Arkadaşlar yeni yazılım yayınlanmış Aral sitesinde.
Bilginize...
quote:
Orijinalden alıntı: auceylan
Arkadaşlar yeni yazılım yayınlanmış Aral sitesinde.
Bilginize...
Vay güzel haber,ben az sonra cihaza yüklüyorum yorumlarımı yazmaya çalışırım.Hayırlı olsun.
İlk etaptaki izlinimlerim şunlar.
Çift ses desteği resmi olarak sunulmuş.
arka plan resimlerinin kalitesi arttırılmış.
Fontların arasındaki boşluklar bir miktar daha giderilmiş.
Font kalitesi arttırılmış.
Çok uzun süre inceleyemedim ancak gözüme çarpanlar:
Eski versiyonda altyazıları görünen dvd'ye çekilmiş divxlerimden 2tanesinde altyazıları göstermedi.Uzantısı srt,film adıyla altyazı adı aynı değil.Ancak bendeki diğer filmler de bu şekilde onları gösterdi.Bunun yanında altyazı fontu değiştirilmiş,büyütülmüş.Küçük,orta,büyük ayarı var.Bu seferki büyük gerçekten büyük,eskisi gibi değil.Ben zaten alışmıştım "orta" ayarında kullanırım herhalde.
Prologic,ekolayzır,ses efekti ayarları falan hiç yok.
Bu eksikler yüzünden eski sürüme dönebilirim.
Ses çıkış ayarlarına hiç bakmadım. Doğrudur yoktur. Sanırım tek artısı çift ses desteğinin resmi olarak sunulan ilk sürümü. Benim için pek bir artısı olmadı.
Yeni güncelleme ile yapılan Değişiklikler: Fabrika çıkışlı yazılıma göre • Altyazı Ayar Menüsü eklendi • Altyazı ile film adı farklı olsa da altyazıyı oynatabilme özelliği eklendi. • Navigasyon menüsü geliştirildi. • Türkçe karakter desteği geliştirildi. • USB hafıza ve SD kartı otomatik tanıma özelliği eklendi. Eylül 2009 tarihli Güncelleme'ye göre. • Divx filmler için altyazı karakterleri geliştirildi. • Çift sesli filmlerde ses çıkışını kumandadan değiştirebilme özelliği eklendi. • Müzik çalma modunda ileri geri tuşları ile sıradaki veya önceki şarkıyı çalma özelliği eklendi • Diğer bazı küçük hatalar düzeltildi
>>| tuşunun ana ekrandaki işlevide yitirilmiş ne yazıkki bu güncellemeyle. Artık uzun bir listedeki en son klasöre inmek için tek tek aşağıya inme tuşuna basmamız gerekecek ne yazıkki.
quote:
Orijinalden alıntı: unpop
Kumandam bozuldu napmalıyım ? Satan yer varmıdır ya da uygun başka kumanda ya da ne bileyim uyuşan evrensel kumanda ?...
quote:
quote:
Kumandam bozuldu napmalıyım ? Satan yer varmıdır ya da uygun başka kumanda ya da ne bileyim uyuşan evrensel kumanda ?...
arkadaşlar new decoder için hazırlamış olduğumuz yazılımlarda teknik hatadan dolayı bazı arkadaşlarımız problemler yaşamaktadır.Yazılımlar hazırlanmış tekrar gözden geçirilmiştir en kısa sürede yayınlanacaktır.Hatalı yazılımı kesinlikle cihazlarınıza yüklemeyiniz.
New decoder orjinal yazılımını kesinlikle eski modellere yüklemeyiniz.Uyumsuzluk problemleri vardır.
Miralay25, Yazılım konusunda bir gelişme var mı? Ben Aral firmasına mail yollayıp yeni yazılımı beklediğimizi söyledim. Cihazla ilgili aklıma gelen problemleri yazdım. Aynı gün bana e-posta yoluyla yeni bir MTK.BIN dosyası yolladılar. Cihaza yükledim. Altyazılar için küçük-orta-büyük şekilnde üç seçenek yapmışlar, büyük altyazı biraz daha okunaklı olmuş eskisine göre. Ancak bu yazılmı yükleyince HDMI çıkışında ses ve görüntü kayboldu. Bence bu önemli bir sorun...
Firmaya yolladığım e-postada saydığım problemler şunlar: 1) Altyazı için “büyük” seçeneği seçili olsa bile altyazı boyutu hala küçük. Biraz daha büyük bir boyut seçeneği olmalı.
2) Bazı uzun altyazılar alt satırda devam etmek yerine yarım gösteriliyor.
3) Bazı altyazılar ekranda çok kısa süreliğine görünüyor (orjinalde böyle olmamasına rağmen)
4) Bazen filmin rastgele bir anında altyazılar kayboluyor ve yeniden getirmek için filmi durdurup (pause değil, stop) yeniden başlatmak gerekiyor. Yeniden başlatıp kaldığım yere kadar ileri sardırınca problemsiz devam ediyor.
5) USB’deki dosya isimlerini yeterli uzunlukta göstermiyor. Mesela USB bellekte “How I Met Your Mother” dizisinin 3. sezonunun ilk 5 bölümü yüklü diyelim. Bellekteki dosya isimleri şu şekilde: “How_I_Met_Your_Mother_S3E1.avi” , “How_I_Met_Your_Mother_S3E2.avi”, “How_I_Met_Your_Mother_S3E3.avi” diye gidiyor. Cihaz dosya isimlerini yeterince uzun göstermediği için hepsi “How I Met Your Mot” gibi birşey görünüyor. İzlemek istediğimiz bölümü seçebilmek için hepsini tek tek açıp bakmamız gerekiyor.
