece bir bölümü FAT32 yaparsanız, o bölümü görecektir ve diğer bölüm görünmeyecektir. Bu şekilde de kullananlar var.
  • quote:

Sadece bir bölümü FAT32 yaparsanız, o bölümü görecektir ve diğer bölüm görünmeyecektir. Bu şekilde de kullananlar var.

Öncelikle herkese hayırlı akşamlar,

Sevgili .ZeuS.,
    Hardiskimi aynen dediğiniz gibi bir bölümü (10 GB) FAT32, kalan bölümü (222 GB) ise, NTFS olarak formatlanmış durumda. Ama yine de görmüyor. Divx playera taktığım zaman kumandadan USB\CARD tuşuna basıyorum. Ekranın sol üst köşesinde Yüklüyor yazısı çıkıyor. 5-10 saniye bu yazı ekranda kaldıktan sonra, Disk Yok yazısı çıkıyor.

Başka yapmam gerekenler hakkında bana yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı? Problemin kaynağını öğrenemedim maalesef. Acaba cihazda mı bir problem var, yoksa benim WD 250 hardisk ile Corsair'de mi bir problem var.

Yardımlarınız için teşekkür ederim, saygılar sunarım.

• Bence ilk işiniz başka bir HDD ile deneme yapmak olmalı. Sorun devam ederse cihazda bir problem var demektir.
  • quote:

Bence ilk işiniz başka bir HDD ile deneme yapmak olmalı. Sorun devam ederse cihazda bir problem var demektir.

Bir başka başlık altında görünce bir sorayım dedim. Harici harddisklerde USB üzerinden film izleyebilmek için ya da Divx Playerın cihazı tanıması için adaptör bağlantısı şart mı? Bildiğiniz gibi 2,5" ler genelde adaptörsüz tamamen USB üzerinden çalışıyor. Acaba benim yaşadığım problem adaptör olmadığından ve USB üzerinden yeterince güç alınamamasından kaynaklanabilir mi?
  • Olabilir. Genelde yüksek kapasiteli diskler adaptör bağlantısı veya ekstra USB bağlantısı istiyor. Siz aynı kapasitede başka bir marka disk ile deneme yapmalısınız. Böylece sorunun diskten mi veya cihazdan mı kaynaklandığını daha kolay anlayabilirsiniz.
  • quote:

Olabilir. Genelde yüksek kapasiteli diskler adaptör bağlantısı veya ekstra USB bağlantısı istiyor. Siz aynı kapasitede başka bir marka disk ile deneme yapmalısınız. Böylece sorunun diskten mi veya cihazdan mı kaynaklandığını daha kolay anlayabilirsiniz.

-------------
    Cihazın Harici Disklerle Uyumluluğu

Tüm testlerden sonra, Flash diskler ve harici HDD'lerle de denemeler yaptım. Toshiba, AData, Kingston ve markasız bir Flash bellekle yaptığım denemelerde, genelde aynı sonuçları aldım. 2GB diskin içerisine atılan 2 adet DivX filmi görebildi. Sorunsuz şekilde çalıştırdı. İlk aşamada filmleri çalıştırması 10-14 saniye arası sürüyor. Kingston belleklerde 14 saniye iken, Toshiba'da 10 saniye sürdü. 4GB belleklerde bu süre biraz daha uzadı. 4 GB belleğe yüklü film sayısı, yüklenme süresini değiştirmedi. Tek film yüklü olsa da aynı sürede açıyor, yüklü 5 filmden birini açarken de aynı sürede açıyor.

160GB WD Passport sürücüyü tanıdı. Filmleri oldukça hızlı bir şekilde açtı (6 saniye) ve sorunsuz çalıştırdı. 120Gb Mikrobox ve 100Gb Smartdisk de sorunsuz şekilde okundu. Harici HDD kutusuna takılmış 160GB Samsung 7200rpm disk de sorunsuz bir şekilde tanındı ve çalıştı. 500 GB HDD denendiğinde, tanımadı. Büyük ihtimalle 300Gb ve yukarısında sorun yaratabilir.

SD/MMC belleklerde de 2Gb ve 1Gb bellekleri sorunsuzca tanıdı. Filmleri yeterli hızda tanıdı, sorunsuz çalıştırdı. Resim ve mp3 dosyalarını da sorunsuzca çalıştırdı. SD belleğe kayıtlı mp4 dosyasını da çalıştırdı ve tam ekran oynattı. Çözünürlük düşük olduğundan, görüntü kalitesi oldukça kötüydü.

---------

Yaptığınız testte yukarıdaki bölümde vermiş olduğunuz "160GB WD Passport sürücüyü tanıdı" adaptörsüz müydü ya da adaptörsüz bir taşınabilir harddisk ile test etme imkanınız oldu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_celik -- 18 Haziran 2008; 16:09:39 >

• su koskaca forumda bir allahın kulu yok mu final versiyonuna sahip olupta bize yardım edecek..emegi gecen herkese tesekkür ederim ama buraya girip hergün yorumlarınızı okuyoruz bizede yardım edin lütfen..
    emeginize saygı duyuyoruz
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.