Şimdi Ara

HOMETECH DivX 567 DVD/DivX Player Detaylı İncelemesi (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.027
Cevap
4
Favori
232.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de ürünü bikemksten aldım ama altyazı konusunda hayalkırıklığına uğradım.
    sorunumşuydu çok saçma ve küçük fontta ve uzayan altyazıları göstermiyodu.
    aral'ın sitesinden yeni sürümü olduğu yazan bir firmware yükledim. font biraz düzeldi ama uzun altyazıları göstermeme
    ve sadece 2 satır altyazı gösterme gibi sorunlar var.örnekse ilk satır biraz uzadı mı 2. satıra kayıyor, orjinalde 2.satırdaki altyazıyı ozaman hiç göstermiyor.
    ayrıca italik (orjinalinde <i> altyazı <i>) şeklinde olan altyazıları normal gösterme gibi sıkıntılar yaşadım.
    forumu inceledim ama bilgiler çok fazla olduğundan kafam karıştı ve sorunumu izah etme gereği duydum.
    ürünün üzerinde new decoder yazısı olduğunu da belirtmek isterim. alonzo ve sidekick yazılımlarından bahsedilmiş ancak bunların şifrelerinin olmadığı söylenmiş. ayrıca bir arkadaş da new decoder yazanlara bu yazılımları yüklemememizi tavsiye etmiş.
    bu sorunumu nasıl çözeceğim yardımcı olursanız sevinirim

• aksesuar veya farklı dvd oynatıcıları istiyorsanız inceleyin
    dvd playerlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan_k

ben de ürünü bikemksten aldım ama altyazı konusunda hayalkırıklığına uğradım.
    sorunumşuydu çok saçma ve küçük fontta ve uzayan altyazıları göstermiyodu.
    aral'ın sitesinden yeni sürümü olduğu yazan bir firmware yükledim. font biraz düzeldi ama uzun altyazıları göstermeme
    ve sadece 2 satır altyazı gösterme gibi sorunlar var.örnekse ilk satır biraz uzadı mı 2. satıra kayıyor, orjinalde 2.satırdaki altyazıyı ozaman hiç göstermiyor.
    ayrıca italik (orjinalinde <i> altyazı <i>) şeklinde olan altyazıları normal gösterme gibi sıkıntılar yaşadım.
    forumu inceledim ama bilgiler çok fazla olduğundan kafam karıştı ve sorunumu izah etme gereği duydum.
    ürünün üzerinde new decoder yazısı olduğunu da belirtmek isterim. alonzo ve sidekick yazılımlarından bahsedilmiş ancak bunların şifrelerinin olmadığı söylenmiş. ayrıca bir arkadaş da new decoder yazanlara bu yazılımları yüklemememizi tavsiye etmiş.
    bu sorunumu nasıl çözeceğim yardımcı olursanız sevinirim

Divxplayerlar belli bir karakter sayısından sonra altyazıyı gösteremiyebiliyor. Ve uzun cümleleri 2. satıra kaydırıyor. Hometech orjinal yazılımda atıyorum bu 100 karakterse alonzo yazılımında 160 karaktere çıkıyor ama daha fazlasını gene göstermiyor. <i> altyazı <i> gibi altyazılarda benim bildiğim sadece bilgisayarda tanımlı olduğu gibi çıkar, divx player ne görüyorsa onu gösterir (Yanlış biliyorsam affola) O yüzden orjinal yazılımda alonzo yazılımda ne görürse onu gösterir. Bunı sorun gibi algılıyorsanız bu sorunun çözümü yok ne yazıkki.

• cevabınız için teşekkürler.aralyazılımla görüştüm bana yeni bir yazılımı yolladılar. uzun altyazı problemimi çözdü ancak fontlar hala istediğim gibi değil.
    bu font sorununu çözme şansım var mı acaba mesela verdana olabilir. bu arada menusunde büyüt küçült sağa sola kaydır gibi opsiyonlar var ancak fontlarla ilgili birşey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan_k

cevabınız için teşekkürler.aralyazılımla görüştüm bana yeni bir yazılımı yolladılar. uzun altyazı problemimi çözdü ancak fontlar hala istediğim gibi değil.
    bu font sorununu çözme şansım var mı acaba mesela verdana olabilir. bu arada menusunde büyüt küçült sağa sola kaydır gibi opsiyonlar var ancak fontlarla ilgili birşey yok.

Arkadaşım farklı bir yazılım mı bu?Ben http://www.aral.com.tr/elektronik/divx567.htm bu yazılımı yükledim ancak uzun cümlelerde son birkaç kelimeyi göremiyorum.Sana yolladıkları bundan farklı bir sürüm mü,paylaşır mısın?

• Ben çözümü, PocketDivX Encoder diye, bir program kulanarak buldum.