6) Altyazı seçerken mevcut atyazılar adlarıyla listelenebilirse güzel olur. Aksi halde yine yukarıdaki örnekte olduğu gibi 5 bölüm arasında uygun altyazıyı bulmak için hepsini tek tek seçip konuşmadaki sesle altyazı birbirini tutuyor mu diye aramak gerekiyor.
arkadaşlar new decoder için hazırlamış olduğumuz yazılımlarda teknik hatadan dolayı bazı arkadaşlarımız problemler yaşamaktadır.Yazılımlar hazırlanmış tekrar gözden geçirilmiştir en kısa sürede yayınlanacaktır.Hatalı yazılımı kesinlikle cihazlarınıza yüklemeyiniz.
New decoder orjinal yazılımını kesinlikle eski modellere yüklemeyiniz.Uyumsuzluk problemleri vardır.
Miralay25, Yazılım konusunda bir gelişme var mı? Ben Aral firmasına mail yollayıp yeni yazılımı beklediğimizi söyledim. Cihazla ilgili aklıma gelen problemleri yazdım. Aynı gün bana e-posta yoluyla yeni bir MTK.BIN dosyası yolladılar. Cihaza yükledim. Altyazılar için küçük-orta-büyük şekilnde üç seçenek yapmışlar, büyük altyazı biraz daha okunaklı olmuş eskisine göre. Ancak bu yazılmı yükleyince HDMI çıkışında ses ve görüntü kayboldu. Bence bu önemli bir sorun...
Firmaya yolladığım e-postada saydığım problemler şunlar: 1) Altyazı için �üyük�seçeneği seçili olsa bile altyazı boyutu hala küçük. Biraz daha büyük bir boyut seçeneği olmalı.
2) Bazı uzun altyazılar alt satırda devam etmek yerine yarım gösteriliyor.
3) Bazı altyazılar ekranda çok kısa süreliğine görünüyor (orjinalde böyle olmamasına rağmen)
4) Bazen filmin rastgele bir anında altyazılar kayboluyor ve yeniden getirmek için filmi durdurup (pause değil, stop) yeniden başlatmak gerekiyor. Yeniden başlatıp kaldığım yere kadar ileri sardırınca problemsiz devam ediyor.
5) USB�eki dosya isimlerini yeterli uzunlukta göstermiyor. Mesela USB bellekte �ow I Met Your Mother�dizisinin 3. sezonunun ilk 5 bölümü yüklü diyelim. Bellekteki dosya isimleri şu şekilde: �ow_I_Met_Your_Mother_S3E1.avi�, �ow_I_Met_Your_Mother_S3E2.avi� �ow_I_Met_Your_Mother_S3E3.avi�diye gidiyor. Cihaz dosya isimlerini yeterince uzun göstermediği için hepsi �ow I Met Your Mot�gibi birşey görünüyor. İzlemek istediğimiz bölümü seçebilmek için hepsini tek tek açıp bakmamız gerekiyor.
6) Altyazı seçerken mevcut atyazılar adlarıyla listelenebilirse güzel olur. Aksi halde yine yukarıdaki örnekte olduğu gibi 5 bölüm arasında uygun altyazıyı bulmak için hepsini tek tek seçip konuşmadaki sesle altyazı birbirini tutuyor mu diye aramak gerekiyor.
1) Büyük seçeneği artık gerçekten büyük. 2) Kendi altyazı özelliğini kullanmadığım için ne yazıkki bilemiyorum. 3) Muhtemelen giderilmiştir, emin değilim. 4) Giderilmiş. 5) Halen devam etmekte, çünkü bildiğim kadarıyla 15 karakter desteği devam etmekte. İsimlendirmeyi bunu göze alarak yapmak daha mantıklı olacak. 6) Bu da yukarıdakiyle aynı durum. Giderilmemiş, giderilebilceğini de düşünmüyorum pek.
"dangerous" vakit ayırıp bilgiledirdiğin için teşekkürler yazılımı yüklemeden emin olmak istemiştim...
Arkadaşlar cahilliğime verin bu alet ile internetten indirdiğim dvdleri izleyebilirmiyim?
Arkadaşlar bu yeni güncellemeden sonra altyazı rengini değiştirebiliyormuzyuz.
quote:
Orijinalden alıntı: terribilis
Evet degiştirebiliyorsunuz.
quote:
Orijinalden alıntı: NuTeRX
Arkadaşlar cahilliğime verin bu alet ile internetten indirdiğim dvdleri izleyebilirmiyim?
indirdiğiniz filmlerin boyutu,kullanılan codecleri ve formatı playere uygunsa elbette ki izleyebilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: dangerous
quote:
Orijinalden alıntı: terribilis
Evet degiştirebiliyorsunuz.
quote:
Orijinalden alıntı: NuTeRX
indirdiğiniz filmlerin boyutu,kullanılan codecleri ve formatı playere uygunsa elbette ki izleyebilirsiniz.
Direk .iso olarak iniyor ya.Dvd 5 vs. onları soruyorum bir de boyutu derken 2gbden fazla divxleri çalıştırmıyor mu?