Şimdi Ara

Honda civic 1.6 elegance & volvo s40 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar, 42.000 tl maximum butce ile 5 6 ay sonra aracimi degistirmek istiyorum ancak simdiden bir arastirma icine girdim ve volvo s40 1.6d ile honda civic 1.6 elegance arasinda kaldim. Tabiki cogu arkadas performans olarak honda civic ama genel olarak volvo diyecektir. Benim gonlumde yatanda civic ama s40 i gorunce acaba dedim.

Celiskide kalmamin nedenleri s40 1.6d modelinin hepsinde sunroof ve hiz sabitleyicisinin olmamasi, cekis gücü ve yakit tuketimi hakkinda bilgim olmamasi.

Civicte zaten full + full hersey var, lpg li dusundugumden cekisini nekadar etkiliyor?

iki aracida kullanan goren tecrubeli arkadaslar karar vermemde etkili olacak yorumlarini yazarlarsa sevinirim..

• Araçtan ne beklediğinize bağlı hocam. İkiside güzel araç honda zaten kendini kanıtlamış bir japon arabası volvo zaten üstüne laf söylemeye gerek yok.
    Çok fazla performans tutkunuz varsa honda alın , ama bu demek değilki volvo performanssız.
    Tercihi ben yapacak olsam honda alırdım malum genciz kanımız kaynıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +1

• Civic i sürekli 4 bin devir üstünde kullanmayacaksanız s40 daha performanslı olur, 109pslik hdi ünite yakıt tüketimi bakımından en iyisi değil ama kesinlikle üzmez. Ayrıca s40 focus 2 ile aynı platformu kullanan bir araçtır yol tutuş ve gövde salınımı açısından civicten kat be kat üstündür.
  • Oberyn.Martell kullanıcısına yanıt
    Beklentim arac dolu iken yokuslarda baymasin, sollamalara korkmadan girebileyim... Hondada lpg oldugu zaman bu dediklerim olurmu acaba? Yada s40 kasa agir oldugu icin bu soylediklerim olabilirmi ?

• Volvo nun performansı honda nın aman aman gerisinde değildir. Üstelik s40 ın yol tutuşu gerçekten çok iyi. Siz içinize sineni alın. Honda daha çabuk gider 2nci elde.

• 5 6 aya fiyatlar ne olacağı belli daha dogrusu ne kadar artacağı bencr boşuna kafa yormamak lazim şimdiden

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    megane 3 - civic
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam FB7 kasa 2015 elegance model var bende. Performans yok yani abartmayın :D Şimdi 5 vites düşük torklu bir araçtan bahsediyoruz burda :D Alman araçlarına bir binmenizi tavsiye ederim. Abimin 2011 Dizel comfortline jettasına bindim araba gerek yol tutuşta gerek hızda on basar hondaya :D ayrıca 2010 hondadan inip ona bindi çok memnun honyada on basar diyor :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDrifter

Civic i sürekli 4 bin devir üstünde kullanmayacaksanız s40 daha performanslı olur, 109pslik hdi ünite yakıt tüketimi bakımından en iyisi değil ama kesinlikle üzmez. Ayrıca s40 focus 2 ile aynı platformu kullanan bir araçtır yol tutuş ve gövde salınımı açısından civicten kat be kat üstündür.

Hocam cok haklisiniz. Honda neye gore performansli diyorlar anlamıyorum. Normal kullanimda bu imkansiz. Ben en kotu 4 bin ceviriirim derseniz cok as farkla daha iyi olabilir ama o zaman yakit tuketiminiz 20 litreyi bulur.Volvonun ford la anlasmasindan oturu ford motoru vardir s40 da. Dizel arac bence temizinu bulabiliyorsaniz onceliginiz olsun lpg ile ugrasmayin ( lpgli arac kullaniyorum). Volvonun ic dizayni haric tercih edilebilir.