1-9 arası font büyüklüğünde, alt yazıyı filmin içine gömüyor, bu yazılım.

Okuduydu/okumadıydı - Büyüktü/Küçüktü, derdinden kurtuldum.

7 Mb. Küçük bir program ve filmleri istenen çözünürlüğe de değiştirebiliyor.
  • yeni ile eski decoder arasında ne fark var biri açıklayabilir mi?

ben eskisini kullanıyorum, şimdi yeni bir tane abime aldık onda new decoder yazıyor, farkı nedir?

eski cihaza new decoderin yazılımını yüklersek bir sorun çıkar mı?

bir de benim usb çalışmıyor sanırım servise gitmesi gerekecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wallace_son

yeni ile eski decoder arasında ne fark var biri açıklayabilir mi?

ben eskisini kullanıyorum, şimdi yeni bir tane abime aldık onda new decoder yazıyor, farkı nedir?

eski cihaza new decoderin yazılımını yüklersek bir sorun çıkar mı?

bir de benim usb çalışmıyor sanırım servise gitmesi gerekecek.

Benim bildiğim bir fark yok, değişmesinin sebebi üreticinin eski cihazlarda ki çipi artık üretmemesi. New decoder cihaza eski yazılımı atarsanız cortlar. Terside aynı şekilde. O yüzden alonzo gibi yazılımları atmayın, aral ın web sayfasını takip edin.

USB çalışmıyor derken ne gibi bir problem var, hiç tepki mi yok? Flash bellekin fat32 formatlı olması gerektiğini hatırlatayım.
  • selam
    ya arkadaşlar 4 aydır new decoderli cihazı kulanıyorum bayağı iyiydi hiç problem yoktu geçen nette gezinirken yeni yazılımı gördüm ( resmi yazılımı) ve yükledim.işte sorunlar ondan sonra başladı.alt yazıdaki renkler diğer seçenekleri seçiyorum ama film oynarken altyazı değişmiyor aynı beyaz renkte gösteriyor.bu neyse problem değil ama asıl sorun dil seçenekleri devre dışı kaldı dvd de divx te film izlerken dil değişmiyor language ye basarken sadece english yazıyor. ne yapabilirim yardım ederseniz sevinrim.ilk aldığım haline döndürebilirmiyim.yani yazılımı eski haline getirebilirmiyim ?saygılar..
  • Slm arkadaş bende aynı cihazı kullanıyorum kumandanın setup tuşundan istediğin ayarları yapabilirsin oda olmuyorsa yazılımı birdaha yükle ve yükleme biçimindeki maddeleri sırasıyla yapmaya dikkat et
    ve orda önemli dediği yeri unutma
    " .....Yazılım yüklendikten sonra, uzaktan kumandanın DEFAULT tuşuna basıp fabrika ayarlarını yükleyiniz ve cihazı önce kumandanın Power tuşundan kapatınız, daha sonrada cihazın arkasında bulunan
    güç anahtarından kapatıp 5 saniye sonra açınız. Bu son bölüm çok önemlidir, kesinlikle uygulayınız....."
  • quote:

Orijinalden alıntı: babunta

Slm arkadaş bende aynı cihazı kullanıyorum kumandanın setup tuşundan istediğin ayarları yapabilirsin oda olmuyorsa yazılımı birdaha yükle ve yükleme biçimindeki maddeleri sırasıyla yapmaya dikkat et
    ve orda önemli dediği yeri unutma
    " .....Yazılım yüklendikten sonra, uzaktan kumandanın DEFAULT tuşuna basıp fabrika ayarlarını yükleyiniz ve cihazı önce kumandanın Power tuşundan kapatınız, daha sonrada cihazın arkasında bulunan
    güç anahtarından kapatıp 5 saniye sonra açınız. Bu son bölüm çok önemlidir, kesinlikle uygulayınız....."

selam
    denedim olmadı.satıcı firmaya mail attım yeni bir yazılım yolladılar.onu yükleyince cihaz kökten gitti.allahtan görüntü olmadan firmanın sitesindeki yazılımı yükleyebildim de cihazı kurtardım.ama dil sorunu devam ediyor.languangeye bastığım zaman filmin dili değişmiyor.ilginçtir menü dili ingilizce oluyor,bi daha basınca bu defa türkçe oluyor. ya new decoder in ilk alındığında yüklü olan yazılımı olsa onu yüklesem daha iyi olacak ondan çok memnundum.

• Selamlar , topicin ilk sayfalarındaki yazılım fırtınasına bakarak hemen HB.com'dan sipariş verdim. Aslında philips 3260 alacaktım ama hiçbiryerde yoktu. Bu daha da iyi oldu ondan. Ancak topicin ilerleyen sayfalarında yapılan yazılımların bazı nedenlerden ötürü şifrelendiğini öğrendim ve üzüldüm. Şuan elime gelecek olan ürünün "New Decoder" olup olmadığını ne yazık ki bilemiyorum. New Decoder ibaresi olsa yada olmasa ne gibi + / - olur ? Yazılım konusunda herhangi bir gelişme sağlandı mı acaba ? Kullanıcılar tavsiyelerini almak isterim , saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangerous

Selamlar , topicin ilk sayfalarındaki yazılım fırtınasına bakarak hemen HB.com'dan sipariş verdim. Aslında philips 3260 alacaktım ama hiçbiryerde yoktu. Bu daha da iyi oldu ondan. Ancak topicin ilerleyen sayfalarında yapılan yazılımların bazı nedenlerden ötürü şifrelendiğini öğrendim ve üzüldüm. Şuan elime gelecek olan ürünün "New Decoder" olup olmadığını ne yazık ki bilemiyorum. New Decoder ibaresi olsa yada olmasa ne gibi + / - olur ? Yazılım konusunda herhangi bir gelişme sağlandı mı acaba ? Kullanıcılar tavsiyelerini almak isterim , saygılar.

Hocam hayırlı olsun bende birkaç ay önce Hbden aldım new decoder geldi,sana da muhtemelen o gelecektir.Cihazın üzerinde new decoder diye yazıyor.Aralcomtr'deki versiyonu da yüklemeni öneririm.Fontlar biraz daha düzeliyor çok büyümese de.Menüde bazı artıları var sanırım.Ben cihazı evime geldiğinden 10-15dk sonra yeni yazılımı yükledim dayanamadım.Yüklemeden önce altyazıların fontu çok kötüydü.Bu arada altyazılar yine de küçük gibi ama ben alıştım,yeterli geliyor artık.Yüze yakın divx film izledim bu playerda dediğim gibi altyazılara alıştım ancak bazı uzun cümlelerde son birkaç kelime görünmüyor.Bu da çok nadiren denk geliyor.Sanırım bazı programlar var altyazı dosyasını düzenleyen(max.karakter vs.gibi) bunları kullanıp editlemek lazım ama çok karşılaştığım bir durum olmadığı için kasmadım.

Bir de pro logici açtığınızda pause tuşuna basıp durdurup devam ettiğinizde pro logic devreden çıkıyor menüde aktif gözükse de.Bunun çözümü de menüden ilgili yere gelip pro logici kapayıp açmak.

Cihazın üstündeki mavi ışığa da siyah elektrik bantı çektim,güzelce kenarlarını kestim cd tepsisinin girip çıkmasını engellemiyor,kenarlardan çok az ışık gözüküyor,göz alma sorununu da çözmüş oldum.Sizlere de öneririm rahatsız oluyorsunuz.

Yakında yeni sürüm çıkacakmış,birçok problem çözüme ulaşacak diye ümit ediyorum.

Bu arada geçen hafta özdilekte 69tl'ydi bu player kampanyayla,hala öyle mi bilmiyorum.Az daha birtane daha alacaktım :) fiyatı çok uygun geldi ben 85e almıştım.

Ekleme yapayım logitech x530 ses sistemimi analog 5.1 olarak sorunsuzca sisteme bağladım,iyi performans alıyorum.5.1 keyfini yaşatıyor bu ikili dijitaller kadar olmasa da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omurkadir -- 15 Ocak 2010; 13:53:03 >

• arkadaşlar alonzonun şifresini bilen bi zahmet pm atarsa
  • @omurkadir teşekkür ederim.

Evet bende sitedeki mevcut yeni sürümü yükledim. Biraz daha düzeldi ama sizde de olduğu gibi izleye izleye alışma durumu olacak sanırım Gerçe daha henüz oturup bir film izlemiş değilim , ama en yakın zamanda seanslarıma başlayacağım :)
    Açıkcası ben sizin kadar ümitli değilim yeni yazılım konusunda. Çünkü ürün nerden baksanız 2 yıllık bir ürün ve firmanın bu konuda bir gelişme sarfedeceğine pek ihtimal veremiyorum. Ama umarım yanılıyo olurum :P
  • arkadaşlar şu şifreyi bilen yokmu birisi bir pm atsın
  • wmw uzantılı dosyaları hometech 567 açıyormu?
  • Arkadaşlar bende yeni aldım usb den hiç bir şekilde erişim yapamadım boş yazıyor USB Toshiba 4 Gb Fat32 formatlı film resim mp3 ekledim hiç biri çıkmadı devamlı DVD de Usb seçtiğim zaman boş yazıyor sorun nerde cihazdamı yoksa benmi eksik bir şey yapıyorum nazıl USB üzerinden film seyredebilirim
  • slm ark lar ben bu yazılımı indirdim cd ye çektim ama player okumadı nasıl yüklücez bunu ??
  • up
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.