• kirli_34 K kullanıcısına yanıt
    Hocam, bende 2015 Honda Civic Elegance model var. Daha önce 2002 Opel Astra'dan indim. Astra'nın yol tutuşu, viraj alışı bana daha iyi geldi. Ayrıca Benzin+LPG'li bir araç dizel aracın yanından geçemez. Honda genel itibariyle içerisinde sert plastik kullanmışdır fakat konforlu bir araçtır. Genel itibariyle konforunu beğendim. Daha önce hiç volvoya binmedim bunu belirtmek isterim. Fakat performans olarak Honda Civic performanslı bir araç değildir. Emin olun dizel volvo daha performanslıdır. 5 vites düşük torklu bir araçtan çok şey beklemeyin. Alacaığınız volvo kaç vites bilgim yok fakat dizel olduğundan dolayı torku yüksektir.

Full+full dediğiniz elegance modelde malesef herşey yok :) 42.000TL'ye alacağınız 2008-2010 Elegance modelleridir muhtemelen. Sunroof, hız sabitleyici ve alaşım janttan ibaret bir araç :)

Ben honda ve volvo arasında kalsaydım volvoyu tercih ederdim. Derseniz neden honda aldın, 0km araç istedim ve yeni kasadakı özellikler sınıfınında iyiydi o yüzden. Fakat sürdükçe yeni şeyler anlayabilmekte insan.

NOT: Honda arabasını akşamına sahibindene koy sabahına satılır :)

• Tesekkurler yorumlariniz icin... Bir bucuk yasinda oglum var malum volvonun guvenli bir araba olusu ortada o yuzden volvo belki hic dusunmeden kiyaslanmadan alinir belki ama civicte yabana atilcak gibi degil :) sunroof ve hiz sabitleyicisi olan s40 bulursam hic kacirmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: MotorsR

Hocam FB7 kasa 2015 elegance model var bende. Performans yok yani abartmayın :D Şimdi 5 vites düşük torklu bir araçtan bahsediyoruz burda :D Alman araçlarına bir binmenizi tavsiye ederim. Abimin 2011 Dizel comfortline jettasına bindim araba gerek yol tutuşta gerek hızda on basar hondaya :D ayrıca 2010 hondadan inip ona bindi çok memnun honyada on basar diyor :D

1 hafta kadar önce s60 la uzun yol yaptık araba full dolu bagajda vardı , bursa izmir arası gidip geldik izmir içindede gezdik ama araba banamısın demedi rampalarda bayılır falan dedik kendi aramızda ama hiç alakası yok. Tork konusunda volvo cidden iddalı bunun farkındayım hocam ve yakıtı şaşırtıcı bir biçimde iyi. Güvenlik hissini zaten söylemiyorum bile. 180 le giderken 120 gibi hissedebilirsiniz.
    Bunuda demeden edemeyeceğim , bursa izmir arası bi 5.20 ile kapışmışlığımızda oldu hani

• 2.el kayginiz varsa tabiki civic. Civiğin 0-100 dışında bir artisi yok. S40 kalkış harici rampalarda civicten daha iyidir. Arkadaşların dediği gibi atmosferik ancak bagirtinca iş yapıyor.

• 2.el kaygim yok binmelik hatta evladiyelik almayi dusunuyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: MotorsR

aynı fikirdeyim. şirket aracı otomatik civic'i çok kullandım ve şu an ki aracım golf'le arasında çok fark var. ayrıca çok da yakıyordu civic golf'e göre. gerçi daha önce hiç turbo benzinli aracım olmamıştı. yakış-çekiş olarak şok etti beni diyebilirim. böyle az yakan benzinli görmedim.
  • volvo s40 için prime,premium,dynamic paketler mevcut. bir de bu pkaetlerin üzerine opsiyon alınarak satılmış araçlar var. volvos40 genel haliyle bence civic'den üstün bir araçtır. ayrıca civic yedek parça ve servis fiyatları da volvo'dan aşağı kalmıyor. ayrıca volvo ford focus ile neredeyse tüm sarf malzemeleri ortak bir araç. fren balatalarıi fren diskleri, komple motor parçaları gibi.
    Ya zaten volvo ile hondayı karşılaştırmak yanlış :D
  • budak_1903 kullanıcısına yanıt
    dediğiniz doğru, özel serviste çalışan bir akrabamdan bazı servislerin volvo yedek parçaları yerine focus parçaları alıp taktıklarını ama fiyatı volvonun orjinal parçasıymış gibi abartarak yansıttıklarını söylemişti,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.